Deniz43 arkadaşımız yazmıştı Avrupada bankalar 0.50 pdd üzerinden işlem görürken bizdeki bankalar 1 ve üstüne geldi , kısacası borsamızda neredeyse tüm hisseler aşırı pahalı ve balon...
Printable View
sabah kahvaltı yaparken meksa yatırımdan figen hanım bankalara yabancı gelecek deniliyor ama dışardaki bankalar daha uygunken neden yabancı koşa koşa gelsin muhabbeti oldu , daha olumlu alımlar atılmalı ve ekonomik anlamda görmek isteyeceklerdir diye yorumla yaptı
aramızda bankacı yok mu?
yabancı 2 yıllık veya 5 yıllıklara girecektir.
bu bağlamda cari faizün ne olduğu ikinci derecede önemli.
birinci derecede önemli olanlar,
mevzu pilana güvenilirlik
merkez ve herkez seneye enflazyonu nerede görüyor?
merkez hedeflenen enzlazyon karşılığı faüze ne zaman ulaşır.
muhtemelen pro aktif bişi değil,
reaktif bişi deniyorlar.
başan baş noktası hangi faüz değerinde oluşacak.
bu soruya cevap verebilecek kadar taş
gibi bilgili olan var mı? asdasds. :he:
Faizi 600-1000 arası olura vaziyeti alın muhtemelen önce bir gömecekler sonrasında alacaklar kimin teminatı parasi fazlaysa o yönde gidişat olur
Faiz 50 olur diyen çok Twitter'da..
50 olursa iki devre kesici garanti bence.
:drunk:
Benim tahminim 30 Max 32
Shortların yarısını kapattım. Neme lazım teper meper:)
Benim kağıtlar karardan sonra birinci devreyi keser ikincinin ortasına gelir planım var on göre emirleri çekeyim
spot
görüntü faizler yükselecek enflasyon yavaşlayacak, sigorta şirketleri kar elde edecek şeklinde.
Bu durumda döviz borçlular rahat nefes alır, döviz borçlanmak daha avantajlı olacak.
https://i.hizliresim.com/hucx2l7.jpg
-:)
Dün FED de başabaş noktasını arıyoruz dedi. Hepsi idare ediyor gibi durumu. Maksat kamu borç yükünü makul seviyeye getirmek. 300 trilyon doları almış global borçlar ve çoğu kamunun. Enflasyon sabit borçlunun işine gelir ve buradaki hedeflemeleri bilmek/izlemek daha zordur
Sağlıkla …
Yabancı dedikleri bizimkilerin yurt dışında tuttuğu paralar bence. Getir yüksekten bozdur artık döviz artmayacak mesajı verilecek bence.
1994 ve 2001 de döviz pik yaptı sonra bir süre yatay gitti. Geçen denediler olmadı çünkü güven yok.
Bugun faiz artırımı 250 olamaz mı bir ters bir düz yapılıyor ya:)
https://twitter.com/yirmiucderece/st...-ZGvtWfaA&s=19
Şahit abi :he:
Zamanında mevduat sertifikası filan vardı, hazine bonoları hamiline idi. O tip şeyler kalktı, ama ihtiyaç devam ediyor. Kripto paralar bu ihtiyacın bir göstergesi.
Devletler sende para edecek bir şey olduğu zaman vergilendirir.
Zenginller altın değil pırlanta biriktirirmiş onun da sahteleri çıktı.
Bu kadar faiz artışıns uyum sağlayacak ekonomi z yok.
Sadece kkm den çıklısın diye yapılıyorsa
Buna başka çözümler devreye alınmalı.
Rantımıza taş koymasınlar..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İhracatta alarm zili çalıyor:
-Çelik ihracatı ilk 8 ayda % 36,4 düştü.
-Çimento, cam, seramik ihracatı % 15.1 düştü.
-Su ürünleri ve mamulleri % 15 düştü.
-Kimyevi maddeler ihracatı % 14.2 düştü.
-Tekstil ihracatı % 9.5 düştü.
İhracatın sadece tutarı değil miktarı da düşüyor.
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
<<<<<<<<<<
https://twitter.com/ugurses/status/1704563443645211037
Uğur Gürses 🌞
@ugurses
Fed'in 2024'e dair faiz tahminleri de kayda değer biçimde yükseltildi. Büyüme daha yüksek, işsizlik de daha düşük tahmin ediliyor. Enflasyon ise 2025'te % 2'ye gelecek...
Dolayısıyla Fed sıkı gidecek.
Yarın karar verecek PPK üyeleri bu tablonun ışığında, faiz artışını 10 puan yapsalar iyi olur.
Zamana yayarak gideriz derken yaya kalınabilir...
Pala bence herkesi kitledi, mali yapistirdi - ki bunlardan biri de benim - burada sonlandirmaz
Beklentim 600 ve uzeri faiz artirimi bubbaa
XU030 beklentim 7950.
Bugun kotumserligim uzerinde, iyi dayak yedigim icin olabilir ya da incindigim icin :vk:
Eeeeee zombi şirketler.?????
Hangileri.?????
En az%70 i .!!!!!
Saldım çayıra mevlam gayıra.!!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Semsiye zaten girmis. Su an kredi cekmek istesen zaten maliyeti yuzde 60
Ekonimiyi mecburen sogutmak zorunda, hem enflasyon dussun hem ekonomi buyutsun yok oyle bir sey
Bir de bu adamlarin halka karsi bir borcuda yok.
Millet yerel secim vs diyor ama bence umurlarinda bile degil, gerekte yok adam her turlu kazaniyor zaten
Bir onceki ay MB nin yilsonu enflasyon beklentisi 58 idi simdi 68 e cikti
OVP acikladin, caka sattin.
Beklenti butun kurumlarda - Barclays haric - 500 puan, bu zaten fiyatlandi
Bunun daha asagisinda hem guveni sarsarsin hem de OVP yi cope atarsin
Zor karar
Güven , öngörülebilirlik , hesap sorulabilirlik gibi şeyler olmadığı bir yere herkes şüphe ile bakar.Hele para gibi ürkek birşey asla girmez.Herkesin ağzında bu Mehmet Ş. yakında kovulur lafı var.Kime güveneceksin de 30 40 50 milyar dolar sokacaksın.2 haftada iç ederler walla . Bir karara bir açıklamaya bir görevden almaya bakar.
RTE nin eli yerel seçimlerde daha kolay.Muhalefette çatlak var.Yani ittifak olmazsa İSTANBUL-ANKARA nın kazanılması mümkün değil.
İP-HDP ayrı aday açıklama eğiliminde...
yani demek istediğim; seçimi kazanmaya dönük olmayan bir ekonomik plan -faiz -kredi politikası olabilir.
Bir diger asama FED den faiz artirimlari kesmesi ve hatta gelecek yil indirmesi bekleniyordu
Adam cikti belki 1 tane daha faiz artirimi yapabiliriz. Faiz indirimin lafi bile gecmedi
KKM de dovize endeksli olanlara yuzde 50 faiz vermeye basladi bankalar ve bence amac bunu yuzde 70 lere getirmek
Yuzde 50 de hala istenilen cikislar olmuyor ustelik, adam reel faiz istiyor.
Bankalara inşallah vermezler,artan fiyat larla.beraber havada olanlarada:he:
Bunu anlatmaya çalıştım.Mesele NACİ-MŞ olayı değil.RUSYA VE BİZ düşük fiyatlanıyoruz.Olay ekonomiden öte:hukuk-servete bloke konulması vs...Bunun için bu anlayış oldukça 3.05 dolar aşılamaz, dedim...(2 dolarken bile söylerdim)
Allahın emri değil.Taşma oldu 3.10 dan döndük.Bence geniş marjda yani 1.80 ile 3.10 arasında dolanmamız lazım.Kimsenin gönlü kalmasın şunu 3.25 (2017-18 seviyesi) yapalım...:)Global kriz çıkmazsa... 1.80 ile 3.25 dolar arası olsun.
2017-18 den beri 3.25 üzeri yok.NACİ VARKEN bile 2.25 gördük.
Ocak 3.05 dolar olayı MUHALEFETİN ön fiyatlamasıydı.
Osman Cevdet Akçay izlediğim bir programında uzun dönemde enflasyon nereye oturur gibi bir çalışma yapmış ve %30-35 gibi bir tahminde bulunmuştu ( şimdi artık kendisi merkez bankasında yetkili konumunda, verileri daha zengin benzer bir analizi çoktan yapmış olmalı)
Sağlıkla …
İki hissede tabana yakın yerlere girdim ,belki manyaklık yapıp verirse pide çıkar.