30.04.2024 tarihinde aldıgımız PPF'lerde sorun yok dimi?
Bu vergiyle nkolay 60 falan yapması lazım
En para yüzde 58,5 olan 92 günlük faizi 56 ya ve 181 günlük 60 oranı 58 e düşürmüş. Üstüne birde 7,5 stopaj gelmesine rağmen
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
En kötüsü ppf'lerde muafiyetin kalkması direk %7.5 stopaj kesintisi nedir ya.Hani güçlü tl.Şimdi birde bankalar bu fırsat deyip 2-3 puanda oranlari düşürür tam olur.
1mayistan önce alınmış ppf ile( yarın tatil) 2 Mayıs ta açılmış vadeliden daha iyi degilmi.bunun hesabını nasıl yapicaz .
O dediği bileşik. Basit 54 yaklaşık bileşik 70 demek zaten.
15 milyon sgk var. 5-6 milyonu emekli olmasına rağmen çalışıyor maddi koşullardan ötürü. Sgk (bağkur, emekli sandığı, Ssk maaş alanların toplamı) ağırlıklı 10 bin alan var ancak 30-40 alan da var. Ortalaması buna geliyor demek ki. Ağırlıklı ortalama olması lazım tabi…
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Stopajı unutmayın ahahahahaha...
mevduat faizini % 1.5 etkiliyor.. banka 1.5 puan arttırsa eskisi gibi olur..
esas darbe ppf lere geldi.. % 4 gitti getiriden..
Ppflerin getirisi düşmezse 1sene dursun para lazım olmazsa bozdurmam. Paralazım olursa da olduğu kadar bozarım onlarda 0 stopaj olur.
Mr. Şimşek dünyayı bir kaç gezdi.
Para bulamadı ellehem.
Çözüm olarak yine tek çare olan kümesteki tavuklara başvurdu.
Hazır doları piyasada ezmişken....
Dikkat ederseniz uygulama yıl sonuna kadar değil. Temmuz sonu.
Meali ses çıkmazsa Temmuz sonu bir kez daha stopaj ayarlamasına hazır olun.
Ta ki kademe kademe yüzde 15 e kadar....
Söylem: son 4 yılda mevduatçının evine incir ağacı diktik, parasını pul ettik, hala yok olmadı.
Elinde avcunda kalanları da alalım.
5 0 7
@e507
·
12s
%5 olan kısa vadeli mevduat ve %0 olan (faiz odaklı) yatırım fonu stopajları %7,50'ye yükseltildi...
(Eskiden bunlar %15 ve %10 idi. Aynı yere yükseltmek yerine arası bulunmuş. Dövizden TL'ye dönülmesi istenen bir dönemde uyumsuz bir karar yine de)
akan Kara
@ali_hakan_kara
·
2s
TL mevduat ve yatırım fonlarında stopaj artırılmış. KKM'ye stopaj yok.
Yorum: Son dönemde döviz rezervlerinin artması ekonomi yönetimini faiz gelirinden vergi alma konusunda cesaretlendirmiş görünüyor. Öte yandan KKM'lerin topluca dövize geçişi hala bir risk olarak görülüyor.
Betül Gülcen
@BetulGulcen
·
21s
ya 40bintl kira istiyosun hadi tamam, emlakçıya da o kadar verilecek hadi ona da tamam, üstüne bi de 2 kira depozito istiyorsun benim evi tutabilmek için havadan 160k para saçmam gerekiyor bu nedir???
En çok 1 haftada kiralanan bir daire için ilkokul mezunu emlakçı 40 bin TL yi hakedecek ne yapar?
Şimşek emlekçıların kazançlarının neden peşine düşmüyor?
Satış e-devlette gösterilme zorunluluğu olsa ve bu miktarı her ay bankaya yatan kira ile karşılaştırmak bugün ki teknoloji ile çok mu zor?
Tunç Şatıroğlu
@TuncSatiroglu
·
16s
Türkiye'de iki şeyin değeri ucuzluyor:
Dolar
Emek
tereyağından kıl çeker gibi
sineği mikip belini incitmeden derler ya
spotajı %2.5 arttırmaları profosyonelce ürkütmeden , işte liyakat olunca böyle oluyor , şimşek ve ekibine 10 puan
az dolara az borsaya ve de mevduattan uzaklaşmadan ,
temmuza kadar devam
https://twitter.com/ali_hakan_kara/s...784720/photo/1
Arjantine "faiz neden enflasyon sonuç" sistemi ihraç etmişiz.
Arjantin de memurlarıda işten çıkarıyorlar kamu küçülüyormuş.
Troll doldu burası.
Yeter ya. Demokrasi böyle birşey değil.
Bayramlar, 23 nisanlar, 1 mayıslar geçti
Halkın tepki koyacağı sokakta protesto miting ortamları günleri vs geride kaldı
Seçim tansiyonunun hezimetin unutulacağı günlere giriyoruz
Önümüzdeki günlerde havalar ısınacak gönül yayları gevşeyecek halk yine koyvermiş pahalı hayat şartları ve ekonomik sıkıntıları benimseyip hayatına devam edecek
Tam o anlarda milleti soğuttuktan bıktırdıktan uyuttuktan sonra düğmeye basacaklarını düşünüyorum
Döviz kkm'den vade sonunda düz mevduata geçişte stopaj kesintisi oluyor mu ?Normal mevduat stopaj oranlari mı uygulanıyor
İstanbul'un enflasyonu belli oldu
İstanbul'da nisan ayında perakende fiyatlar, aylık yüzde 4,89; yıllık bazda ise yüzde 78,81 oranında arttı. Toptan fiyatlar, aylık yüzde 4,87 yükselirken; yıllık ise yüzde 65,94 oldu.
Çimşek başladı vergilere
devamı gelir
Göreve geleli nerdeyse 1 yıl oldu
faiz indir kaldırdırdan başka gerisi Lafonten
Muhtarları asgari ücret kesmemiş. Yurt dışına gidip o ülkelerde istişarelerde bulunup mahallenin refah ve konforunu artıracaklar. Önlerini kesmeyelim. :)
Muhtarlar yeşil pasaport talep ediyor.
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, muhtarların taleplerine işaret ederek, "20-30 bin nüfuslu mahalleler, köyler var. Bunlara ülke genelinde bir kota koyulmalı. Bunlar hem muhtar hem de meclis üyesi olsun. Hizmet veren muhtarlara onurlandırma bakımından yeşil pasaport verilsin" dedi.
ddkkm yapıp döviz miktarini artıran varmı ? Yoksa 3 kuruş prim icnmi bağlanıyor ?
Akbank mı şeytan görsün Mt ile konuştum eft ücretsiz olursa para yatıracağım dedim tmm dedi merak etmeyin dedi vade bitiminden 1 gün önce eft onaylı mı dedim yok öyle birşey demedim dedi dili kopasıca 110 tl ye yakın birşey ödedim eft yaptım haram zehir zıkkım olsun bir daha Akbank mı ..para yatıracaklar yazılı belge alsın ya da kapısından bile geçmesinler