tebrikler bozkurt.
iyi tatiller:wave:
Printable View
Şimşek in dediği gibi yabancı gelene kadar biz bizeyiz kademeler bom boş ,
yan tahtalar ve sığ tahtalarda dikkat edilmesi gereken dönemler uçucak kaçacak denilen tahtalara atlamayın likilite olmadan kimse uçup kaçamaz :)
kolay gelsin
1985 altınların sonunuda 2014 ten verdim...
altın bitti gitti...
ons başı 30 dolar para kalmış...
https://i.hizliresim.com/kpdcs0j.png
SPOT kapanış, BofA satış tarafından alış tarafına geçerek alarak kapattı,
https://i.hizliresim.com/gsbp9bh.PNG
Qnb,Ak,hsbc...
Yabancı alımı bugün de devam...
Bu da geçen hafta yorumu..
https://twitter.com/barissoydan/stat...zqh4KFQZg&s=19
tekrar boğa tarafına geçti. 2 gündür satarken zaten pek iştahı yoktu.
palanın canını al, malına dokunma.
aşağı pin bar atsa da spotta pek bir şey olmaz. vadelide teminat sıkıntısı yoksa o bile sorun olmaz.
hafta bitti. şimdi geyik zamanı.
aym yüksek yargı falan zapt-u rapt altındayken ülkeye döviz, yatırımcı falan gelmez. üç kuruş harcayan turist bile gelirken iki kere düşünür.
bir de 50+1 mevzu var ki, bunu yandaş medya bir ara 40+1 de olabilir demişlerdi.
şimdi son anketlerde %32 çıkınca 30+1 olsun derler mi? bence derler.
ekonomide henüz dibi görmedik. ama ülkede bu anayasayı değiştirecek bir güç şimdilik yok.
reel sektör bir şekilde faaliyet çeşitlendirip yoluna devam ediyor. malda kalmayı daha çok tercih ederim.
Reis çalışan emeklilere de su içinde 5 bin gayme veriyor. Karar değiştirmiş...
Emekliyi ezdirmem dedi...
Bu adama da laf edene kürek ile dalmak lazım..
İris Cibre
@iriscibre
Off shore swap limitlerini açmayı düşünüyorlarmış;
Buna 1 - 2 ay önce çoğumuz karşı idik. Yabancı gelip acımasızca shortlayacaktı.
Son gelen raporlar ile artık yabancının shortlama niyeti pek kalmadığı anlaşılıyor
Kademeli limitler açılarak gerçekten denenmeli ki yabancı girişi kolaylaşsın. Yoksa kalkıp CDS falan shortluyorlar:)
Yabancı girişi derken, 15-20 Milyarı geçmeyeceğini hala iddia ediyorum
Adamlar 10 senede 100 Milyar USD zarar edip çıkmış, Junk seviyesinden çıkmadan ciddi bir flow beklemeyin
Sıcak paranın fayda ve zararları da ayrı tartışma konusu ama şu an her kuruş lazım o ayrı...
İrlanda da Halk isyanı başlamış.... olaylar hala bastırmak için ordu da şehirlere inmiş... olayların başlama sebebi bir Cezayir asıllı göçmenin 3kişiyi bıçaklamış...bu arada göçmenlerede saldırılarılar devam ediyor
Arkadaşlar belki bilen vardır...
5 yıllık apartman .7 katlı 4. katındayım.
60 kiloluk genç; sert yürüdüğünde veya hafif zıpladığında zemin ZINGILDIYOR.Hatta hafif zıpladığında duvardaki tablo ses çıkarıyor.
O kadar evde kaldım böyle bir şey ilk defa başıma geliyor...Bu normal midir?
Şükredelim halimize.. Bakın elin gavuru neler yapıyor. Alta yazıyı koydum Biz de olmaz bu tarz işler hamdolsun...Hukuk konusunda ülkemi tek geçerim.
.................................................. .......
Kral Charles'ın, ölen vatandaşların mal varlıklarını gizlice kendi mirasına aktardığı ortaya çıktı.
.................................................. .......................................
Gençler sözlükten İRONİ nedir diye bakıp yazıları biraz o şekilde okuyun.
selamlar
Bugun blomberg de Mehmet gerz dedi aynı şekilde bu ara moda bu söylemler:)
ha bide yabancı girişi var diyoruzya yabancıyı gösteren grafta oda hikayemiş giriş yerine çıkış varmış ,
QNB ve bir kurum daha söyledi ondan dolayı öyle gözüküyormuş oda geçen devlet kurumunda öğrenmiş:)
Yabancı oranı olarak bakınca evet belli hisselerde fiyat yukarı gidince yabancı girişi var olarak görülebilir. Ben o yüzde rakama bakmıyorum artık..
Ama haftalık yayınlanan tahvil ve hisse senedi yabancı para giriş-çıkış raporu 3 haftadır pozitif. Bu resmi rapordur..
Ama rakamlar yeterli mi değil tabi...
Önemli olan yıl sonu satacaklar mı gene ? ..Ona göre planım da netleşir benim..
Şaka yapmıyorum blombergte bugun Mehmet gerz dinleyin , hatta yabancıların Aselsn sorduklarını buraya gelip araştırdıkları vs konuştu
Zarar ettirdiniz küstüler, istediklerini verelim ağzı bu..
15 sene kadar önce Dikmen övecler vadisinde böyle bir evde oturdum. Dere yatağındaydı, sürekli temelinden su sızıntıları olurdu, tadilat zemin kontrolü güçlendirme vs. uğraşıp duruyorlardı. Kiracıydım, ayrıldım. Bildiğim kadarıyla kentsel dönüşüme girecek, 80'lerde yapılmış binaydı.
Olay ciddi hoca ihmal etme.
Robin abim adil Dolar-Tl değeri 21 diyor...Reis 8 yıl önce "dolar alan yaya kalır" demişti..Dolar 8 yılda sadece 14 kat arttığı için de haklı çıkmıştı bence..
Gene haklı çıkacak dış güçlerin yorumlarına bakılırsa...
https://x.com/RobinBrooksIIF/status/...790383331?s=20
JP Morgan’dan TL için carry trade çağrısı
JP Morgan, TL’nin ciddi miktarda düşük değerli olduğunu düşünüyor. Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, TL’nin %20 civarında carry getirisi sağlayabileceği belirtildi.…
JP Morgan, TL’nin ciddi miktarda düşük değerli olduğunu düşünüyor.
Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, TL’nin %20 civarında carry getirisi sağlayabileceği belirtildi.
Bloomberg News’in haberine göre, değerlendirmede “Bizim modellememiz TL’nin adil değerin %30-35 civarında altında işlem gördüğüne işaret ediyor. Enflasyonda gelecek yıl boyunca %40 artış beklenen ortamda TL’de %20 değer kaybı halinde %20’lik carry getirisi sağlanabilir†yorumu yapıldı.
JP Morgan, yakın zamanda TL cinsi tahvillerde de fırsatlar oluşabileceğini belirtti.
Foreks