https://resmim.net/f/xeptni.png
Printable View
Ağam toparlamaya başladı altlari doldura doldura geliyi.
Kanala girdi mi gercekhisseci hocam???
Bu secim atmosferi bitmeden borsanin tadi bu kadar olur.
Sayın forumdaşlar Banvit 50 günlük hareketli ortalamanın 100 günlüğe aşağıdan yaklaşması olumlu. Yalnız 200 günlük HO hala yukarda. Detaylı Teknik analizler aşağıdadır. Grafiği de atacağım:
http://www.borsanalist.com/teknikanaliz/banvit
Kısaca özetlersek:
Yatay kanalda hareketine devam ediyor. Bandın altını 10.25 TL üstünü 200 günlük hareketli ortalama civarında (bugün için 12.05 TL) düşünebiliriz. İyi bir yükseliş trendinde 50 günlük HO, 100 günlük HO'nun, 100 günlük te 200 günlük HO'nun üstünde olacaktır. 200 günlük HO yukarda olduğu için orası kırılıp destek oluncaya kadar sıkıcı seanslar devam edebilir.
Göstergelere baktığımızda MACD uzun süre sonra tekrar 0'ın üstünde . CCI da 100 ün üstünde biraz kalabilirse iyi olur. Bunlar olumlu. Mavi renkli yükselen trende dönebilmesi için 11.25 kırılmalı. Direnç olarak sonrasında 11.45/11.80 takip edilebilir. Ayrıca siyah düşen trend çizgisinin üstünde kalabilmesi için 10.90 TL civarı izlenebilir.
Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi AŞ olarak, Banvit Basketbol Sportif A.Ş. ve Bandırma Kırmızı Basketbol Sportif A.Ş. ile olan Reklam, Tanıtım ve Lisans Sözleşmelerini (anılan sözleşmelerden doğan haklarımız kapsamında) 2019-2020 sezonu itibariyle yenilemeyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.
http://i64.tinypic.com/263fsd3.png
Grafiği de atıyorum. Gündem karışık ama inşallah faydası olur. :)
Kümes Hayvancılığı Üretimi, Şubat 2019
Tavuk yumurtası üretimi 1,6 milyar adet olarak gerçekleşti
Tavuk yumurtası üretimi Şubat ayında bir önceki aya göre %6,7 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %2,6 arttı.
Kesilen tavuk sayısı 91 milyon, kesilen hindi sayısı ise 413 bin adet oldu
Kesilen tavuk sayısı Şubat ayında bir önceki aya göre %5,7, bir önceki yılın aynı ayına göre %2,7 azaldı. Şubat ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre %4,1, bir önceki yılın aynı ayına göre %5,9 azaldı.
Tavuk eti üretimi 158 411 ton, hindi eti üretimi ise 4 291 ton olarak gerçekleşti
Tavuk eti üretimi Şubat ayında bir önceki aya göre %6,2, bir önceki yılın aynı ayına göre %4,9 azaldı. Şubat ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre %15,5, bir önceki yılın aynı ayına göre %7,6 azaldı.
Tavuk eti üretim miktarı, Şubat 2019
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre %0,0005 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %5 azaldı.
http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBulte...50783?id=30743
tuik verilerine göre şubat 2019 da tavuk üretimi azalmış..geçmiş yorumlarımızda bir çok küçük üreticinin piyasadan çekildiğini söylemiştik...şu anda tuik verileri bizi doğrulamış görünüyor...
tavuk üretiminin azalması demek fiyatların artması demektir...fiyatı arz ve talep belirliyor...arz zayıf ise vede talep fazla ise fiyatlar ister istemez çıkışa geçer...son bir ay içinde marketlerde iki defa fiyat artışına şahit olmuştum..önce 9 tl den 10 tl ye ,ikinci şahitliğim de 10 tl den 11 tl ye çıkması idi...bu gün ise fırsatım olursa tekrardan marketteki fiyatlara bakmak istiyorum...çünkü bir arkadaşım bu gün bir konuşma sırasında tavuk fiyatlarının 12 tl ye çıktığını söyledi..bunu teyit etmek için gidip görmek istiyorum..
tüm bunlar bize bu yılın tavuk firmaları için karlı bir yıl olması gerektiğini düşündürüyor...bu yıl bir türlü bahar gelmedi..sürekli yağışlar var...ilk çeyreğin de iyi olmasını bekliyorum ama asıl karlığı banvitte ikinci ve üçüncü çeyreklerde göreceğiz...bu gidişle tavuk fiyatları 13-15 tl leri görecek görünüyor..
bu hisse hala elimde yok dostlar...ben size başarılar diliyorum..ben ve durdom hala başbaşayız ve birbirimizden çok memnunuz...
hammaddeler yani yem fiyatları yataydır dostum...diğer girdilerden elektirik ,işçilik gibi maliyetler artmış olsada bu pek kayda değer değildir...türkiyede arz fazlası vardı ,bu tür ortamlarda üretimin artması kar değil zarardır üreticiler için...mal ne kadar az ise değeri o kadar çok olur...banvit üretiminin %30 unu da ihracat eden bir şirket...yurtiçi satışlarında sıkıştığı anda yönünü yurtdışına verebiliyor..tahminlerime göre her iki kulvarda da işlerin iyi gitmesi lazım diyor mantığımız...
uluslararası piyasalarda mısır fiyatları 360 brim ile yataydadır...soya fasulyesi ise yatayda sayılır..geçen yıl bu ayda 1053 brim iken şu anda 900 birimdedir...son 6 ay içinde de 840 ile 916 brim arasında hareket ediyor...
https://www.gcmforex.com/yatirim-ara...oya-fasulyesi/
tmo fiyatlarında ise tonu ithal mısırda 1000 tl ,yerlide ise 1075 tl dir...geçmişte de hatırladığım kadarıyla bu seviyelerde idi..
yalnız bu yıl havaların sürekli yağışlı olması nedeniyle hala bir türlü mısır ekimi yapılamadı...erken ekenlerin mısırları toprakta çürüdü..çürüyenler tekrar ekim yapmak için havaların biraz açılmasını bekliyor...yeni ekenler de aynı şekilde havaları bekliyor...artık bu durum rekolteyi nasıl etkiler bilmiyorum..
Beyaz ete zam geldi
Nisan ayı başı itibariyle beyaz ete zam yapıldı. Zamlı fiyat sonrası 9-9.5 liraya satılan bütün pilicin fiyatı 12.5-13 liraya yükseldi. Yemek sanayicileri, zam oranının yüksek olduğuna işaret ederek 'insafsız bir zam oranı' yorumunda bulundu.
Kırmızı ete göre daha uygun olan fiyatı nedeniyle büyük talep gören beyaz ette, nisan ayı başı itibariyle fiyat artışına gidildi. Zam sonrası 9-9.5 liraya satılan bütün piliç 12.5-13 liraya, 18 liraya satılan piliç 23 liraya, 9 liraya satılan piliç but 12.5 liraya, kanat ise 12 liradan 15 liraya yükseldi.
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESDBİR) Başkanı Sait Koca, zam kararının gerisinde, artan maliyetlerin olduğuna işaret etti.
Sektör olarak son 6-8 aylık dönemde zarar ettiklerini savunan Koca, "Domatesin 10 lira olduğu bir ortamda tavuk etinin 12-13 lira olması çok da yüksek değil" yorumunda bulundu. Koca, dünya genelinde de piliç eti fiyatlarında ciddi bir artış olduğuna işaret etti.
İNSAFSIZ BİR ZAM OLDU
Zam kararına ilk tepki ise yemek sanayicilerinden geldi. Toplam tavuk eti üretiminin yüzde 20'sini 5 bin kadar yemek firması eli ile tüketiliyor. Bu da yıllık 180 bin ton tavuk etine denk geliyor.
İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Sedat Zincirkıran, "Zam kararı seçimden hemen sonraki bir-iki gün içinde yansıdı. Evet belli maliyet artışları olabilir. Zam oranı yüzde 20 ile 28 arasında değişiyor. Bu oranlar tek kelime ile korkunç. Yemek sanayicileri için olduğu kadar, nihai tüketici için de çok insafsız bir zam oldu" açıklaması yaptı.
https://www.islahhaber.net/beyaz-ete...di-248462.html
yukarıda paylaştığımız haber bizi neredeyse bire bir doğrulayacak niteliktedir...kısıtlı üretim ve talep fazlasının doğal sonucu olarak tavuk fiyatlarına zam geliyor...bu zam önümüzdeki aylarda da devam edecek görünüyor..
ilk çeyrekte tüketim ne kadar oldu ve bu yüzden ciro nasıl olur tam olarak bilemiyoruz..ama mantığımız 2018 yılından daha iyi bir yıl olacağını söylüyor...
hisse elimde yoktur dostlar ..kendi kendimize kimsenin olmadığı bir topikte yorumlar yapıyoruz işte....:)
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
keko
Spek kanımca ne yapacagını sasırdı koseye sıkıstı asagı tukurse sakal yukarı tukurse bıyık. ya tahtayı gozden cıkaracak yada birkac gune hareketini yapıp yukardan mal toplayacak. cunku asagı salmada mal kaptırdıgını anladı son denemesinde fazla tutamadı. Burdan son guc toplamasını yaptıgını dusunuyorum. YTD. Gecen sene karlarının ne olacagı ile ilgili genel kurul bilgisi olan varmı arkadaslar.
10 gündür yazan yok.İlk çeyreğin olumlu beklentisi var gibi. Rekabet kurulu cezasının ödemesi ilk çeyrekteki bilançodan zarar getirir mi.Bunun hisseye etkisi ne olur. Bilen arkadaşların Yorumlarını bekleriz.
ASUS_T00J-D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
23 milyon bir ödeme yapar..geriye artık ne kadar kar zarar kalır bilemiyoruz....ama bu ceza ödemesinden sonra geriye 5-10 milyon kar da kalırsa iyidir...banvitin ihracatı artıyor cirodaki oranı artık %30 lara varmış olması lazım..aşağı yukarı 250 milyon tl civarı ihracatı var...
çeyreksel ciro 800 milyonlara dayanmış...son zamanlarda yem fiyatları da yatayda tavuk fiyatları da zamlanıyor..tüm bunları alt alta koyup topladığımızda her halükarda 2018 yılından daha iyi bir performans bekleyebiliriz...ama ne kadar iyi olur bilemiyoruz..ilk çeyrek bilançosu fikir verecektir...
banvit yıllık bakıldığında ilk ve son çeyrek zayıf iken ikinci ve üçüncü çeyrekler ise güçlüdür...
Sevgili Dostlar 1 Çeyrek Blanco ne zaman açıklanacak.30 nisan degilmiydi
10 MAYIS olabilirmi
hükümetin acıkladığı buğday fiyatları banvit için olumsuz.
BANVT Konsolide 2019/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): -13613377
23 milyon Beyaz et cezası bilanço içinde ise 10 milyon kar etmiş diyebilirmiyiz
Pardon cezası 30 milyon ve KAP ta ilk çeyrekte ödeneceği ve gider gösterileceği yazıyor.Yani 18 milyon ceza dışı karı var.Benim yorumum.Lütfen yorumlayabilirmisiniz
%25 İNDİRİM VARMİS ceza 23 milyon