Bir dakika ben anlamadım bize karşı bbva şirketi sorumlu değil mi.Devlet nasıl el koyacak bu kısmını çözemedim.Ben bbva dan alacaklı olmuyormuyum direk olarak.BBVA ödeme güçlüğüne nasıl girecek o kısmı da bana muamma geldi.
Printable View
Yani misal vestelin alt birimi regal,sahibi de zorlu.Regale el koydunuz mu sorumlu zorlu olmuyor mu her halukarda.
Sıkıntı oldu mu bbva gelir yeni sermaye koyar olur biter bence.
Misal ben şimdi VESTL hissesi satın aldım. Diyelim ki VESTL borcunu ödemedi. Alacaklılar bana mı gelecek.
Şirket tüzel kişiliği var ben sadece ortak'ım. Büyük veya küçük ortak olmam farketmez.
Şirketin borçlarına şahsi varlığımla kefil olmuş isem ayrı. Bunu da kimse yapmaz.
Eğer yönetim kurulunda imza yetkisine sahipseniz şahsi varlığınız ile sorumlusunuz. Ancak imza yetkiniz yok sadece borsada hissedar iseniz sadece koyduğunuz sermaye oranında sorumlusunuz. En kötü ihtimal hisse değeri sıfırlanır.
Bildiğim kadarıyla Türk Ticaret kanunu bunu söylüyor.
Ayrıca eğer imza yetkisine sahip olan yönetim kurulu üyesi sermayedar değil ise, ona bu yetkiyi veren sermayedar yine şahsi varlığı ile sorumlu hale geliyor.
Yani şu doğru değil, benim LTD, A.ş formunda firmam var ve ben imza yetkisine sahibim. Bu durumda da sadece firmamdaki sermaye kadar sorumluyum diyemezsiniz. Ama LTD, ya da A.ş'de ortak iseniz ve imza yetkisniz yok ise koyduğunuz sermaye kadar sorumlusunuz.
Altın ile ilgili objektif olmakta fayda var. Usd` ın faizinin yükseldiği bir ortamda ALTIN`ın Dolar bazında değer kazanması zordur hatta imkansıza yakındır. Dolarınızı bügün Turkish bankalarına yatırsanız %7 gibi bir faiz elde ederken altın ancak değer artışı olursa size kazandırır. Fiziki altın için bir şey diyemem, aynen fiziki Dolar gibi alıp kasamda tutuyorsam anlarım ama hem altın alacağım hem onu sanal olarak banka hesabında tutacağım ve beş krş faiz getirisi olmadığı gibi banka ile ilgili bir risk ortaya çıktığında o da sıfır olacak. Ne anladım bu işten !...