period:=10;
olarak sisteme yazacaksın,sistemtester input lu degişken kabul etmez...
Printable View
Ufuk Bey yardımcı olabilir misiniz, matriks formülü yazmak istiyorum da şu ifade nasıl yazılır, kapanış fiyatı ilk defa 5 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkan yazmak istiyorum yada elimde diyelim bir indikatör var indikatörün göstergesi ilk defa 0 değerinin üzerine çıkan yazmak istiyorum, bir formül yazıp tarama yapacağım, yardım edebilir misiniz? İlk kez ifadesi nasıl yazılır bulamadım yada ilk kez kesen ifadesi nasıl yazılır.
https://i.hizliresim.com/Q2kj5g.png
Yaratıcı olacaksınız,basit mantık yürüteceksiniz...
İşin sırrı bu...
Ufuk Bey çok teşekkür ederim, peki son 1 bardaki, yani son 1 bardaki kapanışın 5 günlük Hareketli ortalamasının üzerinde kapanmasını nasıl yazarım barssince ile mi yazacağım nasıl yazarım.
Yazdım ufuk bey çok teşekkür ederim cevabınız için
çok teşekkür ederim ufuk bey cevabınız için. sistemi çalıştırabildim.
Sayın uufuk, hakikaten C yerine W yazarak çok saçma iş yapmışım, anladım, ancak W değerini hazır matriks operatörleri veya fonksiyonları ile elde etmek için biraz kafa yordum ama sanki yapılamaz gibi geldi. W nin anlamı şu değil mi; bahsi geçen periyot içerisinde bulunulan fiyat kademelerinin her birinin o kademede oluşan işlem hacmi ile çarpılmasının toplam periyottaki işlem hacmine bölünmesiyle bulunuyor diye biliyorum. Bu durumda MTF açısından W hesabını yazmak için birebir fiyat kademelerindeki işlem hacimlerini bilmek gerekiyor ilk olarak, bu bırakın MTF de hesaplanmasını bulunulan periyotta bile nasıl hesaplanır bulamadım,
yukarıdaki mesajı yazmıştım ama göndermemiştim, biraz daha çalışma yaptım aslında hesaplanır; ust frame içindeki her bir alt frame adedi kadar W yi toplayıp artimetik ortalamasını alacağız diye değerlendirdim, formulu yazmaya çalışayım, matrikste teyit edeyim sonucu paylaşırım, teşekkürler uufuk bey.