Copy paste hayal satan iyi yorumlar serbest öteki tarz hakiki yorumlar yasak mı?
Printable View
Copy paste hayal satan iyi yorumlar serbest öteki tarz hakiki yorumlar yasak mı?
Ky yı dökmek istiyorsa olumsuz yorumlar tahtacıya ve sabırlı olana yarar... Ky dökmeden gitmez bu hisse
Bayraktar, Suudi Arabistan merkezli Acwa Power'ın Türkiye'de 5 gigavata kadar güneş enerjisi yatırımı planladığını açıkladı.
"Sürecin son hukuki aşamalarındayız"
Bloomberg'e konuşan Bayraktar, yatırımların ilk aşamasında 2 gigavatlık kısmın yer aldığını, bu bölüme ilişkin imzaların yakında atılacağını belirtti.
gelsin depolama haberleri.. kapasite artışları..
şimdi 30 yıldır borsadayım çok şey duydum yaşadım bu patronun yapacağı tek şey eğer samimiyse iyi niyetliyse bir şekilde güveni tekrar tesis etmek ve halka açıklık oranını asla daha fazla arttırmamasıdır...eskiden çok az da olsa bu tarz zor durumlara düşen ama sonra güveni tekrar tesis edip düze çıkan hala da iyi işler çıkaran şirketler var bir nevi geri dönüş yapan demek lazım bu başarı hikayelerine...
bu noktada en kritik mesele BAKIN BURASI ÇOKEMMELLİ VE ÇOK ÖNEMLİ Bu şirkette HALKA AÇIKLIK ORANI ASLA ve ASLA BAHANESİ NE OLURSA OLSUN DAHA FAZLA ARTMAMALI...zaten artacağı kadar artmış... ta neyse... söyleyeceklerim bu kadar.. bende hisse yok nereye düşer veya nereye çıkarsa da bu tarz şirketlerle işim olmaz patronajtan kalan şirketlerle işim olmaz lakin ilgim şurdan kaynaklanıyor 30 yıldır görmediğimiz kalmadı ne zaman daha fazla ne görebiliriz dediysem başka başka şeyler gördüğüm için uzaktan takip ediyorum sadece çünkü ana hatlar benzer olsa da her olayın farklı bir hikayesi var ilgi çekici ve tercübe kazandırıyor... teşhis ve tespit için ....
bana kalırsa tek kalemde yüzde 1000 bedelli de yapabilirdi hatta yapması gerekirdi ama güven sıkıntısı yaşlandığından bunu parçalara böldü endişesi güven kaynaklı yatırımcının bedelliye katılıp katılmama endişesi bence bu ilk bedelli de bir nabız yoklama, BEDELLİYE KATILIMI ARTTIRMA DÜŞÜNSEİ BUDA İKİ ŞEYDEN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR YA ŞİRKETİN FİNANSAL RASYOLARINI İYİYİE GÖTÜRMEK AMAÇLANIYOR yani hala şirketin bir şekilde düze çıkacağı ümidi taşınıyor ya da neyse.. bu nedenle ikinci ve 3. bedelliyi de yapar gibime geliyor sonrası yatay bantta uzun bir bıktırma sürecidir ky dan malı toplamak isteyecektir tahtacı...ne zaman ky bıkar artık hissede azalır o zaman bir hareketlenme olur gibi geliyor bana
borcun ödeneceğine ilişkin ümit kalmaz ise ve şirketin halka açıklık oranı peyder pey artamaya başlar nihayetinde 90 lara falan dayanırsa tahtacı da ky yı bıktırıp malı paketleme işinden ufak ufak uzaklaşır zaten düşük seviyede olmasına rağmen gelene geçene her fiyattan malı vermeye başlarsa o zaman başka daha kötü olasılıklar konuşulabilir.
Bunlar tabi bir olasılık zamanla rengini belli eder... Neler gördük neler geçirdik... investingte bu kontrolmatik topiğinin altında bir emkel yorumalrı falan da yapılıyor eğer o yazılanların yüzde 1 i bile doğruysa güveni yeniden tesisi etmesi biraz zor gibi duruyor :D da neyse
Burnuma pek iyi kokular gelmese de umarım işine sahip çıkan zor zamanlardan geçse de ilerde toparlamak için mücadele edecek ve düze çıkacak bir yönetim tarzı benimsenir... bunun dışında başka işlere girişilmez bu aşamada hangi seviyede yatay banda saracağı önemli...
şu anki verileriyle değerlemesini yapınca bana göre şu ederi var diyeceğim ama bu tarz yatırımcısında güven tesis edemeyen şirketlerde bir değerleme yapmak mantıksız ve hatalı olur...
Olmamis olaylara olmus gibi girdi yapmak. Tam pazarlamaci taktigi.
Sayin Cakal Sami nin maasli elemani,
Muflis bakkal eski defterleri acarmis gibi. Eski haberleri isitip isitip burada yaziyorsunuz. Biraz dersinizi iyi calisin lutfen. Patronunuz olacak Cakal Sami mazaallah yakinda sizi kapinin onune koyacak benden soylemesi.
Sayin logologo,
Yazdiklarinizin her kelimesine imzami atarim. Ancak bir konuda da serhimi koymak isterim. Cakal Sami bugune kadar yaptiklariyla gostermistir ki bu bedelli sirketi kurtarmak icin degil sirketteki parasini kurtarmak icindir.
Bilakis ky nin satmasini degil ky nin bedelliye katilmasini istemektedir. Cunku sirkete taze para lazim en acilinden. Sonrasinda tekrardan bedelli yapacaktir ve yapmalidirda. İste o zaman biktirma ve lot toplama donemi olacaktir.
Saygilarimla,
Bu yazdıklarınız ve şerhiniz "ya da neyse..". diye ... nokta koyup yazmak istemediğim olasılıktır enseyi iyice karartmak istemedim tabi bu da bir oalsılık
bakın şirket büyük sektörü iyi... dirayetli bir patron gerçekten iş yapmak için şirketine sahip çıkmak için çalışan bir patron bu sevieyden bir başarı hikayesi yazabilir başka başka emelleri varsa iş değişir urda olay niyetlere kalmış.. kimi kumu altın eder kimi altını kum eder...
gene esnesyi karartmak istemem ama bir tarım şirketi vardı adı mango hikâyesi uzun ama özet geçeyim... türkiyeden dünya da dahi tarımda söz sahibi olmak için yola çıktı böyle gerekli gerksiz olur olmaz kap atardı oda işleri de gayet iyiydi ama belli bir noktadan sonra işler sarpa sarmaya başladı, bunun nedeni sektörünün ya da işinin kötü olması değildi niyetlerin bozulmasıydı....çünkü çalışmak kazanmak sabırla ilmek ilmek büyütmek zor geliyor bazı hırslı ve açgözlü insanlara niyeti bozmasalar muazzam bir başarı hikayesi olabilirdi....neyse işin kolayına kaçtılar önce işte klasik malı ky ya yüksekten dağıt düşük bant seviyede ky yı bıktır malı paketle sonra gene dağıt olayları ama işlerde devam ediyor tabii -ama bu süreçte önce bedelliler devreye girdi sonra halka açıklık gitgide artamaya başladı borçlarda öyle tabi sonra her sevşieyden mal vermeye başladı bu tahta yatırmcının anlayamadığı başka bir husus borç ödeme vs adı altında şirektin mal varlıkalrı bu süreçte yok pahasına kelepir diyebileceğimiz seviyelerden başka başka şitketlere devredilmeye başlanmış işin sonunda şirket tabela şirketi haline geldi, ama mango mağdurlarının ididası şirketin içinin boşaltıldığı ve başka bir şirket adı altında aynı faaliyetlerine devam edildiğiydi hatta toplanıp mahkemeye falan vermeye çalışıyorlardı en son sonra noldu bilmiyorum...... vs vs çok çok farklı hikâyeleri olan tahtası kapanan ya da hala devam eden yaratımcısına illlallah dedirtmiş pek çok şirket var
tabi bu mango sedece bir örnek eskilerden raksı var ihlası var vikingi var dardaneli var, yenilerden adı gen le başşlayan artık hiç faaliyeti olmamasına rağmen yıllrca borsada işlem görmeye devam etmiş i var varoğlu var hikaye çok yani bir kısmı hala devam ediyor ama artık yatırımcısnına güven tesis etmesi imaknsız bir kısmı ise artık yok her birinin ayrı ayrı hikayesi var hele ki viking çok ekmeğini yediğim bir zamanalrın yıldızıydı neyse
lakin ben demek istemiyorum ki bu şirkette öyle bir şirkettir, sadece düşüş ve yükseliş başarı ve başarısızlık hikâyeleri aşırı derecede ilgimi çeker, hani teknik analize ilk başladığında farklısındır yıllar geçtikçe farklı olursun yani artık böyle garfiği açıp bir bakışta malın ne olduğunu anlarsın :D NEYSE patronaj iyi ve dirayetli olursa düze çıkmayacak devam etmeyecek bir şirket değil yatırm yaptığını iddia ettiği alanlar ve sektörü cazip ama bunun için patronun işine kendi işine sahip çıkması ve alangirli gibi görünen ya da öyle anlaşılabilecek hususlardan uzak durması samimi olması gerçek anlamda şirketini yönetmesi GÜVENİ TEKRARR samimi olarak tesisi etmesi gerek yani hala büyüyebilecek düze çıkabilecek bir şirket ama iş niyetlere ve güven tesissi edip edememesine kalmış... bu kadar emek verilen ve sektörüde iyi olan bir şirkete yazık etmemesi gerek ama malasef bizim geçmişle bağımız pek kalmamış değer sabır üretim çalışmak ilmek ilmek bir çocuğu nasıl emekle büyütürsen öyle şirketini büyütmek vs vs bunlar eskide kalmış insnalar çok aç gözlü ve hırslı acımasız kısa yoldan voleyi vurmak köşeyi dönmek vs işin kolayına kaçıyor insan kalitemiz düşük bu da her alana yansıyor, başarı hikayesi olabilecek hikâyeler bu aç gözlülük hırs ve bencillikler nedeniyle ibret hikayesine dönüşüyor malasef
uamrım herşey gerek yatırımcısı için gerekse şirket için iyi olur temennim bu yönde