Gemlik’de olduğu söyleniyor :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Tek bir ülkenin internet üzerinde bu derece baskın hale gelmesi bence “game changer’ olarak sınıflandırılacak bir durum. Düşünsenize BTC blok zincirini bile yeniden yazabilirler eğer blok zinciri kaydeden bilgisayarların 50%’nin daha fazlasına sahip olurlarsa.
Bilgi bizim çağımızın en değerli emtiası sayılabilir. Bunun altyapısı enerji ve iletişim ağı desek kimse itiraz etmez herhalde. Çin’in yükselişi kulağa ürkütücü geliyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu TOGG niye bu kadar espiri konusu ediliyor anlamıyorum.
Bu dönem o kadar çok devleti onlarca milyar dolar zarara sokan işler yapıldı ki.. TOGG yanında çok küçük kalır bence.
Devam ettirip geliştirebilirlerse, halen umut olduğunu düşünüyorum.
Şayet gerçekten BYD ya da başka Çinli firmalarda gelecekse, bunlarla işbirliği bile yapılabilir, Know-How, ortak üretim vs..
Ya da tamamen devredilebilir ki bence bu yapılmazsa daha iyi olur.
Lokasyon olarak bence Manisa'dan daha iyi bir yerde...Gemilerle Karadeniz ve Eğe denizine ulaşımı çok daha kolay... Liman vs. gibi lojistikte sıkıntısı da yok.
Umarım Çinlilerle iyi bir anlaşma yapılır.
Bu tabi boş bir umut, yapılan işlere bakınca pek gerçekçi bir umut gibi görünmüyor ne yazık ki.
-"Bu TOGG niye bu kadar espiri konusu ediliyor anlamıyorum."
...
-"Bu tabi boş bir umut, yapılan işlere bakınca pek gerçekçi bir umut gibi görünmüyor ne yazık ki."
Kendi sorunuzu negzel cevaplamışsınız. :)
Kafasında hayaller kuran, kurmak isteyen vatandaşın, gerçeklerle...
Umudun, gerçeklikle karşılaştığı yer... Maalesef...:wave:
bir araba fabrikasının, rantabıl olması için, tahminimce :whistling: ayda 10-15.000 araç satması gerekir (çok mu oldu )
senede 150.000 diyelim
dünyada 80 milyon araba çeşidi varken, kim gelip TOGG alacak ?
yollarda 1 dene bile togg görmedim.
bazı belediye başkanlarında var, birde o dombıra furyası ile alan birkaç kişide.
ne oldu boşa fabrika, hep zarar hep zarar
Türkiye'ye yatırım yapan markaların ÇİN'den ithal ettiği otomobillerin tümü gümrük vergisinden ve ilave gümrük vergisinden MUAF olacak..
Yani BYD üretimden önce ithal ettiği modellere ek %50 vergi ödemeyecek.
Hibrit otomobillerin hazırlanan kanun teklifiyle ÖTV oranı %80'den..%30'a inecek.
2026'dan itibaren yerli üretim avantajı da gelecek...
ÇİNLİLER iyi anlaşma yapmış.!