ülke açık hava tımarhanesi gibi deliye her gün bayram...
Printable View
ülke açık hava tımarhanesi gibi deliye her gün bayram...
Yerlinin bankacılık sistemindeki dolar/döviz talebi bankacıların finansal mühendislikler yoluyla kaldıraçlı döviz ve opsiyon işlemleri ile karşıladıkları kesin .Eğer bu talep açık piyasa üzerinden yapılsaydı ben döviz fiyatını düşünemiyorum bile .
Entersandır ...
1-Yerli mudinin döviz talebi ,
2-İthalatçının döviz talebi,
3-yerli turistin döviz talebi,
3-Döviz borçlusunun döviz talebine karşılık
bunların;
1-yabancı yatırmcıların menkul kıymet (tahvil-bono-borsa) - garımenkul talebi için döviz bozurması ,
2-İhracatçının döviz bozumu ,
3-Turizim işletmeslerinden döviz bozumu ile karşılandığının hatta talepten daha fazla döviz bozdurulmasa fiyatt böyle düştüğüne inanalım mı ?
Kısmen katıldığım ve katılmadığım şeyler var. Ancak alıntıladığım konuda sanıyorum tamamen şahsi fikrinizle yorum yapmışsınız zira gerçeği hiçbir şekilde yansıtmıyor.
Bana 10K Usd'yi yada herhangi bir para birimini Türkiye'den Nepal'e, Arjantin'den Hollanda'ya,Fransa'dan Çin'e 2-3 usd karşılığında gönderilebilecek bir swift yöntemi söylermisiniz ?
Ancak ben size değil 10 K , 100 K için bu işlemi çok komik bir bedel karşılığında dakikalar içerisinde transfer edebileceğinizi söyleyebilirim.
Selamlar.
FX işlemlerinde kaldıraç oranlarıyla oynanaraktan ,yerliler tasfiye edildi...
Ama bankacılar ve yabancılar için bu yasak yok...
ABD ile biraz daha bozuşursak FX işlemleri için bazı para birimlerinde kıstlamalara gidebilir...
4 sene önce altın doludizgin giderkea ADB SPK'sı bir karar aldı hoop altın ve kankası gümüş o gün bu gündür belini doğrultamıyor...(tabiii ki Hindistanın da Altın ithalatında getirdiği yüksek gümrük vergisini de ilave etmek gerekr..)
peki, yazdıklarımı anlamayacakların anlamayacağını zaten biliyordum. btc yi dakikalar içinde gönder hesabına geçirde göreyim,türkiye içinde bile 3 günleri bulduğu oluyor. neyse ya kime laf anlatıyoruz. ben o konu hakkında daha fazla yazmam. benim açımdan tartışacak birşey yok. siz yine de dikkatli olun. ben kriptoları 2011-12den beri biliyorum. işlem de yapıyorum. ama buna bağlanmak sonunuzu getirebilir. benden uyarması. aşağıdakini dil biliyorsanız dikkatli okuyun mt gox faciasından bile haberi yok kimsenin halbuki birkaç yıllık hadise...
https://www.reuters.com/investigates...t/bitcoin-gox/
ayrıca gönderirken uyarayım sakın hata yapmayın yoksa o saçma dehlizde sonsuza kadar kaybolmasın paranız.
son not: şahsi fikir falan değil ben coinlerle ilgili bildiklerimi yazdım. bilgiyi, fikrimi değil. buna dikkat etmek lazım.
cafede biri nuh ve oğlunda bylock çıkmış diyince bende benim tanımadığım bir nuhtan bahsediyorlar sandım meğer nuh peygambermiş
Umutabi ne diyorsun bu işe? Konuştuklarımız doğru çıkıyor. Beton sektörü patladı. Aidat sektörü yükselişte. :) En iyi yatırım nakit ve likit bu dönemde.
Markalı konut projelerinde kira öder gibi aidat ödeniyor!
https://emlakkulisi.com/markali-konu...deniyor/352072
ohoo bunları yeni mi duydunuz, sinpaşın, ağaoğlunun site sakinlerini kıstırıp dövdürdüğünden haberiniz yok mu sizin :D
hatta ağaoğlu site sakinlerini odaya adamları vasıtasıyla kendisi sokup bizzat kendisi dalmıştı. normal bir ülkeden hürriyetten yoksun kılmadan tut darpa kadar 3-5 sene hapislik ceza alacak işler yaptı ağaoğlu sinpaş falan
Adamın dedikleri çok mantıksız değil. Teşbih hatası olabilir.
Bugün 3 gökdelen büyüklüğündeki Deniz dalgalarına dayanabilecek gemi üretemiyoruz insanoğlu olarak. Bırak onu en ufak tsunami de bile dev gibi gemiler darmaduman oluyor! Demek ki Nuh un gemisi bizim hayal edebileceğimizden çok çok çok ileri bir teknoloji.
Zarrab davasında savcının değişmesi (ki beklenen bir gelişme) Türkiyenin lehine birtakım gelişmeler olur beklentisiyle vede geçen yılın son ayından itibaren açılmış pozisyonlar nedeniyle kar yazma güdüsünün ağır bastığı bir haftayı geride bıraktık....
peki XU30 endeksindeki dolar bazında yazılmış , kağıt üzerindeki % 20'lik " KAYMAK " gibi karlar nasıl cebe atılacak ?
Pahalanmış borsa kağıtları kime devredilecek ucuzlanmış dolarlar kimden devir alınacak ????
Tabii yapılamayacak , onun için şişrmeye devam
% 50-% 70 taaki bizim yerliyi ikna edene kadar...
https://www.youtube.com/watch?v=kUXGHOAmnU0
-hesabı da istedik
-220 milyar dolar geldi (kısa vadeli borç+cari açık)
-ulan biz ne ithal ettik ki ?
-bizde dolar yok ki lannnn :kahkah:
2018 Gel Öpücem yılı olacak :rtfm::whistling:
not: rakının %70'i vergi olduğundan klipte ayran kullanılmıştır :cheers:
Fransa Avrupayla Daha Doğrusu Almanya aramızı düzeltsin ,arabuluculuk yapsın diye 2 adet rüşvet demeyelim de antlaşma yapıldı
1-Airbus 25 +50 adet(çik) alım sözleşmesi...
2-5.700 ton sığır eti alım sözleşmesi...
borsa yatırımcılarına ve açıktan ,Dolarda'da kısa gidenlere duyurulur...
http://i.internethaber.com/files/201...724-MqOW8O.jpg
Macron kardeş aptal değil ya artık bir şeyler yapar...
https://instela-static.info/m/merkel...615891-600.jpg
Merkel hanım teyzeye daha güzel sürpizler olabilir...
el koymuşlar telefona
https://i.hizliresim.com/oOQPv9.jpg
Yani koskoca telefonda bulduğun detaya bak.
Bravo doğrusu.Senden korkulur.[emoji15]
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.youtube.com/watch?v=uVeSh_52mWI
DOLAR MART/NİSANA KADAR 3,60-3,550 HAZİRAN SONU 3,400 YIL SONU 3,300-3,100 OLABİLİR.
İyice moralimi bozdu bu halil :(
Her gün 100 X 100 USD mıçan ineğimiz olsa dahi yaraya merhem olmaz.
TCMB brüt döviz rezervlerinde hızlanan düşüşlerden, yükselen ham petrol fiyatlarından ve ihracatın ithalatı karşılama oranındaki düşüşlerden de mi haberiniz yok.
Küresel rüzgar arkadan esmeye devam etse dahi faizleri yükseltmeden dolar kurunun yükselişini frenleyebilmek zor.
Trump'ın vergi indiriminden ne kadar dolar geri dönüş yapar bilinmez ama:
Birde Trump'ın dış ticaret açığını kafaya taktığını biliyoruz..eğer Trump bu konuda da icraata geçerse doları ara ki bulasın..:kahkah:
Bakalım globaldeki amcalar dolar konusunda ne zaman pes edecekler..işler biraz ciddiye binsin..:cool:
Ha henüz altyapı yatırımlarının akibeti belli değil..onuda izlemek lazım(enflasyon ve faiz açısından)..
Oysa on bin pesin ev sizin diyordu, dovmek sopalamak icin mi adam ariyormus- pess ciddi olamassiniz.........
Memleketimde adalet filan yokmu, o evlerde hala sopar yiyip oturanlar kemal sunal filmindeki eleman gibi bir gun sopa atanin da dayak yiyip zevk sahibi olacagi gunu mu beklemekte......
Önce 3.65 civarı salınım sonra 4.5 lara yolculuk. 3.65 civarı depoları fulleyen çok olur.
Halil Reçber para ile kurs veren bir BÜYÜK üstadımızdır. :) bilse, kurs vermez milletin üç kuruşuna göz dikmez. Tahminlerinin çoğu yanlıştır. Ters indikatör lakabını almıştır. :)
Fransa'dan 5 bin 700 ton et ithal edilecek
https://www.dunya.com/ekonomi/fransa...-haberi-397347
İstanbul 30 sıra birden geriledi
İstanbul, dünyadaki gayrimenkul yatırımlarında tercih açısından 2012’de ilk sıradayken, 2018 perspektifinde 31’inci sıraya düştü.
İstanbul 30 sıra birden geriledi
CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada ‘'Uluslararası gayrimenkul yatırımları piyasası verilerine göre, 30 sıra geriledik. Türkiye algısının kötüleşmesi, sermaye güveni, hukuk ve yargı güvencesinin erozyona uğraması, İstanbul'un konumunu hızla geriletti'' dedi.
Avrupa'daki yükselen 30 metropol içerisinde gayrimenkul yatırımlarındaki tercih açısından İstanbul 2012 yılında ilk sıraya yükselmişti. Son dönemde ise 31.sıraya geriledi. Erdoğan Toprak, “Yurt dışındaki Türkiye algısının kötüleşmesi, baskı ortamının artması, sermaye güveni, hukuk ve yargı güvencesinin erozyona uğraması İstanbul'un bu konumunu hızla geriletti. 2018 için yapılan sıralamada İstanbul zirveden, dibe inmiş vaziyette ve 30 metropol içerisinde 31'inciliğe inmiş bulunuyor. İlk 30'a bile giremiyor†diye konuştu.
PROMOSYON ETKİLİ OLMADI
Hükümetin büyük umutlarla uygulamaya koyduğu gayrimenkul alanlara TC vatandaşlığı promosyonu etkili olmadı. Ocak ayında yayınlanan yönetmeliğe göre, 2 milyon dolar yatırım yapan veya 1 milyon dolarlık ev alıp üç yıl süreyle satmayanlara, başka bir şart aranmaksızın vatandaşlık hakkı verilmesi kararlaştırıldı. Düzenlemenin üzerinden 11.5 ay geçti. Vatandaşlık almak için gelen yabancı sermayede bir artış olmadı.
Kaynak: http://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi...iledi-2163470/
Gayrımenkullerin primi bir yana asıl sorun ülkemizin vatandaşlığının artık prim yapmaması.
Nesine özenip de kuyruğa girecekler.
Ha deniz, tarih, doğa diyorsan verir parasını turist olarak gelir.
Kendi vatandaşı bu ülkeden kaçarken, vatandaşlık vaadi ile gayrımenkul pazarlaması yapmak boş iş.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov Demir Kilise'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşma yapan liderler Türkiye-AB ilişkilerine dair önemli mesajlar verdi...
:)
Bir kilise restore ettir. AB ye mesaj ver...
Airbus'a 25 adet uzun menzilli yolcu uçağı siparişi imzala.
AB ye mesaj ver.
Fransa'dan 5700 ton et kontratı yap.
AB ye mesaj ver...
Paralı mesaj servisi açıldı.
Biraz pahalı ama idare edin gali...:)
.. bora amca, halkbank davası rte'nin "ben yoruldum, siyasetten cekiliyorum (seve, seve) artik dava açmayın, birakacagim" turlarina baslamasina sebep olacak deniyor.!
Hiç inanmam
Gerci bura inanç birliktelik topiki değil
Herseyide çocuk gibi Emmi ne sorma ya
Muhakeme yurut
Pliys yane :-)
Moruk .
Sana ne yahu?
İşine baksan.
İsteyen istediğine istediğini sorar değil mi?
Emmi lafını da boşver sen...
O benimle banucan arasında..
Takılıyoruz birbirimize.:)
Banucan soruna gelince...
Ben gözümle görsem inanmam...
Bu konuda Erdoğan da yasa çıkarsalar kimseye inanmaz.
Burası Türkiye.
Bir yasa daha çıkarırsın eskisi çöp dersin olur biter.
Haklısın ama alicagin yok
Özelden yazisin bilader
Bura anonim mekan
Stadyum metrobüs durağı deniz otobüs iskele gibi
Ahır, gibi özel mülkiyet değil.
Kapiş ?
Hay Allah.
Kapişli emmili...
Gene biri Pazar günümün içine edecek illa...
Moruk bir sevemedim seni de üslubunu da...
Sana bir teklif...
Beğenmediğin yazının altında üçgen var.
Bas oraya...
Nizaya gerek yok.
Buraya ahır demek...
Belki de haklısın.
Birden koku değişiyor...
İyi pazarlar
Valla sorry
Ben başlatmadım
Gelen topu defans ettim
Kirdiysam . Aramızda kalsin