Vay Ümit hocam pozisyon mu aldınız? Yıllar önce Marshalı unutmuş değilim ))
Printable View
ucuz hisse pek kalmadı bana göre beklentilere göre ucuz bir miktar aldık bakalım hayırlısıyla..
Diğer bir nokta bedelsiz olasılığı kote ettirilen 9.5 milyon lot ile ortadan kalkmıştır bence
Bedelli olacaktı
Deniz yatırım 2.5 milyon lot kustu bugün
Perşembe akşamı burada bir mesaj vardı. Cuma günü baktım mesaj silinmiş.
Kap haberine link verilmişti. Haberin tarihine bakmak aklımdan geçmedi. Bu haberdeki 250 milyon dolarlık alımı, % 50 sine sahip olduğu maden işletmesinin, kalan yarısını da satın aldığı gibi algıladım. Bu na istinaden, haberi arkadaşımla konuşup analiz ettik.
Ertesi günü şirketin ilişkili haberlerine baktım yeni gönderilmiş bir haber yoktu.
Kaç senelik bu haberin linkini, kim, ne amaçla buraya ekledi...
Haber ve link neydi tansel bey
META Nikel - Kobalt maden işletmesinin yarısının satın alınmasıydı. Vestel'in, Zorlu Holding'ten alacaklarına mahsuben, Meta Nikel-Kobaltın 250 milyon dolar karşılığı satın alınmasıydı. O anda, yarısına zaten sahip olduğu Meta Nikel'in kalan yarısını da satın aldığı algısı oluşturdu bende. Tarihine bakmak aklıma gelmedi. Haberin, 2018 yılındaki satın almayı duyuran Kap bildirimi olduğunu bir gün sonra anladım. Kimin paylaştığını bakmamıştım, merak ettim.
Bu Lantatek Vestel bilançoya katkısı oluyor mu veya olacak mı
Vestel Yıllık TL grafik ve Aylık Dolar bazlı grafik.
Yatay 3,74 $ = şimdiki kur ile yaklaşık 69,50 - 70,00 seviyesi çok önemli.
Hacimli geçilip, üzerinde 2-3 günlük yada haftalık bir kapanış gerekli.
Hedefi 7,18 $ = 133 civarı hedef olabilir. (Dolar kuru 18,64 olarak dikkate alındı)
https://i.hizliresim.com/mtjwbot.jpg
Temel ve teknik,bunun yanında şirktin hikayesi örtüşüyor,OV dolar bazlı bu heefleri göreceği gibi long graf. tl bazlı 300 üzeri olası görünüyor,ülkemizde ve globalde çok büyük sorunlar çıkmazsa..
İştirakleri oldukça fazla,meta nikel önemli,bataryanın ana malzemelrinden,yıllık şu ana 10 bin ton üretim,2. faz yatırım ile 20 bin ton hedefi var,ilk tesbitlere göre gördes de nihai 400 bin ton nikel üretimi planlanıyor.
Vesbe yatırım yapıyor,lentatek önemli,suudlara 20 siha anlaşması gündemde,
Togg,bu yıl 10 binaraç üretimi var,seneye 20 bin düşünülüyor,zaman içinde nihai hedef 175 bin araç..Bu araçların ekranı vestelden bildiğiniz üzre..Dahası togg kullanılan 10 çip,üretiminin vestl marifetiyle yapılması için çalışmalar sürdürülüyormuş..Bence en önemli konulardan bir tanesi de çip üretimi.yeni nesil çipler,yalnız togg için değil,tüm otomobil üreticileri için yapılan arge çalışmaları..
gelecek petrol değil,çip artık..Paranın akacağı yer burası..Her şeyde çip var..
Bu açıdan bakılınca hikaye var,piyasa bu hikayeyi alır,almaya başladı bile bence..
Patron MKK kote ettirdiği 9.5 milyon lotu tahtada satmaz,şirketinin ederini çok iyi biliyor.Kurumsal yatırımcıya satar,daha önce iğer şirketi zoren de yaptığı gibi.
Vestl city,1 milyon m2 kapalı alan ve 18 bin üç vardiye çalışan dev bir şirket..
Umutluyum,hem de çok..
Tam tersi kurumsal temettü ister , düzenli temettünün önü açılmıştır artık Vestel de kanımca
Haklısınız.Ben bedelli şu anda imkansız..Lakin ben bu konudan bahsederken yukarıda,çok uv elşnde tutacaklar için,normal olan bir şeyi söyledim hisse senedi yatırımcılığında..Bir şirkete çok uv ortak olmak istiyorsanız,yapacağı bedellileri takip edin,yoksa payınız azalır diye..Bedelli yaptı,yatırımcı aldı bir kenara attı,haberi olmadı,rüçhanları kullanmadı,e ne oluyor,lot sayısı azalıyor otomatikman..Borsada görüyoruz,şirketler bedelli yapıyor,hissedarı takip etmediği için,rüçhanı kullanmıyor,bedelliye katılması lazım,diyelim parası yok katılmıyor,o zaman rüçhanları sat,aldığın para ile katıl,veya katılmak istemiyorsun,rüçhanları sat,paranı cebine koy..Bu şekilde katılmayan,rüçhanların 2. piyasada satıldığı çok durumlar yaşandı..Ben çok şaşırmıştım bu işe..Niye,hisse alan ya bu işi bilmiyor ya da takip etmiyor ya da ölmüş hisselerine sahip çıkan olmamış..Bedelli yi gündeme getirmemim sebebi bu idi..Yoksa hemen olacak değil..Günün birinde olur,amma 5 amma 10 yıl sonra,bilinmez ki..
Nikel, ne zaman uretilip satilacak ve bilancolara yansimaya baslayacak acaba bilgisi olan var mi?
İki muallak iştirak Meta Nikel ve Lantatek
Niye kimse yok burda
Sevgili Cok, hakkını helal et. Yeni gördüm desem... :(
Uzun zamandır temettücü şirket olsun istiyorsun Vestel farkındayım. Ben daha önce de yazmıştım. Böyle bir şey beklemiyorum. Kaçamak cevaplarla geçiştiriyor CEO bu tip soruları. Vestel'in büyümesi ve özellilkle dolar bazlı büyümesine yatırım yapmak lazım.
Vestelin MORUKLARI topladiginiz lotlari paralari kiciniza sokun.
Ha geldi iki gözümün çiçeği bende nerde bu diyordum . Moruksavar )))
68 lerde kafa göz dalan bendim
Ben de buradayım...
4-7 dolar önemli bolgeler. Şimdi 4 dolari kirmaya çalışacak. Kiramazda güç toplar sonra bir daha dener. Ben 2023'te 7 dolari da deneyeceğini düşünüyorum.
1.5 dolarken yüzüne bakmıyorlardı şirketin. TOGG geliyorum dedi, fiyatlar beklentiyi takip etti. Şimdi de Mayıs'ta neden bir bedelsiz gelmesin? TOGG'un ceyrek ortaginin ve Vesbe'nin %80 oraninda sahibinin hic 335 milyon sermayesi olur mu? Minimum 2 Milyar sermayeye çikaracak Ahmet Nazif bey.
Dolar 10 liraya düşerse ne olur
Enayi mi bedelli yapacaklar,neden 9.5 milyon lotu kote ettirdi o zaman?
Şu peruklu muhabbeti yüzünden koskoca teknoliji şirketi pddd 2 den işlem görüyor olay tamamen patron faktörü, kontrolmatigi bakiyorsu pddd 68. Patron insan olsa kontrolmatigin patronunun yüzde 1 i kadar olabilse, su şirkette belki neler neler olacak ama neyse.
Vestl de ,12 aylık nasıl bir bilanço gelir gerçekten bilmek çok zor..onlarca iştiraki,yatırımları,dönen varlıkları,duran varlıkları,ticari alacakları ve borçları,ypp,v.s..
Ancak,bilançoya göre değil,şirket hikayesine göre,teknoloji firması olduğu için,geleceği fiyatlayacaktır..
2023 yılı borsada vestl yılı olabilir..Takası güzel,alıcılar iştahlı..Patron ne yapar,orası önemli..O da şirketin değerlemesini ister sonuçta..
Togg bantdan ininceye kadar 8-9$ tahminim var..Mart ayında..
Togg geliyor. Turkcel ve Vestel zamani. Mart ayında insallah7 doların üstünde hatta 10 dolarda oluruz. Hadi bakalim oyle niyet ettik.
Meta Nikel veya Togg veya Lantatek veya Ayesaş veya Aydın Yazılım halka arz olur mu olursa nasıl olur
Peruklu şirketinin arkasında adam gibi dursa olacak ama en son 65 TL den 2 milyon lotu sattı gene.
Patronu 65 TL den satiyorsa spekler ne yapsın, adam Zoren tahtasinida sata sata betbat etti.
Rekabet Kurulu, Whirlpool ve Vestel Ticaret(#VESTL) hakkında soruşturma açılmasına karar verdi