viop'a tekrar girip, her cuma akşamı az miktar short gitsem nasıl olur acaba.? :Sad:
Savaş çıkarsa epey kazandırır. Çıkmazsa Pazartesi kapatırsın. :)
Aslında düşünmeye değer.
Printable View
viop'a tekrar girip, her cuma akşamı az miktar short gitsem nasıl olur acaba.? :Sad:
Savaş çıkarsa epey kazandırır. Çıkmazsa Pazartesi kapatırsın. :)
Aslında düşünmeye değer.
Savaş çıkmaz ama son testere dişinin ucu bugün idiyse shortun şansı var. Testerenin ucuna geliyor olabiliriz,tırtıkları ufaldı ama şekil itibariyle biraz daha zamanı var gibi. Ondan sonra ya eller havaya ya donlar aşşağıya.
cuma normelde şort günüydü fakat pazartesi erdogan bae ziyaretini açıklayınca
endeks döndü ...haftaya çoşkuyu verirler diye düşünüyorum...
savaş konusuna gelince
rusya abd şimdiye kadar hiç savaşmamış
rusya orayı işgal ederse karşısına kimse çıkamaz
herkesin bekledigi zaman putin savaş çıkarmaz
gerginlik petrol ve dogalgaz piyasasını yukarda tutar
zaten putin höt dese ülkenin anahtarını verirler
tabii ki her analiz dogru çıkmaz
keşke liviv macerasını ertelemeseydik kahkah
Ruslar kazanırsa Ukraynalılar, Ukraynalılar kazanırsa Ruslar mülteci olarak gelir. Her halükarda win win.
Endekste kapanıştan sonra fazlaca coştuklarını farkettiler
Fitch downgrades Turkey to B+, outlook negative - BBG
Mizahi acidan yaklasmissiniz kotu niyet icermedigine eminim ama bizim gibi savas gercegini aci sekilde test eden bir milletin konuya daha hassas yaklasmasi gerekir
Balkanlardan kafkaslardan kirimdan geri cekilirken ana yurda donen donemeyen insanlarin acisi hala zihinlerimizdedir
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Putin ukraynaya bence girecek. Önemli olan abd nasıl karşılık verecek. Yaptırımmı yoksa direk cephede savaşmı.? Cephede savaş beklemiyorum abd nin tarzı değil. Para ile satın aldıkları azınlıkları kullanıyorlar. O zaman biz fazla etkilenmeyiz de tayyip malum, abd emri ile Suriyeye girmekte sakınca görmedi.
:oleyo: :oleyo: :oleyo:
Eğitimsiz Irak Afgan ve Suriyelilerin yerine ruslar, ukraynalılar gelse iyidir desem, Ruslarda yamyam çok. Batı filmlerinden gördüğüm kadarı ilede erkekleri hayvandan farksız. Yinede sokaklara mıçan, bizim paramızla geçinirken "kızlarınız orspi epsini dizecem" diyen Suriye'liden iyidir midir ki.?
Tabi batı filmleri Türkleride sapık ve kara cahil gerici olarak gösteriyorlar. Geleceğimi gösteriyorlar nedir.
.
Maalesef savaşlarda on milyonlarca insan sefalete sürükleniyor. Kâbus gibi. O işin sonunda on milyonlar kaybederken bir kaç bin savaş tüccarı servetlerine servet katıyorlar.
Örneğin Suriye ve Azerbaycan savaşları. Ülke liderleri zenginleştiler ama Suriyede ermenistanda halkın büyük çoğunluğu sefalet içine düştüler. Ölenler, yaralananlar, kimsesiz kalan Anne'ler çocuklar, gelirleri kalmayan milyonlarca insan, fuhuş ve organ mafyalarının eline düşenler, malları mülkleri yağmalananlar.
Daha önce yazmıştım, küçük bir ülkeyi 20-30 milyon dolara savaşa sokabilirsin. Liderlerini ve kilit noktadaki kişileri satın alman yeterli. Satın alamıyorsan öldürüyorlar, yerine geçeni alıyorlar.
Notun değerinin olmadığı uzun zamandır ortada. Değerliymiş gibi gösterenler içimizdeki siyonistlerin medyası.
Notumuz yatırım yapılabilir seviyeye çıktı ama gelen yatırımda zerre oynama olmadı. Notumuz şu an afrika ülkelerininde altında olabilir ama dovizin çok aşırı değerlenmesinden dolayı yatırımlar arttı. Köle işgücü ve bedava hammaddeye gelmeye başladılar. üstelik bu not firmaları 2008 krizinde batan yunanistana hep yüksek not veriyorlardı, krizde ilk batan yunanlılar oldu. Bu firmaların zerre değeri yok. bluumberg deki siyonistlerin bol maaşlı maymunları o not firmalarını değerli gösteriyorlar.
abd ve Rusya nın tarzları çok farklı.
abd uzun yoldan gider. Sömüreceği ülkeyi çok uzun vadeli bir planla alt eder ve kendine bağlar. Direk olarak savaşmaz. Ülkede önce medyayı ele geçirmelidirki halkı kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirsin ve gönüllü savaşçıları yapsın. Medyası ve satın aldığı ülke içindeki vatan satıcıları ile o ülkenin değerli herşeyini yeni kanunlar çıkarttırarak ele geçirir. Bakınız Türkiye. 1938 de herşey bizimdi, şu an ise sadece ömür boyu çalışacak işçiyiz. Şirketlerinin madenlerinin büyük çoğunluğu, topraklarının önemli kısmı bu ülkeyi vatan olarak görenlerin elinde değil. ya ibrani-yahudide yada başka bir ülkeye hizmet eden yabancılarda.
bakın Çin'e. Oradaki uygur azınlığın içinden bir grubu satın alıp ayaklandırdılar. Amaç Çin'i güçsüz düşürmek. Aynı bizdeki fakir ve geri bırakılmış doğu Anadolu'yu, güneydoğu Anadolu'yu kullandıkları gibi Uygur Türklerinden bir kısmınıda ayaklandırıyorlar. 10 yıllara dayanan bir plan.
Irağa girmeden önce Irakta satın alabilecekleri herkesi satın aldılar. Ayrıca bizdeki fetö ye karşılık gelen kesnizaniler denen tarikatı besleyip büyüttüler ve çok güçlü hale getirdiler. Bu sebeple Irak savaşmadan teslim oldu.
ukraynada belarus da gürcistanda para ile ayrılıkçı gruplar yarattılar. O ayrılıkçı gruplarla ayaklanmalar yarattılar ve medya ve para gücü ile kendi siyasi partilerini başa geçirdiler. Bu işler büyük paralar gerektirmiyor. Medya gücü arkanda olmalı. Gönüllü kalabalıkları peşine takarsın, cahil aptallar sürüsü meydanda senin için savaşır. Liderlerini satın alman veya lider yaratman yeterli. Bunada medya ve para gerekir. işid lideri ve el kaide liderleride sıfır dan para ile yaratıldılar. fetullah sıfırdan yaratılan eşcinsel bir basit kara cahil sunni imam. Ama para ve medya ile adamı milyonların gözünde Peygamber seviyesine çıkardılar.
Uzatmayayım yaw.
abd ince işler sık dokur ve dünyaya hakim medyası + dünyada kabul gören matbaada bastığı sınırsız parası aracılığı ile ülkeleri sömürge haline getirir. Kendi kurdurduğu siyasi partileri başa geçirtir ve onlara istediğini yaptırtarak abd ye tepsi içinde malını mülkünü şirketini madenini emeğini teslim eder. Bizim tüm siyasi partilerimiz daha önce verdiğim örneklerde olduğu gibi batı kontrolundedir.
Rusların tarzı ise farklıdır. İşi uzatmaz, direk dalar.
abd senle konuşur ve konuşurken gizlice altını oyar. Ruslar konuşmaz yumruğu çakmaya çalışır.
ukraynaya'da girecekler.
Hem askeri açıdan hipersonik füzeleri aracılığı ile kendilerini abd den üstün görüyor olabilirler. Hemde Çin arkalarında. Çin ise mecburen Rusya nın yanına geçti çünki tek başına abd + avrupa ile askeri açıdan başa çıkamaz. Rusya nın yenilmesine izin verirse, kendisi uzun vadede ayakta kalamaz.
rusya, ukrayna'ya girecek.
İstisnası ne olabilir. Rusya Ukrayna'da nato'yu istemiyor. İşgal ederse sebebini nato olarak gösteriyor. Eğer ukrayna natoya girmeyeceğine dair kesin güvence verirse belki işgal olmaz.
Unutmayalım şu an akrayna diye bağımsız bir ülke yok. Şu an o bölge tamamen abd sömürgesi halinde. baştakiler abd nin oraya getirdiği insanlar. Tamamen abd çıkarları için çalışmak üzere abd den destek ve para alan insanlar.
O açıdan bakarsak Türkiye diye bir ülkede yok, ne kadar acı değilmi.
Rusya Ukrayna'ya girecek gibi. Yüksek ihtimal görüyorum. Girme ihtimali olarak %70 güzel duruyor.
Önemli olan abd buna nasıl karşılık verecek. Bizi ilgilendiren kısmı o.
Yoksa Ukrayna ha abd sömürgesi olmuş ha Rusya. Bizim açımızdan fark varmı.? Emin değilim, şu an 2 sömürge arasında ki farkı bilecek veriye sahip değilim. Sadece abd, ingiliz ve fransız sömürge ülkeleri nasıldır o konularda biraz bilgim var. En kötüsü fransız sömürgesi olmak. Rusya nasıl sömürüyor bilgim yok.
.
İŞC nin F/K sı 3 altına düşmüş, garan, akbnk, ykbnk nın F/K ları ise 3 ile 4 arasına düşmüş.
Bunu zaten 2 ay kadar önce yazmıştım. "Çok iyi kazançlar bekleniyor en az 1 puan daha F/K lar düşecek, ucuzlar çok daha ucuz hale gelecekler" demiştim.
Ancak BIST deki hakim güçler ve ülkenin durumu, üste parada versen senetlerin yükselmesini sağlamıyor.
Aynı bankaları abd veya avrupada bir büyük ülkeye koy, F/K ları 20 nin altına inmez. aselsan aynı, ttkom, tcell, arçelik vestel aynı. F/K ları uçar gider.
Bizde niye yerlerde sürünüyorlar.? Çünki senet fiyatları şirketlerin değerini değil tayyip in(şoför) değerini yansıtıyor.
Araban sıfır mercedes olsun, şoförü ile gelsin. Şoförün tayyip se o arabaya kimse para vermez çünki ilk virajda duvara bindirip arabanın değerini sıfırlama ihtimali yüksek. Bizim şirketlerimizde benzer şekilde fiyatlanıyor.
Endeksteki çıkış ve inişler ise, fiyatlamadan öte BIST deki kalabalıkları soymak amaçlı. Son aylarda iyice dinden imandan çıktılar ve arsızca hareketler yapıp kalabalıkları soyuyorlar. Başrolde BIST deki piyasa yapıcı 3 büyük bankanın olduğundan eminim. Bir tanesi katar lılara ait olan 3 büyük banka. Bu 3 bankanında çobanı büyük ihtimalle katar lılara ait olan. Çünki hükümetle organik bağları var. tayyip onları çağırdı ülkeye yardım etsinler amacı ile ama onların tek amacı ise ülkeye yardım etmek değil paralarını katlamak. buda son derece doğal. Her ne şartta olursa olsun paralarını katlamak istiyorlar ve bunuda her işlerinde görüyoruz. Zaten akp nin tarzıda o.
2020 den beridirde ne söylüyorum.?
Her ay yeni gelen yüzbinlerce insan soyulup gidecekler. BIST deki yatırımcı-oyuncu sayısı toplamda 1.3 den, 2.7 milyona kadar çıkmıştı.
İki üç ayda bir ve trend dönüşlerinde yapılan ağır silkelemeleri(manipulasyon=silkeleme) gördükten sonra "3-5 yıl içinde bu yeni gelenler soyulup gönderilirler." demiştim.
Yine 1.3 milyona düşeriz demiştim. 2025 e kadar halledecekler.
Evet, Finansalizm farklı bir bakış açısı getirmiş.
"başka stratejik düşünceler " konusunu açıklamak gerekirdi.
Örneğin.
Buna benzer bir açıklamayı abd-Suriye savaşında ben yapmıştım. Sebebinide açıklamıştım. Açıklamak için pek çok farklı gibi görünen bilgiyi birleştirmem gerekti. Şuna benzer bir şeyler yazdığımı hatırlıyorum.
Rusya ve abd rakip gibi görünsede, gerçekte kanka olabilirler. Rusya da özel sektör tamamen ibrani-yahudi azınlığın elinde aynen bizde olduğu gibi. SSCB dağıldıktan sonra boris yeltsin döneminde Rusya nın özelleştirilen tüm dev şirketlerini 280 milyar dolar civarına satın aldıklarını iddia ettiler. Görüntüye bakarsanızda bu gerçek. Özelleştirilen tüm dev halk şirketleri, her yıl kazançlarını batıya taşıyorlar. İlginç yanı ise batı düşmanı görünen putin buna ses çıkarmıyor. Halkının 10 milyarlarca doları her yıl batıya taşınıyor.
Bilmeniz gereken diğer bilgi ingiltere ve abd ibrani-yahudilerce yönetiliyor. Yani putin in ses çıkarmadığı rusya nın parası onlara gidiyor. Rusyadaki yahudi azınlık tarafından, rus halkının emeği her yıl, yine yahudilerin elindeki abd ve ingiltereye taşınıyor.
En önemli bilgi ise, abd nin saldırdığı ülkeye rusya yerleşiyor, rusya nın saldırdığı ülkeye abd yerleşiyor. Afganistan'a Rusya saldırdı, kontrol abd ve uşaklarının eline geçti. Suriyeye abd saldırdı, suriyede ekonomik anlamda kontrol rusyaya geçti. Biri saldırırsa o ülkenin yönetimi diğerini ülkeye davet ediyor. 1938 den sonra ülkemizdeki ibrani-yahudi azınlığın elinde olan medya ile halkı kominizme karşı korkuttular, ülke abd nin eline geçti. Sonuçta o dönemki otomobil ve uçak fabrikalarımıza abd engel olurken, rusyanın verdiği teknoloji ile bugüne kadar gelen pek çok sanayi fabrikasını kurduk. Yani anormal olaylar sonucu bize destek olan Rusya ya düşman olduk, bizi sömüren abd ye teslim olduk. Medya, batı parası ve içimizdeki azınlık ibrani-yahudiler eli ile.
abd ve rusya Hiç işgal etmeden davet üzerine ülkeye giriyorlar. masraflarınıda ülkeye ödetiyorlar. Diğer türlüsü ise, kazanıp kazanmayacağın belli olmayan bir savaşa giriyorsun ve çok büyük maliyeti çıkıyor. Örneğin kore, vietnam gibi ülkelere abd saldırıları. Kazanamadılar ve tarihlerinde kara leke oluştu. Daha sonraki yıllarda ülkeleri direk saldırı ile değil, içlerindeki azınlıkları ayaklandırarak yada fetö, kesnizani, el kaide, işid gibi içlerindeki ilkel tarikatları kullanarak girdiler. Ülkeleri içerden ele geçirmeye başladılar. Dünyaya hakim medya ları ilede olayları tam tersi gibi gösterdiler. Yağmalayıp el koydular katlettiler ama dünya halkları abd oradaki katil hırsız yöneticileri devirip ülkeyi kurtarmaya girdi gibi gördü. Şu anda venezuela, ukrayna, suriye, Çin gibi ülkelerde aynı senaryo oynanıyor. Bu ülke yöneticileri hırsız katil ama oraya giden abd melek. Konu dağıldı gibi.
Belkide rusya ile abd anlaşıyor, birisi ülkeye saldırıyor gibi yapıyor, ülke diğerini çağırıp ülkeyi teslim ediyor. Belkide yöntem budur.
Böyledir demiyorum ama bu bilgiyide akılda tutmak gerekir.
Bugün serbest piyasa nedir konusunu işleyeyim diyorum.
Yazıyı okuduğunuzda meşhur "gizli el" nedir, onu da anlayacaksınız. Gördüğüm kadarı ile yanlış biliniyor. En doğrusunu ben bilirim buna şüphe yok.
Ayrıca serbest piyasaya müdahale olursa ne olur, onu da anlaşılır şekilde anlatayım diyorum. Normalde serbest piyasa kuralları tam işletilirse, her şey tıkır tıkır işler ve ne enflasyon olur, ne gelir dağılımı bozukluğu olur, ne fakirlik olur, nede geri kalmışlık olur. Gizli el hepsini halleder.
Eğer serbest piyasa kuralları tam işletilmez ve-veya dışarıdan müdahaleler olursa ne olur.? Gizli el kimi eller, onu da işleyeceğim. TR den örnekler vereceğim ve ışıl ışıl aydınlanacaksınız "vay beee, bu rezilliğin sebebi buymuş demek ki" diyeceksiniz.
Ağır bir konu altına girdim, gaz gelecek ki anlaşılır bir şekilde uzun uzun anlatayım. Anlatmamın bana bir faydası da yok.
Biraz soluklanayım da sonra yazarım. Girizgahı bile yordu beni.
Heves gelsin yazacağım Batman. 1 yıl önce Cumartesi abimizede yazarım demiştim ya. :Sad:
---
Bir video var, Suriye savaşındaki bizim askerleri gösterdiği söyleniyor.
Bir zırhlı araç var, içindede Türkçe konuşan askerler.Konuşmalara bakınca bizimkiler dedim. Bende 16 ay asteğmen olarak askerlik yaptım, anılarım canlandı.
Her kes başka şey görecek ama ben, videoda bizim savaşa sürdüğümüz askerlerin ne kadar eğitimsiz olduklarını gördüm. Ayrıca uzaktan kumandalı makineli tüfek sisteminin ne kadar işe yaramaz yapıldığını gördüm. Resmen komedi gibi bir video. O zırhlı aracın içine o askerleri gönderenlerin çocuklarını koyacaksın. Ama rapor almışlar engelli diye askerlik yapmamışlar.
Zırhlı aracın üzerinde uzaktan kumandalı makineli tüfek var. Zırhlı aracın içinden bir bilgisayardan kontrol ediliyor ve askerler açıkta olmadığından ölüm tehlikesi azalıyor.
Epey uzakta düşman olarak gösterilen(Gerçekte bizim değil abd nin düşmanıydılar ülkelerini soydurmadıkları için. Eskiden bizimde düşmanımızdılar pkk yı besledikleri için. Ecevit tehdit edince pkk yı ülkeden attılar. Evet o oy vermediğiniz hırsız olmayan Ecevit, hem Kıbrısı batıdan kurtardı, hemde pkk yı Suriyeden attırdı. abd nin uşağı değildi.) askerler var. Binaların içindeler görünmüyorlar. Bizimkiler bilgisayar ekranından binalara ateş edip onların kaçmasını bekliyorlar. Boşa mermi harcıyorlar aynen beş para etmez öso paralı askerleri gibi.
Daha kötüsü bilgisayar ekranı ateş edilmeye başlandığında öyle sarsılıyorki hedef değil gökyüzü ve toz toprak görünüyor. Beş para etmez bir uzaktan kumandalı makineli tüfek sistemi yapmışlar. Para tuzağı resmen. O silah sistemi ile bu tür savaşta hiç bir şey vuramazsın.
Derken karşıdan bir tanksavar füze atılıyor ve bizim Zırhlı aracın içi çocuk parkına dönüyor. Füze olduğunu ve kendilerine doğru geldiğini anlayınca Zırhlı araç içindekilerden bazıları bozuk Türkçe ile "kaç kaç" diye bağırmaya başlıyor. Şoför füzeye karşı ne yapacağını bilmiyor halbuki manevra yapacak zamanı var. füzeyi tanımıyorlar bile, ateşlendiği anda füze olduğu anlaşılmalı idi. Eğitimsizler. Araçta subay var ama erler sazı almış ellerine bağırıyorlar, subayı takan yok. Belliki araç içinde geçici erler var. Cepheye savaşa sürülmüşler. Astsubay veya subay olsalar hem bu kadar bozuk Türkçeleri olmaz hemde mermi görünce tabanları yağlamazlar. Zaten üç beş saniye sonra düzgün Türkçesinden subay olduğu belli olan bir adam "sakin olun sakin olun" diyor ama kaç kaç seslerinden arada kayboluyor.
O "kaç kaç" diyen erlerde suç yok(ast subay değillerse veya öso denen paralı askerler sürüsü değilse ki öso elemanı olma ihtimalide var) Suç geçici erleri sıcak savaş olan cepheye süren komutanlarda. Hem kendi savaşın değil, erlerin bok yoluna ölmek istememeleri doğal, hemde eğitmeden göndermişsinki mermiyi görünce tabanları yağlıyorlar. Hem de ne işi var "kaç kaç" diyecek kadar boş bir adamın o kadar pahalı ekipmanın içinde. Neresinden baksan hatalar sürüsü.
Link burda isteyen baksın. Resmen utandım. Tek düzgün davranan subaydı ama o subayında o uzaktan kumandalı silah sistemini, o sistemi yapan patronların münasip bir yerlerine sokması gerekirdi. İzin vermemişlerdir.
Video kaydı Zırhlı araç içinden yapılmış. Video yayınlandığına göre araç rakiplerin eline geçmiş demektir, videoyu yayınlamışlar. O silah sistemi ile savaşırsan, tabanca ile bile seni avlarlar. Hatta odunla gitsem bu zırhlı aracı kaçırırdım, heleki o erlerle. Yazık. Sadece silah baronları kazanıyor. Bizde silah üreten ÖZEL SEKTÖR, ya ibrani-yahudiler yada siyasi partilerin her dönem türeyen yandaş firmalarının elinde.
https://www.reddit.com/r/CombatFoota...tm_term=suuw6o
.
Ya erken seçim olacak, yada 2023 de normal seçim.
akp nin kaybedeceğini düşünüyorsanız, seçim sonrası için hisse senedi alın derim. BIST 50 içinde F/K sı 8'in altında olan, katarlıların ağırlıkta olmadığı ve akp ile yükselişe geçmemiş olan tahtalardan alın derim. akp ile yükselenler akp ile düşebilirler. Siyasi koruma gidince, onlarda düşüşe geçiyorlar. Aslında bu yazdığım(siyasetçi ile yükselen şirketler) korkunç bir şey ama normal bir şeymiş gibi yazmak zorunda kalıyorum. Hem ceza yememek için hemde yazsam anlayacak kişi sayısı çok az ve onlarda zaten biliyorlar.
viop çuysanız bu önerim geçerli değil. BIST seçim sonrası ikiye bile katlasa o tarihe kadar 50 kere batırırlar sizi BIST manipulatörleri.
Ya erken seçim olacak, yada 2023 de normal seçim.
Erken seçim için henüz erken.İktidarın seçmeninin gözünden iyice düşmesi beklenecektir.
https://s3.tradingview.com/snapshots/9/9t9Ud9yY.png
Bana kalırsa xu100/graltın grafiği bu şekilde elbet devam edecek.
Grafik tahminim oldukça uzun vade için. Rusya Ukrayna olmadan önce şu tahminim vardı.
10 Şubat 2021 (1 yıl önce) https://archive.vn/jiimW bu olunca
29 Kasım 2021 (3 ay önce ) https://archive.md/Al6pq önemli.
1. Görülen sistem Sarp Uzaktan Komutalı Atış Sistemi STAMP daha genel ismiyle, Aselsan üretimi.
Muadilleri içinde dünyadaki en iyi sistemlerden biridir. Lazer ile mesafe ölçer, hareket ettiğinizde hedefte kalır (stabilizasyon sistemi), mesafeyi ve önleme mesafesini (yanca) ölçer otomatik olarak iletir, termal görüş sistemi vardır.
Çok maksatlıdır, araçların üzerine, sabit tesis karakol gözetleme kuleleri üzerine monte edilebilir, asli ihtiyaçların birden fazlasını karşılamak maksadıyla bu konseptte üretilmiştir. Altay tankının da şimdilik üst tarafında yer alacaktır, ihtiyaçlara göre değişik modernizasyonlar, modifikasyonlara tabi tutulabilir.
2. Muhtemelen arıza yapmış, atış esnasında ilave yükseliş verirken, artıkıla tersten düzeltme verisini iletemiyor, genel adı bu sistemin balistik tahrik tertibatı. Arızalı olduğu için o şekilde kullanmaya devam ediyorlar (mecburen geçici süre) anlaşılan.
3. Araç ya bir zırhlı paletli ya da tekerlekli taktik araç, nişancının gerisinde boşluk var, tam anlaşılmıyor.
4. Yaptıkları faaliyet doğru, cebri keşfin anlamını google'dan araştırabilirsiniz.
5. Araç vurulmamış, sağdan kaçırıyor tanksavar nişancısı düşman.
6. Tepkiler normal, dünyanın en iyileri en eğitimlileri de olsa aynı tepkiyi verir.
7. Reaksiyon zamanı yok, 1 sn den az zamanda roket gelip geçiyor, tepkiler sonrasına, tekrar gelirse diye.
8. 'Kaç kaç' sürücüye manevra yap anlamı taşıyor, aracı hadi hep beraber terk edelim de kaçalım demek değil.
9. Dolayısıyla yazdıklarınızın neresini düzelteceğimi şaşırdım.
Gelelim hatalara, benim tespitlerime;
1. Ergenekon, Balyoz, İzmir Casusluk Kumpas Davalarıyla ordunun beyin takımı ve geleceğin komutan adayları tırpanlanmış,
2. Yerlerine FETÖ cüler doldurulmuş, neredeyse tuğgenerallerin tamamı, kurmayların tamamı FETÖ den müteşekkil hale getirilmiş, FETÖ ve FETÖ yle beraber yürüyenler tarafından,
3. 2011-2016 yılları arasında FETÖ cü olmayanlara muazzam baskılar yapılmış, soruşturmalar, davalar, sicil bozmalar, terfilerin önünü kesmeler, tskkulis, hangarın sesi gibi, defalarca savcılığa verilen ama nedense bir türlü bulunamayan sosyal medya hesap sahipleri marifetiyle itibar suikastleri yapılmış, (bu arda herkes izlemiş)
4. Atama, tayin, terfi, yurt dışı geçici görev, sınav ölçe değerlendirme birimleri ve akademi gibi bütün kilit noktaları işgal edilmiş,
5. Bizler veya rahmetli bir milletvekili basbas bağırıp bunları haykırırken, taşşak geçilmiş, Türkiye vesayetten kurtuluyor denmiş, ülke bağırsaklarını temizliyor denmiş,
6. FETÖ cü olmayanlar da başlarını kuma sokup görmezden gelmiş, kimisi elini oğuşturmuş, yeni düzende rol kapma savaşına girmiş,
7. 15 Temmuz olmuş, 26.000 FETÖ cü darbeden atılmış,
Yerine şıp diye 26.000 kişi alınmış, boyacı küpü ya, şipşak (?)
8. Ülke BOP tehlikesine karşı, önceden (17-20 Aralık öncesinden, PKK ya Kuzey Iraktan yardıma adam gönderildiği dönemler, konvoyları bizim ülkeden sirenler alkışlarla geçerken) yapılan stratejik hatalar nedeniyle Suriye'de PKK ya alan açıldığından bu haliyle Suriye' ye girmiş,
9. Okuldan mezun olanlar 3 ay sonra kendisini savaşın ortasında bulmuş,
10. Karşısında IŞİD i, ABD si, Fransa' sı, Rusya' sı, PKK' sı, Suriye' si, İran' ı, Çeçeni, dünyanın dört yanından doluşmuş paralı profesyonelleri,
11. Silah şirketleri Suriye' yi savaş laboratuvarı ilan etmiş, türünün son örneği tanksavar roketleri peydahlanmış heryerden,
12. Tanesi neredeyse eski bir tank fiyatına çekirdek gibi atılırken, ve her biri dünyadaki en gelişmiş tankı bile paramparça etmeye yetecek teknolojide, (Konkurs, Kornet, Çift Tandem Başlıklılar)
13. Bu durumda dahi, Suriye kuzeyinde ABD/AB/İsrail eliyle oluşturulmaya çalışan, Yahudi ekurisi geleceğin sözde Kürdistan ının temeli olacak, kuşağı ortadan yarmış, batısından denize ulaşmasını engellemiş,
14. Tam doğusundan bitirici darbeyi indirirken, ABD ve Rusya kendi aralarında anlaşmış, bölgeyi ikiye bölme fiili durumundaki defaktoyu kabul etmiş, sırf bizim hakimiyet alanımızı daraltmak için,
15. Gençler iyi dayanmışlar yine, savaşmışlar, helal olsun, emin olun bu olaydan aylar sonra da savaşmaya devam etmişlerdir. Demek bir de eğitimli olsalarmış (?)
Yukarıda saydıklarım hata tabi, ama bu gençlerle ilgili değil bu hatalar.
Gençlerin hatası, sadece şu, cep telefonu. Tipik Z kuşağı, kameraya çekiyorlar, bir de sosyal medyaya düşecek şekilde whatsapp vs ile arkadaşlarına gönderiyorlar batıda görev yapan. Vurulsa ölürken TikTok çekecekler, o derece..
Saydıklarım nazarında mevzuyu yeniden değerlendirmenizi tavsiye ederim, bir sürü şehit verdik orada ve boşa vermedik. Mevzunun en başında en büyük stratejik hatayı yapanlara hesabın iletilmesi lazım ortalıkta hiç bir şey olmamış gibi dolanıyorlar, taktikle eğitimle silahla sonradan bu tür stratejik hatalar giderilemez.
Achiles olaya beyaz gözlüklerle bakmış, ben kırmızı.
Eğer "yazdıklarınızın neresini düzelteceğimi şaşırdım." demeseydi :), burada kesecektim ancak hafiften girmem gerekiyor.
O Silah sisteminin nasıl kullanıldığını biliyorum. Arıza da olabilir, silah araca iyi sabitlenmemiş olabilir veya o araç için o silahın geri tepmesi çok fazladır, silahla araç uyumsuzdur. Arıza varsa yerin tamirhane cephede atış alanı değil. Sonuçta o araçla o iş, BENİM STANDARDIMDA yanlış. Cebri keşif bir tanım, o tanıma uygun iş yapmak eğitim meselesi.
Yaw aynı şeyleri niye savunuyorum gereksiz. Sadece şunu söyleyeyim benim STANDARDIM FARKLI. Herkesin yaptığı iş standardı farklıdır. Bununla keseyim.
"Ergenekon, Balyoz,.." la başlayan paragraflar bence de doğru, o bölümlere katılıyorum.
Zaten devamında Achile in yazdıkları, o araçtaki benim yazdığım olayları açıklıyor. Yani benle aynı fikirde ama ben yanlış yazmışım gibi "düzelteyim" demiş. O kısım problemli.
Gerçeği görüp yazmak başka şey, görürsen düzeltebilirsin. Duygusal davranıp savunayım dersen, hatayı düzeltemezsin ve o askerleri ölüme gönderirsin.
Önce buna bakınız...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=44960&page=14
Ve dün itibari ile bana kalırsa büyünün süresi bitti.
https://www.ntvspor.net/foto-galeri/...cc9c1be02a73bf
Cumhurbaşkanı Erdoğan Senegal Stadı'nın açılış törenine katıldı
Secbul bilader full totem yapıyon...Tutarsa sana yemek ısmarlayacam. Şu anki bütçemle kır pidesi...
29 Kasım 2021
An itibari ile fdow 32.226 gördü. -+8 puan hata oluştu.Tam dip mi bakacağım. Burası dönüş için ideal noktalardan birisi.
.
.
.
18 Kasım 2021
Diğer yer ise burası.
------------
Burası veya bir alt nokta. Daha sonra yukarı doğru yıllar içinde olabilecek güzel noktalar ki oldukça yüksek yerler.
secbul abimiz güzel tahminlerde bulunmuş.
---
Rusya operasyona başlamış. Bu tür saldırılar Birleşmiş Milletler Örgütü'nün(BM) kapalı olduğu zamana getirilirdi. Cuma gecesi yapılırdı, hafta sonu BM kapalı iken iş biterdi. Rusya şaşırttı ve Perşembe sabahı başlamış.
Rusya ve abd nin tarzlarını belirtip, Rusya nın Ukraynaya gireceğini yazmıştım. Rusya kabadayı tarzında savaşır, gizli iş çevirmez, yıllarca gizli gizli alt oymaz, çevrendeki insanları satın alıp sana düşman etmez, direk yumruğu çakmaya çalışır. Aynen de öyle yaptı.
abd-ingiltere tarzınıda yazmıştım. Ele geçirecekleri ülkenin gizli gizli altını oyarlar. Toplum liderlerinden satın alınabilecekleri alırlar ve kendi ülkelerinin zararına çalıştırırlar. Azınlıkları kullanırlar ve kendi ülkelerine saldırtırlar. Dünyaya hakim medyaları ilede herşeyi farklı gösterirler. O medyadan etkilenen halk, kendi ülkelerini kötü, saldırganı iyi sanır ve gönüllü olarak saldırgana destek verirler. Ülkemizi iyi inceledi iseniz, herkes abd ve ingiltere yanlısıdır. israile hayran olanlar vardır, ve ülkemiz halkını şeytan olarak nitelerler. Bu, satın alınmış toplum liderleri ve medya yayınları sayesindedir. Çoğunluk, saldırganın, sömürgecinin gönüllü neferi haline gelmiştir. Birine İsrailin yaptıklarını anlatmaa başlasam, hemen kendi halkını kötüler, saldırganın gönüllü neferi olmuştur artık. Medya kontrolu bu kadar önemli.
abd ve ingiltere gerekirse 10 yıllarca gizli gizli çalışırlar ülkeyi sömürge yapmak için. Gerçekte bu özellik ingiliz soyunun özelliği değildir. abd halklarınında özelliği değildir. Bu özellik 3 bin yıldır gizlenmek zorunda kalmış, gizlenmek ve gizlice iş yapmak huyu genlerine işlemiş olan ibrani lerin(israil soyu) huyudur. ingiltere ve abd yi onlar uzun süredir yönettikleri için, ingiltere ve abd bu şekilde davranırlar.
Eğer saldırmışlarsa, içten çökertme yolu bulamadıkları içindir. Çekik gözlü asya ülkelerinde içten çökertme şansını bulamıyorlar diye düşünüyorum.
---
Rusya Donbas dan giriş yapmış. Nereye kadar gidecek şu an belli değil.
Rusya istediğini alırsa, Ukrayna yönetimini değiştirebilirse, çok açık bir başarı kazanırsa, NATO nun sonu olur.
abd ve NATO açık Ukrayna tarafıydılar. Başarısızlıkları ukrayna nın kaybı değil nato ve abd nin kaybı olur. Batıya yakın ülkeler çözülmeye başlarlar ve abd ve NATO küçülmeye başlar.
Bu yıllara yayılır, hemen gerçekleşmez. abd nin ÇİN'i ele geçirme rüyasıda biter.
"Çin Uygur Türklerini katlediyo" diyen cahil vatandaş, "abd Çin'e Uygur Türklerinden bir kısmını kullanarak saldırıyor, abd kötü" demeye başlar çünki artık ağa Çin olmuştur. Yeni ağaya "çok yaşa" demeye başlarlar. Kötü niyetlerinden değil, kötü eğitim aldıklarından. Bilinçsiz bırakıldıkları için. Doğduğumuzda "ben aptal ve cahil olacam" diye bir seçim yapmayız. Doğduğun yer ve çevre o seçimi yapmıştır. Onun içine doğarsın.
2010 dan beri yazdığım abd 2050 ye kadar çöker, hemde kanlı çöker tezim işliyor. Farkında değilsiniz ama Ukrayna olayı yapı taşlarından biri.
.
TR de ne olur.
tayyip savaşa dahil olmazsa bizde büyük sorun olmaz. Batı savaşa dahil olmamış görünüyor, o zaman tayyip de bir hata yapmaz diye düşünüyorum.
Yanlız bu olayı USD ye 14 ü geçirmek için kullandılar. İnişe izin vermemişlerdi, ilk fırsatı yakaladılar ve hemen 14 ü geçirdiler.
BIST manipulatörleride vur-kaç için kullanabilirler. Gün içi kötü haberleri kullanıp hızlı düşürüp aşağıdan almaya çalışırlar. Geçmişte öyle yaptılar.
Batı ve tayyip seyirci kalırsa. Rusya da Donbas ile işgali sonlandırırsa, BIST de düşüş uzun sürmez. Bugün yarın normale döner ama hemen uçuş beklemeyin.
Rusya nın işgale devam edip etmeyeceği belli değil.
Donbas dan sonra Ukraynanın kalanına da girip girmeyeceği belli olmadan büyük oyuncular ve FON lar alışa geçmezler. Gün içi hızlı çıkıyormuş gibi görüntüler bir müddet sonra satışla karşılanır.
Rusya nın harekatının sınırının belli olması gerekirki büyük oyuncular alışa geçsin.
TR pek çok büyük şirket çok ucuz olduğundan, orta-uzun vade trend aşağı dönmez savaşa girmezsek. Batı ile rusya savaşmazsa. Şu an öyle bir görüntü yok ama ihtimal çok düşük olmasına rağmen sıfır değil.
Alış için acele etmeyin, olayın netleşmesini bekleyin. Gün içi yeşil barlarla gaza gelmeyin. Kazançtan kaybınız olsun ama ana paranız erimesin.
selamlar,
dünkü yaptırımlar açıklanınca putin de gireyim bari demiş
biri radar istasyonu 3 yeri füzeyle vurmuş
tiwiterda oglu ukraynada ögrenci biri anlattı
orada günlük hayat normal bir şekilde devam ediyormuş
oglunu geçen hafta dön diye çagımış oglu gelmemiş
cennetten kaçılır mı çocuk haklı
endeks pazartesi en kötü döner bence
apaçi yan tahtalara geçtim dün yarısını satmıştım
karanlık odada alırım dedim ne olduysa beceremedim
şans işte bugün aldım
alicemal abi su sıcak gelmiyormusun
https://s3.tradingview.com/snapshots/c/cy4xC1av.png
.
.
Şu an 1.tahmin tutarlı gitse de psikolojik yıkım daha sert de gelişebilir. (Dow)
Usta millet yamuldu ya. Dönüş hikaye bence.
günaydın,
dün dayımı aradım hisse almak istiyordu
yok ya dedi durmadan düşüyor bunlar
kahkah
eeee düşerken kimse almaz
bence yukarı %30 marj var
tabii belkide aynı rüyayı görüyorum
secbul totemci...
Rus ordusu Kiev kapılarına dayanmış. Buda Ukraynanın tamamını kendine bağlamak istiyor demektir.
Önceki yazımda Ruslar Donbas ile sınırlı kalırsa olay kısa sürer çünki batı aktif olarak sahaya inmedi benzeri bişey yazmıştım.
Ruslar Donbas ın dışına çıkıp tüm Ukraynayı kendilerine bağlamaya çalışıyorlar. Batı sahaya inmediği için kolaylıkla başaracaklar.
Bugünki duruma bakarsak Rusların ve batı cephesinin durumları netleşti. Belirsizlik kalktı yani BIST'in dün en çok düştüğü yerden daha aşağı düşme ihtimali çok azaldı.
İstisnası ne olur.?
abd ve avrupa dan, YAPTIRIMLAR HARİCİ savaşı kızıştıracak ekstra bir hareket gelir. Bu ihtimal çok düşük.
tayyip durumdan fırsat çıkarmaya çalışıp saçma sapan bir işe girişir.
BIST manipulatörleri basit bir yeni haberi çok büyük gibi gösterip silkeleme amaçlı ikinci dip ve dip kırıldı korkusu yaratmak için biraz daha aşağısını hedefler. Bu mümkün, sık sık yapıyorlar. Silkeleme=Manipulasyon.
Sonuç: Olayın geneli netleşti, eğer yukarda saydığım veya aklıma gelmeyen bir istisna oluşmazsa, almak için uygun yerler. Ancak ikinci dip ihtimaline karşı aşırı yüklenmemek lazım.
Bu arada ben mal almıyorum, yani hariçten gazel okuyorum. Dikkate almasanızda olur.
İnsanlar dünyasında olan sıradan bir şey daha var. Aynısı maymunlar dünyasındada oluyor.
Siz ülkeyi korumak için savaşa gidiyorsunuz. Arkada karınız kızınız kalıyor. Malınız mülkünüz kalıyor. Bu örnek diğer ülkelere saldıran askerlerle ilgili değil, kendi ülkesini savunanlarla ilgili.
Ülkede kimler savaşa gidiyor.
Orta ve alt gelir grubu.
Üst gelir grubu daha savaş başlamadan yurt dışına çıkıyorlar, ailelerini çıkarıyorlar, servetlerini çıkarıyorlar. Ülkede kalan mal mülkünün başına silahlı adamlar yerleştiriyorlar. Canları ve servetleri savaş ve sonrası güvence altında. Siyasetçilerin büyük çoğunluğu kaçıyor, medya üst çalışanları patronları kaçıyor, semirmiş köşe yazarları kaçıyor. Şirket sahipleri kaçıyor. Hastane banka yönetici sahipleri kaçıyor.
Orta ve alt gelir grubundan olarak savaşa gittin. Cephede savaşıyorsun. O esnada savaşa gitmeyen bir kalabalık ahlaksız it kopuk grubu var. Onlar şehirlerde yağma ve talana girişiyorlar. Tüm dükkan ve evlere girip talan ediyorlar. Karşı koyan karınızı ve kızınızı öldürebiliyorlar, tecavüz edebiliyorlar. Şu an Ukraynadaki savaş olan şehirlerde bu yaşanıyor.
Savaş bitti siz ülkenizi kurtardınız ve Orta ve alt gelir grubu erkekleri olarak ailenize döndünüz. Eviniz yağmalandı, arabanız çalındı, karınız ve kızınız ya öldü ya tecavüz edildi, belki sağ veya şans eseri kurtuldular. maaşınız gitti, malınız gitti. Çok fakirleştiniz, çocuğunuz okumayacak iş bulabilirlerse çalışacak, bulamazlarsa dilenecek yada kendilerini satacaklar. Örnek taze, Suriye.
Savaş sonrası it kopuk tecavüzcü grubu zenginleşti.
Üst gelir grubu geri döndü, servetlerinide getirdiler. Savaşla harap olan ülkede araziler bedava hale geldi. İşsiz kalanlar para için evlerini arsalarını sattılar. Ülkeye dönen zenginler arazileri evleri ormanları madenleri onlar için bedava fiyatlara almaya başladılar. Zengindiler savaş sonrası zenginlikleri katlandı. Siz canınız pahasına zenginleri dahada zengin ettiniz, karınızı kızınızı eskinin it uğursuzu, yeninin zenginine malzeme ettiniz.
Ülkeye geri dönen zenginler yeniden medyayı kurdu, partileri kurdular, polisi ve orduyu kurdular. Yeni kanunları belirlediler. Ölenlerin ve ülkenin mallarını paylaştılar. Medyaları ile bunu gizlediler veya iyi gösterdiler. Soyulan gasp edilen ve tecavüze uğrayan halk, kendine bunları yapanların kurduğu partilerden birini seçecek ve onlar için diğerleri ile kavga etmeye başlayacaklar. Hala maymun değiliz diyormusunuz. İnsan dediğiniz şey aslında hayvandır.
Ukrayna'da şu an bunlar yaşanıyor.
Gölcük depreminde ertesi gün arabamı temizlik malzemeleri ile doldurup o bölgeye gittim. Yanımda ekmek kamyonu ile oraya gelen arkadaşımda vardı. Hepsini dağıttık. Gördüklerimiz korkunçtu ama en korkuncu oraya yağmalamaya gelen insanlardı. Yerel gençler gruplaşmış ellerinde sopalarla yağmaya gelenleri arıyorlardı. Bzen rastlıyorduk. Taa çok uzak illerden kamyonlarla yağmaya gelenler olduğu söyleniyordu.
Alicemal çok güzel yazmışsın. Ama sanırım Kurtuluş Savaşı'nda ülkece şanslıydık. Yöneticilerimiz başımızdaydı ve savaştan sonra da o bebek cumhuriyeti genç dinamik bir hale getirip uçup gittiler. Temellerini de ne sağlam atmışlar ki sonraki kaç nesil çaldı çırptı yedi yedi hala ayakta.
Yazınız için teşekkürler doğru tespit
Evet kelebekx Atatürk şanstı ama sonrası rezil olduk. Kendi kendimizi rezil etmedik düşüncesindeyim, dünyaya hakim güçlerce hedef tahtasındaydık ve operasyon yapıldı bu hale geldik. İçimizdeki yahudiler dış maddi destekle ve ellerindeki medya ile bizi bu hale getirdiler. Yani kötü değildik, kimse kötü doğmaz. Bu hale getirildik ve Atatürk sonrası olanları görüp anlayıp müdehale edecek gücümüz yoktu. Benim gibi söyleyenlerde azınlıkta kaldı ve medya ile, satın alınmış toplum liderleri ile yüzlerce yıl şartlandırılmış kalabalıklar tarafından kötü adamlar komplocular ilan edildik. Halbuki bunu yapanlar o kadar rahatlarki, o kadar güç sarhoşu olmuşlarki, kendileri 10 kere itiraf ediyorlar. Ama şartlandırılmış bilinçsiz sürünün önünde duramazsın.
Sağol erol07
Ukrayna Rusya savaşında bizim SİHA lar ne yaptı merak ettim ve dün bir kaç saat araştırdım. Daha önce bir kaç kez yazmıştım. tayyip, başka ülkelere damadı bayraktar'ın SİHA larını satmak için devlet gücünü kullandı. O SİHA larda zaten devletin teknolojisinin damada aktarılması sonucu üretildi.
Ukraynayada damadın SİHA larını alsın diye bizim vergilerimizden 200 milyon dolar hibe(geçmişte kaldı ya hibeydi ya kredi ama hibe diye hatırlıyorum. Yardım adı altında) verdik. Parayı verdik ertesinde bayraktar SİHA ları aldılar.
Ukrayna yöneticileri 2014 de abd tarafından darbe ile değiştirildi ve kendi emrilerine uyacak en kullanışlı adam getirildi. Bu kullanışlı adamlar karaktersiz tipler. Her türlü pisliği yapabilecek omurgasız yaşam formları. Onurlu temiz adamları başa getirseler, abd yi dinlemezler ve Ukraynanın iyiliği için çalışırlar. O sebeple bir ülkeye kuklanızı koyacaksanız, aşağılık birini bulmalısınız. Adam çalıp çırpacak, halkını soyacakki, ülke gelişmesin, sömürge olarak kalsın, ayrıca elinizde adamı aldığı rüşvet ve soygunlarla hapse attırabileceğiniz deliller olsun.
İşte o aşağılık adamlarla bizim devlet anlaşma yaptı ve damadın SİHA ları sattı.
12 adet satılmıştı sonra bayraktar ailesi Ukrayna ya fabrika taşyıp montaj hattı kurdular. Bu Aralıkta üretime geçtiler ve 8 tane ürettiği varsayılıyor. Toplamda 20 bayraktar SİHA ları var diye biliniyor.
Savaş başladıktan sonra bugüne kadarki toplam bilgiler neler. İnternette bir sürü video var bayraktar SİHA ların Ukrayna-Rusya savaşında yaptıkları ile ilgili. Bunlar Ukrayna ve Rusya tarafından propaganda amaçlı konulmuş uydurma ve sahte bilgiler. İçlerinden doğruyu ayıklamak çok zor.
Örneğin bir Rus askeri konvoyu bayraktarlarca vuruldu deniyor. Videoya bakıyorsun SİHA işi değil savaş uçağı işi. Rus troller o konvoy Ukraynanın diyor, Ukrayna propaganda grubu Rus konvoyu diyor. Araçların görüntü ve plakalarından veya üzerindeki yazılardan hangi ülkenin anlamaya çalışıyorsun, araçların ve alanın durumundan SİHA işimi topçu veya uçak işimi anlamaya çalışıyorsun filan. Zor iş ama yapılabilir. Ayrıca görüntüler başka savaşlardanda oluyor.
Sonuçta Ruslar 4 tanesi hangarda 3 tanesi havada 8 SİHA düşürdük diyorlar. Bu normal. Suriye ve Libya savaşlarındada epey SİHA düşürüldü ancak bizde yayınlanmıyor. Yabancı güvenilir kaynakları tarayıp doğruyu bulmanız gerekiyor.
SİHA düşürmek düzenli bir ordu için çok kolay iş. SİHA lar henüz uçaklar kadar gelişmedi.
Alçaktan uçuyorlar, füzeleri uçaklara göre kısa menzilli hali ile hedefe çok yaklaşmaları gerekiyor yani elinizde uygun füze varsa SİHA ları kolaylıkla avlayabilirsin. Gözle ve radarlarca Görünmez değiller, çok yavaşlar.
Sonuçta SİHA lar ancak geri teknolojiye sahip ülkelere karşı büyük avantaj sağlarlar. Rusya gibi uzun menzilli hava füzeleri olan bir ülkeye karşı pek başarılı olamazlar. Rusların SİHA düşürmeleri normal. Uçakla gelip uzun menzilli havadan havaya füze ile çok uzaktan SİHA ları avlayabilirler. Uçağın radar menzili SİHA nınkinden çok daha uzun. SİHA uçağı görmeden, uçak füzesini çoktan fırlatmış oluyor.
Ruslar patır patır siha avladı diyen kanal da var. Mümkün.
Kötü yanı Ruslar Ukraynayı teslim aldıklarında SİHA teknolojinide almış olacaklar çünki bayraktar SİHA fabrikasını Ukraynaya kurdu. bayraktar teknolojisi aslında devletin SİHA üreten kuruluşu olan TUSAŞ ın teknolojisi. Damat bayraktar ilk İHA fabrikasını TUSAŞ İHA mühendislerini transfer ederek kurdu. TUSAŞı İHA üretemez hale getirdiler. Sonrasında TUSAŞ zor toparladı. Devlet önce ve büyük çoğunlukla TUSAŞ değil bayraktar iha ları satın aldı. Her neyse bu ayrı konu.
Sonuçta Ruslara TUSAŞ ın teknolojisini vermiş olduk. TUSAŞ ın teknolojisi Rusların İHA teknolojisinden daha ileri diye biliyorum Ruslar SİHA ları ile tanınmıyorlar, savunma sistemleri, balistik füzeleri, uzay teknolojisi ve insanlı uçakları ile tanınıyorlar. Kısa sürede bayraktar SİHA ların aynı teknolojisini Rusya da üretirler.
Yanlış anlaşılmasın bende bayraktar İHA ları ile gurur duyuyorum ama yöntem bu olmamalıydı. bayraktarın bu SİHA larla kazandığı milyarlarca dolarlık servet aslında devletin kasasına girmesi gereken servetdi. Diğer yönden birden fazla rakip olunca gelişme daha hızlı oluyor. TUSAŞ ve bayraktar rekabeti faydalı. Ancak yöntem yanlış. TUSAŞ, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ileri teknolojileri benzer yöntemlerle özel şirketlere aktarılıyorlar. Çok üzücü. Aktarılan şirketler maalesef malum kişilerin şirketleri ve o kişilerin karakteride malum.
Ayrıca bir iddia daha var. Rusya ve tayyip anlaşmış. bayraktar SİHA larca vurulan Rus araçları gösterilmeyecekmiş, Rusların vurduğu bayraktar SİHA lar gösterilmeyecekmiş. Bu 2 tarafada zarar veriyor. ruslar savunma sistemi satamaz bayraktar da SİHA satamaz hale gelir.
Mevcut görüntüler Ukrayna nın yayınladıkları veya sivillerin bulup yayınladıkları olmalı. Sivillerinki yerden çekilen veya başka savaşlardan apartılanlar oluyordur.
.