Borsaya girmek istemeyenleri zorla borsaya sokmak dahiyene fikir. Sırada ne var bes fonları ile boş daireleri mi satın alacaklar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Us tbond 10y % 2.2310
29 Mayıs Çarşamba 08:21 BES'TE DEVLET KATKILARININ YATIRIM KALEMLERİNİN ORANINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI
29 Mayıs Çarşamba 08:20 DÜZENLEMEYLE DEVLET KATKILARININ ASGARİ %10'UNUN BIST'TE DEĞERLENDİRİLMESİNİN ÖNÜ AÇILDI
Nurol
24.75 Bono
26.20 MK
ytd.
syg,
piyasa koşullarıyla değil de düzenlemeyle biste yatırım nereye kadar zaten hisse ağırlıklı fonlar var vatandaş isterse gelecekte kar potansiyeli görürse o fonlardan alır neden düzenlemeyle illa asgari şu kadar bist olacak densin ki hayırlısı inşallah
1 oy 1 oydur...Vatan borcudur...
daha önce bir forumdaşın dediği gibi nzor bono yu kontrol ettim eşit getiri elde edilememiş veya artan trend.
Bir başka forumdaş da alım satımın getiriyi arttırmayacağı yönündeydi.
Konuyla ilgili başka tespiti olan var mı acaba?
Anadolubank 24
Finansbank 23,70
1mio+
Bende kontrol ettim her gün al/ sat bir işe yaramıyor.
Hatta son 3 güne baktım her gün düşüyor. Ama ortalama da vadettiği rakamı veriyor gibi..
Hiç kendimizi yormamıza gerek yok hafta da bir al/sat yeter de artar...
İnternet hesabındaki hesaplama aracı ile web sitelerindeki hesaplama araçları bile aynı sonucu vermiyor zaten...
Yeni taze oranlar
T-Bank
32-60 gün 24.75
60-92 25.00
92 ve uzeri gün 25.50...
Tbank aklima yatmiyor bi türlü ne dersiniz? Birde niye piyasadan az da olsa yüksek veriyorlar..kredi kartlari bile yokmus..kurumsal firmaymış... bana bi akıl verirseniz sevinirim
2008 krizinde abd hazinesi şirket hissesi aldığında uzun vadede hazine bu işten karlı çıkacak denmişti.
ama bizde durum faklı kurallar sürekli değişiyor. Sizin kadar görüp geçirmedim ama bildiğim bir şey varsa bizim milletin en çok sevdiği şey başkasının parasını harcamak. Kendi cebinden portatif havuz almayan adam apartman yönetiminde para varsa olimpik havuz yaptırmaya kalkıyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir konu hakkında bilgi almak için yazıyorum.
Merkez Bankası Reeskont Faiz(%19,5) üzerinden hesaplanan borcu olan bir kişi eğer parası bankada ve %24,5 üzerinden faiz alıyorsa bu durumun bu şartlar altında devam etmesi kişi lehine midir?
Elbette basit faiz hesaplamaları yapabiliyoruz ama banka sistemleri reeskont, stopaj vs özel durumlar olabiliyor. Bu konularda net bir bilgim olmadığından yardım edebilecekler için şimdiden teşekkür ederim.
Şu anki günlük getirisi yaklaşık yüzde 25 olan PPF nın bileşiği yüzde 28 in üstünde değil mi?
Stopajı sıfırlamanın ne cazibesi varmış?
Ekonomi yönetiminin ya paraya ihtiyacı yok ya da milleti salak zannediyorlar sanki.
Bir ülkede 32 günlük vade bile 1 güne inmişken nasıl olacakta vatandaş bu anlamsız teklif ile bir günden 370 güne çıkacak?
Not bu arada bileşik için günü 360 değil tatilleri çıkarıp 240 gün hesapladım.
Mk?
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MK=mevduat karşılığı oran. Mevduat eşleniği de denir.
Reeskont kredi kullanımındaki risk döviz riskidir. Evet merkez bankasından alınan %19.5 net faizli TL kredi için %24.5 brüt faizli mevduat faizinde bir arbitraj oluşur ancak bu arbitrajın yanında bu taahhüde giren ihracatçının elde ettiği dövizi de kredi itfa tarihinde merkez bankasına vermesi zorunludur.
Bu döviz riski VIOP üzerinden hedge edilebilir ve gerçekte risksiz bir arbitraj olup olmadığı o zaman anlaşılır.
Kişi lehine tabirinden eğer risksiz arbitraj kast ediliyorsa mutlaka işlem VIOP üzerinden kapatılmalıdır.Sonucunda ortaya çıkan efektif faiz marjı (mevduat faizi ve VIOP faizinin harmanlanması ile oluşan faiz arbitrajı) ile değerlendirme yapılabilir.
Evet uzun vade için ben de faiz oranının daha yüksek olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak ekonomi yönetimi sanırım ben yılın 2. yarısında faizlerin düşmesini bekliyorum şeklinde bir anlayışa sahip bu nedenle de yıllık faizleri kısa vadeli faizler ile yakın tutuyor.
Fon konusunda ise baştan beri içime sinmeyen şeyler var, devlet oraya gözünü dikti ve çeşitli düzenlemeler yapmaya başladı. O nedenle fona yatırım yapıldığında her gün kontrol etme zarureti doğabilir. Mevduat gibi faizi sabitleyip 32 gün kafa rahat olmaz.
Fonda her an her halt olabilir ve bu fon yöneticisinin parmak ucuna bakar.
2001 yılı krizinde batan İnterbank aklıma geldi.2000 yılında genelde bankalar iyi karlar yazmışken İnterbank(Cavit Çağlar'ın bankası) ya çok küçük bir kar ya da zarar yazmıştı(şu anda net hatırlayamadım).Bu durumu o bankadan kıllanmama neden olmuştu ve Halkbank'a geçmiştim.2001 krizinde dayanamadı.Bugün ile o günü benzeştiremeyiz ve bankaların bilançolarının ne kadar doğru durumu yansıttığını da bilemiyoruz.Kar sıkıntısı çeken bankalar konusunda temkinli olmalı ya uzak durmalı ya da en kısa vadeyi tercih etmeli.
Emeklilik fonlarından, BES ten BIST e katkı geldi...Biraz da TL mevduatçılardan , PPF cilerden, DTH cılardan katkı bekliyoruz...Tıkandık...Daha ileri gidemiyoruz :he:
usa de, iphone trade in diye bir program yapmışlar, eski telefonunu toplam tutardan düşüyor. iphone 6s için 150usd verdiler, iphone xr 65gb aldım hanıma. vergi ile birlikte 652usd ye geldi.
652$ + 620 TL = 4560 TL ye geldi. çok fark etmiyor sanki, burada da teknosanın eskiyi getir kampanyası var.
Ekte İşyatırımın tavsiye sayfası var. Benim saydığım 7 tane hissede %100 üzeri getiri bekliyorlar. %60 - 70- 80 'ler havalarda uçuşuyor. Bu tavsiyeler benim bildiğim 12 aylık süre için veriliyor. Bana fazla iyimser geldi...
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...si.aspx#page-1