üstadım bu fonun son bir yıllık getirisi nasıl olup ta yüzde 72 olmuş?
Printable View
Operasyon başlamadan Önce tcd sattıp döviz içerdiği icin krf adlım dolar cıkmasına ragmen düşüyor :thumbdown:
Alıntı:
EID - Son Fiyat (TL) 0,057904 Günlük Getiri (%) %-1,3997
İlk parti alım yapıldı.
EID- Son Fiyat (TL) 0,058137 Günlük Getiri (%) %1,0288Alıntı:
EID - Son Fiyat (TL) 0,057545 Günlük Getiri (%) %-0,62
2nci parti de tamam. Bugün son parti alımını yapıp kenara çekileceğim.
--------------
57.862 ortalama ile Hisse fon dünyasına tekrar adım atmış olduk.:) Bakalım iyi mi ettik ? :) Cuma günü kapanışı en azından borsaya paralel eksi gelir diyordum ama öyle olmadı. Demekki iyi trade etmişler.
dostum, bu fonlar doğrudan döviz almıyor ki, eurobondlara yatırım yapıyorlar. türk eurobondlarına satış gelince de dolar yükselse dahi dövizin yükselişinden istediğin ölçüde yararlanamıyorsun. daha önce başıma geldiği için kaç defa yazdım bu durumu. madem sıkıntının artacağını tahmin ediyorsun. hiç uğraşmayacaksın fon mon. aslanlar gibi dolarını alacaksın. bu işler iş değil.
İşbankasından fon alımı yapamıyorum, deneme yapan var mı, sabah alım satım yaptım bir saattir alım yapmaya çalışıyorum ama aktif değil, satışa izin veriyor ama
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Endeks toplamak icin guc aliyor gibi...
dostum dolar 5,90 altına girmeden zor. cuma günkü yükseliş te yalandan demiştim farkındaysan. yani ya borsa yalandan yükseliyordu, ya da döviz ve faiz. hangisinin yalandan yükseldiği, bu gün anlaşıldı. şayet borsa yükselecekse döviz ve faizde de düşüş olması lazım. üçü birden yükseliyor ya da düşüyorsa bir ayak, yalan söylğyor demektir.
haber akışına bağlı dengesiz hareketler oluyor. gelebilecek bir haber veya tiwit, tekniği taktiği yerle bir ediyor. aslında piyasa yükselmek istiyor, dışarı zaten uçuşta. ama özellikle eset güçlerinin bize yaklaşması gibi yeni gelişmeler dengeleri bozuyor. sadece piyasa dengelerini değil, açık konuşayım yatırımcı olarak benim ve öyle sanıyorum ki pek çok yatırımcının dengesini bozuyor. şimdi kalkıp fon alımı girsem akşama gelecek bir haberle üzülebilir, ya da olumlu açıklamalarla mutlu olabilirim. ne olacağı belli değil. ama genel hava olumlu olduğundan tansiyonun düşmesi ve bizim de rahatlamamız, enn büyük dileğimiz
Cds yine 400'ü aştı, 404.1
Doviz 6 olmali ama olmuyor.ilgincSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasa açılırken 5,90/ 592 idi evet. CDS hareketi daha bir fazla sanki.
girdim hisse fonuna...
ya hep ya hiç :)
sanırım tefas da problem var fon aldırmıyor. (yapıkredi)
Geçen hafta yazmıştım tekrar edeyim
Piyasa çalkantılı zamanda yüksek oranda hisse, tahvil içeren fonlardan uzak durun ağzınız yanar.
Bir süre altın+kira sertifikalarına döndüm.
Ytd
Denemek için iş bankasından ACC alış emri verdim, kabul etti.
Hatırlatma bab'ından. İşler düzene girmeye başladığında öncül fonlar Hisse fonlar, daha sonra ise içeriğinde tahvil bulunduran fonlar olacaktır. Bugünlerde zarar eden bu fonlar faizler normal seyrine dönmeye başladığında güzel kazandıracak.
İş Portföy %107 Anapara Korumalı Fon halka arz ediliyor
İş Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçlarına Yatırım Yapan %107 Anapara Koruma Amaçlı İkinci Fon halka arz ediliyor
İş Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçlarına Yatırım Yapan %107 Anapara Koruma Amaçlı İkinci Fon, AMAZON, GOOGLE, FACEBOOK, TENCENT ve PAYPAL hisselerinden oluşan sepetin Amerikan Doları (USD) cinsinden değer artışından getiri elde etmeyi hedefleyecektir.
14-21 Ekim 2019 tarihleri arasında halka arz edilecek Fon, belirlenen bariyer seviyesi dikkate alınarak ilgili hisse senedi sepetinin yatırım süresi sonunda Amerikan Doları (USD) cinsi pozitif fiyat getirisi paralelinde ek getiri sağlar. Bitiş seviyesinin başlangıç seviyesinin altında olması halinde anaparanızın %107’si korunur.
Anapara koruma hedefi, yalnızca ilan edilen vade sonuna kadar katılım paylarını elde tutan yatırımcılar için geçerlidir. Vade sonundan önce fondan çıkmak isteyen yatırımcılar, satış talimatlarını ilettikten sonra, ayda iki kere hesaplanacak fon fiyatı üzerinden çıkış yapabilirler.
Fon izahnamesini okumak için tıklayınız
Yatırımcı Bilgi Formunu okumak için tıklayınız.
Bankamızda 14 – 21 Ekim 2019 tarihlerinde müşterilerimizin Anapara Korumalı Fon talepleri
• Tüm Şubelerimiz,
• www.isbank.com.tr İnternet Şubemiz,
• 0850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizden müşteri temsilcilerimiz
aracılığıyla toplanacaktır
Bu çerçevede birikimlerinizi Anapara Korumalı Fon ile değerlendirmek isterseniz, İş Portföy Para Piyasası Fonlarınız (801) karşılığında talepte bulunabilirsiniz.
YKB üzerinden tefaş işlemleri yapılamıyor (cep veya masaüstü) bilgisi olan ?
Takip ettiğim bir kaç elliotcu borsa için 80-83 bin aralığı ya da dolar bazında 14$ bekliyor. Umarım bu seviyelere gelmez ben şu anda Gpg ve Yvf deyim, borsa 90 bin altına iners eğer Tcd fona geçiş yapacağım.
Sorulmasi gereken soru suki
Bistte dusus neyin nesi
Kacacak yatirimci cuma kacardi
H.sonu cok olumsuz bir aciklama gelmedi
Hatta sarinin aciklamalari yumusakti denebilirde...pis kokular geliyor burnuma...