umarım artık bu iş haftaya biter. Yasa salı görüşülecek deniyor. bu işin bize faydası meclis ne yapar ilk elden görmüş izlemiş olduk.
Printable View
umarım artık bu iş haftaya biter. Yasa salı görüşülecek deniyor. bu işin bize faydası meclis ne yapar ilk elden görmüş izlemiş olduk.
Ben olsam önce 3 şirketi birleştirir öyle satardım,ayrıca maden ihalesinden yüklü miktarda ruhsat verirdim.
Bir değerleme yapar ona göre para isterdim.
Satacağınıza göre sizdede para bitmiş. İktidardan yanasınız gibi.. :))
SM-A325F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirket birleştirme kolay iş değil. Oldukça zaman alan uygulama. Yasal zorlukları var. Gerek te yok. Bu şirketlerin ellerindeki ruhsatlar yeter de artar bile, zamanında iyi kollanmışlar ve kayırılmışlar. Zaten bu şirketleri büyüten verdiği ruhsatlarla devlet. Maden şirketlerinde devletin hissesi olması büyük avantaj.
İki seçenek var, ya devlet işletecek yada satacak. Satarsa çağrı fiyatı önemli, eldeki ruhsatları göz önüne alırsak inanılmaz bir rakkam ortaya çıkar. Hisseler değerlenir. Satmazsa da ortaklar lehine birçok şey düzene girecektir. Demokratik ortam sağlanır, genel kurullar yapılır, küçük yatırımcı yönetim kurullarında sesini duyurur. İlerideki dönemlerde Karlar dağıtılır, geçmiş yılların karlarından birikenler bedelsiz gündemi olur. Hesap makineleri çalışır.
Yani her iki durum da küçük ortaklar lehine. Beklentiler peş peşe gelir. Mahkeme kararı beklentinin ilk ayağı. Beklenti artarak devam edecektir.
Altın madeninin olduğu ve işletilemeyen Dünya da maden sahaları var. Örnek, Afganistan ve Pakistan. Pakistan maden işletmesi konusunda işbirliğine hazır. İşler yoluna girerse büyük düşünülürse yapılacak çok iş var.
Halka açık hisseler 10 yıldır önemli oranda el değiştirmiş olmalı. Artık yasal süreçlere çözüm yolu olarak bakmak gerekiyor.Zaman daralıyor, bir neticeye varılacaktır.
Yasa bugün mecliste görüşülecek mi acaba
Takip edebilen var mı
ya sanki bir korku var yasayı konuşma konusunda.. içerikten mi çekiniliyor nedir anlamadım. madem getirdin teklifi yürü işte. amma süründürler be!! gerçekten sıktı artık..ama bilsinler ki yüklü malla bekliyoruz, milim dönüş yok! hodri meydan
Teklif görüşülmeye başlandı...
Tecrübelerime göre bugün teklifi veren vekil de konuşur ve meclis kapanır ve madde konuşmaları haftaya kalır.
Torba kanunun ilk yarısı bir gün diğer yarısı da birgün olmak üzere en az iki gün sürer...yani bugün birşey beklemeyin derim...Muhalefet yavaşlatmak için elinden geleni yapacaktır....
Kağıtta ise beklenti gerçekleşti ayağı yapıp ciddi silkeyelebilirler...ama orta uzun vadede kredili olmayan için sorun yok gibi
YTD
şuan maddeler görülüşüyor
Kabul edildi deniyor ama.
Doğrumu acaba
Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek..
Merhaba Arkadaşlar
327 No lu torba yasa 21 maddeden oluşuyor.1.Bölüm 1-10.Maddeler 2.Bölüm 11-21.Maddeler
1.Bölüm görüşmeleri başladı ve ilk 5 madde geçti bizim kanun 2.Bölümde haftaya engeç perşembe akşamı bir aksilik olmazsa hepsi geçer...
Bu durumda beklenti tamam diyip endeks ile de yerle yeksan edebilirler yada coşturabilirler ne halt yiyeceklerini bilmiyorum ama orta ve uzun vade kangren olmuş meşhur temettü olayı ve sonrasında da satış mevzusu kanunsal bir zemine oturacak...
Genel kurulun olağanüstü toplanıp temettü kararı alması ne kadar sürede olur bilemem...bu arada haziran'daki dava artık pek de önemli değil açımdan...
Bundan sonra kağıtta hareketlilik olacaktır ama ne yöne ve ne derinlikte bilemem....gönül ister ki uçsun :(
YTD
50 TL temettu potansiyeli var. İzleyelim gorelim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Giresundaki maden ocağından bir haber yokmu.? Gelişmeler haberdar edilecekti.?. Kozaa altın çıkartan şirket olacak.
Kozal giderken bu neden düşüyor
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Nasıl hesapladınız temettü miktarını formülü paylaşır mısınız lütfen
diğer platformlarda konusu geçiyor. sizce temettü vermeyimi tercih ederler yoksa bedelsizmi? şu anda paraya ihtiyaç varken temettü dağıtımı yapılırmı???
YTD
Arkadaşlar KOZAL ve KOZAA arasında bir ortaklık var mıdır
KOZAA
Ortak Pay Tutarı Pay Oranı
İPEK DOĞAL ENERJİ A.Ş. 202.733.074,22 TL 52,25
Halka Arz 174.484.589,00 TL 44,95
Diğer 400.000,00 TL 0,10
KOZA-İPEK HOLDİNG 10.462.336,78 TL 2,70
Toplam 388.080.000 TL 100,00
KOZAL
Partner Amount of Shares Share Ratio
ATP İnşaat ve Ticaret A.Ş. 68.635.335 45,01
Koza İpek Holding A.Ş. 38.114.664 24,99
Other 45.750.001 30,00
Total 152.500.000 100,00
Bu durumda ben ortaklık göremiyorum...bir türlü anlamadım bu şirketleri
Kozal ucuz kaldı diyenler var anlamadım kanun haftaya geçecek umarım
YTD
KOZAA, ATP inşaatın %99 oranında sahibi. KOZAL ın %45 hissesine, ATP inşaat sahip olduğuna göre. KOZAA, KOZALın %45 hissedarı oluyor.
İPEKE nin KOZALda direkt hissesi yok. IPEKE de, KOZAA da hisser olduğu için ona da KOZAL dan dolaylı olarak kar yansımış oluyor.
KOZAA şu anda ALTIN çıkartmıyor ancak GİRESUN maden sahasının aktif olarak işletilmeye başlanması ile beraber ALTIN ve BAKIR çıkartacak. Çok önemli bir maden sahası, bu saha ile ilgili haberlerde artık çok yakındır. Son aşamasına gelinmiş olması lazım. Ayrıca KOZAA nın işlettiği başka madenlere ait sahaları ve işletmeler var.
Bu gün meclis oturumu yok, yarın saat 15. den sonra açılacak. Torba Kanun gündemde, görüşülmeye başlandı. Kozaları ilgilendiren madde 16. Madde de. Muhtemelen bu çarşamba sırası gelip görüşülecektir, en geç perşembeye kalır. Hayırlısı olsun.
Arkadaşlar
Dava haziran ayı içerisinde mi olacaktı
Kanundan sonra davanın pek önemi kalmayacak gibi...
seçimden önce şu iş bitse artık bir an önce..umarım sürüncemede kalmaz bu yasa, tam da sıra buna gelmişken!!!
Kanun teklifleri komisyona havale ediliyor, görüşüldükten sonra mecliste oylanıyor. Komisyonun 1,5 ay içinde inceleyip son şeklini verip mecliste oylamaya sunması gerekiyor. 1,5 ay içinde karar vermezse teklifi verenler meclise sunabiliyor. Teklif torba kanunun içinde olduğuna göre bu safhalar geçilmiş olmalı. Komisyonun üyelerinin meclis oturumunda bulunmaları halimde görüşülüp yasalaşır. Bir sorun görünmüyor. Mahkeme Haziran 2022 ortasında. Hakim geçmişte kararıni bir yıl ötelediğine göre bu çıkacak maddeyi beklediği anlaşılıyor. Sorun çıkacak gibi görünmüyor. Süreç işliyor, zaman daralıyor.
Başkanvekili kanunun bugün çıkması için anlaştıklarını söyledi...
Derdi ne bu B. k yiyenin altın arttıkça bu aşağı gidiyor.
Meclisten yasa ile ilgili olarak haber var mı
Kanunlar geçti arkadaşlar bundan sonra CB da imzalayacak..artık şirketi genel kurul ve temettü konusunda yatırımcılar olarak sıkıştırmamız lazım...
YTD
Haziran'daki davanın bir anlamı kalmadı hatta ötelenmesi daha da iyi olur...çünkü dava sürecinde satış yapılıp adamın payı dava sonuna kadar ayrılacak eğer kazanırsa alacak parasını yoksa devlete kalacak..temettü satış ve rezerv haberleri tam gaz gelmeli umarım
YTD
14. madde geçti deniyor. Bu kapsamda temettü dağıtımın önü açılıyor sanırım.. Umarım hayırlı olur hepimiz için..
Teklif kabul edilip yasalaştı şimdi sıra şirketin olağan üstü genel kurul toplantısı karar almasında...
Yasayı TBMM de oylandı, kabul etdildi. Mahkeme haziran ortasında. Düğüm önemli ölçüde çözülmeye başladı. Bir şeyler olacak bizler de göreceğiz. Hayırlısı olsun.
Artık Kozanın sırtından inmem:) istediği kadar sallasın..
Paydaşlar hayır getirmesi duasıyla :)
Amin .
Hikaye yeni başlıyor, yolumuz uzun ve bu kez temiz, önümüz açık.
Yasa çıktı. Yasa Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecek.
Şirketlerin Genel Kurulları toplanacak. Yıllardır dağıtılmayan kar paylarının dağıtımı konusunda karar alacaklar, belki bedelsiz konusu görüşülecek.
Sonra satış işlemleri başlayacak.
yabancı satıyor ky alıyr kağıt düşer yedirmezler ********ler