Merkez Bankası faiz kararı tahminleri alalım:
A) 100 baz puan indirir
B) 75 baz puan indirir
C) 50 baz puan indirir
D) 25 baz puan indirir
E) Pas geçer sabit bırakır
F) 125 baz puan indirir
G) 150 baz puan veya üzeri indirir
Printable View
Merkez Bankası faiz kararı tahminleri alalım:
A) 100 baz puan indirir
B) 75 baz puan indirir
C) 50 baz puan indirir
D) 25 baz puan indirir
E) Pas geçer sabit bırakır
F) 125 baz puan indirir
G) 150 baz puan veya üzeri indirir
Ben süpriz ata oynuyorum
E) Pas geçer sabit bırakır diyorum.
F) 125 indirir
doları da aşağı basmaya çalışacaklar yine algı yaratmak için. piyasa olumlu karşıladı diye :)
Dolarda tekniğe göre alan satan varsa dinleyebilir çok detaylı anlatıyor
https://m.youtube.com/watch?v=u4jMWt7Z5ng
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
100 baz puan derim
valla bir 100 baz puanı var üstü olursa da en fazla 150 yaparlar..dolar iyi yerde onda 7,27 den 6,78 e az değil elleri sağlam gibi. İyi sattılar bu arada kamu banklaları aracılığıyla yanlız orta ve uzun vadede hiçbir değişmeyecek şu an balonu şişiriyorlar bu faizle birlikte güm.. Ayrıca eylül ekim gibi 2. dalga gelirse hepten işin yönü değişir.
Katar ile son güncellenen 15 Milyar DOLAR KARŞILIĞI yerel para cinsi (TL-RİYAL) swap düzenlemesi ne oluyor Allah aşkına. Neden bu lanet doların adını her yerde ve işlemde kullanıyorlar.
100 puan faiz artırımı gelmesi gerekir. Kimin ne beklediği önemli değil, olması gereken en az bu. Hatta yıllık %4 dolar faizi olması gerekir. Ama bu %4 360 güne uygun bağlayanlara ve asla çözülemeyecek mevduata verilmeli. Bankalara kredi ver diye baskı yapacağına kendi silahlarını kullanmayı öğrenmeli. Tabi ki bunları yapmayacak.
Ben 125 puan bekliyorum. Daha aşağısı da olabilir. Faiz lobisine tokat atmalı.
100 baz indirim.
Faiz indirimi ile dolar fiyatının korelasyonunun kopalı çok oldu.Şu an göstermelik dalgalı ama sabit kur sistemindeyiz.
100 indirir.
yarın cuma kapanışı.
pazartesi - salı bize kapalı malum traderlere açık.
dans.
Mart ayı sonu itibariyle,Türkiye'nin önümüzdeki 1 yıl içinde ödeyeceği dış borç tutarı merkez bankası tarafından, 168.884 milyar dolar olarak açıklandı.
KALAN VADEYE GÖRE KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU (*)
(Mart 2020 itibarıyla) (Y.T:20.05.2020)
(Milyar Dolar)
MERKEZ BANKASI :8.385
GENEL YÖNETİM (**): 7.121
BANKALAR:75.864
DİĞER SEKTÖRLER: 77.514
TOPLAM 168.884
Deniz43 Hocadan alıntı.
Allah aşkına Türkiye bu borcu nasıl ödeyecek?
Katarla yapılan swap da 1 dolar dahi gelmiyor...gelen para sadece katar riyali:bu para da sadece katarla yapılan ticarette kullanılabilir yani dolara çevrilemez,satılamaz,başka bir para birimine dönüştürülemez.merkez bankası brüt döviz rezervlerinde yerini alır,dövizi şişik gösterir.fayda sağlayacağını düşünmüyorum ama inşallah sağlar.
Madem dolara ihtiyaç yok, bankadan çeker,yastık altına koyarım..bunu sadece ben mi düşünüyorum?evet, ben düşünüyorum:))
Dolar/TL 6.8104
Libya İçişleri Bakanı, Rusya'nın Hafter'e 8 savaş uçağı gönderdiğini ve Hafter güçlerinin bölgedeki Türk hedeflerine yönelik en büyük hava harekatını başlatacağını söyledi. Hafter'e bağlı komutan Curuşi, "Önümüzdeki saatlerde Libya tarihinde en büyük hava harekatını göreceksiniz. Tüm Türk hedefleri savaş uçaklarımızın meşru hedefleridir" dedi.
6.8120 civarı.
1-2 Tonluk kasayı apartman dairesine, nasıl çıkartıp nereye koyacağız?:notr:
Hadi bir şekilde koyduk diyelim, bütün mahalle ohaaa... herifte ne para var be deye dedikodu yapacak.:yes:
Bunu duyan hırsızlar, eve girip alt takımlara dabancayı dayayınca, durun siz zahmet etmeyin dolar gaymeleri çantaya ben koyarım deyeceğiz.:oleyo:
Bankada kiralık kasa
https://i.hizliresim.com/gOQiN8.jpg
Fotoğrafı görünceye kadar, acaba diyorum.
Kim şikayet ettiyse, ulan kodumun geri zekalısı olayı bilmesem Dingiliz bayrağı olduğunu bile bilmezdim ben bunun!
Ben de bir tek Dingiliz bayrağı âleni bir şekilde asıldı sandım havlu bile olsa, halbuki balkon çamaşırhaneye dönmüş.