eaw ustad bugun dusukten almaniz cok isabetli olmus % -5 dusmustu. Hemen yarin %3 gelecek gibi. Bol kazanclar.
Printable View
Abd'li vatandaş borsa endeksini alsa yeter.
Bu yüzden Warren Buffet gibi adamlar aktif yönetilen hisse fonlarının yüksek yönetim ücretlerine çöpe atılmış gözüyle bakar, bencede haklıdır.
Fakat Türkiye'de durum çok farklı.
Bu boğa piyasasında bile Bist 100 endeksi 2017 deki zirvesini geçemedi.
Yerinde sayıyor yıllardır, dolar bazlı bakıldığında zaten durum içler acısı.
Yani, Bist 100 endeks fonunu alsam param pul olacaktı.
Bu git gelli dönem boyunca reel getiri sağlamış olan hisse fonlarına da %3'lük yönetim ücretini vermeye razıyım.
Keşke daha rekabetçi ortam olsa.Daha çok seçeneğimiz olsa.
Fakat şu an 5-6'dan fazla başarılı hisse fonu göremiyorum.
Saygılar.
Hissenin kendisini almak da guzel.
Yillardir temettu firmalari biriktiririm.
1.Lord 2.Demir adam
Hisse fonu sermaye buyutme konusunda çok basarili.
Saygilar.
elimdeki tüm eurobondları sattım...elimde hiç fon kalmadı...PPF var sadece.....gidecek yer kalmadı....yavaş yavaş dolarize olmaya başlıyacağım...herkese kolay gelsin..
Ulen TKF umarım satışlar gelirse relatifini düzeltirsin. sürmenaj edersin insanı -1.15%
Tcd de bugun zirvalamis
-% 1.01
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunlar nebicim degisken
Hepsi eksi
Tcd fid hsa eib eic
Arkadaşlar emir vermemize rağmen gerçekleşmeme ihtimalinden bahsetmişsiniz. Yaklaşık ne kadarlık tutarlardan bahsediyoruz. Yarın bir gün çıkmak istediğimizde satamazsak kötü olur? 4-5 haneli rakamlar kolay alınıp satılabilir mi?
Bir de muhtemelen kriz dönemlerinde aşağı giderken alıcı olmayacağından satamamak normal diye düşünüyorum. Yukarı giderken satış sorun oluyor mu hiç?
Sn hellistheothers,
Diyelim ki 500K TL ile bir hisse fonu alıp en az 3 yıl bekleyeceğiz, yani uzun vadeli. Bunu acaba bir günde talimat verip almak mntıklı mıdır, yoksa mesela her gün 30K alım talimatı vererek yayarak almak mı mantıklı sizce.
Ben, vade uzun oluğu için 1 günde almanın bir sakıncası olmadığı gibi düşündüm ama fikrinizi de merak ettim. Teşekkürler.
Hocam, bir anda toplu alınırsa, olası bir endeks satışında psikolojik bir yıkım olabilir . O yüzden düştükçe biriktirmekte yarar var kanımca. Vadeniz uygun, acele etmeye gerek yok sanki. Ama eğer bundan sonra düzenli artırmaya devam edecekseniz. Alım önden toplu yapılıp, artırmalar endeksin %1 den fazla eksi yaptığı günlerde yapılabilir.
ppf'de bekletip, endeksin her kırmızı yaptığı günde biriktirerek gitmek, uzun vadede getiriyi de artıyor.
Bir de nacizane tek hisse fon değil 2 ya da 3 başarılı ve endeksi yenen/geçen hisse fona yatırırsanız daha iyi olacağı kanısındayım. Ben 3'e böldüğüm için arada başarısız dönemleri olsa da birinin , üçünün ortalaması genelde endeksin üstünde gidiyor. Çok uzun vadede günlük endeksi geçme ortalamaları bende 0.11 % günlük.
Yatırım tavsiyesi değil, kişisel tecrübelerim ve fikirlerim tabii ki. Karar sizin.
saygılar.
Dostlar bugün 3 günlük bağlayacağız. KVBA mı yoksa PPF mi? Nasıl hareket etmeyi düşünüyorsunuz acaba?
08.07.20 tahvil bugun yuklu dustu
Dun 8.35.di bugun 7.95 0.40 dusus var
Ama vadesi.az kalmis
Bunun kvba ya etkisi olurmu
Onceden onur arkadas vadeye az sure
Olan tahvilin fona etkisi olmaz demisti
Fon .hpt
Diger tahvillerde cuzzi dusus ve notr
Benden baska kimse yok
Artik pff kvba takip eden cok az
8.7.20 0.40 dusus
12.8.20 islem yok
16.9.20 0.03 yukselis
7.10.20 notr
Sadece 8.7 deki oran iyi oda vade yakin
Fona etkisi.olmaz demislerdi onceden
Teşekkür ederim üstadım, iyisi mi yine PPF yapalım
Eurobond fonları bugün artıda
Garanti eurobond fonu:0,44
Mac 0.80 artı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
AFT için iyi olmadı bu
https://twitter.com/cnbcnow/status/1...423838722?s=21
Dolar neredeyse 48 saattir %0 civarında geziniyor.
Müthiş bir stabilite yakalandı kurda.:)
Borsanın yükselmesi için yeni hikayeler lazım.ama böyle bir hikaye gözükmüyor.satın alınacak beklenti de kalmadı.yurtdışı piyasaları da kan gölü.dikkatli olmakta fayda var.
haftayı risk off modunda kapattık.
https://i.hizliresim.com/qGX5VI.png
https://i.hizliresim.com/qp22wQ.png
https://i.hizliresim.com/oOT4my.png
7,26 dan döneli de epey zaman oldu.Hala 6,85 de pinekliyor. Bu sefer faiz de indirme yapmadılar. Eğer dolar buralarda aynen beklerse Bu da gelecek ay faizlerin iyice aşağı vuracağını gösterir. Eksi enflasyon bir taraftan yürürken, Maliyet enflasyonu ciddi aşağılara gider. Bu da CDS lerin düşmesi anlamına gelirki korku endeksimizde bundan istifade eder. Hayırlısı olsun. Bu senaryo yürürse, borsa yukarı, fonlar artı, olmaya daha devam edecek demektir.