Bu ayki portfoy dagilim raporunu bekleyecegim. Belki bist100 ve bist30 senetlerine donus yapti....
Printable View
Hocam selamlar. Benim yıllar içinde gözlemim aylık ortalamanın uzun vadede portföylerin iyi veya kötü kurgulanmasına göre %2 ila %4 arasında dalgalandığı. Bu değer aylık %20'ye bile varır ay bazında ama ortalamada düzenli, % 4-5 civarını aşmak gerçekten çok zor kanımca.
Ama çekecek olsanız bile yatırım yapmanız boşta kalmasından iyidir. En azından çekerken, bir kısmını kar karşılar.
20 yıl iş yaşamı dediğinize göre ben de aynı yaşlardayım muhtemelen. Zaman hızlı geçiyor, ve benim gençken düşündüğümün aksine, para genç iken değil, yaşlıyken daha çok ihtiyaç duyulan bir mevzu. Gençken parasız da mutlu olmak kolay. Bir bira mutlu etmeye yetiyor gençken insanı.
Ancak yaşlandıkça özellikle sağlık harcamaları artıyor, muhtaciyetler ve konfor isteği daha çok beliriyor bence. Dİşimle ilgili bir iğne için daha dün 1000 tl istedi dişçi. Bunu devlet yapmıyor yapsa, bir sene sonra yapıyor vs. vs
O yüzden asla hiç bir zaman geç değil, zaruretler bittikten sonra da küçük küçük devam edersiniz.
Ziraat katılım endeksi şirketlerine ağırlık vermiş olabilir Mps 2 aydır. Dün aslında son dağılıma göre 4-5 tavan kağıdı vardı. Benimde beklentimin altında oldu.
@hellistheothers gibi, biraz zaman vermek gerek diyorum ben de.
sanki aft yay zamani bitiyo!
Bu arada konu dışı olacak ama borsamıza gelen yeni yatırımcıların paralelinde fonlara da yeni yatırımcılar geliyor benim gibi, dolayısıyla bu forumumuza da yansıyor. Bu konuda tamamen pozitif olduğumu da belirtmek istiyorum, ne kadar yeni yatırım ve yatırımcı gelirse bu sadece pastayı büyütür, bizim payımızı azaltmaz diye düşünüyorum. Her halükarda genç arkadaşlarımızın ellerindeki küçük birikimleri bile olsa İddia bayilerinde, sanal kumarhanelerde harcamalarındansa burada değerlendirmelerini yeğlerim.
Açıkçası forumu yıllardır takip eden biri olarak son dönemlerde daha seviyeli paylaşımların arttığını görüyorum. Küçük detaylar belki ama imla kurallarına dikkat eden, karşındakini kırmadan yumuşak bir üslüpla yazan, kendini övüp, herşeyi ben bilirimcilerden ziyade, bu işlerden ufakta olsa nemalanıyorum, başkaları da bir şeyler kazansın deyip, paylaşımlarını yapanların arttığını görünüyor ve seviniyorum. Aynı zamanda burada yazanların kat kat fazlasının konuları takip ettiğini, ama yazmaktan imtina ettiklerini düşünüyorum.
Bu vesileyle, yazmaya çekinen, ben bir şey bilmiyorum zaten neyi paylaşayım diye düşünen arkadaşlarımız varsa onları biraz da olsa cesaretlendirmek istiyorum. Sorularınız bile bu konuya yön verebilir ve paylaşımcıların daha önce dile getirmediği, ya da onlar açısından önemli olmadığını düşündükleri konuların gündeme gelmesine vesile olabilir diyorum.
Son bir aydır EEM etf'i $ bazinda ~%10 yükselmiş. Gelişmekte olan ülkelere bir talep artışı var.
Yaşayarak tecrübe ediyoruz ki gelişmekte olan ülkeler köle gibi çalışmak zorunda :) Pandemi falan vız gelir.
Çin pmi rakamlarını görünce ben de aft tut afs arttir diye strateji koymuştum kendime yaz başında ama pek oyle olmadı. Ben de vazgeçmiştim.
Biden secilirse korumacılık endiseleri de azalabilir deniliyor. Ama bizim icin kur faktörü daha belirleyici malesef.
usdtry olası 200bps artış beklentisini fiyatlıyor ama umarım mb ppk, 'madem düştü neden pas geçmiyoruz' diye düşünmez umarım. dxy bazlı etki de var.
Fon Kodu getiri
NNF 12,5401
YAS 11,9108
GMR 11,5446
GAF 10,9054
MAC 10,7540
ekim başı getiri ilk 5 fon...
dediğim gibi hepsinin sırası geliyor.
bu arada NNF ye maaşallah :)
Düşünmemeliler. Zira faiz artışını pas geçmek bir yana piyasanın düşündüğü artış oranından daha düşük bir artış olması durumuda bile kur yoluna emin adımlar ile devam eder. İlk atak da hızlı olur. Kurdaki bu gerileme faiz artışının olacağı öngörüldüğü ve yatırımcıların pozisyon değişikliğine giittiği için olması kuvvetle muhtemel diye düşünüyorum.
Bugünlerde 300+ için vakıf ve diğer bankalardan oran alan arkadaş oldu mu acaba?
PPK kararı yarın 14.00 de. açıklanıyor,
piyasa anlaşılan son ana kadar faiz artırımı konusunda ihtiyatlı duruşunu koruyacak,
dolartl paritesinde bir kaç gündür yaşadığımız düzeltme yanıltmasın,
dolar endeksindeki düşüşe kıyasla zayıf bile sayılabilir.
Nasdakın tadı yok bu aralar.abd seçimlerine odaklandı galiba
Kar satışımı yoksa habermi çıktı??
viop endeks kontratı sabah eksi 500 makaslarken spotu şimdi artı 500 makaslıyor. Buffet'ın dediği gibi bazen piyasalar 12 yasında cocuk gibi davranıyor.
Bugün MAC harici fena cortladı sanırım. Borsada iyi mal verdiler bugün, birçok hisse sert satışlara maruz kaldı.
OPH da nispeten artı getirebilir sanki bist30 ağırlıklı tahmin tabi...
Dolar 0,8 eksi
Ama Türk tahvillerinin hepsi değer kazandı bugün
Yerli eurobond fonları için ilginç bir gün olacak.
Şurdan
https://www.bourse.lu/home
Günlük yayınlıyorlar.
Mps %-0.60 / 2,218246
EIB’den haber var mı aberlardousa üstadım?
Tca %-0.24
Zpf %-0.60
Zpe %+0.03
Mac 0.90 %
eib 0.07 %
Tesekkurler sn. hellistheothers.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teknolojiler tukenis sendromuna girdi gibi (spk sagolsun) iyi bir duzeltme oluyor sanirim.
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gram altının 0,2 arttığı bugün ziraat altın fonu -0,3 eksi yazmayı başardı.Muhtemelen diğer altın fonlarıda eksi olacak.