Aslında bence baya konservatif bir tahmin ama iyidir gene de:)))))))))
Printable View
Aslında bence baya konservatif bir tahmin ama iyidir gene de:)))))))))
ABD tahvil faizleri yükseldikçe ve bitcoin furyası devam ettiği sürece ALTINDAN iyi bir performans beklemeyin derim . Altın fiyatlarındaki yükselişin sebebi tamamen dolar kurundaki artıştan kaynaklanıyor . Gerek yurtiçi / yurtdışı ekonomik ve siyasi belirsizliklerin olması gerekse ABD tahvil faizlerindeki yükseliş nedeniyle dolar kuru yükseleceği için para belli bir süre değerli metallerden kaçacaktır . Altın fiyatları üzerindeki baskı artmaya devam edecektir
. Dolar endeksindeki yükseliş devam ediyor ve şu an itibariyle 92,85 . Kısacası Altın ONS fiyatı en iyi ihtimalle 1700 $ olsa ve dolar kuru 10 TL oldu diyelim . Ona rağmen bile gram altın fiyatı 540 TL oluyor . ( Daha önce gördüğü zirve noktası )
ABD tahvil faizleri özellikle % 2 ' yi geçmesi halinde dünya borsalarında ciddi satışları beraberinde getirir . Buradan çıkan para Bitcoin ve Alt Coinlere gitmez bu saatten sonra ... Elon Musk macerası bitti de ondan . FED başkanı Powell yaptığı açıklamada BİTCOİN ' in çok spekülatif olduğunu ve digital para ile ilgili henüz ciddi bir çalışma yaptıklarını söylemesi BİTCOİN macerasını durdurdu şimdilik .
Faizlerin yükselmesi halinde borsa ve Bitcoin ' den çıkan paranın dolara gideceğini ve buna altın fiyatları üzerindeki baskının devam edeceğini düşünüyorum . Taaki faiz oranları eski seviyelere gelip Bitcoin macerası yara alana kadar ...
Kısacası gram altının bu yıl içinde görüp görebileceği en iyi fiyat bana göre 540 - 600 TL arası . % 10 da yanılma payı koydum .
Yatırım tavsiyesi değildir . Karar ve tercih sizindir .
Bu başlıkta altını tl kuru ile takip eden bir tek siz olabilirsiniz Sn. abc1980
Dolar endeksinin 93 ' e doğru koşması , ABD aşılarının erken tamamlanacak gibi olması , işsizlik başvurularının beklenenden daha aşağıda gelmesi dolara güç katıyor . Özellikle ABD tahvil faizleri yükseldikçe Altın ONS fiyatı üzerindeki baskı daha da artmaya devam edecektir . Gram altının en büyük şansı dolar kurundaki yükseliş ...
Iki şey arasında korelasyon varsa bu korelasyon iki yönlü çalışmalı.bitcoine giden para altından çıkan para değil bitcoinden çıkan parada altına akmaz.bu saçmalık yani altını ve bitcoin alternatif şeylermiş gibi göstermek aslında bilinçli bir oyun.simdi ben desem ki soğan fiyatları düşerse soğandan çıkan para bitcoin gider bu ne kadar anlamsizsa bitcoin altin korelasyonu da o kadar anlamsız.allahaskina ne alakaları var bu iki şeyin.sersesri paraysa sozkonusu olan bitcoinden çıkarsa gider borsada oynar.altina güvenen adamın zaten genelde bitcoinle alakası olmaz
Alakasız alakasız İki lafın arasına bitcoini sıkıştırmıyorlar mı, sinir oluyorum
Hele altınla kripto para arasında ilişki kurmalar
Gidin başka yerde reklamınızı yapın arkadaş
Ne kadar akıllı ve zeki olursanız olun piyasalarda öyle gelişmeler olur ki akıl , mantık sınırlarını zorladığı gibi iktisat kurallarını dahi hiçe sayan gelişmeler olur . Yatırımcı psikolojisi çok farklı değişkendir . Piyasalar her daim sizin sahip olduğunuz psikoloji ile hareket etmez . Eğer olsaydı her sene ya Miami ' de , ya Maldiv adalarında ya da Havai ' de tatil yapıyor olurdunuz .
Bitcoin almam satmam . Sevmem de . Daha önce de iki defa dile getirdim . Bitcoin ve alt Coin macerası devam ettiği sürece , ABD tahvil faizleri yükseldiği sürece Altın fiyatları üzerindeki baskı devam edecektir . Siz yatın kalkın da dolar kurundaki yükselişe dua edin . Gram altının en büyük avantajı dolar kurunun yükselmesidir . O da olmasa şu an 350 TL ' ye yolculuk başlardı büyük ihtimalle !
Kısacası ONS Altın 1730 $ üzerinde tutunmaya çalışıyor . Ama nafile ! ABD tahvil faizleri yükseldikçe Altın fiyatları üzerindeki baskı devam edecektir .
Bitcoin furyası Powell ' ın açıklaması ile şimdilik düştü .
Bekleyin görün derim . Tekrar söylüyorum . Gram altın fiyatları yükselse bile dolar kurundaki yükseliş nedeniyle olacaktır . İsteseniz de istemeseniz de Altındaki paranın bir kısmı Bitcoin ' e gidiyor .
Ben de fiziki altın topluyorum . 105 TL ' den itibaren ucuz pahalı demeden sürekli alıyorum . Diğer yarısı ise BES altın fonlarında ...
Altın piyasası 10 trilyon dolar,bitcoin patladı çatladı dediğimiz son haliyle 1 trilyon dolar yeni oldu.Bu 1 trilyon dolar derken elbet bu kadar para bitcoine girmedi,her borsacının bildiği gibi lotların çoğu sende ise çok az bir para ile kağıdı iki üç katına katlarsınız.Yani 300 milyar dolar ki çok iyimser bir tahmin bitcoini bu hale getirmeye yeter.Bu paranın ne kadarı bitcoin almasa altın alırdı o da ayrı konu.Uzun lafın kısası bitcoin piyasası altını oynatamaz ve alakası bence yok.
Güzel yorum, bende benzerini düşünüyorum..bu sene ons baskı altında kalacak gibi, taki FED tahvil faizlerine müdehale sinyali verinceye kadar..
Powell enflasyonun kalıcı olmadığını ve tahvil faizleri seviyesini önemsemediğini ikide birde ifade ediyor..bu yüzden müdehale geç gelecek gibi gözüküyor..dolayısıyla ons malumunuz..:(diğer yandan Abd nin büyümesi AB ye göre daha iyi gibi gözüküyor ve faiz farkından dolayı doların güçlenmesi daha olası duruyor..
Ons insanı kanser edebilir, bu yüzden uygun olduğunu düşündüğünüzde alıp unutmak daha iyidir her zaman..çünkü almak istediğinizde alamayabilir, yada aldığınızda trenin son vagonuna atlayabilirsiniz..
Bu arada belirtelim ki tahvil faizlerinin artması ve FED in olaya geç müdehale etmesi biz gibi ülkelerde sıkıntıları arttıracaktır..dolayısıyla sizin belirttiğiniz gibi altının gr kısmından daha fazla artış gelebilecektir..
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değil, bilgilendirme amaçlıdır..
Fiziki külçe gümüş fiyatı 6700 - 6800 TL arası hacminize göre. Toptan fiyatlar böyle. Gönderdiğim yerlerden (6) telefonla arayarak en ucuzundan külçe gümüş alablirsiniz.
Android telefonu veya tableti olanlara güzel bir haber. Ücretsiz bir ofis paketi çıkmış bugün. Almanlar yapmış. Android te kullanımı tamamen ÜCRETSİZ. Çok başarılı buldum. Android kullananlar için ilaç gibi oldu.
https://www.softmaker.com/en/softmaker-office-android
Altında teknik duruma bakalım.
Gel babaya formasyonu oluşmuş.
https://pbs.twimg.com/media/EwDwd4HWEAMmm8Q.jpg
https://bit.ly/31kD5FR
CariAçığın sıfır olduğu döviz fiyatı doğru fiyat değildir..
CariAçık verilen yıllarda yapılan borcu temizlemek için
yıllarca CariFazla vereceğimiz döviz fiyatı olmalı...
Putin, ülkede satılan akıllı televizyon, telefon ve bilgisayar gibi elektronik cihazların Rus yazılımlar yüklü olmadan satılması durumunda şirket veya kişilere para cezası verilmesine ilişkin yasayı onayladı.
Cari fazla vermek gerekmez bence..bu devirde borçlular şanslı, alacaklılar ise şansız durumda..yeterki düzgün bir yönetimle risk pirimin düşşün, gerisini enflasyon halledecek nasıl olsa..:cool:
Ayrıca bizde bir tasarrufcu olarak kendimizi alacaklı konumuna soksak, benzer durumdayız denebilir..kısaca tasarruf etmek için çalışmaya ihtiyaç yok, ye iç yat vs. yeterli..:)uzun vadede her halukarda paramız(emeklerimiz) eriyecek çünkü..
Altın altın batırdın beni
Ons altın ve gram altın en yüksek kaçı gördü.
Kuyumcu 600 gram teslimatini yapmis Cuma gunu . Sozumuz soz. Resimlerini istemisti bir arkadas.
Sabahki fiyattan 1400 gram daha bagliyacagim isteyene onunda resmini atarim
ama dubai tatili donusu teslim alacagim 12 nisan gibi
TFX de bulunan sanallar icinde sabah Fiziki teslimat isteyecegim
Fiziki almamin sebebi felaket senaryolari degil altina baglanilan parayi unutmak istemem :)
https://i.hizliresim.com/nuti64.jpg
Tesekkurler kat kat fazlasi sizin olsun
Bir onceki mesajda dedigim gibi fiziki almamin sebebi unutmak yani o meblayi defterden silmek .
Convertible Arabayi yurtdisi oncsi elden cikarmistim yaz geldi artik gozume bir Convertible arac takilir 1.5-2m bayilirim . gerek yok :)
1 tane banka kasasi vardi cuma gunu 1 adet daha kiraladim . altin ve $ icin 1 kasa yeter . gumus icin son kiraladigim +1 tane daha kiralarsam guvenlik olayini cozmus olurum
Banka kasasida guvenilir degil diyenler olabilir .. Yapikredi mudurle konustum sanirim onlarda su hizmet varmis . Kasaya koyarken Noter cagiriyorsun ve onun sahitligi ile kasanin icine koyuyorsun . icerisine koyulan bedel kadar sigortalaniyor . bu gercekten varsa miss gibi olur .
Direk 1 KG tek parçak külçe alsan daha iyiydi. Böyle 4000-5000 TL civarı işçilikten zararın var.
1 KG tek parça külçe alsan sadece 400 TL zararın var. Bir dahakini öyle almaya çalış.
Hayırlı olsun. Kendim almış kadar seviniyorum insanların fiziki varlık aldığını görünce.
Fiziki alınan her varlık (altın gümüş platin paladyum arsa) küreselci satanistlere sıkılan bir kurşundur!
Hadi şimdi dötü yiyorsa küreselciler takip etsin senin fiziki altınlarınla ne yaptığını! Nah ederler. Sistem dışındasın.
neden iscilikten zararim olsun ?
Ornek ben bunlari 409 dan aldim
1kg kulce alsam da ayni idi . nadir ve iarin satis fiyati 410 tl idi 1kg kulce icin
Bunlari alirken TFX den sanal aldim onlarida 404.5 den aldim pazartesi fiziki teslimat icin 1.5 tl masraf oduyecegim 406 ya gelicek nadir ve iar dan 4 lira asagiya almis oluyorum
Bana fiziki teslimati yaparken 1kg ,10kg yada 10gram farketmez ben ne istiyorsan onu getirmek zorunda . Masraf olarak odenen bedel kulce icin degil Sizin altininiz icin gelen arac icin odenen bedel .
Valla iyiymiş,yaren gümüş bana bunun sertifika parası olduğunu söyledi,o sertifika parası 100 gr da alsan 1 kiloda alsan değişmez dedi,o yüzden 100 gr lık alırsanız daha pahalı olur dedi.Sizin olayda gram önemli değil diyorsunuz,benim bilmediğim veya anlamadığım bir nokta var da çözemedim.Bunlar da sertifikalı değil mi.
Tabi benim konuşmam gümüş üstüne idi.Bu reel alımlar için ben tamamen olayın acemisiyim,yeni yeni öğreniyorum konuyu.
Sn hkm ben o dediginiz sertifika ucretini yillardir hic odemedim . 1gram alsamda 1000 gram alsam da fiyat 1kg kulce uzerinden hesaplarsiz kuyumcuda . Evet kuyumcudan alinan 2kg olucak [iar biraz teslimat sIKINTISI var o yzuden ahlatci getirtebiliyorlar]
bu rakama yakin TFx de de var .Yarin sayet ucak oncesi yetistirebilirsem kendim fiziki teslimat basvurusunda bulunacagim TFX de . ben yetisemez isem hesaplar arasi altin transferi var babanin hesabina havale edecegim [ masrafsiz] o halleder fiziki teslimati .[TFX teslimatlari sadece iar]
Simdilik bu kadar yeter olurda geri cekilirse 15xx seviyelerine o zaman bu alim miktarindan daha fazlasini ekleme yaparim
Kuyumcularda gümüş bulamıyorum ki,fiziki gümüş temini çok sıkıntılı iş.
Daha once bunu yazdim . Spot piyasa fiyatina 1.5 ile 3 tl[gram icin] arasi ekliyorlar kulce bedeli olarak
yani 100gramda alsaniz da ayni 1000gram da alsaniz ayni
yeniden yazayim kulce gumus fiyati spot fiyat +30$ kulce maliyeti seklindedir.
Aldiginiz yer miktar olarak bu rakam 15$ a kadar dusebilir
yada gercek anlamda isi bu olmayan firsatci bir yerden alirsaniz o zaman 30$ rakami 60$ a cikabilir
Nadir Iar Ahlatci bunlarin hepsi sertifikali zaten
O zaman bu n11 deki fiyatlar gümüş bazında bildiğin fahiş fiyat.
Kredi Karti + N11 komisyonu vs vs eklemesi yapiyorlar ben zannetmiyorum ki N11 den insanlar kg kulce gumus alsin .
Normal piyasa ile arasindaki fark %20 25 gibi bir rakam var
ben 2000 li yillardan beri yurtdisi bankalarinin sanal posunu kullanirim verdigimiz komisyon yaklasik %7 sanirim
bu is zaten iyice ilgimi cekmeye basladi ozellikle yurtdisi kismi. Kesin bilgileri ogrenmek adina arastirmalara basladilar ben tatil donusune arastirmalarini bitirmis olurlar net bilgim olur sayet cok zor bir prosedur ve fazla bir vergi olayi yoksa o zaman internet uzerinden gumus satisina baslamamiz 1 ayimizi bulmaz :)[yurt disi icin ]
Ayni seyi yaziyoruz
Olmasi Gereken fiyat Spot Satis +30$ kulce maliyeti
Ama bazi kurnazlar Spot +30$ yerine Haremaltin fiyati +30$ koyar buda fiyati yukseltiyor
Nadir Herhangi bir magazasinda 6700-6800 e satarken internet websitesinde ayni urunu 7900 tl den satiyor
Gumus fiziki alimlar ne kadar populer bilmiyorum ama internet den satislarda dehset otesi bir kar var .
Ayda 30 adet kulce satsan 30bin gibi bir rakam kaliyor
Valla dipteki spek kağıdındayız,üçe beşe bakmıyoruz tabi de gereksiz yere kazıklanmanın da alemi yok,yarın yarenden fiyat alırken konuyu soracağım ona da.Spot üstü 30 dolarsa fiyat bize de o fiyatdan versin.N11 konusu sağolsun sn sadecegrafiğin sayesinde zaten kapandı.
Iarin resmi websitesi
Havale :47.595
kredi karti:48.070
GAU/TRY 451,628
Suan kuyumcudan alicak olsam verecegim maximum 454
TFX de satis fiyati suan 451.84 . TFx den suan bu fiyattan alabilir aldigin miktar yuksek ise 1.5 tl yuksek degilse maximum 3 tl masraf ile bunu fiziki teslim alabilirsin
3 tl desek 451.84+3=454.84
e o zaman bu fark neden sonucta her ikiside Iar
https://www.gramaltin.com/100-gr-999-9-iar-gram-altin
N11 de satan firmalardan biriside yarengumus zaten :)