Tartışma için değil sadece bilgi amacli yazıyorum, Tavşanlı'da 2 kilise varmış birini ben de biliyorum, bunların cemaati nerede?
Printable View
Sizi anliyorumda gunumuz boyutlarinin farkinda misin diyorum
Ne olmesi
Katarlilar ozellikle en kiymetli arsalari basiyo parayi aliyo
Hatta onlara almalari icin sunuluyo
Kimsede onlar aldiktan sonra topragi Gidip onlari oldurmuyo hatta tesekkur edip buyrun beyfendi cekip Limonata ikram ediyo belki de
E noolcak Simdi ? Bence tezat is
Bnm onerim
Borc almasinlar topragida satma zorunda kalmasinlar
Ozellikle arabin bisey almasina karsiyim
Bunlar oyle bi tiplerki
Ingiliz israilli filan bunlarin eline
Kurnazlikta su dokemeezzzzz cnm o kesin
Bu tabir irkcilik kokmuyo
Dunya bunu diyo
Dunya disi varliklar (ufo) varsa bi tanisin onlarda boyle der
Onun harici din kardeşiz
Asıl uğraşması gerekenler milyonluk ciplerinde rahat rahat gezip halka doğru haber veren yayın organlarını tehdit ediyorlar...
Orman Genel Müdürlüğüne toplam 60 milyon liraya 28 makam aracı alınmış!
Orman yangınlarından sonra Türk Hava Kurumu yangın söndürme uçaklarını maliyet tasarrufu gerekçesiyle çürümeye bırakıldığını belirten Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin Orman İl Müdürlerine son model makam aracı aldığı öğrenildi.
https://www.aykiri.com.tr/orman-gene...alinmis/13252/
Yahu ne milleti ayiktirmasi toplumun yüzde yirmibesi ermeni rumdu biz bunları kırımdan geçirdik diyorsun.bir nevi soykırımı kabul ediyorsun adamların tezi de bu.sen ne dediğinin farkındamısın.
Zenciyi Fransız olarak görmek bu kadar kolayken, Türk asıllıyı Alman olarak görmek niye bu kadar zor olsun?
Dediklerinize karşı çıkmak için yazmıyorum. Haklı olduğunuz kısımlar var. Kafa karışıklığı mevcut bu durumda bence de ama bu mesajda söylediğim ilk cümle bu çelişkili durumu güzel anlatıyor bence.
Mesela HongKong'lular kendilerini İngiliz gibi hissetmelerine rağmen, çoğu İngilizden iyi ingilizce konuşup daha iyi eğitimli olmalarına rağmen bir kafa karışıklığı var çoğu insanda. Niye ki? :)
amerika'nın afganlara türkiye'ye gidin demesi
https://eksisozluk.com/amerikanin-af...?a=popular&p=1
Meydan savaşı arıyorsan Osmanlı ordusu yenildiği için öyle savaşlar olamazdı zaten. Önce Rus ordusu geldi Ermeni çeteler sivil Türkleri katletmeye başladı daha sonra Yunan ordusu geldi Rum çetelerle birlikte katiamlar yaptı Anadoluda Türk çetelerin kurulup sonradan Kuvayı Milliye olarak birleşmesi de bu katliamların sonucudur ve bu katliamcılara aynı biçimde karşılık verilmiştir..
Ben Alman olsam Mesut Özil i Alman görmem
Bize gol attı
Sevinmedi üzüldü
Türk olarak görsemde Türk olarak kızarım cunki turkum
Niye gol atıyon lan
Topu avuta atsana madem turksun
Canlı örnek
Değer yargıların
Senin kimliğini belirler Sen kendin değil O kulture uyuyomun uymuyomun
Doçlanddaki gubbdtçilere kaymış Abi
Iki kulture de uymamaları kendi tercihleri
Birini seç
Adamlar geçen yüzyılda imparatorlukları bitirdiler ulus devletleri kurdular.simdi ulus devletleri parçalayıp başka sistem kuracaklar.kurdistan bu projelerden biri arkasında amerika ve israil var.sana o katliamı yaptırır mi amerika.aha işte en milliyetçi partin akp destekçisi oluverdi.hani her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alıyoruz diyen adamın partisi.ermeni soykırımını tanımak anlamına gelen yazınız aslında bu memlekette suçtur.
Amerikalı tarihçi Bernard Lewis'in, "Ermeni meselesi" hakkındaki yorumu.
https://twitter.com/TurkTarihciler?r...9190page%3D268
Diyom abi
Kimliğin kramponunda
Golu at ve sevin
Yada mahsus kasti topu avuta at vatanını kurtar yenilgiden ve içinden sevin harbi vatanını seven bunu yapar ben atmam tr ye o golü
Yani ne emmeye ne gommeye Geliyon sonrada seviyooomm yok Ya bana gol atan benden olamaz abi
Ortada kalırsan Olmaaazzzz
Senin anlamak istemediğin şu bu toprakların sahipliği için savaşan halklar birbirini kırdı diyorum. İnsanlar ölümüne savaştı ama kimse ölmedi dememi mi bekliyorsun öyle saçmalık olur mu yahu! O %25 nüfüsun hepsi kırılmadı tabii ki çoğu işgalci ordularla birlikte kaçtı göç etti. başka türlü de olamazdı zaten.. Ne Türkler ne de Ermeni ve Rumlar toptan yok olmadı.. Dünya Ermenilerinin hemen hepsi de bu göç edenlerin torunlarıdır. Bunlar dünya tarihinde birçok kez olmuş olaylardır ve soykırım denmez bunlara..
Fransa'daki zenciler (arap asililii olanlarda) gercekten ne kadar fransiz olarak görülüyorlar bilemem.
Ama ben kagit üzerinde almanim (40+ yildir GER'deyim). Bir cok almandan daha iyi egitimliyim, almancayi dahi almanlarin bir cogundan daha iyi yazar okurum, konusurum, esim almandir (35+ yildir beraberiz) ama beni alman olarak görmediklerinden de adim gibi eminim. Yasarken görüyor, tecrübe ediyorsunuz.
Sebebi ise cok basit. Adamlar cok irkci, ki fransizlarin bu konuda almanlardan pek geri olduklarini sanmiyorum.
Bazi seyleri yazarak anlatmak zor (benim icin).
Nüfus hareketlerine bakmak lazım o tarihlerde dediğin ülkelerde o çaplı bir nüfus artışı olmuş mu dediğin rakam doğruysa bildiğin soykırım yapmışız demektir.bunlar tehlikeli söylemler.adamlarbak adamın kabul ediyor zaten derler.
Yuzyıllardır olan tartışmaya noktayı koyuyum
Abi biz soykırmadık kalpte kırmadık
Adamlar turk ve muslim olma istedi okey dedik O kaddarrrrrr
M. Özil in bize attığı o golün Terso mantığı gibi düşünebilin
Bence böyle
Not : centilmen falanda değilim Özil gol attı gümrükte polis olem sokmam içeri yada köşe yaparım
Dogrudur, bir cok toplumda irkcilik var ve aslinda dogaldir biraz. Ancak bati toplumlarindaki irkcilik, tarihi gelismelerden dolayi biraz daha derin.
Yoksa pek büyük fark olmazdi.
GER'de polonya asilli 100 yildir alman olan var. Adamlari daha yeni yeni tam alman olarak kabul etmeye basladilar.
İşte bu yüzden bizde onları kırdık yanlış bir söz. Biz Yunanla ve Rusla savaştık bunların orduları içinde olan iş birlikci rum ve ermeni hainlere karşı savaştık, halk kırmadık. O günün şartlarında yapılması kaçınılmaz olan zorunlu göç sıkıntılı bir olaydır ancak bunu kırım olarak ifade edemeyiz.
Ha bu yazıyı şimdi okudum
Abi sen anca mersedesin sağ teker bijonunu sıkmışındır da
Alman oldum sanmış durmuşundur
He he almansın
Kusura bakma Ama
Anca şeyimin almanı deyecektim demiyom Gülme geldi
Pazar eceabat iskeledeyim
Yeminlen hepsinin aksanından belli
Zeka düzeyi normalin altında olan PKK/hdp'li Kürtçülerin abuk sabuk iddialarına inanıp da Kürdistana hak veren Türklerin zekasına ne demeli bilmem.. Apo'nun Kürdistanında yaşayan ve ben avuç kadar Türkistan istiyorum diyen bir Türk'e Apo hastir demezdi saniye sektirmeden kazığa oturturdu.. Bunu bilsinler de yine de Kürtçülerin .okunda boncuk bulurlarsa daha da diyecek bir şey yok!..
yav şaka da mı yapmıyak ?
zate nik in de asil bi ingiliz
ya da von hoffstein gibi
süzme bi alman nik i :))))
hem sam var hemde reiten fiili ata binme
hibrid nik neym
Bu başlıkta daha öncede Avrupalıların ırkçılıkları tartışılmıştı. Avrupalı her zaman ırkçı ve şövendir özellikle karşısındaki Türk ise. Sanırım milliyetçilik ile ırkçılığın tanımına ihtiyaç var. Bu tanımların birisi etken diğeri edilğendir. Yani bir Alman kendisini milliyetçi tanımlar ırkçı değil. Onu ırçılıkla tanımlayan başka ırklardır. Yani her toplumun kendisine göre bir milliyetçilik tanımı var. Bizimkini ebedi lider yapmış başka yerde aramaya bence gerek yok.
bulmasak ta olur, yengeyi bu kadan sevmen güzel .. kendinden bi parça nickname ini ona - onu da nick name ini vermişin işte..
ayrıca almanların seni nassı gördüğü değil
senin kendini ne gördüğün mühim
radarları dışa değil de, içe çeviren her daim kazanır?
Türkiye bir çelişkiler ülkesi oldu.. Anayasa enbaşında etnik bölücü partileri suç sayıyor, AYM işyüküm çok şimdi kapatamam diyor.. C.Başkanı en sonunda HDP=PKK gerçeğini kabul etti ama hiçbirşey değişmedi Kürtçüler meclisde belediyelerde .öt gezdiriyor ceplerine para konuyor.. PKK/hdp Kürdistan için onbinlerce insanı katlediyor bu partiye oy verenler bizi suçluyamazsınız yasadışı olsak Akape bizi kapatırdı diye bıyık altından halimize gülüp dalga geçiyorlar..