Rusya, tavan fiyat uygulayan ülkelere gaz veya petrol satmayacak.
Rusya Enerji Bakanı Nikolay Shulginov
Printable View
Rusya, tavan fiyat uygulayan ülkelere gaz veya petrol satmayacak.
Rusya Enerji Bakanı Nikolay Shulginov
Putin, Macron ile yaptığı görüşmede Ukrayna'dan gelen tahılın öncelikle gelişmekte olan ülkelere gitmesi gerektiğini söyledi.
TASS
Alıntı:
Deniz Büstani دنيز بستاني
@Bustani_Bustani
Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan hareket eden uçak Suriye Hava sahasını kullanarak Kuveyt'e gitti.
Türk yolcu uçakları 10 yıl aradan sonra Suriye Hava Sahasını kullanmaya başladı.
Türkiye-Suriye ilişkileri yükleniyor...
Deniz Büstani دنيز بستانيAlıntı:
Aynı zamanda Türkiye'nin ilişkilerinin iyi olduğu Katar'dan(Doha) Şam'a da uçuşların başladığını hatırlatmamızda fayda var.
Mesala bugün Doha'dan hareket eden bir yolcu uçağı Şam Havaalanı'na iniş yapacak...
@Bustani_Bustani
An itibariyle de Endonezya'nın Başkenti Cakarta'dan yola çıkan THY uçağı Türk Hava Sahasına giriş için Suriye Hava Sahasını kullanıyor...
Anlamadigim bj gemj olayında tarihi bir fırsat kacirmisiz.o kadar uydun siha jha vs var ama ayağımıza gelen fırsatı
Kaçırıyoruz,sanırım bekleniyormusta vur onun bunun pi...lerini..
İzmir li dersem halkıma ihanet etmiş olurum,bu Tuncay mıdır nedir hem mason hemde birilerine hizmet ettiği çok belli olan şarlatana devlet neden iyi bir tokat atmıyor onuda anlamış değilim.
Caşin hoca ya verseler yeterdi :he:
Vasili Çuykov ☭
@SecimGeliyor31
·
1 sa
Harbiden Kılışdarı aday yapacaklar aq.
Biden Ukrayna taarruzu hakkında : "Her şey daha yeni başlıyor" dedi.
Kaan Yilancioğlu'na uyduk, 3 biontec yaptirdik. Yaş tahtaya bastık. Bu tweet kötü.Alıntı:
Ahmet Rasim Küçükusta
@drahmetrasim
·
2s
Şoför, pilot, operatör, vatman ve her türlü ağır makine kullanan ve birkaç defa Piontek yapılanların kardiyolojik tetkiklerden geçmeleri hem kendileri hem de bigünahlar için şarttır.
Tunç Soyer
@tuncsoyer
·
8s
Bağımsızlığın, kurtuluşun, barışın asırlık çınarı İzmir,
Köklerinin uzandığı zaferi gelecek nesillere aktarmak, bu mirası yan yana, tek yürek yaşamak en büyük hediyedir.
Demokrasiyle, Cumhuriyet'le çok yaşa İzmir…
Klasik Rus saldirisı. Sadece elektrikler değil, hastaneler, su şebekeleri ve kanalizasyon sebekeleri vurulur.Alıntı:
Kramatorsk ve Sumy’de de Kalibr’ler elektriği kesmiş.
Halk çok büyük sıkıntı çeker. Bugün haber bültenlerinde, Ukrayna'li kadinlar, Rusların elinde olan şehri geri alan Ukrayna askerlerine sarılıyorlardı.
Savaş korkunç bir şey.
Kaan Yılancıoğlu Doç. Dr. (Ph.D)
@drkaanyl
·
1d
Biz burada birbirimizi yerken, sınırlarımızda savaş çanları çalıyor! Yunan batının destek gazını almış, hergün taciz ediyor, sonumuz hayır olsun...
Yerleşim yerlerini vuruyorlar. Dua etsinler, taktik nükleer silah da kullanabilirlerdi.Alıntı:
Kharkiv , Sumy , Poltava , Dnipro kentlerinde elektrik tamamen kesildi.
Alıntı:
Kaan Yılancıoğlu Doç. Dr. (Ph.D)
@drkaanyl
·
6s
Cahile tevazu etme, tepene çıkar...
Bunlar bir muddet sonra kavga edebilirler.Alıntı:
Ferhat Arslan, Dr. Doç.
@Ferhatarslandr
·
6s
Hepimize söylüyorum bildiğimizi alimi bilmediğimizi cahiliyiz. Mesele arif olmaktır. Maalesef okulu yok. Nasıl olacağız bilmiyorum. Ya nasip.
Teyit edemedim bu haberi. Bugün Suriye'den iyi haberler vardı.Alıntı:
Suriye'de ilginç bir gelişme yaşanıyor. Türkiye'nin bugüne kadar ayak sürüdüğü, Astana anlaşmasının şartlarından biri uygulanmaya başlandı. HTŞ kontrolündeki bölgeden Suriye ordusunun kontrolündeki alanlara geçiş noktası açıldı. Şu ana ladar 23 aile Suriye tarafına geçmiş.
Efsane Siyaset Olayları
@SiyasetEfsane
·
17s
Süleyman Demirel: Türkeş Türk çocuğu, Ecevit halk çocuğu, Erbakan Müslüman çocuğu biz o… çocuğu muyuz ?
Efsane Siyaset Olayları
@SiyasetEfsane
·
14s
Tansu Çiller Zeytinburnu halkına hitaben: "Sevgili zeytin burunlular".
Efsane Siyaset Olayları
@SiyasetEfsane
·
9d
Tansu Çiller: "Mesut Yılmaz iktidarsızdır."
Efsane Siyaset Olayları
@SiyasetEfsane
·
15s
“Kerhaneleri kapatalım da vatandaş bizi mi s.ksin?” -Süleyman Demirel
Efsane Siyaset Olayları
@SiyasetEfsane
·
17s
+Yedi yedi daha ne edeer?
-14
+Hayır yedi yedi daha ne edeer?
-49
+Hayır bugün günlerden ne
-Cumartesii
+Hayır.. bugün ayın kaçı?
-Yedisii
+Aylardan ne
-Temmuz
+Yedi yedi daha ne edeer?
-???
(Tansu Çiller 7 Temmuz günü Yalovalılara 77. İl oldukları müjdesini vermeye çalısırken.)
Efsane Siyaset Olayları
@SiyasetEfsane
·
2s
“Ege bir Yunan gölü değildir, Ege bir Türk gölü de değildir. binaenaleyh, Ege bir göl de değildir.” Süleyman Demirel
Alıntı:
Kemal Kılıçdaroğlu
@kilicdarogluk
·
16s
Bu Yunanistan meselesi ve savaş tamtamları ile ilgili… Miçotakis ile Erdoğan’ın ortak bir noktası var; ikisinin de oyları düşüyor. Haliyle iki popülist savaş kartına oynuyor. Kafa bu! Adaların silahlanmasıyla ilgili tavrımız nettir, iktidara geldiğimizde bu meseleyi biz çözeriz.
Bu soruyu soran Akp'li falan değil. İşgal edilmiş adalar var. Mesela bu konuyu nasıl çözeceksiniz? Tayyip Agam "bir gece ansızın gelebiliriz" diyor. Tabii karşı taraf da "bekledim de gelmedin" diyor. Siz ne diyeceksiniz?Alıntı:
Esat Batur, FRM, ERP, CMA
@EsatBatur2
·
35d
Nasıl cozeceksiniz?
Siirt'li Bilek ailesinden mi bu vatandaş? Siirt seçimleri iptal edilmişti, Tayyip Agam yeniden yapilan secimde oradan milletvekili seçilmişti. 20 sene önce. İşte o zaman, Chp'nin Siirt'te çıkardığı bir milletvekili de düşmüştü. İşte o milletvekili Ekrem Bilek'ti. Dr.Ekrem Bilek.Alıntı:
EHA MEDYA
@eha_medya
·
5s
HDP'ye bakanlık vaat eden CHP vites yükseltti❗️
▪️CHP PM Üyesi Nevaf Bilek: "Diyarbakır, Kürdistan'ın bir parçasıdır. İktidar olursak anadilde eğitim için gerekli adım atılacak."
Bilek ailesi, Siirt'li çok temiz bir ailedir. Chp kökenlidirler, Chp'den hiç vazgeçmediler.
Ben Chp'yi iyi bilirim. İçinden geliyorum. Oy vermeyin deyince bütün bildiklerimin tamamını da yazmıyorum. Çünkü Chp düzelebilir yani düzeltilebilir. Lider lazım.
https://www.google.com/amp/s/amp.oda...r-sehir-250162
Aynen yazdığım gibi Siirt'li Bilek ailesi. Bunlar sağlam, düzgün, temiz insanlardır. Eruh kökenli bir aile. Bunun dediklerine takılmayın. Ama dünkü Kayserili'nin söylediklerine takılın.Alıntı:
“Diyarbakır hakikaten Türkiye Kürdistan’ında önemli, tarihi bir şehrimiz. Büyük bir şehrimiz. Ben de aslen Siirt’liyim ve Diyarbakır’ı iyi tanıyorum.”
Whisper
@whisperhaber
·
18s
Kraliçe II. Elizabeth’in cenaze törenine katılacak liderlere iletilen kurallar;
1- Özel uçağınızla değil tarifeli uçakla gelin
2- Zırhlı araçlarınızı getirmeyin
3- Helikopter kullanımı yaptırılmayacak
4- Liderler cenazeye otobüsle götürülecek.
Putin:
“Gaz, petrol, kömür, kalorifer yakıtı sağlamayacağız. Hiçbir şey sağlamayacağız. Batı donmuş olacak.
Askerlikte hedef küçültme mevzuunu hatırlamaya calışınız. :))))))))))Alıntı:
—Kamu Spotu—
Bir silahlı çatışmanın ortasında kalırsanız ayağa kalkıp sağa sola kaçışmayın.
Kendinizi yere atıp mümkünse güvenli bir yere sürünün.
—Kamu Spotu—
Anlaşıldı patlatacaklar orayı. Yakındır...Alıntı:
"Karanlıkta kalan ukrayna, Silahlı Kuvvetleri ile Zaporizhzhya nükleer santrali ve ana akım hatları alanında büyük bir saldırı hazırlıyor, topçu teçhizatları transfer ediliyor"
-Zaporizhzhya bölgesinin idaresinin ana konsey üyesi Vladimir Rogov açıkladı..
İstanbul Boğaz Balıkçısı
@BogazKc
Şu anda Karadenizin her yerinden palamut balığı yağıyor. Yarın seyyar satıcılarda dahil olmak üzere ucuza palamut satın alabilirsiniz.
Toptanda
7li balık adet (350-400gr):10 TL
Parakende fiyatlar yarın adet 20TL ye size ulaşabilir
Herkesin bolca tüketebilmesini temenni ederim.
Dedektif Joker
@dedektifjoker2
·
2s
Gaziantep'te Suriyeli bir sığınmacı, tartıştığı Türk eczacının kolunu satırla vurarak kopardı!
Size hep ne diyordum? Gaziantep'e dikkat edin. İlk kıvılcım buradan çıkacak. Mülteci suçları katlanarak ve örgütlenerek devam edecek. İktidarın tek umudu, olası bir iç savaş ve ohal...
https://mobile.twitter.com/dedektifj...59445217394688
Abdullah Çiftçi
@abdullahciftcib
·
7s
Yargıtay'dan 'retweet' kararı: Yeterli delil taşır
Yargıtay 18. Ceza Dairesi, hakaret içeren bir paylaşımın retweet edilmesinin de hakaret suçu için yeterli olduğuna karar verdi.
İsveç, kalp enfeksiyonu riski nedeniyle Moderna COVID-19 aşısını uygulamayı durdurdu.
Alman medyası | Handelsblatt:
"➖Kırılgan tedarik zincirleri nedeniyle Türkiye, Alman şirketlerinin kaçış noktası haline geliyor.
➖Türkiye, Rusya'nın savaşından ve Çin'in tedarik sorunlarından fayda sağlıyor."
Ukrayna Ordusu falan değil, direk Nato güçleri saldırdı. Ruslar kendi topraklarında yenilmezler. Mümkün değil.Alıntı:
Ukrayna ordusu, Svyatogorsk kasabasını Rus ordusuyla yaşanan kanlı çarpışmalar sonrası geri aldı.
Kadirov'dan ilginç açıklama:
"Ukrayna ordusu beklesin onlara büyük süprizlerimiz olacak".
Truva'da bir dünya savaşı yaşanmıştı. İttifaklar oluşmuştu, Anadolu Halkları Truva'nin yanındaydı. Agamemnon'un yaninda ise sadece Yunan Sehir Devletleri yoktu. Italya'dan Ispanya'dan gelenler de vardı. Doğu ve Batı karşı karşıya idi. Mevzu sadece Paris'in, Menelaos'un hanimi, dunyalar guzeli Helen'i kacirmasi degildi.Alıntı:
İzmir'de bir iskeleye Yunan Kralın ismini veren Osmanlı düşmanı Tunç Soyer: "Agamemnon isminden rahatsız olmak nasıl bir ruh halidir?" demiş!
Peki nedir Agamemnon?
Anadolu'ya işgale gelen Kralın ismidir, Çanakkale Savaşı'nda boğazı geçmeye çalışan İngiliz zırhlısının ismidir!
Krallar Kralı Agamemnon'un çağrisina, neredeyse tüm Batı cevap vermişti. Bugünkü Yunanistan'da dünyanın en büyük askeri gücü toplanmıştı. Fakat gemileri Anadolu'ya dogru harekete gecirecek ruzgar yoktu. Moraller bozuldu, söylentiler dolasmaya basladi. "Tanrilar bu seferi isyemiyor."
Agamemnon çare aradi. Hanimi ve kizini limana cagirdi. Kraliçe, Agamemnon'un kizini yari Tanri Achileus ile evlendirecegini, kendilerini bunun icin cagirdigini dusunmustu.
Ama Agamemnon, tanrilar, gemiler icin ruzgar gondersin diye kizini kurban etmek icin cagirmisti. Tabii gercekten de kizini kurban ettirmedi. Kimsesiz baska bir kiz bulundu, Agamemnon'un kizi gibi giydirildi ve Tanrilara kurban edildi. Agamemnon'un kizi ise bir manastira kapatildi.
Bir kaç gün sonra rüzgar çikti, gemiler Agamemnon liderliginde Anadolu'ya doğru hareket ettiler. Fakat Kraliçe bu yapilanlari hazmedemedi. Kuzenini saraya cagirip, Agamemnon'u boynuzlamaya, zevk-i sefa icinde yasamaya basladi.
Truva Savası 10 sene surmustur. Agamemnon 10 sene sonra sarayina dondu. Savasi kazanmiş, muzaffer bir komutan olarak karsilandi. Ama Kralice'nin ofkesi dinmemisti. Agamemnon'u sevgilisine bicaklatti. Agamemnon, 10 sene sonra geldigi sarayinda sabaha çikamamisti.
Truva Savası'ni kalleşlikle kazandilar.
Bunlar içimizdeki Truva atlarıdır.
Azerbaycan-Ermenistan sınırında ciddi çatışma yaşanıyor...iki taraftan da kayıplar var...durum ciddi...
Haber: ABD Donanması, ellerinde hiç yayımlanmamış UFO görüntülerinin olduğunu belirtti. Bu görüntülerin 'ulusal güvenliğe zarar vereceği' gerekçesiyle kamuoyuyla paylaşılmayacağı da ifade edildi.
Volkan Özdemir
@VozdemirV
·
4d
Ermenistan yine provokasyona başladı. Nihai barış anlaşması & Zengezur koridorunun açılması yaklaştıkça Erivan bundan kaçınmak için son kozlarını oynuyor.
Amacı, Minsk'i diriltmek ve Ukrayna kızışmışken Azerbaycan'ı saldırgan gösterip KGAÖ'yü göreve çağırmak. Ancak bu oyun tutmaz.
Alıntı:
eLimes
@messikom
·
7d
Mahmut Şevket paşa 11 mart 1913 tarihli günlüğüne şu notu düşmüş: "11 mart 1913 salı günü öğleyin harbiye nezareti'nden babıali'ye geldim. Kabine toplantısında ingilizlerin Kuveyt'ten başka, Katar'a da tasallut ettikleri meselesi görüşüldü.
Alıntı:
Kuveyt ve Katar gibi çölden ibaret iki kaza yüzünden ingiltere ile ihtilaf çıkaramazdık. Bu ehemmiyetsiz topraklardan ne gibi bir istifademiz olabilirdi? Kuveyt ve Katar'ı ingiltere'ye bırakmaya ve zengin ırak vilayetlerimizle uğraşmaya karar verdim."
Ingilizler, gemileri petrolle tahrik etmeye 1850'de başladılar. Abdülhamit'in herşeyden haberi vardı. 33 yıl dayanabildi. Ona çok şey borçluyuz. Abdülhamit'e tahttan indirildiğini bildirmeye gidenler 5 kişiydi. İçlerinde Türk yoktu. Kahrolsun istibdat, yaşasin hürriyet diyerek insanları kandirdilar. Bir tanesi Emanuel Karasu'dur. Yildiz Sarayindaki havuzun altinda bir oda vardir. Bu odada, o dönem sıkıntılı zamanlarda kullanılmak üzere, mavi atlas kumaşlarin içinde altın bulunuyordu. Bu altınlarin önemli bölümünü Emanuel Karasu aldı ve Italya'ya kaçtı. Geri kalan altinlar Turkiye'de 2 holdingi oluşturdu.Alıntı:
Koskoca Osmanlı sadrazamının petrolden haberi yok?!! Oysa ki ingiliz ve fransız donanmaları, o tarihlerde çoktan petrolü yakıt olarak kullanmaya başlamışlardı bile… büyük ihtimalle biliyordu ve bilerek ingilizlere bıraktı. Bugün cuntacı/kemalist tiplerin neden yücelttiği belli.
Alıntı:
Mehmet Gürbüz
@MehmetGurbuzOrg
📣
Bugün size beni çok heyecanlandıran, Türkiye’nin, hatta Dünya’nın seyrini değiştirebilecek bir gelişmeden ve öncesinde Dünya’daki en büyük rezervin Elbistan’ımızda bulunduğu “Leonardit”madeninden bahsetmek istiyorum.
Alıntı:
Okuduktan sonra sizin de benim gibi heyecanlanacağınıza eminim.
Leonardit, milyonlarca yıl önce toprak altında kalmış organik maddelerin doğal yollarla fosilleşmiş hali. Aslında kömürün bir önceki hali denilebilir.
Yüksek oranda karbon, magnezyum, potasyum ve hümik asit mevcut.
Bu madde 2019 yılına kadar enerjide kullanılıyordu ancak çok doğru bir kararla enerji alanında satışı durduruldu. Çünkü kömürün bir önceki hali olsa da enerji düzeyi aslında kömür kadar yüksek değil ve dolayısıyla bu alanda çok da verimli değil.
Ancak içerdiği zengin mineraller sayesinde mükemmel bir toprak düzenleyici.
Ne demek bu toprak düzenleyici?
Leonardit, çeşitli işlemlerden geçirilip toprağın tam da ihtiyacı olduğu şeyi veriyor ve böylece tarım arazilerinin verimliliği ciddi şekilde artıyor.
Bunun ARGE çalışmaları Konya ovasında yapıldı ve sonuç inanılmaz güzel!
Toprak çok verimli hale geldiği için hem ürün kalitesi arttı, hem erkenci ürün alınabildi, hem de bir senede ikinci hasat yapılabildi.
Leonardit’in Dünya’daki en yüksek rezervinin Elbistan’da olması ise ayrıca çok önemli.
Öyle bir miktardan bahsediyorum ki, halihazırdaki rezervin sadece 13’te 1’i Türkiye’nin bütün tarım arazilerinde kullanılması için yetiyor!
Üstelik Leonardit gübre ihtiyacını da yarı yarıya indiriyor.
Gübre fiyatlarının bu kadar arttığı bir dönemde, üstelik kimyasal etkilerindenden dolayı toprağa verdiği zararı da düşününce inanılmaz önemli bir gelişmeden bahsediyorum.
İnsan düşünmeden edemiyor. Elbistan, Türkiye’nin en büyük 4. tarım arazisi. Bir çok üründe Türkiye’nin, hatta Dünya’nın ihtiyacını karşılayan bir üretime sahip. Böyle önemli bir arazinin altında Allah’ın böyle önemli bir madde yaratması bizim için büyük nimet.
Şimdi ise yapılan çalışmalar ve Tarım Bakanımız
@VahitKirisci
’nin büyük gayretleriyle bu nimetin üretim merkezi Elbistan oluyor.
Biz de bu önemli gelişmenin destekçisi olmaktan gurur duyuyoruz. Sonuna kadar da desteklemeye devam edeceğiz.
.........................................Alıntı:
Mehmet Gürbüz
@MehmetGurbuzOrg
·
15s
Pandemi ile tedarik zinciri akamete uğramıştı. Ardından gelen Rusya-Ukrayna savaşı da gıda üretim ve sevkiyatına darbe vurdu. Peşpeşe gelen sıkıntılarla Dünya çok acayip bir yere doğru giderken böyle bir gelişmenin olması gerçekten şükür sebebi.
Evet sıkıntılar çekiyoruz. Evet dünya konjönktürü çok da iç açıcı değil ama güneşin doğmaya en yakın olduğu an gecenin en karanlık olduğu zamandır derler ya, gerçekten de öyle bir durum.
Ne kadar şükretsek az.
Alıntı:
Necati Budak
@zegeanzeytin
·
8s
Ben Manisa Akhisar'dan sıradan bir çiftçiyim. Küçük de olsa zarar etmeyi göze alarak. Leonardit'i Maraştan getirtip dağıttım. 2 yıldır zeytinlerime neredeyse hiç gübre atmadım. Şu an en büyük sorun nakliye. Çünkü nakliye Akhisara ürünün 2 katı para tutuyor.