Bir kac gun evvel yatirimci iliskilerine e posta attim. Tek tek saydim
Kisacasi, yonetiminize guvenim sifir demeye getirdim
Tik yohhhh :kahkah:
Glb haklisin anlamina geliyor bu :drunk:
Printable View
Bir kac gun evvel yatirimci iliskilerine e posta attim. Tek tek saydim
Kisacasi, yonetiminize guvenim sifir demeye getirdim
Tik yohhhh :kahkah:
Glb haklisin anlamina geliyor bu :drunk:
Valla ben de son kuruşa kadar 3-5 ne varsa aldım. Yarın da halka arzlardan kazandığım üç beş kuruşla alır destek atarım. Temettüyü de alır kiramı veririm artık. Eskiden iki lot satsam kafayı dağıtırdım ama şimdi 50 lot satsam ancak çakırkeyif olurum. Böyle de bir durum var.
Tavsiye değildir aman diyeyim.
Ereğli de Şişe de topluyorum.. Ama bu hissede daha çok ümidim var.. Şirketi '' bazıları'' karalasada çamura batırıp çıkarsa da biz küçük bir grup olarak topluyoruz.. Arkadaşlara en başında söyledim.. İnanan devam etsin inancını kaybeden başka vagona geçsin.. Benim için Tekfen çamura düşürülmüş görüntü versede biriktirmem gereken hissedir.. 2014 te hektaş toplar ve toplatırkende dalga geçildim ama vazgeçmedim.. Seçim haftası al geleceğini tahmin ediyorum..Herkese iyi haftasonu tatili dilerim.
Tekfen'de şu an yatırımcısının hayrına olan tek şey kardan min %30 temettü vermesidir ( bu oran genel kurulda artırılabiliyor ama azaltılamıyor ). Geçen temettüden USD almıştım belki bu sefer borsada bırakırım.
Doğru tabi en azından bazılarımız inatla almaya devam etmeli ki daha fazla kalan lotlarımdan zarar görmeyeyim. Ben aldığımda doğan çocuklar şimdi ilkokul başladılar da 2. sınıfa gidiyorlar. Sırf sinir olmamak için %100 olan lotların yarısını verip 1 tekfen = 1,4 sahol civarı ile değiştirmiş idim yakında 1 sahol= 1,5 tekfen edecek sanırım. Geri kalan %50 için ilkokul 'a giden çocuklar liseye başlayana kadar beklerim nasıl olsa.
Bugün kapanış itibarı ile elinde tekfen hissesi olanlar, yarın 1,41 TL brüt temettü alacaklar (net:1,27 TL)
Atanan kişi Deloitte'de baş denetçi olarak çalışmış. 2009 tarihli raporda imzası var. Yönetimin denetim vasfını güçlendirmeye yönelik bir adım olarak gördüm.
Tekfen'in en iyi yanı bu bence. Gedik Yatırım taahhüt şirketlerini önerilerde öne çıkarmış, gıda perakandencileriyle birlikte daha güvenli tarafta görüyorlar.
Hani taş atsa kolu yorulmaz derler. Bankalar ve sanayi şirketleri böyle değil. Sanayide kapasite artırımı baskısı var, karlar da düşüyor. Bankalar özsermayelerinin altında kar ediyorlar, sistemik riskleri ne kadar ağırlaşır belli değil.
Tekfen'şn elinde önemli işler olmasa da potansiyeli var. Bu yıl tahsil edileceği söylenen 55 milyon dolar gelirse temettü verimi yüksek olur.
Isbankasi duyurusu
TKFEN Temettu odemesinin 12.05.2023 tarihinde yapilacagi duyurulmustur. Sirketin odemesinin ardindan yatirim hesabiniza aktarilacaktir. B001
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunlar kafayı kırmış 25 lira ne 😀😀 kafayi takmis bu moruklar bize . Gurur meselesine donmua bu iş .
GAYRIMENKULLERE SAHIP CIKIN . BIR GUN ORTADA BIRAKIRLARSA ELIMIZDE 3 5 BIRSEY OLSUN . COK UZUN VADECI ARKADASLAR .
baska sansimiz yok . Takmışlar kafayı . Edilen kufurlere gurur yaptilarsa ne yaptiklarina baksinlar . Cok yanilttilar insanları
Ben burada ki amacı anlayabilmiş degilim . Alinamayan paralar veya alindi haberimiz yok . Gecen seneden beri bu sene sukdr alicaz sunu yapicaz denilen olaylar .
Hicbiri olmadi . Sirket bile isteye zarara sokuluyor amac ne ?? Nasıl bir haz dert ne ben anlamadim .
Sirketin degerli ise kottan cikarsin kendin yersin insanlara zulum etmek yalan yanlis isler yapmak aldatmak niye ??
Bunun mantigi ne ben cozemedim
Bu sözleri söylediğimde 36 lira civarı imiş, bugün 26 liradan 2 gün sonra gelecek temettü parasını Tekfen'e geri çevirdim. Yönetim ile ilgili fikirlerim değişmiş değil sadece 1,35 USD ile şirket 500m USD değerine indi. sırf 3 tane gübre fabrikası, Tekfen Tower ve Ak merkez ve Socar payını düşünsek bu fiyat oldukça güdük kaldı. YTD.
Genel kurul soruları için şirketin verdiği cevaplar. Yapılanlar bunlar ile sınırlı değil tabi
https://tekfen.com.tr/Uploads/pdfs/5...u-cevaplar.pdf
Bu şirketin inşaat kısmı epey sıkıntılıydı.
Tarım kısmı iyiydi amorti ediyordu. Şimdi tarım kısmı duraksayınca inşaat iyice götürdü.
Sizce nasıl olur önümüzdeki yıl? Var mı yorumu olan.
İnşaatla devam edecekler gibi duruyor.
İktidar değişir diye düşünüyorsanız, inşaat kısmı için bir umut olabilir bu firmaya da olumlu yansır . Yok değişmez aynı iktidar ile devam edilir diyorsanız inşaat için umut var diyemem ve bu durumda da hükümet tarafından ihracat için üretmesi kısıtlanmış gübre daha ne kadar taşıyabilir şirketi belli değil.
En son bilanço da Socar polymer payı için 30 milyon USD göstermişler diyorlardı, 100 milyondan çıkılırsa 70m USD kayıp, O %10'un %5 paşa holdingten( Aliyevin kızlarının holdingi) %5 te socar dan alındı. Yani 30 milyon eden mala 100 m USD ödendi ya baştan Aliyev'e gitti yada o da dahil birileri arasında kırışıldı. Artık rüşvet midir yoksa başka bir şey mi bilemiyorum.
SOCAR Star rafinerinin de sahibi olan Azerbaycan devlet şirketi, onun değeri konusunda problem yok.
Aldıkça veriyor.. Ben Tekfene 2 senedir aboneyim.. İlk defa alacaklar için müthiş fırsat veriyor çünkü bu hisseyi 45-50 den alanlar var.. Benim maliyet 20.. İlk alışlarım daha toplu olduğu için maliyetim düşük ama bu ara neredeyse hergün bir işlem yapıyorum.. Tecrübesiz hiç bir yatırımcıya uymayacak bir hisse.. Yani sarraf hissesi:whistling:
Tekfen bu yıl 2 defa temettü verdi. Temettü verimi de iyi.
Yurtdışında genelede 3 ayda bir temettü dağıtımı yapılıyor.
Ülkemizde de bu geleneğin başlaması gerekiyor. Bu sayede temettü geliri olan şirketlere yatırım artar.
İlgililere duyurulur.
Temettüsü hesabına geçen oldu mu?
hayırlı olsun temettüler bir nebze az da olsa moral oluyor....
genelde saat 15 den sonra yatıyor ve maliyette 1,27 lik bir düşüş olacak..
bir ayda temettülerle maliyeti yaklaşık 2.5 lira aşağı çektik..
27 lerden de tekrar bir ekleme yapılsa üç beş aya rakam eski zirvesine gelirse bir temettü gibi de ordan getiri olabilir...
1 kg domatesin 30 lira olduğunu düşünürsek 1 lot tekfen 1 kilo domates bile etmiyor...vah tekfenim vah...
borsa geneli çok düştü hisseler seçim öncesi 4200 endeksler ekleme alım yerleri olarak gördüm kendi adıma.....
İş yatırım temettüleri yatırdı
Temettüleri ful yine mala yatırdım.. İhtiyacım olmayan para ile domates fiyatına Tekfen aldım.. Arkadaşlar iki üç sene sonra bu fiyatlara gülerek bakacağız.. Borsada bu her zaman böyle oldu.. Çünkü enflasyon var.. Gram altınla bir lot Tekfen arasında bence bir fark yok.. Herkese seçimde zihin açıklığı dilerim:kalp:
Arkadaşlar. Sadece Toros Tarımdan şirket kasasına bu yıl giren para ne kadar?
Hayır öğrenemedim.
En büyük gelir sanırım güberen geliyor.
Tekfen'in fiyatının düşmesi nedeniyle temettü verimi %10 üzerine çıkmış bulunmaktadır. Al sat yapmadan hissede beklemek ve temettü için tutmak mantıklı geliyor bana. Temel verileri de iyi görünüyor.
Mevcut ekonomi politikasının sürdürülmesini tkfen açısından değerlendirebilecek var mi
2-3 sayfa önce yaptığım yorum. İnşaat kısmı bence ayakta kalamaz anca mühendislik ve imalat ayakta kalır. Gübre de yanlış tarım ekonomi politikaları ile baş etmekte zorlanır.
Mevcut durum nasıl diye sorsak
Yani yalandan enflasyon oranları ve karşılıksız basılan paralar ile sürekli haksız servet transferi yapılıyor. Tek kişinin yalan yanlış bilgisi dahilinde iki dudağından çıkacak sözler ile yönetilen bir dünya ülkesinden ne fayda gelir ki bundan sonra da gelsin. Çarşıya indiğimde her 5 kişiden 1'i yabancı. Birilerinden meta zoru alınanlar devşirilen servetlerde diğerlerine veriliyor, cebine bu düzenden pay düşenlerde olur mu bu haram sayılır demektense yarabbi şükür diyor maalesef.
taze haber.. ihale kazanmışız.. 200 milyon euro üzeri.. Romanya otoban'ın 13.9 kmlik kısmı.. finansörü Avrupa birliği fonları.. .. olağan ihale sürecine göre 10 günlük itiraz süreci beklenecek..
https://www.economica.net/autostrada...se_670087.html
Romenceden google translate ile tercüme:
".........After signing the contract, the Turkish builder will have 1.15 billion lei (without VAT) and 20 months to complete the works and open traffic on the 13.9 km.
Including 8 bridges and a 1.26 km long passage are to be built on this lot........."
hayırlı olsun. KAP da bekliyoruz..
Kap ta da paylaşmışlar.
Bağlı şirketlerimizden Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş., Romanya'da The National Road Infrastructure Management Company S.A. (CNAIR) tarafından yaptırılması planlanan "PLOIESTI-BUZAU HIGHWAY LOT 3: Pietroasele-Buzau, km 49+350 –km 63+250" Projesini üstlenmek üzere ihaleyi kazandığını bildirir yazı almıştır. Projenin toplam süresi mobilizasyon dahil 20 aydır. Proje bedeli 1,160 Milyar Rumen Leyi'dir. (yaklaşık 252 milyon ABD Doları). Yazı tarihinden itibaren 10 gün içerisinde söz konusu ihale sonucuna itirazda bulunulmazsa, sözleşme imzası için İdare tarafından davet edilmemiz beklenilmektedir.
Hayırlı olsun. Beklediğimize değecek gelişmeler olsun inşallah.
Piyasa değeri 491 milyon dolar. İş 252 milyon dolar. 4-5 yıl önce inşaat işlerinin çok alındığı dönemde favök marjı veya net kar marjı %10 civarları olmuş. Buradan hesapla 25 milyon dolar civarı kar edilebilir varsayımıyla, 491 milyon dolar piyasa değerine minimum %5 olumlu etkisi olması gerekir sanırım. İş alımlarının devamının geleceğine olan inanç kuvvetlense çok daha fazla etkisi de olabilir ama içinde bulunduğumuz seçim öncesi konjonktürü ve borsanın keyifsiz olması sebebiyle hiç etkisi olmazsa da şaşırır mıyız hayır. Bu arada bilançodan bugüne endekse görece negatif ayrışma da %10 civarı oldu. En azından bir tavan olsa keşke ama Tekfen bu ne yapacağı belli olmaz diyelim sakince izleyelim. 2 yıl 2 ay oldu benim hala bekliyorum :)
Bağlı şirketlerimizden Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş., Romanya'da The National Road Infrastructure Management Company S.A. (CNAIR) tarafından yaptırılması planlanan "PLOIESTI-BUZAU HIGHWAY LOT 3: Pietroasele-Buzau, km 49+350 –km 63+250" Projesini üstlenmek üzere ihaleyi kazandığını bildirir yazı almıştır. Projenin toplam süresi mobilizasyon dahil 20 aydır. Proje bedeli 1,160 Milyar Rumen Leyi'dir. (yaklaşık 252 milyon ABD Doları). Yazı tarihinden itibaren 10 gün içerisinde söz konusu ihale sonucuna itirazda bulunulmazsa, sözleşme imzası için İdare tarafından davet edilmemiz beklenilmektedir.