Bu muhalifimsi gazetelerde artık canımı sıkmaya başladı, sanki AB ülkelerinden gelen içkilere 1 gayme gümrük vergisi vardı.
Printable View
hocam ben hic Turkiyede kopekbaliklarinin insana saldirdigini duymadim
O senin gonderdigin fotolar balikci aglarina yakalanan dip deniz kopekbaliklari
Oysaki bizim burada Florida da bazi kiyilarda sahil koruma devamli dolasiyor ve kiyi seridi boyunca da helikopter geziyor duruma gore insanlari denizden cikariyorlar
Turkiyenin gozunu seveyim ya
Şimdide köpek balığı muhabbeti,ömrüm denizlerde geçti yazın,bırakın marmara,ege akdenizi,ben Giresunda köpek balığı yakalamışlığım var benekli türünden 1 mt:oleyo:
Tüm Dünyada ölümlü köpek balığı saldırısı yıllık 62 tane vaka var.
Gecenin sorusunu sorayım "Pavyon Dansı" nedir?
Benim o taraklarda bezim yoktur da, pavyon dansını hiç duymadım.
Bu kelimeyi literatürümüze, hangi daly.rak kattı yahu?
Kulak cinlamasi yasiyormusunuz?
Gunes patlamasindan deniyor....
https://twitter.com/reptilianplanet/...jCyKO3OtA&s=19
https://twitter.com/reptilianplanet/...wpu3Tit1Q&s=19
Hatay da, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü adres sistemini güncellemedi. Fatura yine depremzedeye kesildi. TOKİ konutları için başvuran üç aileye aynı daire çıktı. Sorunu çözemeyen TOKİ, Hakkınızdan vazgeçin mesajı gönderdi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...ource=Anasayfa
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, torpille işe girmenin helal kazanç olduğunu savundu. Açıklamaların dine uygun olmadığını belirten emekli müftü Gani Aşık, Kanunen de dinen de yasak derken ilahiyatçı Muhammed Ali Gök, Siyasi yönlendirme hamlesi değerlendirmesinde bulundu.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...ource=Anasayfa
Bunlari yazmak, kafa yormak varken, Ne olacak bu Florida'nin hali, bu kopekbaliklari yuzunden, ne yapsin amerikali diye kafa yormak,gundeme tasimak niye, sonra da got dediklerinde kiziyor.
Menzil şeyhi ve elemanlarına tokiden deprem konutu çıkması dinin ne hale geldiğinin en güzel örneği
o kadar beklentisiziz ki faiz toto bile yapmadık bu ay
çükümflasyon aşamasına geldik galiba
İlaçların fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk lirası cinsinden bir euro değeri, 2024 yılı için de uygulanmaya devam edecek..
yeni dönemsel euro değeri 17,5483 TL olarak belirlenmişti.....
SM-M346B2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Stoklarınızı kuvvetlendirin
Prof.Dr. Erhan Aslanoğlu: TL zaten gereğinden çok değerli...
***Seçim sonrası yüzde 65 faiz ve bir miktar devalüasyon ile zaten herkes TL ye döner,
***Bunun enflasyona yansıması kısıtlı olur,
***Bu ise özellikle ithal olan araba talebini kısar,
***Şu an için KKM den dönen paranın TL ye gittiği söylenemez,
gibi bir imada bulundu anladığım kadarıyla....Bloomberg ht.
Biz de aylardır aynı şeyleri söylüyoruz.
Artık kurtulun bu hibrid de olsa hetererodoks politikalardan...
Biz de donumuza kara dolardayken neden iyi bir deval ve faiz ile DDKKM den vazgeçip TL ye geçmeyelim.
Üstelik yabancı fonlar da kaynak sağlar. Yoksa bu kadar değerli yerel parası olan bir ülkeye üstelik de TL daha da değerli olacak söylemleri ile hani fon gelip bu kadar cari açık varken çıkarken parasını güvende hissedip de ülkeye para sokar....
Geçmişteki benzer krizlerden çözümler de aynı şekilde idi.
Yap-işlet-devret e ABD enflasyonu ile faiz veriyorsunuz, neden kendi vatandaşınızın satın alma gücünden çalmakta direniyorsunuz.
Çıkın bu bataklıktan artık...
ayhan beye inanan kaybeder biz bozgunculara inanıyoruz doğrusuda bu
Geçen yıl satılan 0 araç miktarı 1.100.000 adet, bu yıl ocak ta satılan araç 80 . 000 her koşulda reel ihtiyaç dışı satın alma var . Japonlar halk olarak tutumlu davranıp cari açık meselesini çözdüler sonra da gerçi aşırı tutumlu olmaları sorun olsa da, savurgan olmaktan iyidir. Şimdi Japonların ilk sevilerindeyiz. Tabii bunu anlayamayacak çok adam var bu ülkede.
............
Selçuk Genelgeçer gibi ağız ishali olmuş pis adamlarla, İslam Memiş gibi ne yedüğü belirsiz adamlara bakan hâlk ahalisi hem ne zaman şeyin oynayacağını ne zaman durulup çarşafa gireceğini bilemiyor. Bu iki ve benzeri mikrobik organizmalar piyasa bozucu ( düzeltme : algı bozucu) olarak ortadalar bu çok net.
onların istediği bu değil reel faiz vermeden yerliye dolar sattırıp tl mevduata geçirip sonra şak diye devalüasyon yapıp tüm yükü tl mevduatçıya yıkmak bu yüzden doları bastırıp bezdirme politikası uyguluyorlar yabancı finans kuruluşları ile de algı operasyonu için anlaşmışlar goldman yeni analizinde seçimden sonra rezervler artıya geçecek demiş dört koldan psikolojik baskı uyguluyorlar
Benim bildiğim yerli şerro yatırımcısı bu fiyattan bozmaz, zaten iki hafta da bir birbirine ters rapor yayınlıyorlar gâvurlar, demek ki vur kaç yapmak istiyorlar, ama Sel-çük gibiler olmayacağı ( boş afaki rakkam )söyleyip ters manipülasyon yapıp aslında aynı şeye hizmet ediyorlar.
https://resmim.net/cdn/2024/02/23/ZpcBDL.jpg
Bunun söylemesi normal, emme Yeni Şafaktaki zibidilerin bunu yayınlaması anormal.
https://youtu.be/x5m1A7zoIcc?si=MtOk7ANBQ2thjNim
kaçınılmaz olandan neo gibi sıçrama işi mayısta geçti
kafa kola aldılar devam.
Valla beyinleri biraz çalışsa 15 Mart günü 3+1'ni almak dışında bir haber yoksa 31 Mart günü gerekeni yaparlar deyeceğim de, Et Balık kurumunun önünde sabah 5'te s.kil... pardon dikelmek hoşlarına gidiyor.:vk:
Zerre acıyan Reha GAYA'yı diksinler.:yes:
Denizli mitinginde bir trol genç kız gibi,ak gençlik burada siz merak etmeyin diyor,kesinlikle aralarına muhalif kesimi sokmuyorlar bir kaza olmasın diye,yalan dolan aptal,salak,balık hafızalı halkı kandırma peşindeler,borazancısıda atv,trt,tüpçü tv vs...geçen bir kahvenin önünden geçiyorum,adam seslice konuşuyor atv kanalından başka kanal izlemeyin diyor,adama dik,dik kartal bakışı yaparak dinledim,sorum bu kanal çokmu dürüst,gık diyemedi,sabah ve atv'yi aldı 750 milyon dolar vererek,ödeme yaptımı yok,ülkede gerçek olanları es geçiyor devamlı propaganda yapıyor,onlar için ülkenin rejimi değişmiş ekonomisi batmış umurlarında değil,şimdi yol,köprü,tünel vs yaptı diyeceksin,sana ne fayda sağlıyor,oda uçakta yapıyor,onun yaptığı pırpırları evimdede yapıyorum,üstelik elindeki mevcut uçakların modasıda geçmiş hep saatini doldurmuş,f16 parası yatırıldı hala abd vermedi,üstelik onlar bile demode oldu f 35 çıktı ondan 100 kat üstün,uçak değil adeta tamamen bilgisayar,bak karşınızda osman ağa anıtı var,o adam ve arkadaşları ne yapmış ülke için biliyormusunuz dediğim an sokakta bir alkış,lavuk defolup gitti kahve anında boşaldı,adam akıllandımı sanmam başka yere gider yine ayni nakaratı yapar,bunlar 3-5 kuruşa tutulmuş uşak,bunlardan ülkede çok,parasıda bizden çıkıyor...bu forumdada görüyorum devamlı CHP'ye bel altından vuruşlar,hatalı olabilir,bu partiden başka güçlü muhalif parti göstersinler,kısaca cumhuriyetimizin bekçileri,arkasında bizler varız,%25 oyumuz var ülke genelinde,zorla milletin gırtlağına sarılıp oymu verin diyeceğiz,Atatürk zamanında yobazlarlan çok uğraştı %50 kısım kadfar vardı,onları adam edemeden ömrü yetmedi,1930 yıllarında dünya ekonomisi batmıştı,o zaman keskin zekası ile krizden etkilenmedik,kefeller,schild aileleri bu adam bizim 50 senemizi çaldı dedi,ama hala proje devam ediyor dediler,bu projenin adamını yazmaya gerek yok hepiniz biliyorsunuz,geçen sene onlarlan buluştu vs neyse,senin üstünden yazdım kusura bakmayın saygılar.
OBA nın halka arz varmış.
Son arzlardan ilk haftalarda önemli derecede ZARAR ettiğimden artık halka arzlar bitmiştir benim için.
Ancak bugün birkaç ay önce A-101 den kampanyalı nerdeyse yarı fiyatına aldığım OBA nın noodle ürününü açtığımda kusuyordum.
Kullanma tarihi geçmediği halde tamamen bozulmuştu.
OBA nın ARGE si tam bir hayal kırıklığıymış demekki.
Bari Knorr veya İndigo ya bir sorsalarmış nasıl yapılıyor diye.
Ancak iğrenç olan ise ancak bizim gibi ülkelerde yaşanıyor.
Bozuk malları piyasadan çekme yerine 10 bin mağazası ile "aldın aldın" aldatmacısı ile bir sorunu olan malların eritilme merkezi olan A-101 in bu bozuk malları satacak kadar bu kadar vizyonsuz olması...