Bakalım Longlar ı speğe kaçtan teslim edecez......
Printable View
Kafa hepsinin aynı :)
Otomotiv özelinde sektörü bilen birinin yorumları. Dikkatinize sunmak isterim
https://i.hizliresim.com/pgs7mpo.png
Köy en ğüzeli, oh mis, az kaldı, kimse ğitmek istemiyor ama pekte umrumda değil.
Her şey var,
Yapay zekalı avratta buldunmu taş tamam:)
Prof.Dr.Burak ARZOVA
@arzovaone
·
9s
Enflasyonla ciddi anlamda bir mücadele var ve enflasyonun düşeceğine ilişkin inanç halk nezdinde tavan yapmış durumda
(İroni içerir)
Aynen bu şekilde devam
Alıntı
TC Lira
@tcliracom
·
10s
Köprü geçiş ücretlerine zam geldi.👇🏻
▪️Osmangazi Köprüsü: 399 TL > 555 TL
▪️ Çanakkale Köprüsü: 419 TL > 585 TL
▪️15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM: 24 TL > 33 TL
▪️Yavuz Sultan Selim Köprüsü: 49 TL > 70 TL
Daha fazla göster
Thy 6 tl GAP yapti
gelsin tavanlar..:halay:
Yabancı geçen hafta net 324 milyon dolar satış yaptı
Önceki hafta 169 milyon dolar satış
2 haftada yaklaşık yarım milyar dolar
11105 den endeks longlar flat
Bitik hisse longlar var biraz izlicem onları
enflasyon düşer algısı hikaye ... 3 yıl önce yazdım 10 sene den asagı toporlanmaz ekonomi o da dogru politika olursa hayatımda 2005-2006 dönemi hariç ben enflasyonun dustugunu görmedim
Bugün ereğlinin başına bi iş gelmese iyi, mikemmel bilanço gelmiş
Tekrar Long 11.069 .... açtım....
her haberi iyidir. beklentisi çoktur. ama bu iyi değil. atlayanı tokatlayabilir.Alıntı:
Gerçekleşen ve Tahminler
Yüksek ertelenmiş vergi geliri sayesinde beklentilerin üzerinde net kar rakamı. Erdemir beklentilerin üzerinde (İş Yatırım: 2,77 milyar TL; Piyasa: 2,91 milyar TL), 2Ç24’te 4,39 milyar TL net kar rakamı açıkladı. Şirket 2Ç23’te yüksek vergi giderleri nedeniyle 4 milyar TL net zarar rakamı açıklamıştı. 2,65 milyar TL tutarındaki ertelenmiş vergi geliri 2Ç24 net kar tahminimizdeki sapmanın nedeni olarak öne çıkıyor. Erdemir 2Ç24’te beklentilere paralel olarak (İş Yatırım: 50,2 milyar TL; Piyasa: 52,0 milyar TL), yıllık bazda %35, çeyreklik bazda ise %1 artışla 50,5 milyar TL konsolide satış geliri elde etti. Şirket beklentilerle uyumlu olarak (İş Yatırım: 6,46 milyar TL; Piyasa: 6,45 milyar TL), yıllık bazda %67 artış, çeyreklik bazda ise %15 düşüşle 2Ç24’te 6,39 milyar TL konsolide FAVÖK elde etti.
Son Çeyrekte Öne Çıkanlar
Çelik fiyatlarında düşüşe rağmen hacimlerde yıllık bazda iyileşme. Erdemir’in 2Ç24 toplam satış hacmi geçen çeyreğe paralel, yıllık bazda ise %18 artışla 1,96 milyon ton seviyesinde gerçekleşti. Erdemir’in ham çelik KKO, 2Ç23’teki %82 seviyesinin yukarısında, 1Ç24’teki %95 seviyesinin ise aşağısında kalarak 2Ç24’te %91 olarak gerçekleşti. Hacimlerde yıllık iyileşme temel olarak deprem felaketi nedeniyle oluşan düşük baz etkisinden kaynaklandı. Şirket 2Ç24’te yıllık bazda %4 artış, çeyreklik bazda ise %8 düşüş göstererek 1,93 milyon ton nihai ürün üretti. Ton başına ortalama satış geliri yıllık bazda %12, çeyreklik bazda %2 düşüş göstererek 2Ç24’te 798 dolar olarak gerçekleşti. İhracatın toplam satış hacmindeki payı ise 2Ç23’teki %9,9 ve 1Ç24’teki %14,8’ten 2Ç24’te %22,8’e yükseldi.
Marjlarda çeyreklik bazda daralma. Brüt kar marjı çelik satış fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle 2Ç24’te çeyreklik bazda 1,8 yüzde puan azalışla %12,4’e gerilerken, artan satış hacmi kaynaklı yıllık bazda yüzde 2,6 puan iyileşti. Faaliyet giderleri/ciro oranı 2Ç23’teki %2,9 ve 1Ç24’teki %3,0’dan 2Ç24’te %3,9’a yükseldi. Sonuç olarak, FAVÖK marjı yıllık bazda yüzde 2,4 puan artmasına rağmen çeyreklik bazda yüzde 2,5 puan düşüşle 2Ç24’te %12,7’ye geriledi. Ton başına FAVÖK (şirket tanımı) 2Ç23’teki 141 dolar ve 1Ç24’teki 124 dolardan 2Ç24’te 101 dolara düştü.
Yüksek yatırım harcamaları nedeniyle negatif SNA. Şirketin SNA’sı işletme faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akışındaki iyileşmeye rağmen yatırım harcamalarındaki artış sebebiyle 1Ç24’teki negatif 3,98 milyar TL’den 2Ç24’te negatif 4,71 milyar TL’ye geriledi. Şirketin net borç pozisyonu 2Ç23 sonundaki 32,5 milyar TL ve 1Ç24 sonundaki 54,4 milyar TL’den 2Ç24 sonunda 61,8 milyar TL’ye yükseldi. Net borç/FAVÖK oranı ise çeyreklik bazda sabit kalarak 1Ç24’te 2,5x olarak gerçekleşirken, 2Ç23’teki 2,9x seviyesine göre düşüş gösterdi. Şirket 6A24’te 421 milyon dolar yatırım harcaması gerçekleştirdi.
Yorum: Erdemir’in 2Ç24 sonuçlarına önemli bir piyasa tepkisi olmasını öngörmüyoruz. Hisse BİST-100’ün yılbaşından bu yana %7,88, son bir haftada ise %3,38 altında kalırken, son bir ayda endekse yakın performans gösterdi. Şirket bugün saat 16:00’da analistlerle telekonferans gerçekleştirecek.
Ağustos Pay Vadeliler, THYAO ve EREGL primli görünüyor,
https://i.hizliresim.com/ohjrle9.PNG
Bu satanlar carry tradeciler olabilir
Derecelendirme kurumlarının biraz daha teveccüh göstermesi lazım
yatırım yapılabilire daha yolumuz var evet
ancak o zaman bahsettiğin gerçek uzun vade yabancı ciddi yatırım fonları gelebilir
daha önceden travmaları olduğundan vakti geldiğinde dahi yoğurdu üfleyerek yemek isteyebilirler
Ağustos Pay Vadeliler
https://i.hizliresim.com/q379gzj.PNG
Olaya bak olaya.
15 yaş altı ve 50 yaş üstü Irak vatandaşları için vize serbestisi uygulaması 1 Eylül'den itibaren başlayacak.
ülkeyi 23. arap ülkesi yapmaya ant içmiş birileri...
Türki cumhuriyetlerden vizesiz gelemiyor ama ıraktan gelebiiliyorlar...
Bankalar satış yiyecek gibi duruyor
11104 ort ile short oldum
Geçen gün kozaada laf olsun diye cort açtım. Haraca bağladı beni namussuz.
VİOP30 günlük, BofA ve İş Yatırım biraz short kapatmış,
https://i.hizliresim.com/pxveeu4.PNG
VİOP30 kümülatif, diğer long 78 bin olmuş, İş Yatırım 110 bin le shorta abanmış,
https://i.hizliresim.com/452qx7a.PNG
Yani buda benim tezimi doğruluyor.
Senin hisse yükselmeyebilür ama endekis mecbur yükselir dayucuğum
Endekis lönk hisse şort trade etmek daha cazip
Geçen senenin sadece 20 TP üzerindeki hisseye short açtım
Aslında çok riskli fazla tutmucam tarzım değil bitik hisseye short açmak da
Kagitlar korkunç düştü
Bence uzun yılların en kötü piyasasını yaşıyoruz
Zirve ralli not artışı goygoyuyla kağıtları 1 2 yıl geriye attilar
satmasan şaşarım.. 1 gün bahar yeter der hacı
Erol Taşdelen
@Erol_Tasdelen34
·
1 sa
Eski Fenerbahçe Yöneticilerinden Mithat YENİGÜN'ün firmaları YENİGÜN İNŞAAT ile YENİGÜN ENERJİ firmaları için Konkordato başvurusu kabul edildi.
Grubun 5 milyar TL borcu olduğu iddia edild
kolay bir kış olmayacak