Sayın Alicemal;
Sizin için sorun olmayacak ise üstünkörü hayat hikayenizi özetleyebilir misiniz?
Printable View
Sayın Alicemal;
Sizin için sorun olmayacak ise üstünkörü hayat hikayenizi özetleyebilir misiniz?
:kahkah:
dealer bi sen eksiktin. İlk defa bu çok gülen ikon u koydum. Psikanaliz filan edeceksin herhalde. Yaw ben kendimi zaten abartılı şekilde dövüp duruyorum, daaa üstüne napacaksın.?
Eskiden başkalarını döverdim. Kolaydı. Karşındakini aşağılar, dalga geçer sorada hahaha diye hep beraber gülerdik.
Büyüyünce "naapıyosun olm" dedim. "karşındaki insan. İllada aşağılayarak espri yapacaksan kendini döv. Kolaya kaçma, zoru başar."
"Bende senin gibi efsane olmak istiyorum" dersende. Onun imkanı varmı bilmiyorum. Genetiğin uygun olacak, üzerine anne karnındayken dayak yemeye başlayacaksın, devamındada hayat boyu dayak yiyeceksin. Bu şekilde tozun alınınca ortaya cevher saf çıkıyor.
Genetiğini bilmem ama dayak konusunda yardımcı olabilirim. Biraz stress neyim atarız. Sakıncası yoksada, bi kaç arkadaşıda beraber getireyim. Sinirli çıkarsın "du iki tanede ben ekleyeyim" dersin, sora başımıza bela almayalım değilmi.?
her neyse...
Alman ve ingiliz borsaları grafiğine baktım. Azda olsa takip etmişseniz, son aylarda bu ülkelerin verileri kötü geliyor. Hele ingilterenin onlarca yıldır ne ürettiği belli değil. Sadece uluslararası sömürgeci şirketleri var, birde londra finans ülkesi var. Kowboy filmlerindeki hırsızların toplandığı teksas gibi, Londra şehri içindeki özerk londra ülkesi, tamamen dünyada kendi ülkelerini soyanların toplandığı bir yer. Onlara imkan tanımışlar.
Peki almanya ve ingiliz borsaları, durumlarını gösteriyormu.? Nayn, not. geleceklerini göstehriyormu.? Nayn, not, fazla iyimser olur.
Peki niye onların borsaları tepelerde...
FED ve AMB yüzünden. Para basıp finansa veriyorlar. Onlarda para piyasalarına sokuyor. Tabi para, bize gelmiyor.
Her neyse, öyle bi bakmıştım. Geçende dow un durumunu anlatmıştım, aynısı alman ve UK dede varmış. fransaya bakmadım ama onlarda öyledir. Netçede bunlar çete.
Bir alışveriş gününü daha kazasız belasız atlattık.
Yeni cafe arayışlarım sürüyor. Henüz starbaksın yerine koyabileceğim bir yer bulamadım. Bi tane sahilde var ancak oda çok kötü yönetiliyor. Devralsam geliri en az beşe katlarım.
İyi yerlerde 100 cafe varsa 20 tanesi iş yapıyor, 80 tanesi yılın sekiz ayı bomboş. Kalan 4 aydada gelen azcık müşterinin, tüm yılı kurtarmasına imkan yok.
Tabi hemen aklınıza "yaw bunlar sürekli zarar yazıyordur, o zaman nasıl açık kalabiliyorlar.?" sorusu gelmiştir.
Özellikle tatil yerlerinde oteller restoranlar cefeler, bomboştur, bazıları iş yapar. Ama boş olanlar kapanmazlarda.
Neden diye sordunuz tabi her normal insan gibi.?
Kara para aklıyorlar.
Sürekli boş olupta sahip değiştirmeyen yerler görüyorsanız, kara para aklıyorlar.
Bu ülkenin kara parası o kadar çokki.?
Suriye, Irak, İran, Gürcistan sınırları kaçakçılık otobanı gibi. Başta uyuşturucu olmak üzere her şey kaçırılıyor. Hem gümrüklerden rüşvetle geçiriyorlar hemde sınırdan katırlarla.
Gümrükte çalışan akrabam var, kısa sürede bugünün parası ile 700bin TL lik ev aldı.
Daha önce anlatmaya çalışmıştım.
Sisteme dışarıdan müdehale olursa, sistem içindeki her şey sapıtır. Her şey etkilenir ve bozulur.
Kara paralarını aklamak için, oteller, cafeler alıyorlar boş boş tutuyorlar. Taksi plakaları tonla alıyorlar, plaka oluyor 2 milyon TL, düzeni bozuyor. Şoför olarakta düzensizliğe alışmış bir kültürden gelen akrabalarını koyuyorlar, sonra şoförlerle papaz olan olana.
Gerçekten düzgün bi cafe işletmeye çalışsan, her yeri bunlar kapmış, ya iyi yerde boş yer bulamıyorsun, yada piyasaya bunlar bol para sokunca, piyasa uçmuş gitmiş. Cafe kiralayamazsın, iyi yerde dükkan alamazsın.
Hali ile bunlar her yerde işletmeci. Düzensiz kültürden gelenlerin işlettiği cafe, restoran ve otellerede ancak bitli turist geliyor. Eğitimli yerli yada eğitimli paralı yabancı gelmiyor.
Sistem bu şekilde bozuluyor.
Ankarayada, İstanbulada her yere düzensizliklerini götürüyorlar. Rüşvetle, zorbalıkla iş yapmaya alışmış bir kültür, düzgün yer bırakmıyor.
Çözüm nedir, bunları hapsemi atalım, şehirlerden atalımmı.?
Bunların suçu neki.? Adam uyuşturucu satacağım diye doğmamışki.?
Sende doğ kızıltepede, ya tarlada aç gezersin, yada kaçakçılık yapar bol paralılar arasına karışırsın.
İstanbul'da Florance Nightingale hastahanesinin beyin cerrahı nın çocuğu olarak doğarsanda, uyuşturucu kaçakçısı olamazsın.
İyi bir üniversite bitirip, iyi işler yapacaksın. BAŞKA ŞANSIN YOK.
Doğduğumuz yer aile bizim seçimimiz değil.
Netçeye gelirsem, çözüm düzenli yerlere duvar çekip başkalarını yasaklayamazsın. İyi yerde doğmuş olanın yanında yer alıp, diğerlerini hapse atamazsın.
Bizim devlet bunu yapıyor çünki devlet ve medya, 80 yıldır bu sistemi kuranların elinde.
Normali, aşağıdakini yukarı çekmek. yukarıdakini aşağı indirmek değil.
Peki bunu nasıl yapacaksın. Çok kolay.
Ülkeye benzini dökeceksin, çakmağı çakacaksın. Başka yolu varmı bilmiyorum. Bide makineli ile tarama var ama uzun sürer ve verim alamazsın.
Ülkeyide kurtardıktan sonra.. Hafta sonu olduğundan bilime dalayımmı bilemiyorum.
Düzenim bozulduğundan keyfim yok...
Bayağıdır Venüs tlf yazmadım bı kaç cümle yazayım[emoji854]
Emeksiz paralar ile bu işyerlerini yüksek fiyatlara alıp sattıkları dan civarında bu tür yeri kiralamak veya devralmak harcı borcunu kurtarmiyor.
iki gün önce durakta beklerken denk geldi adam Ford son model jiple geldi üç şerit yol en sağ parketmis arabalar var o sırada yerde var ikinci şeritte durdu indi arabanın yanında birini bekliyor belli ki gelen geçen bayanlara diş bileyip etrafı keserken beklenen adam geldi kafa tokusturup binip gittiler.
Arabadan inen adamı gormesem derim bayağı görmüş geçirmiş biri vardır, gördüm ki adam bildiğin hanzo hemide kabadayısından
Memleket bunlarla kaynıyor, Avrupa birliğine [emoji817] sene geçse almazlar bizi çünkü bunlar sürekli çoğalıyor
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
vay macar abimiz gelmiş...
bende bi sürü rastlıyorum. tamamen kültür farkı ile alakalı.
Kültürler birbirine karışınca bu sonuç doğuyor.
Bu insanlar kötü değil, ben hep kötüymüş gibi anlatıyorum. Büyük ihtimalle benden de daha iyi insanlar. Ancak kültür farklılığına sahip insanları aynı yerde yaşamaya zorlarsan, herkes az çok deliriyor.
Bakın sörvayvır ın Türk sürüsüne. Birbirlerini yiyorlar, reisleride acun. O körüklüyor.
Yunan tarafına bakın. Tipleri farklı olsada kültürleri aynı. Alt oyan, grup kurup kumpas yapan yok. Tartışarak halletmeye çalışıyorlar. Kültür tüm yunan grubunda benzer.
Bu seferinde seçilenlermi aynı kültürden seçilmiş, yoksa Yunanistan ın tamamımı aynı kültürden, o kadar bilgim yok.
Türkiyenin problemi tamamen soygun. 80 yıldır hep soyguncular başta olunca, ülke kendi haline bırakıldı. Batı bölgeleri zenginleşti. Doğu ve güneydoğu anadolu zenginleşemedi. Oraların zenginleşmesine sanırım özellikle izin verilmedi. Orada israil ve batının gözü var. Fakir bırakıp halkını ayaklanma için kullanıyorlar. Zengini ayaklandıramazsın.
Her neyse... bizde devlet fakirleri eğiteceğine, fakirin emeğini alıp yahudi gruplara dağıttı. Şimdide yahudilerin yetiştirdiği dinCİ gruplar aralarında paylaşıyor.
her neyse yaw...
İstanbulda yeşilköydeyim(Florya mıydı yoksa?). 18 yıl kadar önce. İstanbulun en zengin semtlerinden biri.
Gece bişey arıyordum, yürüyerek geziyordum.
Gıcır gıcır Beyaz bir C sınıfı mercedes, bir restoranın yan duvarının kenarına park etmiş.
Restorandan orta yaşlı takım elbiseli biri çıktı.
Mersedesin ön tekerine geldi, tekere işemeye başladı. restoran içkili olmalı.
Çü dedim, milletin arabasına işiyor.
Adam işedi bitirdi, sonrada arabanın kapısını açtı bindi gitti. :)
Kesin istanbuldaki Rus kadınları satanlardandı. O dönem yeltsin dönemi talanından sonraki dönem. SSCB dağılmış, malları mülkleri paylaşılmıştı. Halk bir gecede fakirleşmiş, kadınlarda açılan sınırlardan dünyaya dağılmıştı.
Her neyse.
Bugünde ana cadde. 2 kenarda park yapılmış. Ortada 2 şeritden arabalar gidip gelecek. Benim şeride bir SUV park etmiş. Yol tek şeride inmiş. Sıra bekliyoruz.
Adam flaşörleri yakmış, orta şeritte bekliyor. Tipik şempanze örneği. Flaşörleri yakınca istediğini yapabilirsin diye ezberlemiş.
Korna çalmadım çünki buranın kültürü öyle. İlk geldiğimde sürekli kavga dövüş halindeydim, bir sefer karakollukta oldum.
Sora beni yola getirdiler, artık kabullendim.
Yaklaşınca baktım adamın 10 metre ilerisinde 10 arabalık boş yer var. Oraya yanaşmamış, ana yola flaşör yakmış durmuş. Adamda içinde. Kimsede korna çalmıyor. Dayanamadım korna çalıp gittim. Eskiden olsa daha ileri giderdim. Ama insan eğitilebiliyor. Bende hayvandım, adam oldum. Artık ne çöp atana kızıyorum, ne flaşör yakıp yol ortasına park edene, nede ışıklarda beklerken sağdan çimlerden gelip en öne geçenlere.
Buralara ilk geldiğim 10 sene kadar önce o kadar çok kişi ile kavga ettimki. Mimlendim. Ben yokken park halindeki arabamı anahtarla çizen çizene. Haritaya döndü. bebelerle, şoförlerle, perakendecilerle, doktorlar hemşirelerle, herkesle en az bir olayım vardır.
Son 3 yıldır duruldum. Olaylarım azaldı. Starbaks tada dayak yemiş gibi oldum.
Bugün manavın biri ile tartıştım. Adam elma kadar çilekleri koymuş.
Baktım baktım.. 2 kasa var, tek küçük çilek yok. Hepsi elma kadar. Belliki köylü tek tek çileklere dayamış şırıngayla hormonu.
Hani çileklerin tipi düzgün olsa, dicemki, seyreltmiş.
Yani tarımdan eh işte anlarım biraz. Ama tipleride ben hormaonluyum diye bağırıyor. Eskiden olsa, çileklerin çoğu küçük olur, tek tük orta boy olur. Hormonu idareli kullanmıştır.
"Ya dedim küçük çilek yokmu.?" Niyetim kavga etmek değil. Çilek almak.
"Yok abi burdan vereyim."
dedim "onlar hormonlu almam, sora hastanelerden çıkamıyoruz."
Buraya kadar herşey normal. Çekip gidecem, başka yerde arayacağım.
"abi hormonlu değil, buranın çileği. Bende tarım işindeyim."
Tam orda tepem attı. Sussa bişey yoktu.
Tabi bunların tamamı, Samsun ilimizde oluyor.
Haçan ben Samsun'liyum da.
Neyse Samsundaki olaylari anlatmayayum, millet uyiz olmasun.
baaaay...
Erdoğan'ın etrafındaki korumalarla İsveç Başbakanının bisikletli fotosunu yan yana koyup 'halkla içiçe olamama' ahkâmı kesenler Kılıçdaroğlu'nun yediği dayaktan sonra "nerde bu devlet" havasına girmişler. Yaw hani halkın arasında rahatça gezebiliyordun ? N'oldu ? Burada asıl sıkıntımız siyasetçilerin halkı da kendileri gibi 'oynak', 'dün dündür' zihniyetinde olduğunu zannetmeleri. Bir de "yapanlar başka yerden' deyip işi hafifletmeye çalıştılar. Halbuki onlar da TC vatandaşı !
Tam analizlik konu.
kılıçdaroğlunun dayak olayının detayını bilmiyorum benide ilgilendirmiyor ama ne kılıçdaroğlu nun temsil ettiği eğitimli seçkinci züppeler tarafında, nede dayağı atan halkı soyan azılı adi hırsız hayvanlar tarafında elle tutulur bir şey yok.
londra swap olayından beridir MB ye vurup duruyorlar. yahudi soyguncuların elinde olan TV ler, internet haber siteleri, uşak besleme yazarlar hepsi vurup duruyorlar. Sanırım işimize çomak sokarsan böyle olur demeye getiriyorlar. Azcık kalmış olan itibarını yok etmeye çalışıyorlar.
Bu haftayada planlarda değişiklik yapmadan girdim.
Endeks 90binlere inerse, senetlere takviye, 110 binlere çıkarsa senet azaltma ve altına takviye. Kriz ortadan kalkarsa planda değişiklikler olabilir.
Haziran-Temmuz ayları S400 lerin teslim alınacağı tarih diye hatırlıyorum. TR deki bankalar abd den gelecek emri bekliyor. Emir gelince USD yi çıkaracaklar yada düşürecekler. Ne emri gelirse.
Bizim hükümet, görüldüğü kadarı ile abd ile nasıl anlaşacağını şaşırmış durumda. Ne s400 den vazgeçti, nede IMF veyabenzeri bir kuruma gitti. Tabi bu grup saman altı çalışan bir grup, kültürleri öyle. Şu an bi yerlerde acaip pazarlıklar dönüyor olabilir. Hatta yüksek ihtimal.