Yanlış anlaşılmayı düzeltelim.
145 milyon hissenin satışından 500 milyon TL kar elde edilse de yatırımcılar bu satış şirketin tüm aktifleri yeniden kıymet değerlemesi yapılarak yapılsaydı daha yüksek bedele satılacağını belirtiyorlar.
Yoksa SPK zaten yıl sonuna kadar 145 milyon lotu ya sat ya sermayeden düş diye izni vermişti. SPK ya bu yönde şikayetin bir manası yok.
Değerleme yapılmadan bu kadar yüksek miktarda hissenin bir cepten diğer cebe satışı eleştiri konusu yapılmakla birlikte şirketin bu yönde teklif gelmedi demesine rağmen bir yetkilendirme de yapmadığı ortada.
Şirket ve yeni büyük ortağın tüm bunlara rağmen 2 gündür hisse alması olumlu. 5 milyon hisse daha dolaşımdan çekilmiş oldu.
Aynı şekilde bu tür satışlarda fiyat baremi yönetim kurulu kararından önceki 180 gün ve sonrası gelişmelere göre belirlendiğinden bir baskının kalktığını da söyleyebiliriz.
Diğer yandan hissede varlıkları konuşulan bazı büyük yatırımcıların da baskısının kırıldığını düşünüyorum.
Ocak 2022 ile BİST 100 hissesiyiz ve vergisel avantaj nedeniyle yıl sonu yeniden değerlemenin olacağını da düşünüyorum.
Kasaya girecek olan 70 milyon usd finansal ve mali tabloları da düzeltecek olup FED faiz artış sürecinde bu artı likidite olumlu fiyatlanacaktır.
al/sat yatırım tavsiyesi değildir.