Patron hisse almış bereket versin.
https://i.hizliresim.com/3vprwqx.png
Printable View
Patron hisse almış bereket versin.
https://i.hizliresim.com/3vprwqx.png
f bendinden istifade çağrı zorunluluğu doğmadığını iddia etmişler. muhtemelen dava falan açılır ama sonuç alınır mı bilinmez. mevcut hisse fiyatının çağrı oluşursa doğacak fiyattan bu kadar ayrışması zaten normal değildi.
temel ticaret'in satış opsiyonu 1 ay sonra doluyor ve zamanlaması manidar bir şekilde bedelli sermaye artışı yapılarak çağrı zorunluluğundan yırtmanın yolunu buluyorlar. İlk günden bu güne bu planı bilen ve parçası olan sözde kurumsal Koç yönetimini de ayrıca tebrik etmek gerek.
O maddenin yoruma açık olduğunu söylemiştim.
Maddenin lafzı baktığın kadar ruhuna da baksaydin keşke Memişoğlu. Umarım Dava açacak kadar yüksek lot sahibi birileri vardır.
--acaba, gerçek satış fiyatı kaç idi??;
**ben dava açmayı düşünüyorum...''haksız fiilden'' tazminat davası...
Evet dediğim gibi, patronun yaptığı işlem mevzuata aykırı.
Keşke bana danışsaydın Memişoğlu.
İçsel bilgi veya sürekli bilgilere ilişkin piyasa bozucu eylemler
MADDE 4 (1) Mevzuata uygun şekilde kamuya gerekli açıklamalar yapılmadan önce içsel bilgi veya sürekli bilgilere sahip olan kişilerin bu bilgilerin gizliliğini korumalarıesastır.
(2) İçsel bilgi veya sürekli bilgileri, bu bilgiler mevzuata uygun şekilde kamuya açıklanmadan önce bu bilgilere sahip olan kişilerden doğrudan ya
da dolaylı olarak alan kişiler tarafından ilgilisermaye piyasasıaracında işlem yapılması durumunda;
a) İçsel bilgi veya sürekli bilgilere sahip olan kişilerin bu bilgileri diğer kişilere vermeleri,
b) İçsel bilgi veya sürekli bilgileri bu bilgilere sahip olan kişilerden doğrudan ya da dolaylı olarak alan kişilerin ilgili sermaye piyasası aracında işlem yapmaları piyasa bozucu eylem olarak değerlendirilir.
(3) İhraççılar tarafından düzenlenen finansal tablo ve raporlar ile bağımsız denetim raporlarının hazırlandığı hesap döneminin bitimini izleyen günden söz konusu tablo ve raporların mevzuata uygun şekilde kamuya duyurulmasına kadar geçen süre içerisinde, içsel bilgi veya sürekli bilgilere sahip olan kişilerin veya söz konusu kişilerin eşleri, çocukları ya da aynı evde yaşadıkları kişilerin ilgili sermaye piyasası araçlarında işlem yapmaları piyasa bozucu eylem olarak değerlendirilir.
önce koçtan opsiyonla %50yi geçecek şekilde hisse alacaksın, sonra bedelli açıklayacaksın, halka kapalı kısımdan birileri bedelliye katılmayacak, sen de gidip onları alıp %50yi geçicem çağrı olmayacak diyeceksin. Ama yaptığın işlem piyasa bozucu eylem. Hani bilanço? İster birincil piyasadan ister ikincil piyasadan işlem yap mevzuat bunu ayırmıyor piyasa bozucu eylem tespitinde.
piyasa bozucu eylemle %50yi geçeceksin bir de?
Tabi bu durumu mahkemeye götürecek kim var, o da ayrı.. Avrupada Amerikada olsa öperler.