Kusura bakmayın ilgimi çektiği için araya giriyorum.Nerede okudunuz böyle bir haberi?:)
Printable View
https://www.artigercek.com/erdogan-z...N1fv_0.twitter..
ayrica twitter adresinden de aynen yazdigim gibi. paylasim yaptigini okuyabilirsiniz.. a
seyretmeyen, seyretmek isteyenler icin.. erol mutercimler ve hüsnü mahalli'nin birlikte sohbet ettikleri.. arka plan programini tavsiye ederim. haddim olmayarak.. tele1 kanalında. yayimlandi.
Rüşvet normal bir hal aldı. Bazen adına bağış diyorlar, bazen kar payı, bazen himmet, bazen rüşvet... kamuflaj... camiyi çalan minaresine kılıf buluyor...
Sonuç? Şehirlere ihanet ettik!
İstanbul metropol içerisinde son sıraya geriledi Avrupa da. Çünkü yaşanabilir bir şehir değil artık! Rantiye Rüşvet galip geldi.
Uzaylılar mı ihanet etti? :) :) :)
Şehirlere İhanet ettik itirafı yapıldı da ihanet edenlere bir ceza verildi mi? Samimiyet varsa şehirlere ihanet edenler siyasi parti veya makam ayrımı yapılmadan hapse atılır aynı Osmanlı daki gibi.
Bence samimiyet yok. Sadece problem var deniyor. Çözümü anlatılmıyor. Kanunu çiğneyenlerin nasıl cezalandırılacağı belirsiz. Basit bir gayrımenkul davası 3-5 sene sürer mi?
Rüşvet, Himmet, KanundışıBağış, KanundışıYardım alan da veren de MERDUTTUR! Allah ın rahmetinden pay alamaz!
Bilmemne vakfına yardım isteyip de uygunsuz işe EVET diyen Olur İMZA atan da rüşvet alıp verdiği için merduttur!
Başlık, aynen Kel Ali'nin bağına döndü...
Bakımsız, viran.
Tam da "muariz"larımızın istediği, arzuladığı gibi.
Hisse başlıkları dışında bu forumun en popüler iki başlığından birinin hali pür melali böyleyken böyle...
Peki muarızlarımız acaba nasıllar?
Keyifleri,sıhhatleri yerinde mi acaba?
:)
Umarım iyidirler.
Bu arada dolar kurunun yükselmesi için en çok çalışanlardan biri Erdoğan.
Hemen her gün yaptığı konuşmalarla halkın ve kurumların arasında nefret ve ayrımcılık tohumları atmakta.
Dün de Boğaziçi'lilere yaptığı konuşmada söyledikleri ve bugün rektörün attığı tweet ibretlik.
Eğer Boğaziçi milli değerlere yaslanmadığı için başarısızsa, milli değerlere yaslandığı için başarılı bir üniversitemizi de bize gösterseydi diye düşünüyorum.
Merak etmeyin bu yönetim söylemleriyle dolar kuru öyle beklenildiği kadar düşmeyecek.
İstemiyorlar kanımca.
Dolar kurunu etkileyecek en önemli konulardan biri malum AB çıpası.
Peki Erdoğan'ın parayla satın almaya kalktığı (uçak ve et siparişleri) ilişki ne durumda?
BU konuda Murat Yetkin şöyle demekte:
Macron, davetlisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ortak basın toplantısında şunları söylemişti:
"Türkiye'nin AB ile ilişkileri söz konusu olduğunda, yakın dönemdeki gelişmeler ve tercihlerin, bağlı bulunduğumuz süreçte herhangi bir gelişmeye izin vermediği açıktır."
.....
Zaten dönüş yolunda, 6 Ocak oluyor, uçaktaki gazeteciler Macron'un sözlerini yorumlamasını istediğinde Erdoğan içinden çıkması çok da kolay olmayan şu cümleleri sarf etti:
- "Ben onun tam ne demek istediğini anlamak istemedim. Onların bizi anlamasına odaklanmayı tercih ettim. (..) Hem içeride hem de basın açıklamasında buna odaklandım. Temenni ederim ki bizi anlamışlardır."
Parayla bile satın alınamayan vaadler(!)e kendisi çoktan inanmasa da sanki hala ümit varmış gibi Türk kamuoyunu oyalayıp durmakta...
Arada bir Ey AB diye efelensek de artık bu çıpaya inanan kimse kalmadı.
Bay Trump'un Zayıf Dolar politikası , En son açıklanan aylık 50 Milyar ABD dolarlık dış ticaret açığı nedeniyle duvara tosladı...
Temel olarak ABD Dolarının güçlenmesini gerektirecek doneler varken tam tersi oldu
2017 de ABD Doları belli başlı paralar karşısında tıpkı Bay Trump arzu ettiği gibi % 10 oranında değer kaybetti..
Ama istenen sonuç çıkmadı...
Yine işsizlik oranı % 4.1'e düştü ,halla çalışanların yıllık maaş artışları % 2'nin altında ...
FED azda olsa dünyaya saçtığı paraları geri çekiyor...
Bizim MEB'in net net döviz rezervi düştükçe düşüyor...
Yabancı denen şeyler kağıt üzerinde bize döviz yağdıryor...
Kağıt üzerinde süper ötesi dolar bazlı KAR'lar var ama cebe atamıyorlar...
ancak hayali olarak müşterilerine gönderdiğiniz raporlarda Türkiye operasyonunda %40 para kazandık ,isterseniz biraz daha para yatırın ekstradan % 10 daha KAR Edin...
Gel de ortadaki duruma şaşma ..
Bu işte bir katakülli varya ...
Fazla kurcalamadan buradaki antidolarcılar doların düşme sebebini Trump'ın düşük dolar isteğine bağlıyorlardı bir zamanlar..neymiş dış ticaret açığı düşürülecekmiş..o zamanda bahsettik zayıf dolarla ABD'nin dış ticaret açığının düşmesi belki %5, bilemedin %10 olur demiştik..gelinen seviyede görülüyor ki bırak %5-%10'u, Sn Riko'nun bahsettiği gibi dolar zayıfladığı halde dış ticaret açığı artmış..
Şunu yazmıştık:
Trump eğer ciddi ise dış ticarete gümrük vergileri koymaktan başka yolu yoktur..bununda kendileride dahil özellikle global küçülme açısından fevkalede faydaları olacağı açıktır..:)Alıntı:
Trump bak kardeşim benim mal ticaretinden açığım esasen yıllık 500 değil 800 Milyar $'dır...ihraç edilen hizmetler bedeli(fazlası) 300 milyar$'ı düşersem ticaret açığım ancak 500 milyar dolara düşüyor diyor..
Peki globalde küçülmeye gidilirse ne olur?..ohooo neler olmaz ki?
Deve d.tü yalarız dicemde devede artık zevk almaz oldu bu işten.[emoji4]
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
:):):)
Dış mihraklar vede faiz lobicileri bak ne yazmış..:)
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-397520
Yukarıdaki yazımı espri olsun diye yazdım.destekleyici bir tarafı yok.
Linkteki yazıyı okudum.
Benim korkum 3-5 krs dolarda birikimim var (ilerde çocuk evlendirecez vs) hesaplara çökerlermi...
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/oOQB5R.png
https://i.hizliresim.com/2J7G3d.png
try, grivna usd karşılaştırması.
2014ten itibaren alırsak grivna 8den 26-27 civarlarına dengelenmiş %325
try ortalama 2.1lerden 4lere gelmiş yaklaşık olarak. %197gibi
ancak 2012ye çekersek
uah %325
try %240 değer kaybetmiş yaklaşık.
2010a çekersek değer kaybı tryde %280lere denk geliyor, uah ta %325 hala. ukrayna fiili olarak topraklarının yarısını kaybetmiş bir ülke ağır bir savaş geçirdi. bu ülkelerin çoğunda sabit kur çıpası olduğu için patlamaları çok şiddetli olur.
bu bağlamda eğer tryde çok ekstrem şeyler olmayacaksa, venezuela, arjantin ve ukrayna kadar çok dayak yemiş olduğunu ve aşırı satım bölgesinde olduğunu söyleyebiliriz. 4ün üstüne atabilir ama uzun vadede sular durulunca usdciler çok fena terste kalabilir.
krizin hangi aşamasında olduğumuz önemli.
4 ü bile göremeyecekmiş gibi duruyor netekim :(
Dolarla pek işi olmadığını söyleyen insanlar neden özellikle bu başlığa gelerek moral bozmak isterler anlamıyorum. Aslında anladığımı söyleyemiyorum, terbiyem müsaade etmiyor. Herkesin kendi parası, kendi kararıdır. Siz hisse senedi alın, altın alın hatta barda pavyonda harcayın bize ne. Ama bizim paraya da karışmayın.
Amacınız insanlık yaparak bizi muhtemel zarardan kurtarmaksa eğer !! o zaman da kullandığınız üslubu değiştirerek daha yapıcı, gerekçeleriyle yazınız ki biz de teşekkür edelim.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...593bf56376.png
Yorumlayacak arkadaşlar var mı?
Fincan-Kulp formasyonu ise yandı gülüm keten helva...:)
3,7783 +0,0324
selamlar
sanırım hoş geldin diyor :)
ING, kredi kartı aylık hesap ekstresine "Yıllık Üyelik Aidatı" olarak; 104.50 TL. geçirmiş, fakir fukara garip gurabanın dikkatine. İtiraza taahhüt alıp, bonusla karşılık veriyorlar, bilginize.
15 yıldır kullandığım garanti bonus platinium kart ücreti olarak 130 tl kesmiş ve tüm itirazlarıma karşın ancak 65 tl'sini iade edebileceklerini söylemiştir..
130 TL'yi ödemeyi kabul edip kartı kapattırdım..
Kartı kırma bir hafta içinde seni arayıp ücreti iade ettiklerini söyleyecek ler
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kart ücreti 2018 için alınacaktı ...
Kartı bu şartlarla 2018 de kullanmayacaksanız , 130 tl yi ödememeniz gerekir .
USTBON ABD hazine bonosu10 yıllık % 2.10 artışla 2.5334'ten işlem geçiyor...
garanti bana aynısını yaptı o zaman 7-8 yıl önce 50 tl aldı
aradım iptal edemeyeiz dediler bende kartı iptal etmek istiyorum dedim
tamam dediler
bankaya gittim hesabımı kapattım kartı iptal etmek için dilekçe verdim
ertesi gün 1 bayan aradı
kartınıza 50 tl bonus yükleyelim iptaal etmeyin dedi
1 gün önce neden yapmadınız dedim
ben 50 tl nizin 25 ini ferit şahenke 25 tl sinide ortağı olan o gavura hediye ediyorum
kartımı derhal iptal edin
benim adıma kayıtlı olan telefonumuda kayıtlarınızdan silin
eğerki bugünden sonra beni garantiden biri ararsa
ister byan ister erkek olsun ana avrat söverim dedim
yaklaşık7-8 yıldır garantiden tek arama veya tek mesaj gelmedi:whistling::whistling:
Benzin ve motorin zammı kapıda....