Çok insafsız verdiler ve ağır tepki veriyor kords yeni iş bağlantıları haberleri gelmeli özellikle kompozit tarafından.
Bir dost
Printable View
Çok insafsız verdiler ve ağır tepki veriyor kords yeni iş bağlantıları haberleri gelmeli özellikle kompozit tarafından.
Bir dost
Hayırlı olsun https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...95676c27fc.jpg
SM-T720 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
dolarin yükselmesi ile çıkan şirket
dolarin düşmesi ile düşüyor
Yani Nasreddin hocanin fıkrasında olduğu gibi
Kazanın doğurduğuna inaniyorsan, öldüğünede inanacaksin
diğer türlüsü boş lakırdı...
43 liradan geri gelen hisseyi 30 liralarda süründürüyorlar, bu da ayrı bir hüner :)
[IMG]https://i.hizliresim.com/1uwok51.jpg[/IMG]
Geçen hafta yaşanan piyasalardaki dalgalanma nedeniyle çok ciddi satış yemiş.
Cuma günü biraz toparladı. Bugün ise sanki biraz baskıya maruz kaldı.
[IMG]https://i.hizliresim.com/hcal5zi.jpg[/IMG]
Aylık grafikte ise sorun görünmüyor.
Zaten haftalık RSI değeri 59,48 - Aylık RSI değeri ise 68,94 ile alım yönünde görünüyor.
https://twitter.com/btcrobotu
tam yerinde yakalamış
Bir tavan gördükten sonra küçük yatırımcı atlamaya başlar. Ucuzken rağbet yok :)
[IMG]https://i.hizliresim.com/t8dd2vc.jpg[/IMG]
Zaten tahtası sığ olan hissede, dar alanda kısa paslar...
Bugün KAP'a gönderilmiş. Bilgimiz olması amacıyla forumda bulunmasında fayda var.
[IMG]https://i.hizliresim.com/f878ghh.jpg[/IMG]
ikili dip yaptı ve tamamladı. artık 31.30 direncini kırması gerekir.
Bu direnci kıramazsa biraz sıkıntılı olacak gibi duruyor
Selam iyi seneler diliyorum herkese
Merhaba.Burada birkaç kez yazılmış bu,Kordsanın sadece Türkiye'deki kârları bize yarıyor, yansıyor diye.Neden peki?Kordsa hissesi alan Kordsanın bütün kârından neden faydalanamıyor, çok saçma.Diyelim bir marketin(temsili Kordsa) tamamına ortak olduk.Bu marketin 4 şubesi var.Marketin sahibi bize sen sadece merkez market kârından pay alabilirsin,şube kârından sana pay vermem diyebilir mi,bu kabul edilebilir mi.
Ereğli örneğine bakın.İsdemir ve diğer bağlı ortaklıklarıní bilançosunda tam konsolide olarak gösteriyor ve tümünden kâr payı ödüyor.
Kimsenin kafasını karıştırmak ya da hissesini sattırmak amacıyla yazmadım.Ben de bir borsa yatırımcısıyım,isteklerim sizinle ortak.
Bu konuyu yatırımcı ilişkileri temsilcisine sormanız mümkün mü.Bunu açıklamak zorundalar
Şirket karları ancak özsermaye artışına faydası olur, buda hisse fiyatının olumlu yükselmesini sağlar.
Vergi mevzuatından ötürü, Yabancı ülkelerdeki Kar'ların ülkemizde temettü olarak dağıtılması mümkün değildir. Konsolide bilançoya karlar ve satış gelirleri girer.
Yabancı ülkelerdeki yatırımların kârları dağıtılması kanunen yasak mı.Bunu bilmiyordum.Peki bu kâr sadece Kordsa patronuna mı gidiyor.Ona da gitmiyorsa yatırım yapmanın mantığı yok.Ona gidiyorsa bunu ky ortaklarına dağıtması neden yasak olur ki çok mantıksız.Bunu yasaklayan yönetmelik veya her neyse nerede yazıyor incelemek isterim link varsa
Ben bilanço işlerinden falan fazla anlamam.
Hbk,fk,pd gibi bir kaç şeye bakarım büyüme devam ediyorsa bu değerlerin daha da iyileşeceğini düşünerek yatırım yaparım.
Teknik analiz zaten sıfır.
Elde bildiklerim şu ana kadar bana yetiyor diyebilirim tabi öğrenmenin sınırı yok.
Ama genellikle al-yat stratejisi uyguladığım için çok da bir esprisi yok aslında derinlere inmenin.
Sadede gelecek olursak.
3 yıl önce alınmış 10 tl maliyetli Kordsa var elimde.
Hİsse fiyat olarak çok yavaş.
Portföyde 3 yıllık muadillerinin arasında açık ara en kötüsü.
Temettü zaten vermiyor( çok inanmasam da temettüye o taraf da boş)
Sabancı şirketlerinin genel fiyat performansı koç grubu vb. şirketlere göre daha zayıf.
Şimdi olumsuzlukları sıraladım.
tüm bunlara rağmen o ekran görüntüsü atılan Malezya, Brezilya veya Abd, her neyse yapılan yatırımların bu yazılanlara göre bana hiç bir getirisi yok.
Axiom materials'ı satın alırken neden seviniyorum ben o zaman.
Zaten uzunca bir süredir yollarımı ayırmayı düşünüyordum fakat bu büyüme hikayesi beni hisseye bağlayan taraftı.
Ben Kordsa Amerika'ya 200 milyon dolar yatırıp sermaye arttıracağım, benim bilançoma ve orta uzun vadede fiyat performansına katkısı sıfır o zaman.
O zaman neden büyüyoruz diye bir halay çekmediğimiz eksik kalıyor.
bende borsa acemisiyim ya diyorum ki; bu kadar şirket var dünya çapında neden bu kadar az kar var diyorum :)
Bunu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu.
Artık karar verme vakti, tamam mı devam mı kendi açımdan biraz daha muhasebe yapıp, satma veya yatma yönünde bir karar alayım bakalım.
Çekinmeden eleştirebilirsiniz, hakaret olmasın yeter.
Bu şirketin Türkiye dışı büyümesinin bize hiç bir katkısı yok o zaman. Kordsa Türkiye karlarıyla kavrulup gidiyoruz.
Onla da temettü vermiyoruz, yurtdışı bedelsizlere katılıyoruz, şirket satın alıyoruz vs. ama bize bir katkısı yok.
Doğru mudur?
selametle...
Kâr Dağıtım Politikası, Türk Ticaret Kanunu hükümleri, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve diğer ilgili mevzuat ile Esas Sözleşmemizin kâr dağıtımı ile ilgili maddesi çerçevesinde belirlenmiştir. Dağıtılacak kâr payı Genel Kurul’da alınan karar doğrultusunda belirlenir. Ancak Şirket, dağıtılabilir kârın tamamını nakit ve/veya bedelsiz hisse şeklinde dağıtma prensibini benimsemiştir. Kâr dağıtımı kararı; yüksek meblağlı sabit kıymet yatırımı, iştirak edinimi veya mevcut borçlanma araçlarının getirebileceği limitasyonlar da dahil olmak üzere Şirketin orta ve uzun vadeli stratejileri ile ulusal ve küresel ekonomik şartlar doğrultusunda Genel Kurul tarafından alınır. Kordsa Global’de kâr payı avansı dağıtımı uygulaması bulunmamaktadır.
Temettü vermemesi çok iyi. Kasada nakit olması çok iyi. Yatay olarak büyümek çok iyi. Uluslararası yatırımla büyümek çok çok iyi. Uluslararası kazançlar Satış gelirlerine ekleniyor. Şirket özsermayesinin büyümesine ekleniyor. Şirket büyüyor.Özsermayedeki büyüme uzun vadede hissenin pozitif ayrışmasına sebep olabilir
Hocam şimdi.
Biz kordsu incelediğimiz zaman.
Bilançolarda sadece kords Türkiye'nin faaliyetlerini mi görüyoruz. Yoksa satışlar ve net kar içerisinde kordsa'nın tüm iştiraklerinin toplam kârını mı görüyoruz.
Temettü kısmını anladım.
Benim için önemli bir kıstas da değil.
Bilançolar da sadece özsermaye kısmına mı ekleniyor.
Yoksa tüm kârlar vs. bilançolara ekleniyor mu?
Akşam bu konuda biraz bir şeyler öğrenip araştıracağım.
Siz de bu konuyu tam netleştirebilirseniz sevinirim.
Şirketlerin, yurtdışı iştiraklerine sermaye arttırımı yaptırmalarına nasıl bakıyorsunuz? Mesela bunu yapan Ülker olsa, yurtdışına para çıkarıyor derdim. Ama Kordsa' yı kısa süredir takip ediyorum. Ne dersiniz?
Kordsa, Yönetim Kurulu'nun kararı ile, %100 bağlı ortaklığı Amerika merkezli Kordsa Inc.'in 25 milyon dolar tutarındaki sermaye artırımına katılım kararı aldığını açıkladı. Sermaye artırımına, Şirket, hissedarlık oranı olan %100 oranında katılım sağlayacak.
Kordsa, 2021 yılını nominal %103, BIST 100 Endeksi’ne relatif %61 pozitif performans ile tamamladı.
KORDS hisseleri son 12 aylık verilere göre 13,0x F/K ve 9,4x FD/FAVÖK çarpanları ile işlem görmektedir.
o Küresel kord bezi pazarındaki önemli pozisyonu beraberinde güçlü talepten olumlu etkilenmeye devam edeceğini düşünüyoruz. Ayrıca, 2021 yılında koronavirüs salgınının devam eden etkileri nedeniyle zayıf geçen kompozit güçlendirme pazarınında da havacılık sektöründe canlanmanın etkisiyle toparlanacağını ve büyümeyi destekleyeceğini öngörüyoruz. Tahminimiz, 2021 yılındaki güçlü büyümenin ardından 2022 yılında da %96 satış geliri ve %92 FAVÖK büyümesi kaydedeceği yönünde.
o Şirket, Türkiye’nin yanı sıra ABD, Brezilya, Endonezya ve Tayland gibi birçok ülkede faaliyet göstermektedir. Bu anlamda Kordsa’nın ülke riskinin oldukça düşük düzeyde olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca, Şirket’in gelirlerinin
yaklaşık tamamı, giderlerinin ise dörtte üçü yabancı para cinsindendir. Bu çerçevede, Şirket’in doğal hedge mekanizmasına sahip olduğunu ve aynı zamanda TL’nin değer kaybettiği dönemlerde operasyonel anlamda fayda sağladığını söyleyebiliriz.
o Düşen borçluluk profilinin yeni satın alımlar açısından Şirket’i cesaretlendirebileceğini düşünüyoruz. 2020 yıl sonunda 4,4x seviyesinde bulunan net borç/FAVÖK rasyosu, son 12 aylık verilere göre 2021 yılı 9 aylık dönemde 2,6x ile 2019 yılından bu yana en düşük seviyesine gerilemiş durumda.
o 2021 yılındaki hem TL hem de ABD doları bazlı güçlü performansına karşılık küresel benzerlerine kıyasla F/K ve FD/FAVÖK çarpanlarına göre iskontolu işlem görmeye devam ediyor.
Akşam Deniz yatırım paylaşmış. Ytd.
Yurt dişi iştirakten temettü konusu o kadar sacma ki forumun beti bereketi kaçmış.
Merhaba kordsa paydaşları hepinize iyi akşamlar, şirketin yurtdışı iştiraklarından gelen temettü de temettü bütün şirketler karının tamamını yatırımcısıyla paylaşacak diye bir kanun mu var ? Yok. Peki Kordsa dağıtmadığı bu parayı kumarda pavyonda mı yiyor ? O da yok.
Sayın paydaşlarım Kordsa ne üretiyor desem ne cevap verirsiniz bana - Kord bezi , kompozit , güçlendirme malzemeleri değil mi değil. Bunun tek suçlusu biz de değiliz şirket kendini yeteri kadar anlatamıyor. Peki ya nereden ipucu bulabiliriz ? İngilizcesi olan arkadaşlar Şirketin çıkardığı Reinforcer dergisinin 13. ü sayısını incelesinler lütfen. Olmayanlar da resimlere baksınlar inanın bu bile heyecanlanmanıza yetecek. Şirket sadece mottosundaki gibi hayatı güçlendirmiyor geliştirdiği teknolojiler ile geleceği inşa ediyor ve önünde akıl almaz bir yol var. Şirket 10 yıl sonrasını şekillendiriyor.
E inşallah büyümesini tamamladıktan sonra da ömrümüz yeterse temettüsünü yeriz.
Şİmdiiii..
Ödenmiş sermayemiz 194529076 yuvarlak 194530000 diyelim..işlem gördüğümüz fiyata da yuvarlak 35 diyelim
Axiom materialsi Aldık 184 milyon dolara..
Diğer Textile product ile Fabric development a da 100 milyon dolar ödedik..
Soru;
Ben olsam 184 milyon dolara sattığım Axiom parasının bir kısmı ile kordsa hissesi alır mıyım?
Çok kabaca bir hesap yapıyorum..
194529000*35/13,5=50433444 Dolar ona da yuvarlak 504 milyon dolar piyasa fiyatımız diyelim.. (kur 13,5 aldım)..
184 milyon dolar / 194529000= 0,94 dolar Hisse başı axiom :) Diğer iki şirket de 100 $ idi..
100milyon$/194529000= 0,51 dolar da o...ikisi ne ettiii? 1,45 dolar*13,5= 19,58 Lira..
çıkartalım 35 Liradan...35-19,58= 15,42 Lİra..
Faaliyet raoruna göre gelirlerimizin %10luk kısmı kompozitten..
Yaaani mesela yıl kompozit harici satışlardan sonu karımız 600 milyon Tl olsa yaklaşık 3 lira hisse başı kar oluyor..
Ne dedik kompozit haariç Kordsa'nın fiyatı 15,42TL..
Kompozit hariç Fiyat/kazancımız ne ediyor? 15,42/3=5,14 (eh caaazip bir oran yaaani)
Peki desek ki; Türkiye bir şekilde kredibilitesi ve işler düzelse Kompozit hariçe 10 fk desek..
30TL ..19 da kompozite yazmıştık..49TL
Yani demek ben olsam axiom parasının bir kısmı ile bu ve daha aşağı fiyatlardan kordsa alırmışım..
Peki aldın mı?? Gerek yok epeyidir var zaaten forum takipçisi arkadaşlarımız bilir:):)...
Eski bir hikaye ama 2015 mi neydi Korda %15 hissesi satılacaktı..bunun %10'u satıldı ..Yaani satılma planı olan olan bir %5 daha var..%5 oranda hisseyi,Toptan hisse başı 28-29'a falan verseler alırım..Hayır belki da adam taa o tarihten bu yana da alıyodur..kimbilir
Not hesap hatam olabilir..Dikkati dağınık biriyimdir:)
Kordsa Amerika’daki iştirakinin bedellisine katılmış. Bedelli yüzünden Kordsa’da ne kadar para çıktı? Kordsa’nın bundaki faydası nedir?
Gönderen : Cemal Keskin19.01.2022, 17:21
Cevap Tarihi : 20.01.2022, 08:16www.borsagundem.com
Lastik sektöründe faaliyet yürüten Korda, alanında önemli firmalardan birisi. Sermayesinin yüzde 71,11’i Sabancı Holding’in elinde bulunuyor. Yurt dışında 10 iştiraki bulunan firmanın ABD’deki iştirak sayısı ise beş. Diğer iştiraklerinden ikisi Endonezya’da. Diğer üçü Brezilya, Mısır ve Endonezya’da bulunuyor. Firma’nın ABD’de sahip olduğu iştiraklerinin beşinin de sermayesinin yüzde 100’ü kendisine ait. Şirket, geçtiğimiz aralık ayında yaptığı açıklamada tamamı kendisine ait olan Amerika'daki Kordsa Inc.’nin 25 milyon dolar bedelli sermaye artırımına katıldığını bildirdi. Söz konusu iştirakin yüzde 100 bağlı ortaklık olması sebebi ile her ne kadar Korda’nın hesabından nakit çıkışı gerçekleşmiş olsa da bilançolarda tam konsolidasyon söz konusu olduğu için şirketin konsolide finansal tablolarına bir etkisi olmayacak. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan şirket, konsolidasyon nedeniyle nakdin Kordsa’nın hakimiyet alanında kaldığını belirtti. Böyle olmakla birlikte söz konusu tutarın iştirakin bulunduğu ABD’ye gittiğini de göz ardı etmemek gerekiyor.
son cümlenin esprisi nedir?
bilanço tam konsolide ise son cümlede neden olumsuz bir ifade kullanılmış?
Aynen.
Konsolide ama Bist' teki kordsa' nın kasasından para çıktı ne demek yahu. Sağ ol açıklama için. Ne saçmalık ulan bu.
Madem forum sayfası çok sessiz biraz hareketlendirmeye çalışalım. Gelin şirketin en yetkili ağzından 4 ay önceki söyleşisinde şimdiki durum ve geleceğe dair paylaştıklarını dinleyelim.
https://youtu.be/n0OKtHypV0g
Hbk 3,951₺
SM-T720 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Beklenenden çok iyi bir kar geldi hayirli olsun :)
Hayırlı olsun..
Faaliyet raporundan kendimce önemli gördüğüm yerleri ekleyerek başlayayım.
Ek 28290
Ek 28291
Ek 28292
Hepimizin farkettiği üzere şirketin USD ve TL bazlı göstermiş olduğu FAVÖK ve SATIŞLARDAKİ artışı çok güzel.
Esas faliyet konumuz Lastik Güçlendirme sektöründe pazar payını arttırması ve sektör üstü büyümesi çok olumlu.
Yeni iş kolu olan inşaat güçlendirme sektörü ise ciroya hala çok küçük miktarlarla katkı yapmasına rağmen geçtiğimiz döneme göre büyüklüğünü 2 kat arttırması sebebi ile geleceğe yönelik büyük umutlar barındırıyor.
Şirketin agresif adımlarla giriştiği ve bana göre gelecek dönemlerde Cironun esas kaynağı haline gelecek Kompozit kolunda Şirket tarafından Covid dönemi kaynaklı talep düşüklüğünün hala toparlanamamış olmasına bağlanan Ciro düşüşü Pandemi etkilerinin daha sert hissedildiği 2020 senesine göre Dolar bazlı %-10 seviyelerinde olması sebebi ile üstünde daha çok durulması gereken bir konu.
Yapısı itibari ile genç/büyüme çağında bir şirket olarak nitelendirebileceğimiz Kordsa, sahip olduğu 2 Arge merkezi, Yurt dışı Üniversiteleri ile yürütmüş olduğu projeler ve üyesi olduğu NANOSİS PLATFORMU bünyesindeki faaliyetleri sebebi ile geleceğe heyecanla bakmamıza olanak sağlamaktadır.
Buna rağmen 2021 yılında gerçekleştirilen
253 Milyon TL ~ 28.5 Milyon USD değerindeki yatırımlar şahsi fikrim olarak Ar-Ge faaliyetlerinin yanında güdük kalmıştır.
Umarım şirket önümüzdeki dönemlerde yeni yatırımlara ayırdığı kaynağı biraz daha arttırır.
Kordsa Kar Payı Dağıtım teklifi
Ek 28294
Temettü verimliliği ile ön plana çıkan hisselere kıyas bakınca az gibi gözükse de sıfır birden büyüktür. Şirketin büyüme çağında olması göz önüne alındığında düzenli temettü dağıtım geleneği olması ve pay başı düşen temettü miktarını arttırmış olması bizler açısından çok önemli. İnşallah şirket karlılığını arttırmayı ve temettü dağıtma geleneğini sürdürür.