Cep telefonundan mesaj zorluyor beni anlaşılan...😉 4 yazacagima 3 yazmışım... Özür
Printable View
Cep telefonundan mesaj zorluyor beni anlaşılan...😉 4 yazacagima 3 yazmışım... Özür
30 Nisan'da 4,0250 olan usd
bugün 4,3743 gördü
8 iş gününde 4,0250 yi baz alırsak % 9 a yakın prim yaptı
bu çok sağlıklı bir hareket değil ve bunu düzeltip sindirmesi gerekecektir
olsa olsa kriz panik çıkşıydı bu
şu an bile 8 gün öncesine göre % 6,5 cıvarı primli..
benim görebildiğim bu abi
ana yönü buldunmu pozisyonun üzerinde oturmak gerekir..
öbür türlü trade filan bizim işimiz değil onlar..
Ek 18673
Bizim Ekonominin kısa özeti
Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ekonomi yönetimi
arasında yapılan toplantı sonrasında TCMB'nin faizleri artırmak için
olağanüstü bir toplantı yapmasının muhtemel olmadığını ortaya
çıktığını savunan Unicredit, "Bu, Türk Lirası'nın 7 Haziran'da yapılacak
Merkez Bankası PPK toplantı öncesinde baskı altında kalmaya devam
edeceği anlamına geliyor" dedi.
Unicredit, ABD Doları/Türk Lirası paritesinin yakında tekrar 4,30
seviyesinin üzerine çıkması gerektiğini savundu.
Usd/try 4,2770 -0,0126 -0,29%
gau/try 180,336 -0,636 -0,35%
usd/zar 12,5009 -0,0559 -0,45%
eur/try 5,0783 -0,0095 -0,19%
eur/usd 1,1862 +0,0012 +0,10%
gbp/try 5,7852 -0,0246 -0,42%
2008'de 1 lira olan dolar oldu 4 lira.
25bin olan borsa da olmuş 100bin.
Rakamlar kabaca.
Koç gibi büyük firmanın bile hissesi dolara karşı bir şey kazandırmamış. Halimiz ortada.
Dolar kuru da başlık da sakin...:)
Herkes sakin bi günde kafa dinleyelim
Ne isi varmis, PUİS'in Facede!
Genc ergen muhabbetimi yapacaklarmis AMK!
Kendi web sitende yayinlarsin, ne kadar gecirecegini olur biter!
Sadece kufurleri duymazsin, emme bilirsin!
Kaynaklar: Ekonomi bürokratları toplantısı bugün yapılacak-bloomberg ht
*kaynaklar: Toplantıda kur, faiz, teşvik maliyet analizi konuşulacak-bloomberg ht
*kaynaklar: Tcmb, spk, bddk başkanları hazine müsteşarı toplanacak-bloomberg ht
dün ekonomi zirvesi toplanıyor diye korku salıp doları aşağı bastılar. bu günde bürokratlar toplantısı var diye doları baskılıyorlar. Hep boş tencere boş tava bunların hepsi hava misali. Toplanıp toplanıp dağılıyorlar. her toplanmalarına toplantıdan bir nane çıkacak diye dolar düşüyor borsa yükseliyor. Bu ayak oyunlarını piyasa 2 kez yedi diyelim. ekonominin gereği adımlar atılmaz da böyle ayak oyunları ile yoklama yapmaya devam ederlerse dolar bir fişekler 4.5 üzerine atarsa ben o zaman bunların alayının sabahın 8 de sarayda REİS in huzurunda itimada toplandığını görürüm.
Dolar/TL 4.2470
bugün pis veriyorlar dolara
4.2785 ten sattığım 2 birimi yerine koymuyorum, bekliyorum :)
Yatırım tavsiyesi değildir , faldan öteye gidemez....
https://www.tradingview.com/x/k63jVu2B/
Bilinenler var, bilinmeyenler var..:oleyo::oleyo:
Alıntı:
Türkiye elektrik dağıtım hizmetlerini yaklaşık 13 milyar dolarlık bir bedel karşılığında özel sektöre devretmişti. 21 dağıtım bölgesini devralan özel sektör oyuncuları özelleştirme bedellerini döviz cinsinden uzun vadeli krediler kullanarak ödemişlerdi. Bugüne kadar bu borçların bir kısmı ödendi. Ama şu anda sektörün yaklaşık 7 milyar dolarlık döviz cinsinden kredi borcu bulunuyor.
Son haftalarda TL'deki değer kaybı, yani doların yükselişi, söz konusu oyuncuların borçlarını TL cinsinden yaklaşık 2 milyar dolar arttırmış durumda.
Aslında bu borç sadece dağıtım şirketlerinin değil, herkesin borcu sayılır.
............................
Özetle: Ey elektrik abonesi, ''benim döviz borcum yok, kur artışları beni fazla etkilemez, olsa olsa maliyet artışlarına yol açtığı ölçüde enflasyon olarak evimin bütçesine yansır'' diye kendini avutma. Sen de döviz borçlususun!
https://www.dunya.com/kose-yazisi/he...orclusu/415006
Dün ekonomi zirvesi sonuç açıklamasında dikkatinizi çeken birşey oldumu. oda şu ekonomi argümanları dışı müdahale yok şeklinde açıklama yaptılar Böyle bir açıklama yapma gereğini neden duydular acaba. Acaba bu yönde adımlar attılarda bu adımları deşifre olupta gündeme mi geldi. Ben onu bunu bilmem ama dolara muaazzam bir şekilde müdahale ediyorlar. bunun başka bir izahı yok.
'''Bir ekonomi politikası ''aracı'' olarak: Toplandık, toplanıyoruz, toplanacağız...'''
@uğur gürses
ekonomi dışı müdahale yok ya da piyasaya aykırı müdahale yok söylemi öne çıkarılmaya başlandı ama biliyorsunuz dün pompa fiyatlarına, yükselen dolar ve petrol fiyatına rağmen beklendiği gibi zam yapılmadı, tam tersine fiyat düştü.
tamam seçim süreci filan diyelim ama çok çok yanlış aksiyonlar bunlar..
ŞOK marketlerin halka arzını düşünün... Defakto ve Beymen erteledi ama Şok Market ısrarla halka açılacam (kitleyecem) diyor. hem arz sürecini uzattı hemde fiyatı düşürdü. Demekki halka arzdan gelecek paraya çok ama çok ihtiyaçları var.
Şu haber kaynaklarını kullanarak bariz manipülasyon yapılıyor, borsa olsun Para piyasaları olsun, önce üst düzey bürokratlar toplandı haberi yayılıp doları shortluyorlar, ardından ehehe rutin bir toplantıydı diyip geri düştüğü yere usulca gelmesini sağlıyorlar.
3 kağıtçılık her yerde moda oldu.
Şimdi toplantı biter faizleri artırma kararı aldılar diye yine yalan bir haber çıkar, sonra yok ya yanlış anlaşıldı,haziran ayında PPK kurulunda görüşülecekmiş diye haber çıkar.
Millet zararını kapatmak için her türlü 3 kağıda girmeye başladı.
Haber Bloomberght de "Merkez Bankası'nın verilerine göre 4 Mayıs haftası itibariyle yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatları 3,4 milyar dolar düşüş kaydetti. "
Ülkede 2 ana meslek var Mütahitlik, trader lık :kahkah:
Öğrenmişiz bu işi ama
3.4 milyar dolar eksilen döviz tedilat hesapları kamu bankalarından ise kamu bankaları üzerinden doları şhortladıkları iddialarını güçlendirir. Göstermelik toplantılar ve toplantılardan bir türü çıkmayan faiz artırımı kararı ama diğer yandan dövize gizliden yapılan müdahaleler. Olay bu galiba
dolarda kısa vadeli hedef 4,18 ler olabilir mi?
Doğuş'un Maslak'taki arazisini Güriş aldı
Güriş Holding, Doğuş Grubu'nun Maslak'taki 2500 metrekare arazisini satın aldı.
https://www.dunya.com/sirketler/dogu...-haberi-415120
http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=5502
4.20 ve aşağılarından azar azar dolar alayım diye düşünüyorum.
bugünde eve ekmek götüremedik
stoktan yesinler
Düşüşün sebebi toplantimi acaba global de mi düşüyor?
Dolar bugün gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kaybediyor.Brezilya,Polonya,Meksika parabirimleri dolar karşısında %1'den fazla değerlendi.
Dolar hep yükselecek değil ya mini bir düzeltme sonra tekrar yola devam.
120 Min 4.2303
ValueWhen
https://i.resimyukle.xyz/A0TSN2.png