Bugün akşam gönderecek bizim kaplumbağa😂
Printable View
Bugün akşam gönderecek bizim kaplumbağa😂
Kutpo konsolide bilanço açıklıyor. Son gün 19 Ağustos. Sürpriz yapıp bugün açıklarsa bilemem.
Zamanında çok bekletir demiştim bu hisse için de her yukarı hareketinde 7tl ve üzerinde mallanan küçük yatırımcı oldu.
Uzunburun...
SM-M105G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hissenin bekletmesi sorun değil, hissenin sahipli olması, sığ olması, baskılanması sorun. 2016 yılının son aylarından başlayan düşüş trendi teknik olarak kırılmış durumda. Temel olarak destek gelirse hisse yönünü yukarı çevirecektir.
Nihayet yazdınız topige Venedik bey. Sandım siz de pes edenlerdesiniz. Burada olmanız bize güç veriyor emin olun.
Üstad, Kutpo ile yolculuğa devam ediyorum. Bıkmadan usanmadan. Sonu hayır mı olacak şer mi bekleyip göreceğiz. Ekonomideki sorunlar elbette Kutpo için olumsuz oldu. Fakat ihracat ile bunu aşmaya çalıştı. Sıkıntılı yıllar geçiyor. Dünya resesyon tehlikesi ve büyük borç batağında. Parasal genişleme ile bu aşılmaya çalışılıyor. Amerika-Çin ticaret savaşının ne yöne evrileceği önemli. Doğu Aldeniz, Körfez, bunlara ilave sorunlar. Kısaca içte ve dışta bir çok sorun mevcut.
Sayın venedik o dönem uzun burun nicki ile burada sizlere bir grafik paylaşıp 3 farklı osaliktan bahsetmiş ve 3. Olasılığın gerçekleşmesi durumunda bir yıldan fazla bir zaman diliminde bekletir demiştim.
Hatta bazı arkadaşlar beni eleştirmişti.
İşte 3 olasılık bir buçuk yıl ardından son buldu.
Lâkin düşenin kırılması hiç bir şey ifade etmiyor şu an.
Hisse bir türlü 5.10 barajını geçemedi ve yönünü yine aşağı çevirdi.
Belkide düşenden onay içindi bu alaşağı dönüş.
Egerki böyleyse yine haftalarca bekletebilir.
Ama eninde sonunda hak ettiği yere gidecektir.
Bu önümüzdeki iki hafta hacimli ve sert yükseliş olmalı ve bunuda bekliyorum.
Zaten o yüzden burdayım.
Lâkin buda olmaz ise sene sonuna kadar toplamaya devam edeceğim.
Herkese bol kazançlar. SM-M105G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın kafkas26, hisse 5,1 barajını ve diğerlerini çok kolay aşabilir ne yazık ki tahta sahibi bunu istemiyor. Yoksa bu tahtada operasyon yapmak çok kolay. 3 yıl önce operasyonu bilanço ile yaptılar. Endeks 70000 seviyelerindeyken bir çok hisse kıpırdamazken Kutpo aldı başını gitti. Ciddi işlem hacmi yaparak. 120 bin endesktede yerlerde süründü. Yukarıdan dağıtılan malın toplanması vakit alıyor. İllaki fiyat bir gün yine başını alıp gidecektir. Bu bilanço ile olur başka bir haber ile olur bilemem. Toplamaya devam etmekten başka yol yok. Belki yanlış fakat inatlaşmaya devam.
Sirket olumsuz haber ve bilanço haricinde pek yatırımcıya açıklama yapmıyor. Patron Nafi de ilgi alaka kalmadı kızı sürmeli de insgram da foto atmaktan başka bir halt yaptığı yok
Bu bilanço kırılma noktası olabilir sektör olarak kapasite bakımından eşi benzeri yok ama kar i bir şekilde hiç ediyorlar porselen e geçtiğimiz senelerde cin mallarına ek vergi getirdiler ve dolar daki artış ta ithal porselen i de etkileyecektir
Cari açık veren Türkiye cari fazla vermeye başladı bakalım bizim bilanço da nasıl bir etkisi olcak outlet mağazasında bile 5 tl nin altında kupa bardak tabak yok ama hisse 5 görünce gibi geri çekiliyor
Bilanço yu gondermeyerek belki bize iyilik yapmıştır bayramı zehir de edebilirdi
Biz nedesek boş Nafi ne derse o
Nafi bence çaycı ile anlaşsın.
Fonların elinde yığınla mal var.
O malları toplayan çaycı bu hisseyi tavan tavan götürebilir.
Adrenalin o zaman başlar.
Hisse resmen kan ağlıyor.
Koca şirketin günlük tl marjı 200 bini geçemiyor.
Yazık
Gerçekten içler arası...
2018/06 bilançosundan önce 87bin endekste 5.00 üstünde kalmayı başarmış,güzel gelen ilk yarı bilançosu sonrası 5.95 görmüş..2018/06 dan daha kötü bir bilanço mu bekleniyor yoksa emeklilik yatırımdaki yüklü mal mı yatırımcıları korkutuyor anlayamasam da mevcut fiyatlardan alım yanlısıyım ve de beklentim geçen yıldan bile daha yüksek.
Alan yok satanı bilmem ne yapayım modunda. Bilanço öncesi iyice öldürdüler hisseyi. Gelecek olan bilanço merak konusu. Bakalım Nafi ve saz arkadaşları ne planlamış göreceğiz.show mu yapacaklar yoksa gömecekler mi.
4,76 özellikle gösterildi sanırım,bilanço güzel gelirse ikili dip yapmış olacak inşallah..
2018/03de 67 milyon olan yurtiçi satışlar 2019/03 de 59 milyona düşmüş,baş nedeni ciroya%20 civarı katkısı olan ambalaj fabrikasında %95 oranında piyasaya yapılan üretimin durdurulmasıdır,önemli miktarda personel de çıkarılmıştır.Şirket bu olumsuzluğu özellikle ihracat sayesinde aşmaya başlamiştır,2018/03de 28,6 milyondan 2019/03de 43,8 milyona %53 artış.
Bilançonun son günü geldi,2018 ilk yarı karını yakalarsak asıl iyileşme farkını 2. yarıda göreceğiz.
Her zaman bilançoyu son güne kadar bekletmenin doyumsuz zevkini yaşatmayı beceren ender şirketlerden birisi Kutpo.
Mr.kutponun bilançosunda elmas bulucakmiyiz bakalım..
umutlu olmayın derim,veriler pekte içaçıcı değil!iptal edip dağıtmadığı karla kefeni yırtmışşş
Faaliyet dışı ile yırtması olası.
24 milyon civarı vergi öncesi kar gelir herhalde.
Gelirse iyi gibi.
Kar: 20.710 milyon
Hayırlı olsun.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/783078
Henüz detaya bakmadım ama bence fevkalade güzel bir kar rakamı açıkladı.
İlk çeyrekte 7 milyon, ikinci çeyrek 21 milyon.
Bu şartlarda iyi bir rakam bence, fikri olan yok mu.
Bu ekonomik krize rağmen kar açıklıyor olmasına üzülelim mi ağlayalım mı bilemiyorum. Çünkü olumlu gelen hiç bir bilançoya tepki vermedi. Ekonomideki durgunluk hasılatlarda % 1 lik bir düşüş yaratmış . Zarar açıklayan bir çok şirketin fiyatı bizimkinden iyi durumdayken kar açıklamayı başaran Kutpo’nun bu fiyatlarda olmasının bir anlamı olmalı sanırım. Gerçek şu ki şirket daha fazla satış yapmak için yeni pazarlar bulmalı.
Çok güzelde bir türlü bu hisseye yansımıyor kar ediyor karı yedek akçeye atıyor spek yükselmesini istemiyor bu kağıtları elinde tutan kafasında bir eksiklik var herhalde insan neden hissenin yükselmesini istemez amacı nedir herhalde belediye gibi amme hizmeti yapıp kar amacı gütmemezlik yapmaz..Anlamış değilim bu nedir yahu. Spekmiş bence bu spek hiç kafası çalışmıyor yada şirketin sahibi insan firmasının borsada ve ülkede daha iyi konuma gelmesi için baskı yapmaz yapmamalı. Yapıyorsada ne karı vardır anlamış değilim.
koskoca firmanın işlem hacmini görünce insanın güleceği geliyor yuh yani günlük toplamda 9.000 lot veya 15.000 lot bügünkü 57.000 lot ne satan memnun ne alan memnun yani bu kağıtlar nerede bu kadar halka açıklık oranının çoğunluğu nerede yani kim isterki parasının durduğu yerde saymasını maksat kar etmekse...
Hisse tamamen operasyonluk bir hisse. Vakti saati geldiğinde alır başını gider kimseyi dinlemez. Sorun o vakit ve saatte burda olmak.
İkinci çeyrek net 20.710 milyon kar ile hesaplamalara göre
Defter değeri 8.18 TL
pd/dd 0.54
olarak daha ne kadar bu fiyatlarda seyreder.
Ama bu da bir gerçekki bu hisse beklete beklete adamın ömrünü çürütür, en azından bulaştığım dönemden bu yana bir hayrını görmedim desem tam olacak.
Onun için rahatsız olamayacağım küçük bir miktarı tuttum sadece. Haberleri harcamakta üstüne yoktur, yarına da es geçerse şaşırmam şahsen.
Bence tavan yapar bugun %10
Bence çok iyimsersin sn. Kumbar, Kutpo iyi haberleri katletmekle ünlüdür.:)
21 milyon kar ile 5 lira bile olamadı, yuhhh.
Ömür törpüsü aq
Kutpo klasiği. Kötü bilançoda göm, diğer bilançolarda ölü taklidi yap. Bunada şükür diyerek ya sabır. Gün ola devran döne.
Ya sabır venedik bey. Çıkacak kokusu bu işin bir gün.
https://i.hizliresim.com/lQqRyB.jpg
İyi bilançoyla, iyi endeksle günü 55 bin lot işlem ve 2 kademeyle kapattı.
Burada kuşlar ne ötebiliyor ne de uçabiliyor, çünkü çamurdan, taştan kuşlar.
Hisse toplu. Piyasada dolaşan lot sayısı çok az. Hissede yukarı hareketin olması için ciddi bir hissenin bir yerden başka bir yere devrilmesi gerekiyor. Er yada geç bu olacak.
Haber gelmeden gitmeyecek bilanço bekletin paralel geldi yüksek gelse is değişir di borsa da kural belli yukselemeyn hisse düşer bunu görüyoruz
Henüz niyetleri yok. Çalkalamaya devam.
Karanlık gecelerim ömür törpüsü kutpo