19 ağustos cuma bilançonun açıklandığı gün ile 22 ağustos pazartesi günü kayıtlarını içeren takas tablosu malı artan kuruma bakın https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5b16741623.jpg
Printable View
19 ağustos cuma bilançonun açıklandığı gün ile 22 ağustos pazartesi günü kayıtlarını içeren takas tablosu malı artan kuruma bakın https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5b16741623.jpg
Sektör değerlendirmesi yaparken firmalarımızın karları tabiki önemli olmakla birlikte nakit üretim durumları aslında en dikkat edilmesi gereken konudur.
Sektörden 2 firma daha alıp 2. dönem verilerine göre nakit üretimlerine bakarsak;
Çimsa:Nakit üretim 361.657.096 Hasılat:3.595.190.391
Oyak:457.243.792 Hasılat:4.709.396.823
Nuh:103.709.365 Hasılat: 3.063.573.451
İlk etapta bu rakamlara bakınca diyebilirsinizki işte bu sebeble düşüyor diğerlerine göre nakit üretimi az ancak durum oda değil Nuh faaliyetlerden elde edilen nakit akışlarında açık ara önde,
Nuh:305.653.544
çimsa:109.237.045
Oyak:231.592.230
Diğer firmalarda finansman faaliyetlerinden yani kredi kullanımından kaynaklanan nakit girişleri rakamı artırıyor. Çimsada ve oyak çimentoda net 700 milyon civarı kredi kullanımı var nuh çimentoda 573 milyon. Yine ödenen temettülerde nakit akış rakamından düşmektedir. 2022 yılı içinde çimsa 200 milyon temettü öderken nuh 322.959.240 tl temettü ödemesi yapmıştır.
Ayrıca yinde ilk 6 aylık dönem içinde yapılan 225 milyon Tl lik duran varlık alımınıda hesaba katarsak nakit akım tablosunun açık ara şampiyonu NUH çıkar.
Hacim istediğim kadar düşmedi oluşan mumda ne yazıkki iyi değil endeks şovunu yaprken ayak uyduramadık. Ancak borsada işler biraz sırayla yürür gördüğü zirveyi geçene kadar yazmaya biraz ara vercem,, Finansallar kötü değil ancak spek kardeş acımasız
https://twitter.com/NuhCimentoGrubu/...pXqL4v8GA&s=19
EN IYI HISSEDAR DA OLMAK ISTIYORUZ
Nuhun hektaştan neyi eksik???
Bizimse fanatik bir tahtacımız var, standart olarak hisseyi eziyor... Bir gün hisseninde tahtacı dan intikamını alması dileklerimle :) buradan mal dağıt bakalım ilerde geri toplamak için yardırırsın. Az ibret alsan...
vay be kimse kalmamış
çok şükür birden çok korktumkimse olmayınca
2005 yılından beri bedelsiz vermemiş ne zaman sermaye arttıracak bu nuh çimento
geçen haftaya listeye 26. sıradan giren NUHCM bu hafta bana yüzde vermez malda vermez. diye düşündüm.. (bende olsam bende vermezdim :kahkah:).. CRLN 9.90 direncine nokta atışı yapmış.. geçerse, arkasından söylenecek tüm sözler dedikodu olur.. ama altta 75.00 ve 73.50 destekleri halen aktif.. bir durak belirleyip beklemekten başka bir sey yok.. :kahkah:
not. bu durak 81.65 ve üstüde olabilir.. iyi çalışmalar...
https://i.hizliresim.com/bujqxbc.png
Bilanço gelsin de hangi gemiye bindiğimizi bilelim.
günlükler Murat 124, haftalıklar lamborghini.. birinden biri ağır basacak...
malsız çulsuz ama çok yakın takip ediyorum.. haftalıktaki 75.00 desteğini çöp gibi kırdı
günlüklerdeki 70.90 69.90 aralığı bir yerde bulunsun..
Cümleten bol kazançlar değerli arkadaşlar.
Değişirse kahrolayım. bildiğimiz nuh.
NOT: Allahdan çimsayada gönül vermişiz zamanında. Tabi ya.
kahve üzerinde kaldığı sürece alttaki destekler şimdilik çöp..bu hafta kulağımız sende olacak.. samba mı vals mi:kahkah: 79.45 otobana çıkış gişesi.. iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/kuvjrwd.png
Otobanda hız sınırı kaç km ? 100-130 en fazla kaçla gidebilir ki ? Asfalt ağlarmı ki?
Her hafta en az 2 kez o otabandan geçiyorum hız ortalamam 130 falan ciddili ama iş icabı gebze izmit arası geçiyorum o yoldan viyadüğü seviyorum bir taraf liman bir taraf fabrika yolu eğlenceli kılıyor :D
geldik karaağaça.. ben sözde 85.50 direnci dikkate almam.. önünde crln 84.00 direnci var,, üzeri 2 kapanış ile benim yorum hakkım sona erer..
Sanki memlekette para sabit degerde de bu hala 80lerde. Şaka gibi. Smrtg kmpur gibi hisseleri alanlar şu anda zengin. Biz de yüzde 20 yapsın diye bekliyoruz aylardir
bir tane çimentocu portföyde olsun diye bunu aldım en ağır gidenlerden birini bulmuşum.
Bütün çimentolar uçmuş hatta hala uçuyorlar ama Nuh çimento neden böyle sürünüyor acaba.limanda işler nasıl acaba
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de cimsaya kaciyorum yarin. Size bol kazançlar
Hele şükür 85.50 üzerine attı. Bakalım nereye kadar gidecek. Kanal istanbulu yapıyoruz açıklaması da geldi. Bakalım pazartesi çimentolar nasıl açılacak.
Yine yerlerde sürünüyor... kurtuldum senden... alan hayrını görsün
Göltaş hissesinin pabucu bile olamaz bu. speği safi küçük rakamlara trade yapıyor gibi...
Bilanço güzel sanki ptesi bilanço ile genelde salar,salarsa geri geliyorum
Geçen seneye göre net kârını sadece % 125 artırmış... pehhhh
satışlarını ise % 224 artırmış velakin bana göre başarısız...
Pek çok şirket kârlarını % 300-400 artırıyor...
Beklenti ve yatırım konusunda muamma...
Hep aynı hareketleri yapıyor ezberledik artık
1 ay önce 71 liraydı...
spek kendi çalıp kendi oynuyor...
70 lerde bekliyorum alım için...
Bilanço açıklayan şirketlerin hisselerini aşağıya çekmek borsa'da moda oldu...
klasik spek kafası hakim borsada maalesef...