Ssizde sağolun ,insanlar kazanınca tanımadığımda olsa seviniyor mutlu oluyorum ,daha çok kazanmanız dileğiyle ,buralara pek yazmıyordum bir iki yıldır .
Printable View
Maşallah Sn Horasanlı cep telefonumdan izlediğim 100 hisse arasından Acseli seçtim.Sizi tanımıyorum fakat temelci arkadaşlar yazıyorlar foruma sıraya geçmişler demek geçmiş yıllarda önemli paylaşımlarınız olmuş Acsel yada diğer hisselerde tebrikler. İyisiniz fakat borsadan emekli olmanız gerekir bence sermayeyi büyüttüğünüz için sakın son yazdığım cümleyi yanlış anlamayın.
Bir daha grafik baktım küçük yatırımcıyı mağdur etmemiş hisse Acsel he dolar bazlı zirvesinin gerisinde daha açık yazıyım bu hissede trade etmeyende geçmiş yıllarda iyi para kazanmış sermayesi küçük umarım hep küçük sermayeli bebek hisse olmaya devam eder ve temettü hiç vermesin zaten büyüme hissesi temettü bekleyenler başka kapıya kış kış.
Acsel de düzeltme düşüşün bittiğini düşünüyorum bence önümüzdeki hafta yükselişine devam edecektir izlemeye devam.
68 altına gelmedikçe yön yukarı yana doğru kayabilir
25 ekim de 3, çeyrek açıklanmış ve ekim ayı ortasından beri düzeltme yaşayan hisse acsel bence en kötü 60 civarları diptir ve mantıklı olan 3 haneli rakamlarda kalıcılık sağlamasıdır izlemeye devam.
Bugün zayıf kapattı seansı acsel fakat teknik grafik çok iyi durumda.izlemeye devam.
Endeks 3100 Acsel 62 TL ,
Endeks 4700 Acsel 71 TL
Tekniği bir kenara bırakın ... Gözünüzü kapatıp sıradan bir hisse seçip ona yatırım yapsaydık en az 2x yapmıştık...
2 ay önce Acsel hissesi 50 civarlarında diğer hisselere göre geride kalmış fakat ben şans vermeyi düşünüyorum hem temeli hem de teknik grafik iyi durumda zaten geçmişte de para kazandırmış hisse acsel.
Acsel bugünde zayıf kapattı seansı bence sıkıntı yok izlemeye devam.
Ben takasa bakmam izlemem zaten Acsel normal yükseliş trendini yaşıyor arada sırada düşüşler ve yükseliş olması normal bence he son günlerde yataya bağladığı için ben acsel hissesin de onumuzdeki günlerde yükselişine devam edeceğini düşünüyorum he yatayda şuan acsel belki 2 hafta bekleriz zamanı bilinmez.benim için sabır.
Acıselsan Acıpayam tarafından yapılması planlanan tesis kapasite artış projesiyle ilgili ÇED süreci başladı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının açıklaması şöyle:
DENİZLİ ili ACIPAYAM, ilçesi Aşağı İmar Mahallesi, 885 Ada, 25.450 m2 Yüzölçümlü 1 Numaralı Parsel (Aşağı Mahallesi Acıselsan Caddesi No:25 Acıpayam/Denizli) mevkiindeki Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi Ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Selüloz Türevleri Üretimi Ve Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi Kapasite Artışı (Karboksimetil Selüloz 35.000 ton/yıl, Saf Karboksimetil Selüloz 15.000 ton/yıl Kapasiteli) projesi ile ilgili olarak DENİZLİ Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.
Ayrıca grafikte bakıldığında borsa çok büyük düşüşler yaşamış fakat Acsel az yada çok para kazandırmış hissedir beğendiğim yönü satışlarının büyük kısmının ihracat olmasıdır son dönemde eleştiri olması normaldir az prim yaptı diye fakat bence sağlam ve diğer balon hisselere göre riskinin düşük olmasıdır zaten yeni temettü 25 endeksine girdi daha önemli olan sermayesi küçük bebek hisse olmasıdır yazdığım sebeplerden dolayı 2023 eylül ayına kadar şans vermek gerekir bence kısmet diyelim.
10 kasımda yükseliş başlamış acsel de 15 kasım da yükseliş sonlanmış seans kapanışı 75,10 16 kasım da düzeltme düşüşe başlamış en yüksek gördüğü seviye 80 TL. Bugünde düzeltme sayılır yatay illa kırmızı kapatmasına gerek yok acsel hissesi 6 günden beri düzeltme yaşamaya devam ediyor.Olumlu yönü yataya bağlaması düşüş yaşamaması olumsuz yönü düzeltme hala bitmedi fakat şuan için bence acsel hissesinde sıkıntı yok bir tarafa karar verecek fakat bence yukarı yönlü yükseliş olacağı yönünde.
satışa koyunca alıyor satmak istersen üç kademe aşağıda alışta bekliyor.al satla para kazanmamıza müsade etmiyor speğimiz.Bu defa hisselerimi vermiyeceğim.son defa 54 den kapmıştı.
Yarın Cuma haftalık kapanış olacak 15 kasım da yükseliş sonlanıyor 75,10 seans kapanışı bugün 73,20 seans kapanışı 16 kasım en yüksek gördüğü seviye 80 TL fakat önemli değil seans içinde ne yaptığı önemli olan kapanış bence yarın 75,10 üzerinde haftalık kapanış yaparsa iyidir 18 kasım cuma haftalık kapanış 72 TL.11 kasım cuma haftalık kapanış 62,10 TL.25 ekim akşam 3,çeyrek açıklanıyor acsel hissesi kapanış 62 TL sonra 9 kasım tarihi düzeltme düşüş sonlanıyor kapanış 57,70 sonra kısa soluklu yükseliş başlıyor sonra tekrar 6 gün düzeltme yeni başlayan yükseliş dalgası 3 hane rakamlarda kalıcılık sağlayacak mı? izlemeye devam. piyasa neden acsel hissesine olumsuz bakmış sonuçta kar açıklayan hisse böyle düşüşü hak etmemiş hisse.Eğer düzeltme bittiyse bence 3 hane üzerinde kalıcılık sağlaması mantıklı olur.
2019 dan beri 25 kat verdi
Trend yakalayan al sat yapan benim gibilere bir 25 kat daha verdi.
En az 3 4 kat potansiyeli daha var ama sabır bir dinlenecek belki 6 ay belki bir yıl bir grafiklere bakın psdtc cimbeton çıkış sonrası 6 ay 1 yıl dinlendiler yeniden çıkıyorlar
Tekrar yazayım 68 altına gelmedikçe yön yukarı yada yatayda konsidilasyon üstte serzenisler olmuş bundan iyisi kontrol hektas Sasa var yüreği yetenlere
Trade imkanı verdi gene bugün vermemesi lazım neyse önemli olan seans kapanışı fakat bu devran böyle gitmeyecektir hisse zaten yükseliş trendinde zamanla kabuk değiştirecektir trene bence uygun yerden bindiğimi düşünüyorum.
Benim kafamdaki düşünce 2023 eylül ayı Acsel 200 üzeri kalıcılık sağlarsa bence başarıdır.Düşüşler ve yükselişler olsa da hissenin teknik grafik çok iyi durumda boş yükseliş yaşamıyor.ayrıca haftalıkta iyi kapanış yaptı daha önemlisi büyük hareketine bir başlarsa sağlam yükselişler yaşayabilir Acsel bol şanslar.Ben aynı hissede al,sat trade etmem büyük hareketi beklerim sabırla.
Cuma günü yaptığı primi geri verdi,trade hissesi Acsel boktan hem de çok boktan bir hisse kuruş hesabı yapıyorlar bu devran böyle gitmez umarım tüm malınızı kaptırır ve malsız kalırsınız umarım o dönemde hissede olurum kısmet.
Ben sattım sinirlenmek istemiyorum para kazanmaktan daha önemli. iyi şirket olabilir Acsel fakat bana göre değil he umarım kısa vade de 3 haneli rakamları yaşar herkese bol kazançlar.biri gider biri gelir yüzlerce hisse var zaten.
Kılıçlar çekildi demek mecazi yazdım.Benim aldığım hisse Magen hissesi zaten Acsel hissesiyle 2023 eylül nerede olur diye düşüncemi yazmıştım 2023 eylül ayında bakarız 2 hisse fiyatlarına zaten odaş forumuna arada sırada yazıyorsunuz.ayrıca acsel hissesi isterse 500 TL olsun ben yollamışım zaten arkaya dönüp bakılmaz borsada.bol şanslar size.
Borsada farklı sektörlerdeki hisseler kıyaslanmaz ama bir tanesiyle acsel i kıyaslamak istiyorum
Ciro, kar, özsermaye, dönen varlık vb. rakamlar son bilançoda birbirine o kadar yakın ki, sanki aynada yansıması
Görünürde farklı olan iki şey var...
Ödenmiş sermaye ve borsa fiyatı...
O hissenin ismini yazmayacağım, bilenler zaten bilir...
Onun sermayesi 3,75 M iken cari borsa fiyatı 1150 lira
Acsel'in sermayesi ve borsa fiyatı malum...
Yani onun sermayesi acsel in 1/3 de
Her şey aynı olduğuna göre, acselin 70 lira olduğu yerde o hisse 210 liralarda olmalı..
Ya da onun 1150 olduğu yerde acsel 350 lira olmalı..
Görünürde iki farklı şey var demiştim..
Demek ki görünmeyende en başta spek geliyor olmalı...
Evet sn kubilayn egeen de beraberdik. Ben 500-600 lü fiyatlardan sonra başka tahtalar geçmiştim.
Burada acsel 6. aydan sonra inanılmaz bir frene bastı.
Bu durumda ihracat çalışması sebebiyle dış pazarlardaki resesyon etkileri de mevcut.
Bu yıl bitmesi gereken yatırımın 2023 ortalarına sarkmasının da etkileri var..
Sonuçta egeen de gösteremediğim sabrı burada göstermeye çalışıyorum ama
bistte tarihi rekorların kırıldığı bir zamanda, hissenin geri kalması sabırları da zorluyor hani..
25-27 tl aralığında kaptırdım acseli spek efendiye.48-54 aralığında oynuyordu o arada yine aldı benden.72-80 aralığında onunla alıp o satınca bende verdim.72 de tekrar geri aldım.Anlıyacağın bu güzelim kağıtta maymuna çeviriyor insanları spec efendi.işin kötü tarafı yükselen egeenden biraz satıp durağan acsele geçmek üzmüyor değil.
FK sına bakmak lazım ACSEL in degerlendirirken ! Daha sektörünün cok altinda ( yaklasık 10.5 ) .
Yolu var daha cok..once bir sektor ortalamalarina gelsin..ki her gün tavan tavan giden FK sı Acselin 5..6..katı hisseler varken..
Once bir CED raporu onaylansın..insallah hizla gercek fiyatlamalara gideriz..Az bir zaman kaldı...ytd
Sn. Horasanlının da mevcut durum ve gelişmeler ile ilgili görüşlerini almak isteriz.
Bu arada nasılsa gözden kacan ve bir sekilde fiyatlanmayan ( belkide bilincli olarak ) ACSEL in BIST KATILIM ve TEMETTU ENDEKSINDE yer alması..
Listeye bir bakilirsa hangi sirketlerle bir tutuldugumuz görulecektir. Tamamen DEVLER LİGİ ! Bist in onemli sanayi sirketleri..yatirımcının görmedigini piyasa düzenleyicileri ve aktorleri görmüs ki anlasılan. Hakettigi yere ve konuma , gelecekteki degere gore ! Listeye dahil etmisler.. ytd
https://i.hizliresim.com/onjtrss.png
acsel $ haftalık grafik...
ne oldu olumsuz bir haber mi var
Bilinenlerin dışında yeni bir haber yok...
Son bir aydır günlük devre kesmeler rutine bağladı...
Seansın ilk yarım saatinde devre kesmese rahat edemiyor..
İşi bilen seans başında satıp, % 4-4,5 aşağıya emir girse abat olur...
Tahtanın sığ olmasının da etkisiyle,
Ya çok düşük maliyetli fazla malı olanlar, yeter bu kadar deyip satıyor,
Ya da kredili falan alanlar var, diken üstünde olduklarında en küçük bir salmada hepsini veriyor...
Son zamanlarda devre kesmediği gün yok gibi...