Tþkler sn rxpu..
Brunson jet hýzýyla giderken aklýma gelen bir diðer soru; brunson ne biliyordu, neden bu kadar önemliydi? Tabii bu sorunun cevabý bu forumun konusu olur mu emin deðilim 🙂
Printable View
Ýlerleyen günlerde de KANDIRILDIK ALLAH AFFETSÝN der olur biter...
Yav gerçekten anlamýyorum. Büyük olduðumuz sanýlýyordu. Olmadýðýmýz ortaya çýktý. Bu kafa ile gidersek zati hiç olamayýz. Boþuna tatava yapmanýn anlamý yok. En sonunda mantýklý bir hamle.. USD açýsýndan ise bu Olaylarýn hiç bir anlamý yok .
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Ouvv tam muhalefet olacaðým aklýma Atatürk'ün bankadaki hisseleri geliyor, odaklanan odaklan CHP hisse CHP hissehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a015220b16.jpg
Bence Brunson'un þahsý çok derin bir kiþilik deðil. Türkiye'deki yüzlerce hatta binlerce misyonerden belki bir gömlek yukarýda. Ýstihbarat veya ajanlýk faaliyetleri içinde de bulunmuþ olabilir. Brunson bana göre daha din aðýrlýklý bir kiþilik. Kendisine sunulan ajanlýk veya istihbarat opsiyonlarý ile dini alandaki hedeflerini daha kolay gerçekleþtirebileceðini düþündüðü için böyle bir çarkýn içine girmiþ olabilir. Yani Brunson'ýn þahsýnda temel hedef din ve misyonerlik.
Ancak Amerikan politikacýsý için bu bu þekilde deðil. Bana göre hem Brunson'ý hem de Türkiye'yi kendi politik hedeflerine ulaþmak için kullandýlar. Ama sadece iç politika ile ilgili faydalar da saðlamadýlar. Türkiye ile gelecekte yapacaklarý bazý *daha önemli* pazarlýklarda ülkenin zayýf noktalarýný test ettiler.
Türkiye'nin tek stratejik hatasý Trump ve þürekasýný iyi analiz edememesinden kaynaklandý.
Dikkat edilirse Amerika'ya verilen diplomatik ve politik tepkiler bugüne kadarki politikalar ve diplomasi düzlemindeydi. Ama bu hatalýydý. Çünkü bugüne kadar Amerika Türkiye ile hep pazarlýk etmiþ ama Türkiye'yi son noktaya kadar zorlamamýþtý.
Zira Trump'tan önceki politikacýlar sistem teammüllerine göre hareket eden klasik bürokrasiye ve diplomasiye baðlý politikacýlardý.
Türkiye aslýnda týpký diðer dünya devletlerinin de Amerika ile yaþadýðý þekilde karþýlýklý güçlerin sonuna kadar zorlandýðý bir müzakere sistemini deneyimlemiþ oldu.
Aslýnda Çin dahil diðer ülkelerde bu farklýlýðý öngörememiþlerdi.
Politikacýlar karþýlarýnda bir tüccarýn olduðunu önceden fark etmeliydiler.
Peki eski Amerikalý politikacýlar aptalmýydýlar ki þu anki tüccarlarýn davrandýðý gibi davranmadýlar.
Aradaki önemli fark þu, bu tür tüccar politikalarýn ilk adýmlarý eðlenceli ve baþarýlý geçer, ama aslýnda tek tek orta ve uzun vadede karþýlarýna aldýklarý güçler birleþmeyi seçebilirler. Unutmayalým ki Rusya'yý Amerika çökertmemiþtir. Tüm dünyayý yanýna almayý baþaran bir Amerika çökertmiþtir.
Amerikanýn bugünkü gücü Trump'ýn düþündüðü gibi Amerika'nýn kendi öz gücünden deðil geçmiþte verdiði tavizlerden ve kaynak aktarýmlarýndan kaynaklanmaktadýr. Cari açýk vermeyen bir Amerika dövizini dünya'ya rezerv para olarak kabul ettiremez. Dünya bu parayý rezerv olarak kabul ediyorsa karþýlýðýnda düþük gümrük tarifeleri ile Amerika'ya mal satabildiði içindir.
Trump kýsa vadeli politikalarý ile uzun vadede Amerika'ya vereceði zararýn farkýnda olmayabilir. Ama Amerika'da bunun farkýnda olanlar var. Önümüzdeki dönemde iþte bu grup ile Trump'ýn savaþýna þahit olacaðýz.
Umarým Trump kazanýr. :)
Papaz Brunson ne ki !
Abdülhamit kendisine suikast yapan ve bu sýrada 26 kiþiyi öldüren Belçikalý Edward Joris'i idama mahkum edildiði halde serbest býrakmýþtý.
Siz kendinize dürüst olun ve kendinize þu soruyu sorun bu ülkede ne olursa ben bu zihniyetin yanlýþýna yanlýþ derim ve doðruyu baþka yerde ararým öyle bir ihtimal var mý hangi olay bana bunu yaptýrabilir ama bence bunu cevabý öyle bir seçenek yok olacak.
Yýl baþýnda 3.80 þimdi 5.91, Dolar düþtü iþler týkýrýnda ...
Arkadaþ gayet güzel anlatmýþ. Türk Halkýnýn icinde bulunduðu durum tam da bu.
SM-J730F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ABD Baþkaný Trump, "Brunson'ýn salýverilmesi memnuniyet verici, onu bugün günü Oval Ofis'te aðýrlayacaðým" açýklamasýný yaptý. Trump bir gazetecinin Türkiye'deki yaptýrýmlarýn kaldýrýlýp kaldýrýlmayacaðýna iliþkin sorusuna, Brunson konusunda Türkiye ile bir anlaþma yapýlmadýðýný belirterek dolaylý olarak 'hayýr' cevabýný verdi.
Güzel tespitler ama hiçbirisine katýlmýyorum 🙂
Sovyetler daðýldýktan sonra ABD tek süper güç haline geldi. Batý bloðu dediðimiz ülkeler zaten ABD ye askeri ve ekonomik açýdan baðýmlý ülkeler.. Sovyetler in daðýlmasý sonrasý Çin in dünya ekonomisine entegrasyonu da yine ABD nin projesidir.
Trump ile birlikte baþlayan yeni süreç yine ABD ve Batý bloðunun çýkarlarýna hizmet ediyor edecek.. ve Trump da vazifesini çok iyi yapýyor..
Kýsaca , Trump ýn bir kenedy ya da nixon olma ihtimali çok düþük..ayrýca Amerika nýn imaj yönetimi konusunda da çok iyi olduðunu unutmayýn..🙂
bugün de iyi çomar yaptý. dansözlükten beli kýrýldý adamlarýn.. saldýracak yer arýyorlar.
Erdoðan, 'sözünde duramadý' eleþtirilerine, "ben orada bu fakir dedim ama þu anda zenginim" diye cevap verdi
https://twitter.com/zatungcom/status...08909546573825
Bugünün basýnýnda Neþe'nin ahenkle danseden saçlarý gibi Reyizin .öt kýllarýnýn da dansettiðini göreceðiz..
Abi þimdi dediklerini tamamýyla olmasada kýsmen doðru bence kýsmen de aþaðýdaki maddeler adýna yanlýþ
Yani Trump in iþi çok zor
1. Adamlar Amerikalýlar bi kere dünyada Antin kuntin çok iþe imza attý bundan mutevelli antipatikler ve herkes onlara karþý birlik olmuþ durumda artik. mesela bizler onurlu duruþ gösteren adamlar olaydýk azda olsa, gidip Kerkük te kafaya çuval yiyince tepki korduk ama komadik komayinca hep þýmarýp daha da üstümüze cesaret kazanip kazanip geldiler. Ýyi niyetten Maraz doðar.
2. Sýradan sokaktaki Amerikalý. Sokaktaki Avrupalý Çinli rus gibi yerlere kýyas aþýrý cahil. Bi biz Afrika bazý Ortadoðu muz cumhuriyetlerinden iyiler . Mesela sokaktaki Amerikalý arap Afrikalý bi elektrik birimi Amper nedir bilmez. Ama bi Bulgar Ukraynalý moldovan dahi bilir
3. Ki bu bence en önemlisi fed in de müdahil olduðu güç odaklarý bence bedavaya gizliden amerika dan bi dünya serveti bu altýn gümüþ bronz bornoz abanoz yada nakit hem kaydi hem dahada çoðu gayrikaydi dünyaya akittilar yani bilancolarin sahte olmasada tuhaf þekilde makyajli olduðunu düþünüyom bi gün akicak o rimeller akicaaakkk.... tevekkeli deðil Trump her gün fed i baskilayip asagiliyo
4. Ortak deðer yok adamlarda tek ortak deðer zengin ülke olmalarý. mesela alman tiplerde ortak deðer Lisan her ne kadar almanada benzesen gidip aksanlý konuþ hemen dýþlýyolar . Bu iyi biþey mi evet herkes lisaný ayný ayrimsiz biçimde konuþmaya bakiyo bu da biseydir git öðrende gel mesajý herhalde.
Yani Trump iþi zor harbiden
Çünki baþta saksocu klintin ve Obama ekseriyet sýrf amerikadaki tulumbadaki parayi özellikle Çin buraya bosaltmakla mesgulduler tabi zavallým sokaktaki Çinli Amerikalý bundan bihaber
Hoþ benimkide sadece Zan. Sui zan. Hüsnü zan deðil yani . Bilgi hiç deðil tahmin
O kadar büyük motoru cevircek volan amerika bulamaz. Þu ana dek volan petrodolar suud petrolü yalaka tirsak olduðunu düþündüðüm japon yen dünyaya daðýtmalý saçmalý bi mali politikasýyla günü donduruyodu bundan sonra istepne kim olucak? Tabi bunlarin bedelini bi kendiyle beraber , dünyada cayýr cayýr öder. Yani þöyle oder emeksiz zenginlikle þýmarýp dünyaya sarkar bunlar. Her yerde arda gibi davranýrlar. Can sýkýcý olur iþ
Amerikanyanin sokaktaki adamý tatsýz günler yaþar zengini hongkong Singapur bu diyarlarda düzeni kurar
Trump kenedi niksin olmaz ama baþarýlý da olamaz :-)
Özellikle de yazdýðýn imaj yönetimi cümlesi tam fiyasko cümle olmuþ kusura bakmada lütfen malesef öyle adlandirdim cunki
Berbat imaj yönetimi
Sokaktaki az tahsil etmiþ herkes, ki bu açýk öðretim dahi olur
Bransin i dün nasý aldýklarýný anladilar :-)
Zate merdi kipti secaat arz eylerkene þirkatin söylermiþ ya amerika kendi aðzýndan diyo. Onu kurtarmak için çok çalýþtýk :-) Du bi gülme geldi....
Uzun oldu kusura bakýlmasin lütfen
http://666kb.com/i/dxrcrlzkba433qv8f.png
https://twitter.com/AtillaYesilada1/...08541232398336
FÖÞ, GA paraflý Ýngilizce bir yazý paylaþmýþ. Buradaki tahmine göre dolar kuru yýl sonuna kadar 5.5-6.0 aralýðýnda gidiyor. Sonrasý biraz karýþýk; yazar eðer "gerekli tedbirler" alýnmazsa, Mart 2019 seçimlerinden sonra, dolarýn 8.5-10, enflasyonun da %40-45 bantlarýna oturacaðýný öngörüyor - "gerekli tedbirler"in ne olduðu yazýlmamýþ...
Akapenin 16 yýllýk tarihini 2 $/tl öncesi ve sonrasý diye ayýrmalý...
Öncesinde býrak Akapeliyi bir kýsým Cehepeli bile "Adam çalýyor ama çalýþýyor.." hipnozuna girmiþti..
Her zaman gavurdan kolay borç bulan iktidar iyi iktidardý gavura borç ödeyen iktidar kötü iktidardý. Menderes'inde Demirel'inde de öyleydi....
Saðolsun Jim amca gold 900$ olabilir korkusu veriyor altýn ve gümüþ de boy vermemizi engelliyor..
JIM ROGERS: Worst Crisis In My Lifetime
https://www.youtube.com/watch?v=nO3eIuCl_m8&t=1190s
jim amca bizi aldatmaya çalýþmasýn,ben altýnda yükseliþ trendine girildiðine inanmaktayým, kasým sonuna kadar onsun 1 400 civarýnda olacaðýný düþünmekteyim buralarda2 3 ay dinlendikten sonra hedefinde 1 600 e yakýn bir yerler var diyorum, herhalde 5, 6, 7 yýllar sürecek bir yükseliþ trendindeyiz ve þuan 39 dolar olan gramýn 44 dolarý aþmasýyla 140 dolarlar civarýna ulaþacaðýna inanmaktayým, hayalmi gerçekmi zaman gösterecek,siz yinede çok abartmýþsýn deyip tavsiye olarak algýlamayýn
öyle öngörüler boþa, bakýnýz..
Diyanet’in bütçesi istihbaratý 5’e katladý
Bütün tasarruf tedbirlerini altüst etti. Diyanet Ýþleri’nin 2019 bütçesi 7.7 milyar liradan 10.5 milyar liraya çýkarýlarak MÝT bütçesini 5’e, yatýrýmcý bakanlýklarýn bütçesini de 4’e katladý.
millet kýtlýkla mücadele ederken böyle haberler dolarý 5.5e düþüremez.Brunson serbest kaldýðýnda bile 5.96lara çýktý.Bence öyle bi durum söz konusu deðil.
polonya zylotisi dolar grafiði, ve türk lirasý dolar grafiði
bizim grafik kobra gibi kaldýrmýþ kafayý, polonya iyi tutmuþ bant aralýðýný, ab de olmasý bunda fayda saðlamýþ mýdýr ?
https://i.hizliresim.com/5y5k3R.jpg
https://i.hizliresim.com/j6k2ar.jpg
Benim sistemin birinde iki haftadýr dip çalýþmasý yapýyor dolar. Ýki hafta daha sürebilir. Öyle 6 ay süresince 5.50-6 arasýnda kalmasý zor bende.
Yanlýþ yönlendirme yapmayalým daha önce ons fiyatlarýnýn yükseliþinde abd 10 yýllýk tahvil fiyatlarý aþýrý düþmüþ söylediðin þeyin þuan için bir mantýðý yok yükselebilmesi için tahvil fiyatlarýnýn düþmesi lazým ben demiyorum grafik diyor.
https://invst.ly/8v26a
Eyw abi de sonuçta coniler çevirecek bir yol buluyor çünkü patron benim diyecek karþýlarýnda kimse kalmadý..
Almanlarý Japon'larý ikinci dünya savaþýnda hadým ettiler.. Sovyetler'i daðýttýlar, Balkanlar'ý parçaladýlar, almanlarý birleþtirdiler, Çin'i ucuz iþ gücü deposu olarak kullanmak için piyasaya çektiler, 2001 de kuleleri yýkýp tekrar piyasaya ve dünyaya bi hareket çizdiler, oradan saddam maddam daldýlar, Ruslara Afganistan ý býrakmadýlar yine.. 2008 de tam sistem çöküyor derken qe yi uydurdular. Kaðýtlarý baþta Çin olmak üzere herkesin eline vere vere gemiyi tekrar yüzdürdüler, Ortadoðu yu tekrar þekillendiriyorlar.. bizle ilgili hikayeleri zaten malum..yani bu conilerin icraatlarýný anlat anlat bitmez..
Bir de bu ABD nin arkasýndaki Ýsrail devletini unutmamak lazým..
Neyse abi þimdi Pentagon dan arýyorlar, çýkmam lazým 🙂
Elindeki ekmeði ensesine vurarak aldýðýnýz birinden tekrar ekmek isterken rica etmezsiniz. Ensesine vurur yine alýrsýnýz. Rahip in devamý gelir
SM-G935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.