Usd/try 5,5761 +0,0301 +0,54%
gau/try 231,200 +0,845 +0,37%
usd/zar 14,5955 +0,0058 +0,04%
eur/try 6,2610 +0,0345 +0,55%
eur/usd 1,1227 +0,0007 +0,07%
gbp/try 7,2855 +0,0507 +0,70%
gbp/usd 1,3066 +0,0023 +0,17%
usd/jpy 110,73 +0,11 +0,10%
Printable View
Usd/try 5,5761 +0,0301 +0,54%
gau/try 231,200 +0,845 +0,37%
usd/zar 14,5955 +0,0058 +0,04%
eur/try 6,2610 +0,0345 +0,55%
eur/usd 1,1227 +0,0007 +0,07%
gbp/try 7,2855 +0,0507 +0,70%
gbp/usd 1,3066 +0,0023 +0,17%
usd/jpy 110,73 +0,11 +0,10%
Hangi banka ?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasa açıldığında,
JP MORGAN ' nın korkunç intikamını göreceğiz.
Bu formasyon, bilinen en geçerli BOĞA formudur.
https://i.postimg.cc/vBQnm5v5/DOLAR.gif
Adana da vuku buldu
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türk Lirası’nın dolar karşısında yerel seçimlere bir hafta kala yüzde 5 oranında değer kaybetmesinin ekonomik gerekçesi olmadığını söyledi. Ateş, “Bir ülkenin IMF’ye ihtiyaç duyması için borcunun olması gerekir. Ama Türkiye’de devletin borcu yok” dedi. Bankacılar sebebin ekonomik olmadığını vurguluyor...
Denizbank müdürü "Türkiye'de devletin borcu yok" buyurmuş.
Bunca tahvil, bono, eurobond borç değilmi....
2040 vadeli eurobondlar var.....
Çocuklarımıza yetecek kadar borcumuz varken nasıl böyle konuşuyor anlamak mümkün değil...
Borç bini aşınca böyle oluyor herhalde...
"Borcum borç ama nah alırsınız" gibi
Ya bu adamlar nasil yonetici oluyor ben anlamiyorum. Devletin ya da ozelin borcu diye bir sey olmaz. Borc borctur. Ozel borcun teminati devlettir. Ispanya da bir gecede kamu borcu yuzde yuze cikmistir mesela
Turkiye de de goruyoruz yapilandirmalari. Ttkom ortada
Ya bunu soyleyen adam bir bankanin genel muduru. Cay bile icmem bu adamla.
Vakıfbank para sayma makinesi çıktı veriyor.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar konuda okumuştum şimdi bulamadım.İdeal programı kullanıyorum bisttemiydi programdaymıydı bilmiyorum USD koduyla geçen bir şeyle dolar alıp satabiliyorduk ismi nedir ?
Fon Olabilir mi ?
Fonun Adı:Finans Portföy Amerikan Doları Yabancı Borsa Yatırım Fonu
Baz Aldığı Endeks:Finans Portföy Amerikan Doları Yabancı Borsa Yatırım Fonu
Endeksi İlk İşlem Tarihi 02.05.2012
BIST kodu: USDTR
GNAD* Kodu
Bloomberg : USDTR TI
Reuters : ETFUSDTRY
Reuters PCF : ETFUSDTRZ
Matriks : USDTRI
Foreks : USDTR
Dolar/TL 5.6092
[QUOTE=bb79;3322744]filmi izledim başta sıkıcı geldi ama daha sonra seyri güzeldi.
para piyasalarının özeti bu işte hangi enstrümanda olursa olsun açıkta bulsanız sistem buna izin vermiyor ki verse bile cezasını insanlara ödetiyorlar yani işin özeti kasa hep kazanıyor.
sistemi kuranlar üç kağıdı yasal hale getirmiş medyayı bürokrasiyi yargıyı her şey ellerinde bizde sistem içinde sistem kurarak para kazanacağımızı düşünüyoruz. büyük balık küçük balığı her zaman yutarmış boşuna söylenmemiş.
bir şirket düşünün bilançosu süper karı anlaşması çevresi vs. ama para kazanamıyorsun canları ne zaman isterse o zaman payına düşeni izin verdikleri kadar alıyorsun.
bizde bu piyasada para kazanmaya çalışıyoruz aslında haklıyız kendimizce 3 kuruşa kölelik etmektense umut dünyası deryasına kapılarak kazanırız diye ümit ediyoruz.
dünkü filmin özeti 3 kafadar parayı kazandı 1 koydu 5 aldı.
peki madalyonun diğer tarafı
6 milyon işsiz 4 milyon evsiz
binlerce hırsız içerisinden sadece 1 tutuklama.
soru şu: çok mu akıllıyız yada şanslıyız?
teşekkürler
Alma lan gapı. Gapı alıp 5.85 i üzeri gidemezse süründürür bu bizi.
[QUOTE=bb79;3327915]Bravo, ben buna hep halk kaybeder, devlet kazanır, devleti de gücü olan istediği gibi kurar diyorum, o yüzden devletcilikten nefret ediyorum, merkezi insan birey olan bir sistem kurulabilir mi bilmiyorum, ancak vicdani hür ve temiz insanlarla olur sanırım aksi takdirde her sistemi lehine kullacak kötüler olacaktır.
Bir tane de olcum gapi olustursun 6 tl uzerinde. Biz yukaridan okutalim sonra gelsin kapatsin
Dolarcilar pazar gunu oylar kime :)
Oylar istikrara hedef 8 devammm :kahkah:
4 saatlikte geçen cuma gibi 2 doji oluştu.
gene artış başlıyor.
ytd
5.64 u ikinci defa denedi yine gecemedi, ucuncude yikti kar al yapilabilinir seviyelerinde olabiliriz..
5.90 seviyesini beklemek lazim derken tospa hocanin ucuncu dip mevzusu kafami karistirdi..
5.32 den acilan poz altin haric komple kapatilmistir..ytd
kar cebe yakisir denildi..
5.27 lik poz duruyor, 224 altinlarda bi sure daha dursun..
diger bi hususta : bunlar dovizi yukari cekip borsadan kagida mi giriyorlar tipik klasik yabanci cakalligimi yapiyorlar seklinde dusundum nedensiz bir sekilde..
bilemiyorum altan bilemiyorum..
Grafikleri iyi okuyabilenler Borsanin bazi eller tarafindan bir dususe ve dovizinde bir yukselise hazirlandiklarini fark edebilirlerdi.
Nisan ayi icin Borsa ile ilgili iyimserim. Ama Hazirana dogru yine o malum eller TL, Faiz ve Borsa uzerinden yeni bir operasyon daha yapacaklarini tahmin ediyorum.
Tabi grafik her her sey hakkinda tam bir bilgi vermez. Piyasalarda operasyon ceken gucler icin psikolojik savas ayagini yuruten belli basli bazi ekonomist yorumcularda var.
Grafiklerle birlikte bu tetikcilerin yorumlarini yanana getirip birlikte degerlendirirseniz dogru tahmin konusunda cok isabetli sonuclar elde edebilirsiniz.
Mesela gecen yilki kur savasindan once USDTR icin nokta atisi yapanlarin kesinlikle disardan bilgi ve tuyo aldiklarina inaniyorum.
En iyi ekonomi ve finans profesorlerini dahi getirin piyasa icin nokta atis tahminleri yapamazlar.
Takip ettigim kadari ile bunlar Hazirana dogru bu defa S-400 konusunu gerekce yaparak yeni bir finansal krizi tetikleme hazirlaniyorlar.
Muhtemelen hukumet yetkilileride bu gelismelerden haberdardir. Hukumetin karsi hamleleri nedir ne derecede basarili olabileceklerini tahmin etmek guctur.
Ancak secimden sonra piyasadaki asiri calkalanmalar durdurulmadigi takdirde serbest piyasa duzenine yonelik hukumetin radikal onlemler alacagini dusunuyorum.
TAYLAND'DA 22 MART'TA DÖVİZ REZERVİ 212,6 MİLYAR DOLAR (15 MART'TA 212,7 MİLYAR DOLAR)
bi tayland kadar olamamışız
döviz alanın elinin yanabilmesi için merkezde böyle doalr olmalı
65 e vurduk
Madem USD 5.65 olacaktı o zaman biz bu BOKU neden yedik 4-5 gündür...işlem hacmi olsun diye mi fıkradaki gibi...
belkide ülkenin başındakiler doları daha da artırmak istiyorlardır.
rte , 1 ay boyunca abd'ye ve trumpa boşuna çemkirmedi belkide.
seçim arifesi sataşmasını bekledi belkide , ama bu sefer aynı şey olmadı.
belkide bu yüzden yediler b..u :hah: bilerek isteyerek.
olamaz mı ?
bu senenin ekonomiye en büyük desteği turizimden gelecek ilk 2 aylık rakamlarda bunu gösteriyor. sayı anlamında artış var umarım sadece bitliler değil paralılarda geliyordur
şimdi blombergte bi bayan otelden çıkmayan ortadoğulu turistler geliyor dedi
*(okullarda seçim tatili) 1 nisan pazartesi günü meb'e bağlı tüm okullar tatil edildi-ntv
Dolar/TL'deki yükseliş devam ediyor
Investing.com - Uluslararası piyasada swap faizlerinin tekrar düşmesi ile TL tarafında gerileme, borsada da hafif toparlanma yaşandı, ancak CDS ve tahvil faizleri yüksek seyrini koruyor.
Dün 5,30 seviyesinden 5,6250'ye yükselen USD/TRY kuru, günü 5,57 seviyesinde kapattı. Bugün ilk yarıda kur %2 kazançla 5,66'ya yükselirken EUR/TRY de 6,3550'ye yükseldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü konuşmasında kur ataklarının spekülatif olduğunu ve bunu batının özellikle ABD'nin operasyonu olduğunu belirtti. Erdoğan tek sorunun enflasyon olduğunu söyledi ve ''Bir sıkıntımız var o da enflasyon. Enflasyonda düşüş başladı. Burada asıl sıkıntı faiz konusu. Faizi düşürdükçe enflasyon düşecektir. Asıl mesele faizdir. Ben de bir ekonomistim. Benim iddiam şudur, Keynes ve Smith'in farklı yaklaşımları vardır. Ters orantılı yaklaşımda siz faizi düşürürseniz enflasyon çıkar. Doğru orantıda ise faizi düşürürseniz enflasyon düşer.'' dedi.
Hazine Bakanı Albayrak da ''Ekonomi ile ilgili bütün atılan adımlar ve her geçen gün daha güçlü bir güven ortamıyla Türkiye, para birimine güvenenleri mahcup etmeyecek, güvenmeyenleri herhalde daha fazla mahcup edeceği bir dönemi yaşayacağız. Buna da hep beraber şahit olacağız. Seçimden sonraki süreçte özellikle döviz hesaplarında Türk lirasına yönelik hareketin daha da hızlanacağı bir süreci gözlemleyeceğimizi düşünüyorum.'' açıklamasında bulundu.
Haftanın son işlem gününde ABD Dolar Endeksi küresel piyasalardaki yükselişine devam ederken dolar, majör ve gelişen ülke paralarının çoğu karşısında değer kazanıyor. Ancak en hızlı yükseliş günün ilk yarısında %2 ile USD/TRY kurunda yaşanıyor.
Dolar/TL'deki yükseliş devam ediyor