borsaların ( yada hisselerin ) var oluş amacı dahada büyümek
bu sebeple aksi bir durum olmadıkça yükselmesi her zaman bir adım öndedir.
Printable View
qnb+ak+yf bakalım thy yi pistten kaldırabilecekler mi? kalkmayan uçak rutubet kaplar/ nem yapar/ paslanır..
nem toplanır yağmur olur..
1,000 puanlık gap kaldı spotta herhalde kapatacak.
kardemire basıp thy yi alıyorlar... hergün ikili trade bunların algoritma çözülmüyor. Biri demir çelik diğeri havayolu. :he:
ilginç DOW/DAX Vadeliler bayağı gerilerken biz uçuyoruz... çok güzel hareketler bunlar
Mscı endeksinde Lig düşersek
2 milyar dolarlık çıkış olur diyorlar
Yerli ve milli kapalı ekonomi
ben seans açılmadan tiyoyu verdim. vadelisi 18,03 açtı şimdi 18,40 böylece 200 günlüğüde aşırtmış oldular.
https://i.hizliresim.com/ZR8GlC.jpg
Ayıptır söylemesi biraz jeton lâzım. Buralar kaçmaz bak.
poz taşıyor bu salaklar ya...nefret yani bu vade sonları...
saat 11.00 barı çok önemli yağmur başlamalı....
Sabancı'sa iştirak satışı hissediyorum. Muhtemelen çimentoda. Birileri likit olmayan CIMSA ve AKCNS da işlem yapıoyor ama ortada hisse olmadığından az işlem ile düşüp kalkıyor. Bir kaç kez AKCNS tavan oldu satan olmadı. Sanko veya Heidelberg muhtemel aday bana göre.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...recek-5895328/
Sabancı portföyünü dönüştürecek
Portföyündeki finans dışı şirketlerin ağırlığını artırmak isteyen Sabancı Holding, faaliyet gösterdiği mevcut alanlar ve komşu işkollarında portföy yenilemesine gitmeyi hedefliyor. Holding yurtdışında ise Kordsa başta olmak üzere yeni satın almalarla büyümeyi planlıyor.
...
bu son çıkış tüm ezberleri bozdu.
ülen gıdım gıdım verme akıt gelsin...gerisi sende zaten ver gurtul pala:)
Belki endeks 4 katına çıkacak neyini verip kurtulacak.
Bugüne kadar yabancının ne hayrını gördünüz? Adamlar uzun vadeci... bekle allah bekle. Aynı parayı faize koysan daha iyi iş yapar..
Yabancı 10 lot alıyorsa 5 iyle trade ediyor, 5 i sabit bırakıyor..
O elindeki 5 le kazanıyor esas parayı...
Yabancı çıkıyor, yabancı giriyor... nereye kadar?
Bırakın yerli fonlar kazansın.
Türk şirketler artık yurtdışı ihraç çalıştığı için döviz getirme, götürme sıkıntısı yok..
Çok seviyorlarsa gidip borsa dışı ortak olsunlar..
Borsa dışı ortak olan çok..
Diğerleri trader.
Sadece paranızı yolar.
endeks 4 katına çıkacaksa ekstra long jeton at daha hızlı çıksın.. :kahkah:
Sen habire beni kaale al. Illa ben yazınca sen de yaz foruma. Benim fikrim le dans et. Benim müziğimi dinle. [emoji23]
oldu olacak short pozisyon yasaklansın..ayrıca hisselerde ve endekste de kapanış fiyatının altından işlem yasak olsun..bunu bir değerlendirsinler..
endeksin 4 katına çıkacağı algısını yaratmaya çalışıyor.. sürekli long poz algı.. pozisyon gereği çok belli.. şimdi endeks düşşse yine damlar "ben tepede satmıştım" der.. muhakkak buna benzer bir ifade.. hep dipte alır tepede satar.. deniz altında yaşayan bir canlı ama nasıl karaya çıktı ve wall streeti fethetti bilinmiyor..
Arkadaşlar hiç fonlarla ilgilendiniz mi tefas dan biraz inceledimde gerçekten çok başarılı fonlar var. Biz burda boşamı uğraşıyoruz acaba? Bir fonu değerlendirmek için yılbaşından bu yana düşüş ve çıkışı yakalayabilmiş mi? Bence en önemlisi o. Çünkü çok volatil bir yıldı. 120,000 den 80,000 e sonra tekrar 116,000 e gelen bir piyasa oldu. Burda terste kalmadan getiri elde edebilmiş fon bence çok başarılıdır.
Dow vadeliler yüzünden kafayı yicez. Bizim endeks zaten hep ters işliyor bugünde öyle olacak gibi. 115300 den 114600 e kadar inmeliydi inmedi. Ama bizim akbank 115 binde bile 5.90 desteğini tekrar kontrol etti. Hastanelere teknik polikliniği açma zamanı gelmiş :oleyo:
Bu işde gerçek vatandaşın vereceği fiyat önemli, o da dolar, faiz, kira getirisi ile karşılaştırıp portföy ayarlaması yapıyor.
Arada vatandaş çok satmış ise alıyorlar, çok almış ise satıyorlar bir şekilde hacim ve fiyat oluşuyor.
Bugün hacimde biraz öne çıkmış.
Ciddi haber beklemek lazım onun dışındakiler trade işlemi oluyor.
Havacılıkta birleşmeler kaçnılmaz hale geldi. Turkcell Holding örneğindeki gibi Varlık Fonu elindeki hisseleri yabancı ortak ile kuraccağı bir havacılık holdingine koyabilir. Tabi arkasından bir bedelli gelirse şaşırmam.
İyi de açığa satışın amacı nedir?
Hisseyi ben daha aşşağıdan alacağım demek.. tam manasıyla satış diyemezsin. Hisseye baskı yaptırıp, yatırımcıları zarara uğratıyor.
2008 de abd açığa satış yasağı uyguladı, avrupa 2011 de uyguladı, güney kore 2011 de uyguladı,
Haydi onu da geçtim, Avrupa daha yeni açtı açığa satış yasağını... onlar düşmüyor da biz mi düşeceğiz endekste...
Bırakın arkadaş bu goygoyları..
Açığa satış kriz anlarında spekülatif hareketlerden korunmak için zaman zaman yasaklanabilir...
Bist bisteche entegre yani bu bilmem kaç milyar çıkabilir haberleri tamamen spekülatif... bistech boşuna entegre edilmedi... afedersiniz de nah çıkar...
ekran başı heyecanı yok orada.. al unut tarzı.. ayrıca BYF dışı fonlar genelde t+2/t+3 gibi alış satış kurallarına tabii.. gördüğün fiyattan işlem geçmiyor..örneğin emri verdikten mesela 2 gün sonra alabiliyorsun veya satabiliyorsun, 2 gün sonraki fiyatlarla ..ciddi handikap olabilir.. fiyatlar konusunda belrsizlik var yani.. bu topikteki profile pek uygun değil bence..
Yabancılar panik yapmadan heyecana kapılmadan fiyatı yükseltmeden veya düşürmeden işlem yapıyor.
Yerlilerin işlem yaptığı hisselerde volatilite daha fazla oluyor.
Dowda dün gece son bir saat mükemmel alım oldu tam hızını almış gidecek iken kapanıştan sonra fedden gelen stres testi sonuçlarına göre bankalara 3.çeyrek hisse geri alımı yapmayın haberi havayı bozdu ama yersen dowda yalan bir düşüş oluyor futurelerde bu yüzden 115.500 üstünde olmamız gerekir iken 115 civarında dolanıyoruz olsun bu sayede palaya ucuz ucuz alma fırsatı doğdu son fiyatlar 119.500 hedefine kilitlendik ordan sonrasına o gün bakarız herkese bol kazançlar esen kalın.
Ben poz değişimi oldumu yazarım git bak tarih saat verdik aldığımız yeri. Esas senin ne yaptığın belli değil.
16 mart olmalı saat 12.57
yawww yine mi "açığa satış yasağı iyidir" güzellemesi.. yasak kısa bir süreliğine ve duruma göre belki kaçınılmaz olabilir.. ama genel kural haline getirirsen piyasayı bitirirsin fiyatlamalar alakasız olmaya başlar..
açığa satan fiyatları düşürecekmişde yatırımcı zarar edecekmiş.. palavra.. hisseyi elinde tuttuğuna göre güveniyorsun demektir, eğer fiyat düşüyorsa ve açığa satış yapan kişinin amacı aşağıdan almaksa iyi işte ne güzel hiç zahmet etmeden sen de düşmüş fiyatlardan alabilirsin.. bu piyasa düşmanlığı artık ülkeden kalkmalı, ülke böyle gerici fikirlerle ilerleyemez..
Yaz şuradan long şuradan short şu hisse şu fiyat diye. Ama yapamazsın. Burada ters kalan biri bile senden daha mert.
Hulk aldığım günden beri üstüme üstüme yazıyorsun. Amacın beni küçük dusurmekmi.