18 yılda servet transferi nasıl yapılır ileride mba.lerde case study olarak okutulacaktır..
Printable View
Oyle cok bos konusur ki, sasarsin.
Onun amaci millet icin iyi bir sey yapmak degil, algi yaratmaktir.
Bu bos konusmalari yaptiginda da mutlaka bir seyleri goturur.
Ornek mi, vatandasin kendi araci icinde sigara yasagi, kadinlarin sezeryani, camide bira ictiler palavrasi, logusa bacisina saldiran deri pantolan giymis ustu ciplak 40-50 kisi, onlar ( CHP'lileri kastederek ) Konstantinopolis derler palavrasi.
Bunlardan sayfalarca yazabilirim.
Ama troller inanir mi ? asla.!
Gozunle gorse de, kulaginla duysa da.
Abi mesela bu yaz tatilde otobanı kullanır iken önümdeki tirlar hep sıfır araç taşıyordu.
Ww,reno,Fiat,peco, Dacia falan.
Mesela tam önümde Fiat Tipo'lar vardı,sıfır.
Amblemi bile sökmemişler. Demek ki bayi sökecek,egea yapacak.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En son madde ve faiz arttırımı biraz zaman kazandırır.
Diğerlerinin pek bir etkisi olacağını sanmıyorum.
Vatandaştaki dolar neden hükümeti geriyor?
Yabancıyı anlarım.
İstiyorlarki yerli satsın , biz alalım. ve rahat rahat karlı şekilde kaçalım.
Yurtiçi yerleşik dolar aldığı zaman ne oluyor?
dörtte biri merkez bankasında rezerv oluyor.
Düşün bakalım yerlinin 45 milyar dolarını.
Mb nin rezervleri ne olacak.
Yurdışı borçlanması, yabancı sermaye, imf
hasılı para dışarıdan gelmeli.
Yoksa etkisi olmaz önlemlerin.
Ekonomist değilim ama bu hükümet beni egonomist yapacak bu gidişle. :he:
Endeks 80-120 hareketinde yine burada aynı hikayeler yazılıyordu , ne yaptı badem style bam bam 120 ler.Cumhurbaşkanının açılışlar yaparken son 2 konuşmasına dikkat edin hep borsayı baz alarak ekonominin düzgün gittiğini hatta 115.000 dayandı ,119.000 dayandı diye konuşmaları mevcut Ak parti yöneticilerinin çünkü referans olarak görüyorlar borsayı bu yüzden piyasaya badem style oyunu dedik.
Bakın bakalım o zamanki cds lere , bakın merkezdeki dolarlara ne değişti:)
Hükümet yabancı yatırımcının piyasadan kaçtığını görmüyormu görüyor , neden kaçıyor yabancı orta ve uzun vade makro hikaye yok , döviz rezervlerinin durumu ortada geçen hafta dövizi zıplatanlardan bir tanesi de buydu zaten , yabancı Tl yaratmak için hisse sattılar , sattıklarını dövize çevirip çıkıyorlar , bunun yanında kredi çekip döviz ve altın alanlarda doların yükselmesine etki etti , bankaların döviz borcu derken volilite bir anda arttı.
Bu hafta dengelenme olurmu dolarda yabancının hisse satışına bağlı bankalar %70-80 lerden 55-50 geldi ,
Aslında önemli olan tamamen yerli ve bademe stle dönmeye başlayan oyun sahasını durumu ne olacak:)
2-3 hafta önce burada ne dedik kazanın doğduğuna inanıyorsunuzda , öldüğüne neden inanmıyorsunuz diye sorarlar adama:drunk:
Ekonomist değilim ama bildiğim kadarıyla MB rezervleri, büyüme hızları, enflasyon oranları tamamen farklıydı. Mevcut durum o güne göre negatif anlamda ayrışsa bile TL'ye pozitif reel faiz uygulanmasının ateşi söndüreceğine inanmak istiyorum.
O dönemde politika faizinde 5,5 (4,5'den 10'a) puanlık artış pozitif reel faiz için yeterliymiş. Şimdi TÜİK verisini bile baz alsak 10 puan civarında artış gerekir. Tek seferde olamayacağı aşikar, çok seferde yapılabileceği bile şüpheli bir oran.
İlk yazımda da belirttiğim gibi kısa vadede böyle bir hamle beklemem. Tek vurgulamak istediğim MB ve Hükümet istediği noktada faiz yoluyla dövize ciddi müdahelelerde bulunabilir ve bu müdahaleler etkili olacaktır.
Kesinlikle ben de çok önemserim. Zamanı tam hatırlamıyorum, çok zaman geçti. Endeksin her iki yöne de gitme olasılığının eşit olduğu bir zamanda, Sn cml'in yukarı hareket gösteren grafikleri, olumsuz haber bombardımanı nedeniyle şiddetli short açma isteğimi törpülemiş, zarar etmemi engellemişti. O günden beri haberler yerine sadece çizgilere bakıyorum.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2019 Nüfus Piramidi
- Gençlerde erkek yaşlılarda kadın fazlalığı var.
- Her sene 1 milyon yeni emekli gelebilir.
https://www.populationpyramid.net/turkey/2019/
https://i.hizliresim.com/lXxM09.jpg
eskiden orta direk tabiri vardı...
bunların hedefi 10 milyardı..devirdi mi 10 milyarı doğru bankaya... aylık asgari ücret düzeyinde (500bin) getirisi vardı... otomatikman aylığğa bağlarlardı kendilerini...
birde tamponları (Anne, baba, dayı emmi vs.) kuvvetli oldumu ilem tamam...paldır küldür hayata devam.
Ülkede genel anlamda nüfus fazlalılığı var.
Rahmi Koç bir röportajında kaldı ki bu adam şirket sahibi daha çok insan ister ancak, bu ülkenin bakabileceği max nüfus 60 milyon demişti..
Üstü ülkenin kaynaklarını yer, refah düşer demişti..
Çokta haklı..
Dünyada demokrat partiler keynes ekonomi modelini uygular. Yani istihdama yönelik..
Diğer aşırıcı sağcı, sağcı partiler cari açıkla büyüme yani tüketime yönelik politika uygular..
1980 lerde Sirkeci Doğubank civarında hamallar vardı, sırtlarında çamaşır makinası taşıyorlardı diye hatırlıyorum çünkü inanamamıştım.
Şimdi hamaliye işleri kalktı onun yerine her sitede bol miktarda güvenlik görevlisi, hizmetli, kurye dağıtıcıları var. Turizm de çok insan istihdam ediyor. En az 350 bin aktif güvenlik görevlisi vardır. Katma değeri var mı bilemiyorum.
Yetenekli az sayıda insana ihtiyaç var, ama gerçekten yetenekli olan zaten yabancı dil biliyor ve yurt dışını düşünüyordur, oralara cesaret etmeyenler genelde benim gibi rahatını düşünenler olabilir. Rahat adamı memnun etmek de zordur.
Beşiktaşlılar pamuk eller cebe.
Bırakmam yazıp 1903 e gönderince 20 tl bağış yapmış oluyorsunuz.
Önemli olan faiz hamlesi değil ki ekonomik istikrar faizleri isterse hemen yükselsin ama sonrasında hemen de düşürebilir zaten bizde oynaklikta bu yüzden dikiş tutmuyor artık ekonomik istikrar yok hani konjekturel dalgalanmalar olabilir ekonomilerde bu mümkündür ama keyfi sefa uygulamalari afetmezler
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Seracılık insan gerektiriyor tam otomasyon zor, o alan genişleyebilir.
Tekstil işnde marka mı alınır yoksa dünyada her büyük şehirde büyük mağazalar mı açılır bir hamle gerekir. Niş alanlar da bulunabilir, mesela her ülkenin bayrağı üretilip satılabilir. Discovery Channel'da ABD Bayrağı fabrikası güzeldi ama çok işçilik vardı, aynı kalitede üretilip satılabilir.
BBHT'de bir Anadolu iş adamı vardı, Büyük Sanayicilerimizi İş adamlarımız ilimize bekleriz, gerekirse biz onların ayakkabılarını boyarız diyordu.
TUSIAD bir iki Güneydoğu'ya gitti ama çok iş çıkmamış olabilir.
Zengin iş adamına devlet saygı gösterirse onlar da yurt dışından sermaye veya iş bulup para yatırır, Süleyman Demirel marifet iltifata tabidir diyordu. Mevcut durumda rolantide işleri götürüyorlar gibi.
Ortada kilitlenme var, zengin adamı Allah filan deyip korkutmak zor, onlar bu işlerin aslı nedir öğrenip tedbirini almıştır. Fakir adam ister istemez Allah deyince korkuyor.
Yahu bu akşam öyle bir içimi kararttınız ki az kaldı ya kendimi jiletleyecem yada yanımda nöbet tutan arkadaşımı. Daha batmadan beni battık psikolojisine soktunuz tebrik ederim. Yoksa battık mı?
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa ufak bir yer, orada short veya long için ben el titreyecek bir durum göremiyorum.
Genel stratejik durumu söylüyorum.
Ayrıca bir yerde 3 tane x işletmesi gerekirken 1 tane var ise o işletme rahat rahat işini yürütür çok da kaygılanmaz.
Sorun döviz açığı olduğu için yurt dışına satmak üzere yeni işletme gerekiyor, onu da adam neresi çok uygun ise orada yapar.
Swap hikayesinde ödünç para diye ifade edilmiş. Ancak her zaman o paranın bir karşılığı veya bir teminatı vardır. Kimse kimseye bir süre için ödünç para vermez. Sadece biz karşılığını bilmiyoruz. TL karşılığı diyenlere ise sadece gülerim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hedefi yukarı olan doların günlük rsi değeri 82...
Bu arada gözden kaçan bir husus var arkadaşlar. Bankalarda vatandaşın yüklü miktarda doları var diyoruz. Fakat bunlar fiziki dolar değil genel olarak. Bugün arkadaşa cep şubeden alış yaptık. Gördüğüm kadarı ile bankalar fiziki dolar tutmuyor fazla. Bu açıdan baktığımızda işler dahada kötü. Bazı arkadaşlar mb da dolar biterse, vatandaşın doları var diyorlar ya.... işin o ayağı da sakat...
Birakmam Beşiktaşim seniiiiii
Lübnan'da işler zaten iyi gitmiyordu; patlama sonrası adamlar toptan karıştı... seçime gidecekler mecburen ama sonrası da sıkıntılı... Belarus'ta keza seçim sonrası millet sokaklara dökülmüş..
Doğu akdeniz ısınıyor, donanma indi bile...
Bir süredir nispeten sakin olan Suriye'den Libya'dan da bir haberler gelmeye başlarsa şaşırmam şu ortamda...
Gelecek aylarda genel olarak jeopolitik sıkıntılar oluşacak gibi gibi...
Belarus seçim sonuçlarından sonra karıştı, minsk'te olaylar var
Dövizde volatilite arttı. Anlık yukarı-aşağı hızlı hareketler oluyor yine. Cuma kapanışa göre yukarıda. Hareketli bir gün olacak gibi.
Yaa hadi yeter uyuduğunuz. Ortalık hareketli, kalkın bi bakın artıkın :)
doların fiyatı hepsinde ayrı.. matriks,trading,investing...?
7,27...7,32..
Saat 9 itibariyle, yurtdışı full yeşil. Bizde dolar çıkıyor diye, kırmızı yakmiyacagimizi düşünüyorum...