Türkiye'nin cds'leri 415 baz puan ile mart ayı başlarından bu yana görülen en düşük seviyeye indi
Printable View
Türkiye'nin cds'leri 415 baz puan ile mart ayı başlarından bu yana görülen en düşük seviyeye indi
Bence hiçbir anlamı yok. Güvenilirliği konusunda insanların rahat olmadığı enflasyon seviyesinde faiz veriyorum demek, hele bir deneme yapayım demek bence .
Hadi enflasyon oranı doğru diyelim. Enflasyon kadar faiz el elde baş başta kalmak olur ki hacı dayılar bile bozmaz bence dolarını.
Bu gibi şeylerle uğraşılacağına, birkaç yapısal reform olayı çözer. Ama bu yapısal reformlar fare gibi koltuğun ucundan yemeye başlar.
Doları 7.90 cıvarına kadar indirdiler,gece bu sefer çıkarırlar,çünkü elde avuçta bir mok yok...ytd.
Arap şükrü kardeşim nerede, kanalı aşağı kırılıyor gibi..
8,00-8,20 arası toplantıya gireriz.
0-200 arası faiz artışı olursa ver elini 8,50-8,60
O zaman deriz ki:
Ağam biz bu .oku neden yedik?
8.40 üzerinde 3 birim eklemeye çekindim, sadece 1 birim 8.54 te ekledim.
8.30 ortalama dolar kısaların yarısını 7.90 da kapattım. bu durumda kalan pozisyonların maliyeti swaplar hariç 8.70 TL oldu. Kalan pozisyonlar plana sadık kalınarak 5.5-6.0 TL ye kadar tutulacak.
altın satışını sadece bizim merkez bankası değil aynı dönemde bir çok merkez bankası altın sattı zaten.
https://www.yahoo.com/finance/news/c...050000544.html.
Geleceği görenler buralardan iyi dolar alıyordur.
Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından geçerli olmak üzere 19 kuruş zam yapıldı.
Kaynak Yeniçağ
Bu ne yav dolar şelale benzine zam.
Bizi yönetenler ülkemizin yüz ölçümünü yeterli görmedikçe,bu ülkenin emek ve kaynaklarını kendi ideolojik hedefleri doğrultusunda dünyanın saçma sapan yerlerinde heba ettikçe,sınırlar kevgir olup yine kendi düşüncelerine uygun diye milyonlarca eğitilemez insanı ülkemize soktukça net söylüyorum isterlerse 2000 baz puan faiz artışı olsun sadece aspirin tedavisi olur,güzelim ülke göz göre göre harcanıyor ve peşkeş çekiliyor.
7.8299 vurdu çekti.
Bugün olan şeyi özetleyeyim.
19 Kasım= 11 Kasım
oldu.
Yani piyasa 500 puanlık artışı fiyatladı.
Ancak anlayamadığım şey faiz fiiliyatta zaten yüzde 15 de idi.
Bu coşkunun nedeni nedir?
Faiz arttığında bankalar nasıl daha fazla kar edecek?
Mevduat toplayıp daha fazla mı kredi verecekler?
Eskiden olsa bankalar yüksek faizli hazine bonosu alır, kar ederlerdi.
Şimdi devlete borç vermiyorlar ki...
Yoksa 2 yıl önce yüzde 24 faizde dövizini bozdurmayan halk yüzde 15 i görünce gaza gelip dolar mı satacak?
Valla ben ortalıkta sadece bir ton laf ve devir teslim töreni gördüm,hele bir icraat başlasın anlarız o zaman realiteyi,şimdilik olanlar tiyatro gibi geldi bana.Yani düşük kur yüksek faiz olayına döndüysek o zaman yurt dışına reel faiz yoluyla kar transferini kabul ettik demektir,e adamlar karlarını realize etmek istediklerinde dolar talep edecekler, nerden bulacağız o dolarları,ben bu işin matematiğini anlıyamadım,ama neyse.
Societe Generale, TCMB ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştirilen atamalar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen son mesajların ardından Dolar/TL ve Euro/TL’de kısa spot pozisyon tavsiye etti.
Stratejist Phoenix Kalen tarafından kaleme alınan rapora göre kurum, dolar/TL’de 6,92 seviyesini hedefliyor; zarar kes seviyesi de 8,31 olarak belirlendi. Euro/TL hedefi 8,13 olurken zarar kes seviyesi 9,75 oldu.
İşin aslına bakarsanız doğruya doğru ,berat haklıydı.Aslında dolara bakmaması daha doğruydu.Faizi artırdın doları ucuzlattın ,ithalatı kolaylaştırırsın,faizi yükselttin kredi faizleri artar sistem kitlenir ticaret durur,aslında beratın politikası doğruydu.Orta boy bir devaulasyon kabullenilip ucuz bir ülke olarak eski çin gibi üretime başlamamız daha mantıklıydı gibime geliyor.
Ülkelerin Risk primi nasıl hesaplanıyor?
Tam da Yabancı ucuz banka hissesi aldığında mı yüzde 20 düşüyor?
Biz TUİK verilerini eleştirirken herkes rakamlarla oynayıp aynı şeyi mi yapıyor.
Adamlar 6.80 den ucuza ülkeden çıktılar, sonra 8.50 den girip yüzde 30-40 daha da ucuzlamış banka hissesi alıyor.
SOYGUN VAAAR diye bağırsak bir yararı olur mu?
Aslında ülke ekonomisinde düzelen hiçbir şey yok.
Swap bulunamadı.
Borç alınamadı.
IMF ye gitmem denildi.
Tek çare tefeciden borç almak.
Yani sıcak para.
Yabancıya gel borsa da kumar oyan deniyor gibi.
Umarım bu, (yapısal reform masalı gibi) kibritçi kızın alev etkisi yaratmaz.
1-2 ay daha idare etsin de Allah kerim denmez.
Geçen hafta 9 yaşındaki oğlum: Baba altınlarımı ( 1.5 gram ) bozdurayım demişti. Bir şey alacak sandım. Hayırdır dedim. Ucuzlayınca geri alırım demisti de gülüp geçmiştim.
Ama hanım satti . 520 lirlardayken sattı altınlarını. 75 liradan tupras aldı. Şimdi keyfi yerinde .
Ailede çürük halka benim amajkfkd.
Dolar 7.80 altına gelmedi.
Valla sn egeli ben artık başka şeyler düşünmeye başladım.Büyük hadiseler öncesi misal başkanlık seçimi,misal önemli fed toplantıları falan,ana akım medya nereye milleti yönlendirirse tam tersi oluyor.Sanırım global olarak vıopçuları,varant oyuncularını falan mı avliyorlar nedir .Başka türlü aklım almıyor,nerden baksan olmuyor,ne altın ,ne dolar ne borsalar hiçbiri mantıklı davranmıyor,küçük oyuncuların kurban edilmesi dışında ortada bir mantık yok.