Ne tabana vermesi gundwane abi, dua ette herif akşama doğru fışkırttırmasın :he:
Printable View
şu sasa hekts endeksten atsalar hersey düzelicek...
geldim sabahtan beri ara ara bakıp petkm banka thy tav ekledim az az .. hiç satış yapmadım ... panik olursam toplu satarım diye düşündüm .. kapanış merak ediyorum ... tedirginlik korku arası bir duygu var .. kısmet ..
sasa sı olanın tasası olmaz sloganı ters işliyor endekse TASA veriyor :)
teb yatırım viop 30 için teminatini düşürmüş. önceden 8112 tl idi. bugün 7590 tl yapmış.
sizin aracı kurumlarda da böyle düşüşler oldu mu?Ek 29253
En dip 37.42 yi gören HEKTS 40.20 de şu an..10 aylık getirisi yüzde 1000...
Güya Nisan a da gübre falan filan devlet cart curt..
G.M falan bi TV programına çıksa kelini gösterse tavana kilit yapacaklar..
Bu Borsa düşmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Düşemez..
Patronu kendi hissesine 80 taleden sonra pahalı dedi ve 115 taleden sattı, tekrar 80 taleye gelirse ucuzlar ve patron bu seferde hissem ucuz der alır, kimbilir.
patron ne derse o olur
sasası olmuyanın tasası olmaz
Ismene neler oluyor cash abi?
Borsaya yürek dayanmaz batıyoz derken tekrar alıyolar, çıkıyoz detken satıyolar. Testere piyasası başladı artık.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
pegasus güzel görünuyor
Son 11 yıla baktım...yani 66 vadeye.
Vade geçiş farkının,gapının kapanmadığı 2 vade var. AGUSTOS 2017 VE BU VADE.
2017 DEKİ VADE Gapı, bir sonraki vadede kapanmış.yani geçikmeli..(ekim vade))
Bu vadede 4300 (vob) da kapanmayan kocaman bir gap var...geçmişe bakarsak kapanması güzel olur...
Belkide şubatta ,nisanda kapanır...AYILARA MORAL OLSUN DİYE ARAŞTIRMACI BİR KY. OLDUM.:)
düşünsenize mesela bıst100 6500 oluyor...vob 7200
2000 çılgın çıkışı gibi ilk düzeltme -%35 olsa..hedef tamamdır..
trade edene 1 haftadır tahtalar arası para dağıttılar millet hala düşüyor çıkıyor diye taksimetreye bakıyor :kahkah:
tmm sen GAP doldurdun ee örnek tüpras niye kendini o denli yırtmadı ve ya baskası .. yani hersey petkimde mi düzgün isleeyecek yok destek yok direnc yok nafta yok gap yok ebe. seysi ulan n gıcık hissesin
saldır badem spor
yensen de yenilsende taraftarın senle:)
Lemur senin petkimler ile benim tüpü takas edelim, sen geldin geleli tahta gün yüzü görmedi
bankalar şöyle sert yukarı yapsada sevinsek ..
Ben yokum ondan basasi gelmiyor palanın.
Gozlemlerim ile ilgili yanlış anlasilma olmuş espri olmadan tekrar yazalım:
- 1 3 5 1000 değil zengin olan milyonlar var. Kolay kazanıyor, kolay harciyorlar. Paranın gozunun yaşına bakmiyorlar.
İ.Ö 10.000 İlk taş aletler
İ.Ö 4000 Tekerlek
İ.S 900 Barut
İ.S 19. YY Ampül
İ.S 20. YY Televizyon , atom un parçalanması , internet
İ.S. 21. YY Düşmeyen Borsa!!!
KOmple taban beklerken!! -1 den koparak geliyor maşallah..:oleyo:
ocak mart arasını m.ö-m.s diye 2 ye ayırdım .
m.ö bilanço dönemi - ms bedelsiz ve bedelli, temettü dönemi
BİM de güzel pega ve bu 1-2 gune patlar ytd
Bugün bereketli bir gün....Gel de Kazan... teknik işliyor mu hayır.... evet diyen beri gelsin
Bugün endüstriyel hammadelerden üre düşmüş gibi
https://i.hizliresim.com/sbvq8bh.jpg
Uzun vadede teknik sadece alınca-satınca işe yarar.Mesela Dohol bakınca dolar bazlı 2-1.4 dolar arası diptir..dersin ve alırsın...
Zaten arada trade eden bolca işlem yapar ve çok az kar eder.Tradede teknik işe yarar ama orta-uzun vadede sadece alınca işe yarar.
Ama vobda hiç bir zaman işe yaramaz. geçin onu..
Bana kalırsa en kral yöntem: 6-10 arası hisse ve min 4 sektör..ve dolar bazlı endekse göre ucuz olan hisse alan ve SADECE BEKLEYEN zengun olur...
bende uzun vadeli aldığım(endeks dışı hisse) dışında hisse yok..
Kanımca endeks max. 6500 leri test eder..Bu da genelde ocak ayı içinde biter.
Astrolog Nilay ablanın dediği gibi ,ŞUBAT ÇETİN GEÇECEK.:)
yonca bey dün değişik demiştim.. .. .bugünde bir değişik ..
bu PNLSN neci ya o da g üzel
çağrı şimdi şöyle bi şey var- TR nüfusu 85 milyon, hane başına düşen nüfus 3.6 kişi, yani toplamda 24 milyon hane var ülke çapında.. hal böyleyken senin "kolay kazanan kolay harcayan milyonlar var" şeklinde bi deklare vermen, 3-4 milyon kişi ima etmen, nerdne baksan nüfusun yüzde 10- yüzde 15 gibi bi kısmının bu sınıfa girdiğini gösterir.. bu kabul edilebilir bi ifade olmaz, cehapeli arkadaşlar bundan rencide olurlar, böyle bi ifadeyi kesinlikle kabul etmezler, çabuk özür dile.. hırlamaları şimdiden duyar gibiyim, böyle laf olmaz, biraz ekonomi öğrenmeyi dene istersen, alper gibi akçay gibi mükemmel ekonomi bilgisine sahip cehapeliler var, git onlardan feyz al.. ama önce özür dile
Dün Teke Tek'de ekonomist Cevdet Akçay vardı, son dönemde fon sağlayanlardan fon kullananlara kaynak transferi oldu dedi. Fatih Altay o nedir diye sorunca, benim hiç bir yere borcum yok, bankada vadeli vadesiz hesabım var ben fon sağlayıcıyım, kredi borcu olanlar fon kullanıcısı dedi.
Büyük firmalara kredi verilmiyormuş, onların yurt dışından para bulması bekleniyormuş.
ahahahha iyi ki bir ESEN dedim kagıt zıpladı 80 altı her türlü alınır o kagıt
Hatırlatma: 2000 de faiz diplerdeydi..ve AB giriyorduk:)
İlk düzeltme hızlı bir şekilde 20.600 den 13.200 e oldu...
pıst 100 5485 üzeri kalabilirse 5535 yeni hedefi kısa vade TEKNİK.:)
ekonomiden anlamak isteyenler son cehape kurultayında açıklanan ekonomik programı dinlesinler, bay kemal mükemmel bir taktik uygulayarak, abd evinin oturma odasından pijamayla bağlanan rifki isimli ekonomi şampiyonunu lanse etti, herif son derece bilimsel muhteşem bi sunum yaptı, böylece bay kemal hem mükemmel ötesi bi ekonomi programını lanse etmekle yetinmedi -millet teknoloji görsün diye zoom programını da lanse etti türk milletine.. yandaş kitlenin nutku tutuldu hiç bi şey diyemediler, lakin solcu geçinen bi kısım akademisyen gazeteci bozuntusunun eleştirilerini duyunca nefesim kesildi, inanamadım, böyle bilimsizlik olabilir mi arkadaşlar
https://www.gazeteduvar.com.tr/kilic...galeri-1592048
Yazar Arif Koşar: Rifkin'in sürekli yanılmasına rağmen 30 yıldır neredeyse aynı şeyleri söylemesi bunları söylemekten para kazanmasıyla ilgili. Kapitalizme dair aşırı iyimser. Teknolojiye, iklim krizine vb. atıfla bol keseden vaat dağıtıyor. Türkiye'ye dair neredeyse hiçbir fikri yok. CHP sözcüsüne sıra gelince tatava bitiyor ve klasik IMF programının ilkeleri tek tek sıralanıyor.
Akademisyen Evren Balta: Rifkin harika bir akademisyen, mükemmel bir ekonomist olabilir. Ama Cumhuriyet'in yeni yüzyıl vizyonun açılış konuşması bizim dertlerimizi, bizim acılarımızı bilmeyen birini simultane çeviriyle dinleyerek mi olmalıydı? herhangi bir yerel soruna dokunmayan, çözüm önermeyen, son derece soyut akademik bir "iklim krizi nedir 101" konuşması.
Gazeteci Bahadır Özgür: Faik Öztrak, dört dörtlük bir neoliberal program çerçevesi sundu. Varlık Fonu'nun tasfiyesi ve kamu ihalelerini gözden geçirme iddiası (o dönem yoktu) dışında, 2002 AKP'sinin programının kelime kelime aynısı.
Gazeteci Hakkı Özdal: Kemal Derviş (bile) hiç değilse Türkçe konuşuyordu.
asels eregl portfoyün bugün en performanssız iki hissesi ..