Tüm bankalarin kendi ppf leri aninda hesaba gecer, diger ppf ler 3-4 gibi gecer
CPH2095 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Biliyorum. Bankalar tefasa kapalı kendi PPF fonlarının satış emirlerini anında karşılar.
Benim sorduğum, tefasa açık PPF fonlar için.
Alternatifbank tefasa açık tüm PPF fonların satış emirlerini hemen hesaba geçiyor. Acaba bu şekilde çalışan bildiğiniz başka banka var mı?
Bu önemli çünkü bu şekilde gün kaybı olmadan (aynı gün) sattığınız bir PPF fon yerine hemen bir başka PPF fona dönebilirsiniz.
Trump yabancı teknoloji fonlarını dümdüz etti sağolsun..
Likit fonlar son günlerde 1.5-2 katı arası getiri sağlıyor eskiye göre düşüşten sonra :notr:
3 günlük getiriler 0.36-0.43 gibi
Faizlerde hafif yükseliş var gibi
Elimde borsa ile ilgili hiç fon yoktur,onları alacağıma borsaya girerim daha iyi.
Ayende etkiledi,yine bayağı düştü,likit fonun haricinde altın fonumdada kayıp var,sebebi küreselciler elindeki altınları ve fonlarının bozdurması,böyle olunca etkiside bize yansıyor olması,altının onsu çok sert düşmüştü 3150 cıvarından 2970 cıvarına düşmüştü satış sonrası,şu sıralar 3010 üstünde,devamlı belirtirim aşağı düşse bile hızlan yukarıya çıkma potansiyeli var.eorubontlar zaten epey zaman yataya yakın seyir ediyor,yen hareketli,zaten oda vardı elimde 5 senedir.
Bu birazda tecrübeden kaynaklanıyor 80 yıllarının altından beri piyasayı takip ederim,90 başlarından beri borsaya giriş yaptım,buna döviz,altın dahil,yani 45-50 senedir bu işin içindeyim,borsada 2003 yılından tam faal odum %50 vs,2008 krizi öncesi portföyümümü azaltsam bile çok zarar yazdım yine,ama dipten bayağı topladığım için toparladım,2010 sonrası borsada payımı %20 cıvarı yaptım güvenmediğim için hisse bazlı takıldım o yıldan beri,yani tradeci oldum ve halada öyleyim,çünkü başımızda dengesiz bir zat var ona hiç güvenmiyorum,dış güçlerlen işbirliği yapıyor,önce fetöye güzellemer sonra köstekler falan,ama fikri hala o yönde,ayni yaşlardayız,ben hala diri o çökmüş beyini sabit siyasal islamın uşağı eşbobçu,yakın zamanlarda iyice despotlaşması vs uzar gider.
Ben hayatımda tek birşey öğrendim dünyanın en tehlikeli sistemi başkanlık tek adam sistemidir ben bu cahil aklımla bu sistemde değil 25 elli senede seçilirim allah aşkına televizyon kanallarında programlara bakın koca koca prof lar konuşurken cuhmur başkanı açıklama yaptığında hepsinin sözü kesiliyor kelimeleri ağızlarına basılıyor bütün kanallar cumhurbaşkanına yönlendiriliyor bu nedir ya Allah aşkına
O zaman o proflar cumhurbaşkanı olsaymış. Sözleri kesilmezdi hep konuşurlardı.
Birde şunu yazayım her profa güvenme. Memleketin kuyusunu kazar anlamazsın bile.
İşte zihniyet bu her prof dediğine güvenme a haber CNN benzeri kanallardaki ne güven sözcü ve benzeri kanallarındakilere güvenme bu yönetim halkı işte böyle ayrıştırdı
Uğurcuğum güzel kardeşim. Yazdığın kanalları vallahi izlemiyorum. İnanıp inanmamakta serbestsin. Ama gel görki geçenki olaylarda bazı proflar gençlerimizi sokağa çıkardımı çıkardı. İtidal çağrısı yapacaklarına kır dök yıka sebep oldularmı oldular. Bumudur okumuşluk bilim sanat kültür muassır medeniyet insanlığı. Yapmayın Allahaşkına bu vatan hepimize lazım Uğur bey.
Fonlara bugün destek geldi bakalım hafta sonuna kadar durum nasıl olur.
Dün S & P 500 yüzde 1.55 düştü kur da sabit, ancak AFA fonu yüzde 6 ve ABE fonu yüzde 4 arttı. Bu nasıl oluyor?
Sabah sabah şaşkına döndüm. Üç gündür eksi yazıyor S&P bu fonlar artı bugün.
nasdag +%10 oldu.
Tarife koy, tarife ertele derken ABD piyasaları da cıvıttı.
Yabancı değer içeren fonlar 47 nolu genelgenin 4-7/b.maddesi gereğince hesaplanır.
https://i.hizliresim.com/18iol8o.png
Likit fonlar piyasalar karıştığı zaman ilk etkilenen bu fon oluyor,bugün verilerinde fonun değeri günlük % 50 azalmış,örnek getirisi ortalama 15 iken 7 olmuş :notr:
Yanlış yere yazdım sildim.
Üstad yapı kredi yabancı fon sepeti fonu YTD bu kurala göre fiyatlanmıyor.Bu konuda bilginiz var mı?Abd kapanıs fiyatlari ertesi gün fon degerinde oluyor.Afa aft tmg gibi değil.Fon dönüşümü yaparken ciddi zararlar verebiliyor bu tür bilgilerden uzak olmak.Bugün afa aft 2gun onceki abd fiyatlari iken YTD dunku abd kapanış fiyati
CPH2095 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yabancı hisse senedi fonları benim de kafamı karıştırıyor. Alış yaparken hangi fiyattan alıyoruz, satış yaparken kaçtan satıyoruz tam bir muamma. Hele borsanın böyle oynak olduğu zamanlarda. YTD gerçekten de Amerikan borsalarını kapanışa göre hesaplıyor gibi gözüküyor.
Bir bankadaki TEFAS fonlarını başka bir bankaya aktarabiliyor muyuz? Yoksa satıp tekrar almak mı gerekiyor? İşbankası saçma sapan "yatırım hesabı saklama ücreti" almaya başladı.
Carry tradeciler 2.5 milyar dolar satış yapmış fonlardan,aynen bu olay bizim fonlarada yansıyor,örneğin hesaplarımıza 130-200 arası yansırken şimdi 80 cıvarı yansıyor,esasında serbest fon deniliyor,kimse onun riskinden bahsetmiyor,benim likit fonlar dursun durduğu yerde,bir bankaya gitim bana teklifi 47,bana yansıyan 35-40 bile değil,örneğin 100 desek ana paraya likiteyken yansıması 110-120 cıvarıydı,onların teklifi 80 :seyt:,her taraf şeytanlaşmış...zaten enflasyonun çok altında alıyoruz kazanç olarak,80 nerede 40 nerede :ss: