Satıp faize yatırmayacak ki başka şirket isimleri geziyor trcell ve kozaa alıcak dedikodusu , spükülatif haber olma ihtimali yüksek bu yüzden temkinli olunsun diye bir önceki yoruma yazdım
Printable View
https://x.com/mutlu_unitezim/status/1920598067847241760
biraz gülün :)
AmigoOrhan abi sen altın yumurtlayan tavuğu kelepir fiyata satarmısın
O işte 1 iş var
bunlara en son bişey satacak dediklerinde 260 liradan kaat satıldıydı millete.
notu düşeyim de sona vay efendim satılmadı diye gezmeyin.
bımoş da 468 destek bölgesi çalışmalı şimdilik o bölgeden tepki veriyor bu bölge yıkılırsa teknik olarak 449 bölgesine doğru çekilmenin devamını beklerim.
şimdi oldu çünkü bu haberler hikayesi olmayan borsada bilinçli çıkarılıyor , 39 liradan millete yapı kredi satılacak diye banka verdiler ben ogun dün bozkurttun karpuz kesicez muhabbetinin döndüğü gündü ne var ne yok sattım yapı kredi taşıdığımı bilenler biliyor mal çoşkuda verilir çok çoşku vardı , birde bazı yorumcular denk geldi tv de Üzeyir doğan ve Baki atalay fiyalar havada uçuşuyor gülüşmeler goy goy tamam bulut adaya veda et dedim :)bu yüzden tuprs da temkinli olun dedim sabah millet sosyal medyada hikaye üzerine hikaye yazıyor.
cem boyner ;bu ülkede akşam üzeri sabah ne olacak kestiremiyorsunuz demiş .bizde bura da kazananacaz diye cebelleşek.zarlar hep hileli.dün ykbnk, bugün tüp yarınlar sahol,akbak,falan filan bigün ben ,sen ,o diye satış haberleri böyle gider.
sepet yapmayan son 1,5-2 senede kayıp , sadece borsa üzerine yatırım yapan trade etmediyse maliyetine göre kardan zarar yada zarardadır.Borsadan kar edilecekse siyasi değişim olması , liyakatlı kadrolarla güven gelmesi gerek kurumlara ozaman çok büyük ralli olur bana göre zaten graflar kendini belli ediyor sadece pazılda oturtulması gereken bazı aparatlar var iktidar kendi içinde değişemiyor çünkü güç zehirlenmesi yaşadılar , muhalefet kazanırsa liyakatlı kadrolar oluşturmalı kurumların başına koyacağı kişiler illa partili olmayacak işin ehli olan adamı bulacan bunları yaparlarsa en fazla 2 sene içinde ülkede değişimi görürüz iktidarın yaptığı gibi kendi zümreni yaratmaya kalkarsan 2 -3 sene sonra geldiğin koltuğa geri dönersin mesala ofiste denk geldikçe izlerim Sencer solakoğlu , Ali ekberle 2 sini tarım hayvancılığın başına alırım ekip kursam sahada olan adamla çalışıcan , eğitimde bunu böyle yapıcan bak bakalım ülke ne oluyor
Ne oldu somaliden gelecek petrolun borusumu patlamış... :)
Hakkaten noldu bu banka satışı, :)
Heralde pazarlıkta anlaşamadılar.
Neyise
Şimdide tüpü satışa çıkardık, alıcı ile anlaşabilirsek belki satılır.pazarlık sürüyor
En son kaça olur :kahkah:
Banka gibi tüpde satılmazsa sıradaki ford olabilü :drunk:
https://i.pinimg.com/564x/89/a0/3a/8...47b74b143e.jpg
Tunç Şatıroğlu
@TuncSatiroglu
·
2s
Bakan Bayraktar: Suriye'ye 3 ay içinde doğalgaz vereceğiz
Bugun bu tupte yine bir ipnelik dönebilir takasta badem bofası ve hsbc karşılıklı işlem yapmıyorsa.
#SONDAKİKA
Pervin Buldan İtalya'da trafik kazası geçirdi.
buda giderse tüm ekip iptal...
biri tosunpasadaki dedeye dönmüş şarja takıyorlar sağına soluna dönemiyor...
diğeri rahmetli oldu... birisi akciğer kanseri...
buda trafik kazası...
İnkarcılar seni etkisiz hale getirmek, veya seni öldürmek ya da seni sürmek için planlar yapıyorlardı.
Onlar plan kuruyorlarsa ALLAH da plan kuruyor. ALLAH plan kuranların en ustasıdır.
çok sancılı bir süreç olacak..hem de çook..bunlar koltuğu nasıl bırakacaklar aklım almıyor..
bırakırlarsa başlarına gelecekleri de biliyorlar..
kolay değil..sanki daha 2001-2003 benzeri bir bocalama evresinin kapısını yeni araladık..
ama önce 2001 gibi bir çakılma görmek lazım..
içerde ya da dışarda borsa için trend değişiminin geçmişte örneği çok..bu tarz yükselişlerden sonra ( 5 yılda 20-30-50 katlar) yani dalga tepede olgunlaşıp trend bittiğinde şalter iner..resetleme için bu şart..
1998-2001-2008 hepsinde bu oldu..
resetleme dalganın sönmesi için şart..sönmemiş dalgayı tekrar canlandıramazsınız..illa sönecek..
şimdi erken seçim olsa bu dalga sönmeden yine borsalar çıkamaz..
aksini beklemek hayalciliktir
eğerki bir üst akıl varsa, sahipsiz değilsek iktidar değişikliği şart..
bu olmayacaksa;
ya sahipsiziz ya da daha kötü bişey var bunun için iktidar bilerek değiştirilmeyecek..
aklıma savaşdan başka bişey de gelmiyor..
ama iki durumda da borsa çok şey kaybedecek
Suriye meselesinden beri -15 yılı geçmiştir heralde- yabancı çıkmaya devam etmiş..
bu bir politika sonucuydu..yani adamlar dediki ortadoğuda benim dediğim olmayacaksa senin ekonomine para sokturmam..
bu politikanın devamı olacaksa İmamoğlu da çıkamaz..
ama farklı bir durum var borsamız için ya da ekonomi için;
YERLİ İÇİN DE GÜVEN SORUNU VAR..
İŞTE MESELE DE BU..
bunu nasıl başaracaklar..imkansız..
o yüzden;
1. resetleme şart
2. güven şart..
borsa için resetleme nedir..
mevcut trendin tartışmaya açık olmayacak şekilde kepmesidir..
örnekleri çok geçmişte..tepeden %70-50 arası düşüş..
ama diyebilirsinki ya bu sefer %70 düşmeyebilir..bilemem ben..geçmişte örnekleri var diyorum..
Karaduman dayucuğum bu kadar detaya girmeye gerek yok, borsa niye yükselmiyor sebebi çok basit
Şirketler, fabrikalar zararına çalışıyor, yani cebten yiyor.
Bunu taaa 15 yıl önce yabancılar görmüş harıl harıl satıp kaçmışlar.
Herkes suyuniçinde yaşamaya alışsın.
Senin o 5bin endekiside rüyanda görün :he:
Şerh düşüyorum
Yaz kızım
Bu sene bist 8600 bile görmez
abd nin yaptırdığı Fetö darbe girişimi ile yabancı ile bağımız tamamen koptu..gerçekler bunlar..
yabancı daha gelir mi..bu iktidarda İMKANSIZ..
İmamoğlu bu yüzden kilit isim
bana göre darbenin altında yatan durum, yine Suriye meselesi..abd istediğini alamayacağını anlayınca darbe girişimi oldu..
ve yabancıları Türkiyeden çekti..şimdi bu durumda YABANCI NASIL GELİR..
ya yumuşak yüz İmamoğlu lazım ki bana göre bu ŞART, ya da konu farklı bir duruma evrilecek
ama borsa için yabancı gelmezse gelmesin biz bize yeteriz dendikten sonra 50 kat-100 kat çıkan kağıtlar sadece üçkağıt oyunuyla bu yüskelişi yaptılar..bu yanlış..dünyanın hiçbir yerinde yatırımcı bu şekilde salak yerine konmamıştır..
yabancı yok, yerli sınırlı ama kağıtlar 50 -100 kat çıktılar..ver ver al, al al ver ile..yöntem bu..sağ cepten sol cepe koyarak hisseler uçtu..buna da yabancı yok diye göz yumuldu..yabancı yok tamam ama sen beni eşşek yerine koydun ama..3 tl lik kağıt oldu 200 tl..
ben nasıl alabilirim bu uyuz kağıdı 200 den
2 tl lik kağıt 10 olur 20 olur 30 olur anlarız..ulen 200 de ne oluyor.Allahsızlar
Yaw o değil de hazır bu lavuklar kongre mongre ayağına toplanmisken biletlerini kesiversek ne güzel olur. Ama nerdeee amk.
ne oldu pkk kongresinimi kutluyor piyasa :)
Karaduman dayu ile aramızda al al ver yaparak şeyttürdük sindoma abi
Gelen giden yok biz bizeyik :he:
Yabancı içün yazılan komplolardan bıktım ben ya.
gelse kabahat gelmese de kabahat.
misal geldi sonra bir gün gitmek istedi mi de dıjjj güjjj dıjjj bu dıjjj :oleyo:
bu kitlenin de her hareketinde derin derin anlamlar olmayabilü. onnarda bizim gibi alıp satıyodur belkim :p
şeymame borsası bugun bakalım ne kadar halay çekecek nefesi var:)
Bozkurt ,
Karadumanı uyar halaya girerse dikkat etsin bir anda müzik biter ortada kalır.:kahkah:
Matriks Haber
@MatriksHaber
·
16sn
Trump: Çin, pazarını ABD'ye açmalı, bu onların yararına olur, kapalı pazarlar artık işe yaramıyor
buda uyanmış sözlü müdahaleden başka birşey yok