http://fs1.directupload.net/images/180815/x25oeapn.jpg
Printable View
http://fs1.directupload.net/images/180815/9jqm536r.jpg
6 aylık takas,
geçerli olan takastır
Egser'in imtiyazlı hisselerinin kardan öncelikli pay alma yüzdesini %30 gibi kabul etmeliyiz değil mi?
Tam yüzdeyi herhangi bir yerde bulamadım ama temettü'den yola çıkarak bu orana ulaştım.
Kendi sorumu yanıtlayayım:
Karın Dağıtımı:
Madde 26- Şirketin faaliyet dönemi sonunda tespit edilen gelirlerden, Şirketin genel giderleri
ile muhtelif amortisman gibi şirketçe ödenmesi veya ayrılması zorunlu olan miktarlar ile şirket tüzel
kişiliği tarafından ödenmesi zorunlu vergiler düşüldükten sonra geriye kalan ve yıllık bilançoda görülen
dönem karı, varsa geçmiş yıl zararlarının düşülmesinden sonra, sırasıyla aşağıda gösterilen şekilde
tevzi olunur:
a) % 5’i kanuni yedek akçeye ayrılır.
b) Kalandan, varsa yıl içinde yapılan bağış tutarının ilavesi ile bulunacak meblağ
üzerinden, genel kurul tarafından belirlenecek kar dağıtım politikası çerçevesinde ve ilgili mevzuat
hükümlerine uygun olarak kar payı ayrılır.
c) “a ve b bentlerinde belirtilen tutarlar düşüldükten sonra kalan bakiyeden;
ï€* Yüzde sekizi (%8) A Grubu hisse senedi sahiplerine
ï€* Yüzde beşi (%5) B Grubu hisse senedi sahiplerine tahsis edilir.
Bunlar çıktıktan sonra kalandan,
ï€* Yüzde beşi (%5) Yönetim Kurulu üyelerine tahsis edilir.
d) Net dönem karından, (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen meblağlar düştükten sonra
kalan kısmı, Genel Kurul, kısmen veya tamamen kar payı olarak dağıtmaya veya Türk Ticaret
Kanunu’nun 521 inci maddesi uyarınca kendi isteği ile ayırdığı yedek akçe olarak ayırmaya yetkilidir.
e) Pay sahipleriyle kara iştirak eden diğer kimselere dağıtılması kararlaştırılmış olan
kısımdan, % 5 oranında kar payı düşüldükten sonra bulunan tutarın onda biri, TTK’nın 519’uncu
maddesinin 2’nci fıkrası uyarınca genel kanuni yedek akçeye eklenir.
İmtiyazlı hisse her zaman itici gelir yatırımcıya
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.