Düşman o zaman para
Su uyur düşman uyumaz
Abi bilmiyomki
Hırsız bile olsa biri
Çok ceza almiycak kadar calmali ki dönüşü olabilsin
Yani elastik bölgeden plastik bölgeye geçişte
Refleksivlik kaybolup geri dönüşmezlik başlıyor
Malesefki
Printable View
Bence vermez. Zira para gelirse merkez bankasına değil bankalara yatacaktır. Yatan paranın %8 civarı bir zorunlu karşılığı olur onu görebiliriz.Ama tabii paranın nasıl bir kademelendirme ile gireceği de önemli. Burada önemli olan merkez bankasının bir an evvel TL likiditesini kısması ve pahalı hale getirmesi. Zira bunu yapmaz ise şu an içeride olan yabancı kolaylıkla ve düşük maliyetli olarak TL'ye ulaşarak katardan giren parayı dışarı çıkartabilir.
O nedenle seriyi tamamlamak için merkez bankasının doğru zamanda hızlıca bir faiz artışına gitmesi çok önemli. Eğer bunu yapmaz ise bir çuval incir berbat olabilir.
Bazı muhafazakar forumdaşların faize karşı olduğunu biliyorum. Ama bunu bu aşamada bir teknik önlem olarak düşünmeliyiz. İçerideki likiditeyi pahalılaştırarak dövizde pozisyon alan ve açığa oynayan spekülatörü cezalandırmalıyız. Bu mantık ile bakıldığında yerinde ve zamanında uygulanacak bir parasal sıkılaştırma kilit taşı gibi yerine oturacaktır ve binayı sağlamlaştıracaktır.
Geçen cuma bir gecede 250 bin tl. zarar yazınca, bugün sabah 6 lardan biraz alayım da bayramda gelen giden öpmesin dedim. Ben 6,10 dan aldım , şimdi katarlı dostumuz 15 gayme yetiştirmiş imdada. Olsun düşsün dolar 5,75 lere yeter ki .
Nasıl olsa para artık yük oldu, düşman oldu yerliye.. Biz kazanmaya , çalışmaya, tasarrufa devam, yemesini bilemiyoruz, yiyene afiyet olsun.