her an açıklanabilir
Printable View
Yukarıya doğru ivmelenmişti, patron ortak satışı yaparak bu ivmelenmenin önünü kestı. Bravo patron çok iyi yaptınız. Tebrikler.
Şirkette, üretim ve satışlar devam etmektedir. Şirketler için kısıtlamalar yok zaten. Bugün mail attım. Verilen cevap aşağıdadır.
Yaşar Aydın Kuleli
15:22 (3 saat önce)
Sayın Çağla hanım;
Bugün itibariyle kamuya açıklanan ortak satışları ne kadardır ve ne kadarı kalmıştır. Sodyum sülfat ve potasyum sülfat yatırımları ne zaman bitecektir. Gereğini rica ederim. Saygılarımla.
Yaşar Aydın Kuleli
Makina Mühendisi
Alkim Kimya A.Ş. ortağı
Çağla Koçel
18:55 (9 dakika önce)
Alıcı: ben
Sayın Yaşar Kuleli, öncelikle şirketimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
Potasyum sülfat yatırımımızın Temmuz 2021’de bitmesi hedefleniyor.
Sodyum sülfat kapasite artışı yatırımız ile ilgili ayrıntılı KAP açıklaması linki aşağıda bulunmaktadır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/913339
Sermaye Piyasası Kurulu Özel Durumlar Tebliği Madde 12 kapsamında Sermaye yapısı ve yönetim kontrolüne ilişkin değişiklikler kapsamında idari sorumluluğu olan kişilerin bildirim yapmaları zorunludur. Bu kapsamda ortağımız 5 Mayıs 2021 tarihinde hisse satışı gerçekleştirmiş ve bildirimini yapmıştır. Yönetim Kurulu üyemizin hisse satışı tamamen kendisinin tasarrufudur. Şirketimizin faaliyetleri ile ilgisi kesinlikle yoktur.
Sağlıklı günler dileriz.
Çayırhan'daki mevcut üretim kapasitemiz 210.000 ton/yıl idi. Burada yapılacak 180.000 tonluk artış ile 390.000 ton/yıl sodyum sülfat üretimi planlanmıştır. Pandemi ortamında öncelik Tesis'in çalışmasına verilmiştir ve bu konuda üretim faaliyetlerimiz başarıyla sürmektedir.
Yatırım çalışmalarımız da başlamış olup iki basamaklı olarak yürütülmesi planlanmaktadır.
İlk basamakta mevcut ünitelere yapılacak ekler, ilaveler ve revizyonlarla 180.000 tonluk kapasaite artışının yarısı sağlanacaktır. Tesis 2021 yılı ortalarında 300.000 ton/yıl kapasiteye ulaşacaktır. Bunu takiben devam edecek yatırımla da 90.000 ton daha artırılarak Alkim Çayırhan Tesislerinin toplam kapasitesi 390.000 ton/yıl'a ulaşacaktır.
İçinde bulunduğumuz pandemi koşullarında söz konusu kapasite artış yatırımımız aksatılamadan sürdürülmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
teşekkürler sn yak, firma çalışsın üretsin ve kar etsin yeterli ... satanlar satar, birileride alır ...
aslolan Alkimin total SS rezervi ki mta rakamına göre 800 mil. ton... yıllık ortalama 600 bin ton üretimle yaklaşık 130 yıl yapar,
PS ve Alka kağıt ile ilerki zamanlarda karlılık mutlaka çok daha iyi noktalara gelecektir, temettü veren döviz pozisyonu 174 mil. tl olan, bir çok sektörün hammaddesini üreten nadir firmalardan ... yastık altında dursun...
tahta yapıcının kötü olduğunu düşünmüyorum sorun patronlarda... 19.2 hareketini hatırlayın. tahta yapıcı hisseyı bayağı hareketlendirmişti ama patronlar deli gibi mal sattılar malum... yüksek karlar 2022 ile beraber gelecktir fiyatların uygun yerlere gelmesi ek alımlara vesiledir ...