https://youtu.be/hI2_LfQr63U
Burdan az geri alıp az bakabildim.Paynetten bahsederken bi ara masaya vurdu Sayın Ceo 😅
Printable View
https://youtu.be/hI2_LfQr63U
Burdan az geri alıp az bakabildim.Paynetten bahsederken bi ara masaya vurdu Sayın Ceo 😅
Masaya daha sağlam vurabilirdi :)
O zaman 14500 kapatabilirdik 😆
Paynet bu sene 12-13 milyar lira hacim yapar demiş.
12-13 milyar lira hacimde ciro 300-350 milyon arasında olur sanırım. Net kar da en az 30-35 milyon civarı Paynet için.
Her sene %100 büyüyen ve bu sene 30-35 milyon arası net kar elde edecek olan bir fintech şirketi en az 20-25 çarpanla satılır. Yani 700-900 milyon arası bir paraya.
Yeni alacak olan kişinin katacağı sinerji ve ekstra büyüme hariç.
Bence Paynet satışına dikkat çekmek için çıktı programa. Söylediklerinin çoğu Paynet ile ilgili.
Hayırlısı olsun bakalım.
Hergün aynı dümen.. iş yatırım gruba yukarıdan mal veriyor sonra grup aldıklarını aşağıdan iş e geri veriyor
Böyle bir oyun olduğunu sanmıyorum. Daha önce de çok yazdım bu tahtada , tahtanın gidişatını etkileyebilecek boyutta bir tahtacı yok. Olması da zor. Eğer Perea işin içinde yoksa , kimse bu tahtada tahtayı ele geçirecek kadar güç sahibi olamaz.
Perea'da 16.3 milyon lot mal oldukça kimse buna cesaret edemez. Kaldı ki burada yazıp çizen bir sürü insanız. Ellerinde milyonlarca lot olduğunu bildiğim ve şahsen tanıdığım onlarca insan var. O yüzden bu işin kasıtlı olduğunu sanmıyorum.
İş yatırım ay başında 100-150 bin lot civarı mal aldı 13-13.30 arası. Muhtemelen onları veriyor.
CEO'nun konuşmasını her zaman hisse fiyatını yükseltir. Bu gerçeği bilenler CEO konuşurken satar. CEO çok somut birşey söylerse diye de millet alır. CEO konuşmasını bitirdiğinde elle tutulur bir bilgi vermedi ise , alıcıların hızı kesilir ve satıcılar çoğalır.
Olan yine bu bence. Aslında CEO çok da soyut konuşmamış anladığım kadarıyla. Paynet için yurt dışına açılma konusu hakkında da birşeyler söylemiş ama Paynetin satışı hakkında çok konuşmamış.
Payneti satıyoruz , yoğun ilgi var , düşündüğümüz fiyatın da üstünde teklifler var gibi birşeyler söyleseydi tabi alıcıların hızı kesilmezdi ama sadece ciro şu olacak bu olacak , hedefleri tutturacağız falan gibi yuvarlak cümleler kurunca alışların devamı gelmedi.
Bence asıl ilginç olan , eskiden CEO bloomberge çıkmadan 1-2 gün önce sosyal medyada yada internet sayfasında bu ilan edilidi ve biz de bilirdik hangi gün hangi saatde çıkacak diye. Ama bu sefer çok aniden çıktı haber vermeden. Bu garip geldi bana.
Bu programa çıkması hayırlara vesile olur inşaallah. Sanki Paynet ile ilgili bir dikkat çekme programı gibi oldu. Yani Paynet şöyle büyüyor böyle büyüyor , yurt dışına da açılabilir neden olmasın gibi bazı marketing kokan açıklamalar.
İnşaallah daha somut haberler gelir yakında Paynet hakkında. O zaman görelim bakalım tahtada cirit atan kalıyor mu.
Bu arada program aniden olmamış , bir çok sosyal medya hesabından dün programın haberi verilmiş.
Demek hepimizin gözünden kaçmış. İnstagram , facebook , linked in , hepsinden anons edilmiş dün .