Originally Posted by
keko
arkadaşlar kocaer yatırımcı ilişkilerine bir email daha atmıştım...cevabı gelmiş..paylaşmak istiyorum...
değerli kocaer yatırımcı ilişkileri şirketinize uzun süredir ortağım...merak ettiğim bazı şeyler var...demir çelik sektöründe enerji maliyetlerinin tüm maliyetler içindeki payı %40 civarında olduğu söyleniyor...acaba bu rakam kocaer olarak sizde de geçerli mi ?? jeotermal yatırımınız tamamlandıktan sonra kapasite geliştirme yatırımlarını yapar mısınız yoksa tamamen sözleşme değişikliğinde göstermiş olduğunuz yeni alanlara mı yatırım yaparsınız ??
cevap :Halihazırda enerji (doğalgaz+elektrik) maliyetinin toplam maliyetlerimiz içindeki payı %5-9 düzeyinde değişmektedir. Elektrik tüketimimizin iç kaynaklardan karşılanma oranı %33 seviyesindedir. Gerek çatı üstü GES yatırımlarımız gerekse planlanan JES yatırımımız ile enerji kaynaklarımızın %100 ünün iç kaynaklardan karşılanır hale gelmesini hedefliyoruz.
bir de jeotermal yatırımı yapılan yerlerde genelde jeotermal tarım da ( seracılık )yapılıyor acaba sizin de tarım sektörüne girme gibi bir düşünceniz var mı ??
cevap: Şirketimizin öncelikli hedefi gerek çatı üstü GES yatırımlarımız gerekse planlanan JES yatırımımız ile enerji kaynaklarımızın tamamını iç kaynaklardan karşılıyor, fazla kapasite olması durumunda da sisteme elektrik satıyor hale gelmektir. Yönetim Kurulumuzun şuan böyle bir kararı bulunmamakla birlikte, ortaya çıkan fırsatları değerlendirmekte, yatırım kararları almaktadır, bu alanda da ortaya çıkabilecek farklı fırsatları değerlendirebilecektir.
başka bir konu da jeotermal sahasında mineralli su da çıkıyor bu bildiğimiz soda içeceği olmalı..acaba bu içeceği gıda sektöründe kendiniz veya başka bir şirket ile ortaklık kurarak değerlendirmeyi düşünüyor musunuz ??
cevap:Yukarıda da belirttiğimiz gibi yönetim kurulumuz ortaya çıkabilecek farklı fırsatları değerlendirebilecektir.