Etilen-Nafta makası 300$ seviyelerine gelmiş. Yarın piyasa durgun olursa Petkim ayrışır.
Printable View
Etilen-Nafta makası 300$ seviyelerine gelmiş. Yarın piyasa durgun olursa Petkim ayrışır.
daha önce bir kaç kezden fazla ifade ettiğim gibi , bilim dünyasında çığır açacak bir çok şeyi baştan yazdıracak insanlık tarihinde ileri sıçrama yaptıracak buluşlardan birisini başardılar gibi. ilk adımı attılar... sonsuz ucuz enerjiye ilk adıma çok yaklaştık... bir zaman sonra elektirikli araçlardaki pillere de ihtiyaç kalmayacak. doğalgazla da ısınmayacağız , trafodan da elektrik çekmeyeceğiz. adım adım o yöndeyiz hayırlısı... haberi okudunuz herhalde ki daha önce bu enerji potansiyelinden bahsetmiştim , farklı bir enerji kaynağı olduğunu henüz bunu kullanamadığımızdan bahsetmiştim.. işte onu yakaladılar...
nükleer füzyonlar artı enerji üretilmesinden ( yani 2 birim girip 3 birim elde etmek gibi ) sonra bu da onun kadar önemli bir buluş oldu.
bir kaç paradigma değiştirecek çalışmalar daha var , birisi ışık ve bilgi depolaması ile ilgili diğeri bitki kaynaklı falan...
Nomura, FED’in Mart Ayında 25 Baz Puan Faiz İndirimi Yapacağını Tahmin Ediyor
Küresel bir finansal hizmetler şirketi olan Nomura, ABD Merkez Bankası’nın (FED) Mart ayında gösterge faiz oranını 25 baz puan (%0.25) indireceği ve niceliksel sıkılaştırma (QT) politikasını durduracağı tahmininde bulundu.
Fed e olumu gosterip sıtmaya razı edecekler heralde
ALARK..
Hedef Fiyat 145.52... Bedelsiz Potansiyeli %3.200
Yıllık bazda dönem karı artışı %798
https://www.youtube.com/watch?v=UxZt0AZTOV4&t=355s
Dün vadeli %-6 kapattı..
o gün uçuk kaçık vaadler oldu ancak genellikle bu tür kampanyaların ardından hemen vaad edilen rakamlar ödenmiyor. Özellikle özel şirketler ve şahısların daha az ödemesi geç ödemesi vb durumlar sıkça oluyor.
Ayrıca o para şuan eskiden olduğu gibi denetlenebilir şeffaf ve görünür yerlerde olmayacak. O nedenle parayı aktarsalar bile nasıl ve nerelere harcandığını göremeyeceğiz maalesef.
Bir yabancı banka İstanbul'da ki deprem riski nedeniyle bazı birimlerini için Ankara ya taşımayı planlıyor
---TCMB'nin İstanbul'a taşınma süreci ise devam ediyor
-Ekonomim....
bizimkilerin gelecek planlaması budur... :)