Fed in tl ye muazzam destegi ile akp nin tl ye muazzam kaziklari arasinda sıkıştı dolar
Fed e kalsa dolar 3 e duser
Akp ye kalsa 10 a cikar
Secim sonrasi asil yon belli olur fed de kurtaramayabilir tl yi bu sefer
Printable View
Fed in tl ye muazzam destegi ile akp nin tl ye muazzam kaziklari arasinda sıkıştı dolar
Fed e kalsa dolar 3 e duser
Akp ye kalsa 10 a cikar
Secim sonrasi asil yon belli olur fed de kurtaramayabilir tl yi bu sefer
bakın burası çok önemli :whistling:
günlük
http://www.resimag.com/p1/b2492f0d924.gif
5,5 altı köpük ama köpüğü bir türlü atamıyor.. ay sonuna doğru momentum alırsa durulama gelebilir 🙂
Eylül ayına kadar beklerse ortaya saçılan şey sadece öksürük ile bağlantılı olmaz diye düşünüyorum 🙂
Sonuçta fay hattında enerji ne kadar çok birikirse kırılma anındaki şokun şiddeti de o derece olacaktır.. son örneği geçen ağustos ayında yaşadık.. buna karşılık sonrasında alınan önlem ve aksiyonlar dahabüyük şoklara zemin hazırlıyor.. mb resmen ateşle oynuyor..yanılmayı gerçekten çok isterim..
http://666kb.com/i/e176q9jz7yce5uw0r.png
https://tr.sputniknews.com/asya/2019...cusu-aciklama/
---
Böylece, Çin'den finansal destek alma ihtimali kalmamış oldu.
----
CFR'den Brad Setser, Türkiye'nin en az 50 milyar dolarlık bir dış kaynağa ihtiyacı olduğunu hesapladıktan sonra, IMF'yi, Çin'i ve Avrupa'yı eleyip, Rusya+Katar ortaklığının, gerekli finansmanı sağlayacağını iddia etmişti. Adamın bir bildiği varmış; Çin ile hasım olduk.
Bakalım Brad Setser, Avrupa ve IMF konusunda da haklı çıkacak mı? :)
-----
ABD ile dışarıdan göründüğü kadar düşman mıyız? Bilemiyorum! Çin ile takışmamızdan az önce, Ergün Diler, 30 Ocak'ta aşağıdaki gibi yazmıştı. Yazıda bahsi geçen Vahan koridoru, Uygur bölgesine çıkıyor.
Çin, DEAŞ'a hazırlıklı olmalı. Çünkü Afganistan'dan Çin'e geçecek olan DEAŞ teröristleri, birçok bölgede katliam yapacak.
Bugün DEAŞ, Amerikan çıkarları için çalışan CIA kadar önemli bir örgüt. Suriye ve Irak'ta Amerikan planları için işgal ettikleri toprakları, tek bir çatışma hali olmadan YPG veya PYD'ye bırakan DEAŞ, Çin'de iç karışıklık için hazır.
Vahan Koridoru yani Afganistan'nın Çin'e kadar uzanan yol için tüm hazırlıklar yapıldı. Blackwater yani Academi de bu konuda hazırlıklarını tamamladı.
Academi'nin sahibi Eric Prince, Suriye'deki ABD askerlerinin, özel güvenlik şirketine bağlı savaşçılarla değiştirilmesi için teklif yaptı. Medya aracılığıyla yapılan bu teklif tam bir aldatmaca. ABD, Academi'yi de DEAŞ'la birlikte Çin için hazırlıyor. Eğer Çin, kendi içinde savaş yaşamaya başlarsa, ki bunun planları artık bitti gibi, işte o zaman dünyanın geleceği için tekrar bir masa kurulmak zorunda.
Vahan Koridoru şu anda Academi tarafından korunuyor ve yönetiliyor. Eric Prince, Academi'nin North Carolina'daki askeri kampında, Çin'lileri de eğitmeye başladı.
Ülkeden kaçan binlerce Çinli genç, bugün DEAŞ örgütüyle birlikte tekrar ülkelerine giderek bir özgürlük planında yer alacaklarını sanıyor.
----
Marko Polo'da buradan geçmiş diyorlar... Daha sonra da Rus Çarlığı ile İngiltere arasındaki Büyük Oyun sırasında, bu iki güç arasındaki sınır olmuş. Rus'ların güneye, İngiliz Hindistan'ına doğru ilerleme hamlesi, burada durmak zorunda kalmış...
http://www.satrapia.com/fileadmin/us...rridor_map.jpg
http://www.satrapia.com/central-asia...khan-corridor/
Haftalık MACD sıfır eksenine değdi değecek..
Aylık MACD aşşa kesti kesecek noktasında..
Dolarda (aşşa veya yukarı) çok kritik noktalardayız diye düşünüyorum..
Aşağıda 4.80 4.90 ların altına hükümet faiz indirimi ile fazla izin vermez diye düşünüyorum..
Üstte ise hedef belirsiz..:) Eski zirvesine kadar önü açık bi kere..
DCD yapılmaması forex de kaldıraçlı işlem yapılmaması tavsiye olunur ..Nacizane..
Daha evvel yazdım..ABD ile anlaşılmış gibi bir durum mevcut şu aşamada..
Bunu son TRUMP un çökertiriz açıklamasına bizim kilerin susması ile daha iyi anladık..
Mümbiç de operasyon sesi kesildi..
s-400 ler kaldı geriye..
A.Yeşiladaya göre onu da alırız içinde çocuklar boru niyetine oynar diyo..
Bende bu düşüncedeyim..Alırız ama sisteme monte etmeyiz..Hem ABD hem RUSYA yaranmanın tek yolu bu..
MB tamamen kontrolde piyasada..SWAP işlerini de kapayarak yurtdışı spekülasyonun bir nebze de olsa önüne geçildi..
Yabancı spekülatörlerin de eline malzeme vermezsek üzerimize oynamazlar zaten TL swap faizleri çok yüksek..
Değmez..
Bu bakımdan benim düşüncem kısa vade 51 aşşa 49 yukarı..
Orta ve uzun vade 51 yukarı 49 aşşa yönlü..
Seçim sonrası saçmalama boyutuna göre bu 51 lik oran 100 bile olabilir..:)
FED bir süre izleyeceğim dedi..MART ve HAZİRAN ayını pas geçip piyasanın tepkisini ölçmek isteyeceklerdir..
Yani sonbahara kadar faiz artırmamaları çok yüksek olasılık..
Hatta aylık kesintiler bile gündeme geldi deee veriler falan bakacaz dendi..
QE beklemiyorum bu aşamada..Daha faiz artırım sürecinde ve üstüne üstlük piyasadan resmen para çeker bir durumda iken FED QE denirse kriz algısı oluşturur dünyada bu durumda dolar düşmez ÇIKAR bizim gibi EM lerde..
Mantık yanlış yani..
Ben şahsen seçim sonuçlarının da belli olduğunu düşünüyorum..
Seçimlerde iktidar partileri (hele bu kadar herşeye hakimlerse) avantajlıdır..
RTE nin elinde çok silah var..
Daha hiç birisini çekmedi..
Halk kanmaz falan geçin bunları
Bu halk yolda 25 kuruş gördümü alır cebine atar..
Nerede ise OH BE TANZİM geldi moduna sokuldu halk..(sırada birisi nankör olma diyodu şikayet edene)
ALGI YÖNETİMİ konusunda aşırı iyiler..
polis onlarda savcı onlar ysk onlar seçsis onlarda içişleri onlarda..
iken
ankara ve ist i kaybedecek demek..
Bilemiyorum..İyimser bir hayal..
REİS in her gün aşındırdığı yolların belediyesi CHP ..OLMAZ ..
Eğer bütün önlemlere rağmen CHP yine de alırsa , emin olun 2-3 ay içinde Bahçeli eyalet sistemini ortaya atacaktır..
1 sene boyunca belediyeciliğin gelişmenin önünde engel olduğu eyaletin ise ne kadar faydalı olduğu konusu işlendikten sonra baskın bir seçimle eyalet sistemine geçilir belediyelerin yetkileri alınıp genel valilere verilir..
Tabi onlar da AKP li olurlar..
Ben taa 2006 2007 de o zamanlarki bir seçimden sonra
AKP yönetimi seçimle gitmeyecek demiştim..
2015 seçimlerinde bu durumun bir ispatı yaşandı
2015 haziran seçimlerini kaybeden AKP yönetimi asla bırakmadı yeni seçim dedi..
AKP yi kimlerin ne amaçla başımıza getirdiğini bilmeden yorum yapmak yanlış olur..
2 tane nedenle başımıza geldi..
1 tamam..O zaten nisbeten kolay dı..
Şimdi sırada 2. kaldı..
O misyonu da başarırsa ...
Neyse daha da yazmim..
Venezuelada krizin dik alası var, enflasyon % bir milyon olmuş ama yine de Maduro her seçimi kazanıyor. Malum bu aralar kardeş ülke ilan ettik Venezuelayı Zaten Maduro ülkemize gelip Diriliş Ertuğrul dizi setinde bile ağırlandı hatta Nusret'teki görüntülerini tüm dünya konuştu.
Hal böyleyken krizle gelen, krizle gider sözü biraz saflık olur. O eski Türkiye'de geçerliydi ekonomik krizle akp nin seçim kaybetmeyeceğini burada hep dile getirdim. dolar değil 10 lira, 20 lira bile olsa Akp asla seçim kaybetmez o eski Türkiyedeydi. Yeni Türkiyede akp seçim kaybetmez bu kadar net söylüyorum.
Malesef acı ama gerçek durumumuz budur
Eski fed Başkanlarından Paul Volcker Trump yönetimini gerek hükümetin kapatılması gerekse Çin ile yürütülen ticaret görüşmelerindeki tutumu nedeniyle uyarmış; Trump un mevcut yaklaşımlarının ABD nin uzun vadeli refah düzeyini olumsuz etkileyecek sonuçlar ortaya çıkarabilir demiş..Alıntı:
former Federal Reserve Chairman Paul Volcker warned the Trump administration’s handling of domestic issues as well as trade talks with China is denting the United States’ long-term prosperity.
Şimdi bu paul abi, hızlı ve öfkeli filmindeki artiz değil, bilmeyenler olabilir; ABD yi ve akabinde tüm batılı gelişmiş ekonomileri 70 lerdeki derin ekonomik buhrandan çıkaran abi..🙂
Henri kissinger ayarında bir otorite yani..
Aslında benim anladığım, fed in fazla güvercinleşmesi ve karışık mesajlarla 2009 da öngörülen politikadan sapma izlenimi vermesi ulusal ve küresel çıkarlarımız açısından hayırlı olmaz demiş üstü kapalı..
Bakalım etkileri nasıl gelişecek..
Yani, bloomberght deki palyaçoların gazına gelip FED'in bu yıl faiz indireceğini düşünenlere duyurulur..🙂
IMF kriz bekliyorum dedi
ABD borsalarına saldırıyorlar..
Bu da güzel.
DOW 26700 zirvesinden hepi topu 1200 puan aşağıda
Bu mu kriz öncesi borsaların hali..
İlginç..
Faiz indirimi kaçınılmaz, bu yıl olmasada gelecek yıl. Bloomberght ? Paul Krugman 2019'da resesyon olası diyor... Avrupadan çin'de asyadan gelen tüm veriler berbat ötesi. GSMH'lar tahminler düşülüyor... Baltic dry çakıldı..
https://www.cnbc.com/2019/02/05/moha...an-a-hike.htmlAlıntı:
Economist Mohamed El-Erian predicts that for its next trick, the Federal Reserve is more likely to cut rates instead of hiking them even higher once again.
The Allianz chief economic adviser told CNBC that he sees a 50 percent to 55 percent chance of the next Fed move being a cut that would happen sometime in 2020. The Fed is likely to hold interest rates steady for the entire year after hiking four times in 2018.
https://www.bloomberg.com/news/artic...y-balboa-fightAlıntı:
The global economy is in for a challenging year, according to Greg Davis, chief investment officer of Vanguard Group Inc.
Drawing on the movies about fictional boxer Rocky Balboa, Davis said that markets face a tough fight, even if they ultimately ride out the year. The odds of a recession in 2019 have increased to about 35 percent from 30 percent, he said during a speech at the annual Inside ETFs conference in Hollywood, Florida. The chances for a recession next year are 40 percent to 50 percent.
Gunduz dolar 5.29 a dayandi direnc kirip
Aksam powell konustu 5.24
Her zmaan ki gibi fed dolara yine darbe vurdu
Dow + 1.5
Ne saflikti ya fed faiz arttircak dolar vatanina donecek fed borsalari dusurcek :)
Oglen markette dolar düşük diye ahali konusuyordu orta yasli biri durunn ! Fed faiz arttircak daha dedi ve kafasina terligi yedi :kahkah:
Bizim saf fedciler nasil hayal kirikligina ugradi boyle :yes:
Tl nin en Büyük destekcii cansuyu herseyi olan 10 yillikli fed zipirlarina karsi burdan dolar long az az
5.5 5.4 5.3 5.2 spot dan aldim dolar baya
Fed iti olmasa bunlari su an 5.8 civari yaslanirdim
Fed duyunca dolar dusuyor aninda
Sanayi %10 kuculuyor sert faiz indirimi lazim ama dolar dusuyor
Neymis fed guvercinmis tavsanmis
Su fed zibidilerini gunde 3 posta ıslatıp doveceksin :)
Mb gevseme isareti verdi ve dolar hareketlendi
Çok ilginç bir ekonomik durumun içindeyiz daha da girecez bu duruma gibi gözüküyor..
Bağdat caddesinden geldim bugün..
Her yer dolu sebil kiralık..
Bugün sanki aşırı bi dökülme var gibi geldi...
Durgunluk
enflasyon
faizler düşüyor TL de istenmiyor
dolar yok ama ekonomi çalışmadığından talep de pek yok
dolar faizleri geberdi
tl faizleri geberdi
inşaat geberik
reel sektör geberik
eee
counter mı çevirecez evde oturup ne yapacaz..
Tamamen akbabaların insiyatifi var piyasada..
Birkaç tur daha dönebilirler, tabii dışarısı bozulmazsa...
Seçim fiyatlaması ya da mb ye baskı gibi taktikler de kısa vadede kullanılabilir.. dikkat ettiyseniz reis faiZin f sini bile ağzına alamıyor artık..
O bile temkinli.. bu ara sadece patlıcan ya da imf ile uğraşıyor 🙂
Bu arada dth lar 170 milyar a dayanmışken cari acik net hata noksan ve mb rezervlerinden finanse edilmeye devam ediyor..
Bu durumun sürdürülebilirliği yok..
Akbabalar keyifle avın üzerinde turlamaya devam ediyor 🙂
Devlet fil gibidir..
Durur durur durur
Bir dalar
camcı dükkanına dalan fil gibi ne bulursan kırar döker..
Sebze meyve de tüketici fiyatında aslan payı üreticinindir diye yıllardır dost sohbetlerinde söylerim
Üreticiden 2 tl ye alır ist de sosyetik semtlerde 10 tl ye kadar çıkılır..
Aracısı var kamyoncusu var toptancısı var var oğlu var..Devlet gitti direkt üreticiden çekiyo malı..
Geliyo maliyetine yada hafif zarara satıyo..
Bunu büyük market zincirleri kendi içlerinde adam gibi bi şirket kurup da halledemez miydi..Ne bilim..
Hal yasası gayet sağlam bir şekilde çıkarılıp denetlenemez miydi..
Halci nedir ya
Kamyoncu nedir ya..
Bir yerden bir yere malı götürdün diye 6 ay 1 sene o ürünü yetiştiren kadar para kazanmak nedir ya..
Zerre kadar katma değer sağlamazsın birde üstüne üstlük mafyasındır şusun busun..
Aynı dolap bakın yazıyorum emlak da da var balık da da var ..Köşe başlarını birilerinin ellerinde sıkı ise gir o piyasalar iş kurşunlanmaya kadar gider
Ama sordun mu serbest piyasadır..
2005 2006 da devlet ilaç sektörüne el attı idi..
İlaç fiyatlarında yüzde 75 e varan indirimler oldu idi ..
Ne oldu eczaneler mi battı..
evet 90 lar ve 2000 lerin başı deli gibi kar lar yazardı eczaneler
en gözde meslek eczacılık ile mümessillik idi..
Karekod uygulaması , fiyatlara uygulama geldi düzeldi..
Eskiden ne dolaplar dönerdi eczaneler de ahh ahh..
Yıllar once susama yüzde 50 zam geldi diye simide de haşırt yüzde 50 zam geldi idi..
Bi simitçi ile ulan bu simit tamamen mi susam kaç gr susam atıyorsun ki yüzde 50 zamda hemen esas ürün satış fiyatına da yüzde 50 yaptınız dedim baktım adam kavgaya hazırlanıyor..
Hesap kitap maliyet falan umurunda deeldir bizim kiler..
Haşırt geçirir zammı düşünmez dolar ne kadar çıktı maliyetlerim ne kadar arttı..Haydi bende o zaman şu kadar yapim..
Doların 1 senelik kazancı yüzde 40
gelen zam oranları yüzde 100
sorsan abi maliyetler der..
Sayın gundwane a katılıyorum. Teşekkürler.
maliyet hesabi yok,kaca geliyor ,misal 5 tl , yaz %50 7.5 lira ..muhasebe, eleman ?elektrik vs itina ile cikarip uzerine %15 kar koyarsın.olur biter ..mahallede yerel market var 50 kalem urun seç hepsi migrostan ucuz satıyor adam .
Cevahir AVM yemek katını bilen bilir devasa büyüklüktedir ve her yerde yemek yemek için masalar vardır.
Öğleden sonra saat 4 te oturmak için masa aradık ve bir tane bile boş masa bulamadık. Hafta sonuydu ama öğle yemeği ya da akşam yemeği saatinde değildik.
Evet saat 4 te bile herkes et-kebap vs almış masalarda yemek yiyordu ve boş masa olsun diye insanların yemeklerinin bitmesini bekledik.
Yani Kriz olsa ve kötü günlerde olsaydık AVM'lerde bu kadar insan yemek yiyor olmaz, evinde yemeye çalışırdı. O yüzden hala en kötüsünü yaşamadığımızı düşünüyorum.
İnanmadıysanız bu hafta sonu belirttiğim saatte cevahire gidin ve siz de test edin.
Kriz mi? Bence kriz hala gelmedi...
Bugün yine bağdat caddesinden geze geze geldim eve.
Çok garip bir toplumuz..
Hakkaten..
Bir tarafta üst başı 1000 lerle ifade edilecek elbiseler içinde kadınlar..
17-22 yaş arası 150.000 lik arabalara binen genç delikanlılar kızlar..
Her yerde kiralık ilanları..
Akşam oldu 1-2 market bakkala uğrim dedim ne sebze var ne meyve..
Yeşil salata zorla 5 tl den bulabildim..
Adam satmıyorum çok pahalı dedi..Almıyorlar dedi..Belli can sıkıntısından patlayacak adam arıyodu..
Soğukda dondum bu arada..
Bir taraf öyle bi taraf böyle..
Evvelden beri yazarım..
İnsanlarda para var..
Maaşlar iyi bakmayın (tepki alacam super)
Hele karı koca çalışan evlere çok rahat 10.000 in üzerinde para giriyor..
2-3000 I kiraya gitse ist de iyi semtlerde
Çok açık söylim eğer tasarruf mantığı yoksa ay sonu çar çur la geçiyordur..
Sabah 9 akşam 6 çalışan bir çifte 12-13 15 maaş girecek eve..
Düşünün artık..
Şu son zamlara kadar hemen hemen sağlam zam yemeden geldik idi yıllardır..
Son 6 aydaki zamlar biraz şaşırttı hali ile bu kesimi..
Biraz ürktüler..
Bugüne kadar hiç para sıkıntıları yoktu..
Yurtdışı seyahatler biraz yurtiçine döndü falan..
Doların da değer kazanması ile telefon bilgisayar döviz ile direkt fiyatlanan ürünlerde frene basıldı..
Biraz harcamalar kısıldı sağdan soldan gelen kötü haberler ile..
Esnafın durumu kötü..
Son yıllarda café patlaması yaşandı idi..
Cadde de kapanan bazı yerler gördüm..
Bunu da kriz diyemeyiz aslında..
Arz talep meselesi idi..Arz aşırı idi düzeltme geliyor normaldir..
Cadde de deli kiralar vardı ..Mantıksız böyle 30-40.000 ler..
Bunlar tırpanlanıyor tabi..
Güldem Atabay, Para Analiz için yazmış:
Ekonomi daralırken gelirler nasıl bu kadar artar?
Hemen akla gelmesi gereken soru mesela, ekonominin hızla daraldığı bir ortamda nasıl olup da mali performansın bu kadar “güçlü” olabildiği. Detaylara bakmaya başlayınca ise daha karanlık ve sürdürülemez bir yapı ortaya çıkıyor ne yazık ki.
Vergi gelirinin Ocak’ta reel olarak %11 gerilemesi çok daha gerçekçi geliyor ekonominin genel performansı açısından örneğin. Özellikle ekonomik aktivitenin bir yansıması olan “mal ve hizmetlerden” alınan dolaylı vergilerin reel olarak Ocak ayında %19 daralması; daha özelde KDV gelirlerinin reel olarak %21 ve ÖTV gelirlerinin de reelde %24 gerilemiş oluşu yaklaşık %5-6 daralması beklenen ilk çeyrek GSMH açısından çok daha tutarlı. Ve tabi olumsuz anlamda da son derece önemli. Üstelik geçen sene ilk yarı boyunca hızla artan ithalatın çift hanede çok hızlı daraldığı da hesaplandığında çok yakında dış ticaret üzerinden alınan vergilerin de reel olarak eksiye dönmesi kaçınılmaz olacak.
Dolayısıyla gelirdeki “başarının” tek nedeni, “vergi dışı” gelirlerin Ocak 2019’da reel olarak %452 artarak 6,2 milyar liradan 41,3 milyar liraya gelişi. Bu inanılmaz rakamın içinde, resmen açıklanmamış olsa da merkez bankasından Nisan yerine Ocak ayına çekilerek erkene alınan kar transferi kadar, “imar barışı” gelirleri de olsa gerek.
http://www.paraanaliz.com/wp-content...-ocak2.gif.png
sn. ahmetg; ve diğer forumdaşlar
asgari ucretin ülkemizde isverene maliyeti
3.500 -4.000 tl arasinda oldugunu gecen bloombergdeki konuşmacilar soylüyordu.
bu da 650 $ -750 $ arasi bir rakam ediyor.
cin, pakistan, hindistan, vietnam, bengladeş gibi ülkelerde de bu rakamlar mı?
ulasabilecegimiz bilgi linkleri var mı ?
saygılar.
güzel bir atasözü vardır, "alışmış kudurmuştan beterdir". eve 10bin küsür para sokanlar alım gücü düşmesini bırak patır patır işsiz kalmaya başlıyorlar. eşekten düşmüşe dönecekler tatili yurt içine çevirmeyle filan olacak gibi değil. belli sosyal sınıflarda boşanma rakamları evlenmeyi geçerse şaşırmam. şuan için alıştıkları hayat standartlarından ödün vermemeye çalışsalarda uzun yıllar sonra ilk defa ağızlarının tadı sağlam kaçmaya başladı.
imf veya yeni bir QE dalgasının da Türkiye'ye önceki yıllardaki sahte refah düzeyini bir daha getireceğini zannetmiyorum. Bu sefer enflasyon gelecek. mevcut rejimde değişmeden bi şeyin düzelmesini ummak hayal olur zaten.