Vadeli mi günlük mü?
Printable View
Vadeli mi günlük mü?
Reis sanırım bu konuda bir bakıma rahmetli Ecevit in yolunu izliyor .... Ecevit te Kıbrıs harekatindan sonra ABd nin aldığı yaptırım kararlarindan sonra vazgecmemis ...baskıya gelmemiş ..Rusya Bulgaristan gibi o zaman Sovyetler birliği olan ülkelerle ilişkilerini geliştirmiş ticareti artırmış ....sanırım anladığım kadarıyla da IMF le anlaşmış .....video Youtube deydi ismi Bülent Ecevit 1978 de abd ambargosunu anlatıyor du.
Bu ortamda yıl gibi gelir bünyeye.. :)
Gösterge 25i geçmiş, döviz sadece iki günde %30 yükselmiş, biz %19u anca alıyoruz..
Marifetli ac kapa yaptim 19.50 oldu benim de
SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takasbank P.P.
1 Gün Ort. % 21.09
Şuanda Bulgaristandayım ve change büroları iki gündür TL almıyor.. Yıllardır ilk defa karşılaşıyorum böyle bir durumla çünkü burada Türk nüfusu ve TRden gelen turist sayısı fazla olduğu için TL likit ve her daim geçerliliği olan bir para birimi idi.. Ayrıca burada kredi kartı kullanımı da bizdeki gibi yaygın olmadığından ancak euro, dolar veya pound change edip Bulgar levası alabiliyorsun şuan..
https://i.hizliresim.com/0zp05Y.jpg
USD'ye de veriyor ama onu güncellememiş
Diğer oranlar da burda.
Tabloyu biraz sonra güncellerim:
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=27020&p=2506528#post2506528
Bu arada Reisin bugünkü konuşmalarını okudum sanki Cumaya göre daha ılımlı söylemler yapmış gibi algıladım restleşmek yerine..?
Endeks dolar bazında 14bini kırıp Şubat 2009 seviyesinin altına gelmiş buarada..
Arkadaşlar siz bilirsiniz.
Mayısdan buyana tahvil faizleri fırladı gitti.
Benim BES şirketin fonların içinde kira sertifikası diye bişey var. Kamu - Özel kira sertifikası
Mayısdan buyana bu fonlar %3-4 civarı zarar yazmış. Tahvil faizleri yükselince bu meretler zararmı yazıyor.
SM-J500FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aktif ve nurolden ses alan var mı
teşekkürler.
syg,
'Türkiye'de ekonomik istikrarsızlık kimsenin çıkarına değil.
Almanya'nın döviz krizindeki Türkiye'ye gönderdiği destek mesajlarına bir yenisi eklendi.
Başbakan Angela Merkel ''Türkiye'nin ekonomik açıdan istikrarsızlaşması kimsenin çıkarına değil'' dedi.
Berlin'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'deki ekonomik durumla ilgili sorularla karşılaşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, ''Türkiye'deki bir ekonomik istikrarsızlaşma kimsenin çıkarına olmaz.
Ama Türkiye Merkez Bankası'nın bağımsız çalışmasının garanti edilmesi için gereken her şey yapılmalı'' dedi.
'Almanya'nın Türkiye'yi ekonomik refah içinde görmek istediğini' belirten Merkel ''Bu bizim çıkarımızadır'' vurgusu yaptı.
Çevresindeki ülkelerin istikrarlı olmasının her zaman AB'nin çıkarına olduğunu ifade etti.
KAYNAK: A.A.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ba...tilar-39277354 bu adamlar yasıyorsa derhal emirlerine bir matba verelim trampet e inat :oleyo: :)
Fay hatları kırılır ve biriken enerji ortaya çıkar.Sanki bizdeki durumda da yanlış ekonomi politikaları ve yatırımların sonucu biriken enerjinin boşalmasını yaşıyoruz.Depremden sonra enkazın büyüklüğü ortaya çıkacak.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
arkadaşlar bu işin sonu nereye varacak sizce? az evvel bankaya gittim...5 bin dolar çekmek istedim...genel müdürlükten grup gelmedi dediler...ve bu çok büyük bir banka...inşallah sonumuz hayır olur...
bu yumos nasıl para yahu hangi ulkeydi o zaman gittigim hatırlamıyorum elimde dolar vardı harcamam icin euro gerekiyordu yanılmıyosam parite 0.78 di bir tomar euro vermislerdi ...yıllar sonra 1.60 a cıkmıstı falan ...bizim ulkede bir kur sepeti yapılmıs ....tl dolara karsı deger kaybetse euro dolar paritesi dolar lehine olsa euroda aynı sekilde hemen hemen tl ye karsı doların kazandıgı kadar deger kazanıyor .....ama euro dolar paritesi euro lehine oldugunda icerde euro artıtıgında dolar artmıyor bu nasıl oluyor ...sepet tek taraflımı calısıyor yıllardır hala cozemedim :)
Bu kadar kaosa rağmen bist yine sağlam duruyo bence
garanti gün içi 5,52'den 5,92'ye geldi, kendi içinde %6-7'lik hareket yapabiliyor, bunların bir anlamı olmalı ama ne
Bu kurlar ve bu dalgalanma ile kimse ticaret yapamaz... Ne olacaksa olsa da önümüzü görsek...
Kasalarında para olmaya bilir. Merkezden de henüz gelmemiştir. Bildiğim kadarıyla parayı şubeler merkeze yazdırıyorlar ona göre para sevk ediliyor. Panik yapacak bir husus değil. Sonuçta kasada duran paranın bankaya bir faydası yok.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
altınım vardı az bucuk gramı okuttuk gitti 268 den ..doviz bufelerinde bugun 0.70-0.80 tl farek vardı alan zaten alsa direkman 80 kurus zarar yazacak ..simdi balkıyorum serbest piyasada gram altın fark 20-21 tl ye kadar cıkmıs ....normal zamanlarda 2 tl den fazla olmaz ...cumhuriyet ata lira farkı bile normal gunlerde 15-20 tl olurken su an 150 tl ..
Aynen
Dibi bulduk mu bulamadık mı, acaba daha da ucuzlar mı, şimdi alsak zarar eder miyiz sorularına cevap bulana kadar bir anda %7-8 prim görecek gibime geliyor. O noktaları yorumlamak da bizim gibi basit ve riski sevmeyen yatırımcıların harcı değil galiba