ÜFE %32 olmuş. Bu tüfe ye yansıyacak el mecbur. Bu durumda önümüzde ki dönem enflasyon en az %30 olacak. Hayırlı olsun. Bu ay faiz arttırımı yapmazlarsa bir sonra ki arttırıma kadar piyasa faizleri %50 olur.
Printable View
ÜFE %32 olmuş. Bu tüfe ye yansıyacak el mecbur. Bu durumda önümüzde ki dönem enflasyon en az %30 olacak. Hayırlı olsun. Bu ay faiz arttırımı yapmazlarsa bir sonra ki arttırıma kadar piyasa faizleri %50 olur.
bugünki verdikleri rakamlarla artık kimse iplemez gelecek rakamları piyasa kendi fiyatlamasını yapar.
bunu bari doğru verselerdi iyiydi.
bloomberght: Enflasyon Ağustos'ta beklentilerin altında (algı yönetimi buna diyoruz)
Ha ha ! TUİK itibar yerlerde oğlum, sana kim inanır ? KADİR İNANIR....
Üretici fiyatları şimdiye kadar talep yetersizliği nedeniyle tüketiciye daha az oranda yansıtılıyordu. Ancak artık üreticinin dayanacak gücü kalmadı. Bu nedenle zamlar arka arkaya yansıtılıyor.
Bu hesaplari yapanlarin oturdugu sandalye.......!!!! Masa da beraber😠
Ak beyinlerin TÜİK aldığı izin ile enflasyonu keriz enflasyonu olarak açıkladı şimdi sırada buna uygun olarak MERKEZİN tabiki aldığı izinle yapacağı maksimum 200 baz puanlık faiz artışı var o da belki. Ulan hala akıllanmadılar, tek CENT bozarsam amk...
hep denir ya herşey "şeffaf olmalı" işte bu türkiye de hiç bir zaman olmadı.. 90 lı yıllarda da enflasyon %70 derlerdi piyasa faizi %90 dı.. ooo eşşek yüküyle reel faiz kazanıyorsunuz derlerdi.
aslında enflasyon da %90 dı.. şimdi faizler %24 lerde.. zaten enflasyon da en az %25 ama kağıt üstünde baktığınız da reel faiz kazanıyorsunuz.. üstüne birde döverler ha utanmadan.. BURASI TÜRKİYE..
Kimi düdüklüyonuz ulan , zihinsel özürlü bir vatanadaşa sorsanız bu sizin enflasyon oranını yemez has ... tirin kime yedirecekseniz ona yedirin bu oranları.
Burda en çok dillendirilen "AYÇİÇEK YAĞI" idi
Ayçiçek yağına gelen zam dillendirildi...
Temmuz da 1 lt si 8,8060 tl iken,Ağustos da 9,0924 tl
Hemen hemen hiç bir artış yok...
Tüik e göre
Sn Rxpu ve ayçiçeğini başlığa taşıyanlardan bir açıklama bekliyorum...
Sizin gözlemlerinizle,Tüik arasında neden bu kadar fark oluştu?
saygılar/başarılar
Dün aksam yazmıştım . Gerçek olmayan rakamlar ve arkasindan faiz arttirimı gosterip guven vermeye calisacaklar ama piyasa bunu yemez . Doviz yukselisi durmaz ama kısa sureligine yavaslatilir demistim .
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O beyinler o kafalarda durdukça bu DOLAR çıkar oğlum.
Dövizler bugun yuzde 5 yukselse o zaman daha gercekci olur .
YeniSeri MilliGeliri EskiSeri cinsinden hasaplamak için 1,58 ile bölüyoruz da YeniSepet
enflasyonu EskiSepet enflasyonu cinsinden hesaplamak için kaçla çarpmak gerek?
Karpuza gelen zam dile getirildi başlıkta...
Temmuz da kg mı 1,0620 tl iken Ağustos da 1,2823 tl olmuş...
Forumdaki arkadaşların saha gözlemleri ile Tüik örtüşmüş gibi...
saygılar/başarılar
Son dakika. ..
Ağustos enflasyonu aylık bazda yüzde 2.3 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 15.85'ten yüzde 17.90'a yüsledi. Üretici fiyatları aylık bazda yüzde 6.6 artarken yıllık Yİ-ÜFE yüzde 32'yi aştı. TÜFE ile Yİ-ÜFE arasındaki makasın daha da açıldığı dikkat çekti.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre enflasyon, ağustos ayında piyasa beklentilerine paralel geldi. TÜFE, ağustos ayında yüzde 2.3 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 15.85'ten yüzde 17.90'a yükseld
Benim ciğerci kedi arkadaşlarımı en sonunda razı ettim, gerzekler şimdiye kadar TL de kalmakta inat edip durdular kol böreğini dibine kadar hissetiler. 4 Eylül dünüşleri var günlükte kalacaklar , benim dediğim ilk oldu palavra düşük enflasyonu açıkladılar sırada palavra faiz artışı var bilmem 13 ne kadar beklerler bilmem biraz düştüğünde Dolar alırlar ama ben yine onların 13 Eylülden önce bir halt yapabilecek döt sahibi olduğunu düşünmüyor ve onları zevkle izliyorum.
Salça çok dillendirilmişti başlıkta...
Temmuz da kg ı 6,1225 tl iken Ağustos da 7,6814 tl olmuş...
Burda da forumdaki arkadaşlarla,Tüik örtüşmüş gibi..
Ciddi artışlar olduğu manasında yoksa oranlar birebir örtüşmeyebilir...
saygılar/başarılar
Euroda ve dolarda bu hafta rekor bekliyorum .
Samimi söylüyorum TÜİK kapatılsa memlektte bir eksiklik değil, bari tasarruf olur, çünkü kimse kaale almıyor ne zamandır..
neden fark oluştuğuna gelince Ay'da yaşadıklarından olabilir, marketten pazardan ulaşımdan zerre haberleri yok
kendi inşaatçılarına sorsunlar demirin, çimentonun fiyatı ne olmuş...
Bu hesaplari yapanlar hiç mi markete gitmiyor...hiç bu şey satinalmadan mi yaşıyorlar da olan bitenden haberleri yok....aldıkları maaşlar haram zikkim olsun..
RTE: doların eğemenliğine son vermeliyiz.. RTE: uluslararası ticaret te dolar bağımlılığı karşımıza engel olarak çıkıyor .. (dolar rezerv para dangalak. ne olacadı?)
biz bunları anlattık.. yetmedi davulla zurnayla anlattık...
https://www.youtube.com/watch?v=1u3xDPL0eGU
uzun lafın kısası her düşüş benim için alım fırsatı olur ancak...
jeton geç düştü sanırım.
biraz bastıralım da etki etmiş gibi gözüksün.
TCMB: Merkez Bankası fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi verecektir
TCMB, "Merkez Bankası fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi verecektir"
açıklaması yaptı.
TCMB açıklaması şöyle:
Son dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeler fiyat istikrarı açısından önemli
risklere işaret etmektedir.
Merkez Bankası fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi verecektir.
Bu çerçevede, daha önce yapılan iletişimle de uyumlu olmak üzere, son gelişmeler
dikkate alınarak Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruş
yeniden şekillendirilecektir.
Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları
kullanmaya devam edecektir.
6.52 ye vurdu çekti.. adamlar keriz silkeliyorlar resmen.. mal toplayacaklar.. (tuik enflasyonuna inanıp mal satacak adam arıyorlar)
MB nin bu laf salatasina kim inanır....
Başlıkta Yumurta-Muz çok konuşulmuştu....
Bunlara gelen zamlar forum kullanıcılarının dikkatini çekmişti...
Tüik e göre bunlar fiyatı en çok artış gösterenler arasında...
Forumda ki arkadaşlarla,Tüik burda da örtüşmüş...
Ancak tekrar ediyorum:Başlıkta ki arkadaşlar örneğin yumurtada %30 zam dillendirirlerken Tüik e göre %21 de kalmış...
saygılar/başarılar
Faiz geliyor ama doviz tekrar roketlenecek cunku doviz duser dusmez doviz borcu olan sirketler yuklenecektir.
fiyat istikrarımı ? yanlışmı duyuyorum? dolar 7 tl olurken mb sallabaşı al maaş ıyapıyordu.. bu saatten sonramı fiyat istikrarı sağlayacaklarmış?
sen dolar 4tl iken adam gibi faiz arttırma, dolar 7 tl olsun, tüm ürünlere eşşek yüküyle zam gelsin, ee sonra mb fiyat istikrarı sağlayacakmış,, hadi canm sende...
Faiz artışı geliyormuş....
Basın açıklamasını buna yordular Bloombergde....
Bu haberle dolar %0,35 primlere geriledi...
saygılar/başarılar
resmen "gemiyi batırmak için" ülkeyi batırmak için ellerinden gelen herşeyi yaptılar.. adam gibi faiz arttırılmadığında dolar 4tl civarında bu günlerin geleceğini herkes biliyordu.. (yani biraz aklı olan herkes)
sen şimdi iş işten geçtikten sonra max 200bp faiz arttırmaya çalışıyorsun.. ulan vatan haini ülkeyi batırdınız.. artık 200bp arttırsan nolur 1000 bp arttırsan neolur??
artık ülke yüksek kur, yüksek enflasyon ve durgunluk dönemine girdi.. sizin vatan hainliğiniz sayesinde..
vatan hainleri diyorum çünkü bunu bilerek, kasıtlı ve art niyetli olarak yaptınız..
saygılar,
açıklamaların içeriklerine değil de zamanlamasına bakınca nasıl bir algı ile bireysellere korku ile döviz sattırılmaya çalışıldığını anlıyoruz.
ne oldu şimdi düşe düşe açılış rakamına mı düştü.
bu da tutulmaya çalışılan hali sanırım. arada bir zırt diye yukarı kaçmaya çalışıyor.
TCMB: Eylül toplantısında parasal duruş yeniden şekillenecek.
anladım anladım ama az anladım. Ne kadar yeniden şekillenecek?
TCMB: Enflasyonla ilgili ciddi riskler oluştu artık ona göre düşün.
devlet kanadında destek ne durumda?
Albayrak: Geldiğimiz seviye enflasyon ile top yekün mücadele gerektiriyor.