Bugünde güya tahta epey artıda diğer kısmı satıyor eğer KY ise aşağılardan
almak isterler ,bir yandan tekniği de bozuluyor 115 altı kapanış yine 110 lu seviyeler olabilir.
[IMG]https://i.hizliresim.com/278e3ov.png[/IMG]
Printable View
Bugünde güya tahta epey artıda diğer kısmı satıyor eğer KY ise aşağılardan
almak isterler ,bir yandan tekniği de bozuluyor 115 altı kapanış yine 110 lu seviyeler olabilir.
[IMG]https://i.hizliresim.com/278e3ov.png[/IMG]
1 yıldır yukardan satan alttan alan köşeyi döndü resmen. Ben tahtacı olsam buna izin vermezdim. Yatırımcını canına oku. Al satcıya köşeyi döndür.
Korku anında tavan bekliyorum senden. Dünde beklentim vardı olmadı.
Borsacı kardeşim nexsus hocam ne diyo takaslarda bi değişiklik yok sağcep sol cep yapıyolar kendileri ytd.değildir.
Uzun zamandır Deniz yatırımın bu kadar satışını görmedim
bugün de satış tarafında 1 hafta da 41.500 lot sattılar
genelde patronların kurumu diye biliniyor blok şeklinde duruyordu
yıl içinde 30-40 bin lot civarı alımı vardı o alınanlar satılıyorsa
bitmesi lazım.Ama bir haftadır da baskıya yetti,philip kapitalle ikisi
bugünde satış tarafında.
Alış tarafında karşılayan kurumlar iyi en azından,bugünde alış tarafındalar.
[IMG]https://i.hizliresim.com/s2w6l15.png[/IMG]
Evet bir haftadır birşeyler var,geçen gün mal kaptırdıklarından bahsetmiştiniz,
o günde 120 ye yüklü satış koymuşlardı, normalde endeks düşerken devre kestirirlerdi,
hazır panikken toplaması kolay oluyordu,dün de alış tarafı doluydu yapamadılar,
bu tür şeyler canlarını sıkıyor sanırım,malların toplu olması da tahta yapanların
dışındaki alıcılar için sıkıntı sonuçta patron izni olmadan tahtalar da
at koşturmak mesele, onlar da girip çıkıyor.
Kesin olan herkes erbosandan bıkmış durumda hareket yakındır.
Bıkılmıycak gibi değil
Şu an hisseleri verenden alırım alanada veririm psikolojisi var tahtada. Bi aracı kurum girsede çizse şu lotlari iyi olacak.
Ama bunu bil sen nereye biz oraya. Aşağı yukarı farketmez. Bizsiz bir yere gidemezsin.
Birkaç gündür alıcı Oyak tahtayı da onlar tutuyor,
takasda çok ağırlığı yok ama toplamaya devam ediyor görünüyor,
Görünen dün alıp bugün satan türünden değil.Bir de toplam fark diye
40 bin lot civarı alım görünüyor o hangi kuruma geçecek bakalım
[IMG]https://i.hizliresim.com/iqbl991.png[/IMG]
sabah 119 da deli gibi alım oldu. 1 saat sonra 116 dayız bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. hergün aynı şey istisnasız. sür artık be sür ne adi insanlarmış.
Bu kesişimden sonra da en azından 124 leri görmesi gerekli,
yukarıda 118,63 üzeri saatlik kapanış aşağıda 116,4
[IMG]https://i.hizliresim.com/4t4yw8k.png[/IMG]
Hep anyı hareketler yıllardır aynı hiç bişe değişmedi vur yukarı çek aşağı sonra sür yukarı .
atalarımız demiş ya^^ô da yalan,bu da yalan,gel biraz da sen oyalan.^^ borsadaki durum da bu zaten.. sınırlı sayıda lotu olan hisseyi bir zaman yukarı çekip satış yapıyorlar,bir zaman sn-onra da aşağı baskılayıp alım yapıyorlar,bizler de bu sırada nemalanıyorsak oluyor. ya da tam satış yaptıklarında alım yapmışsak işte o zaman elimize hisseyi almış oluyoruz.. y.t.d.
Haftalık grafik,flama tarzı bir oluşum hani olur da erken kırılım olursa yukarı da 134 lerin
üzerinde haftalık kapanış ki zaten kırdığında teyid için kırdığı trende gelecektir,
Ancak baskıya vs. bakılırsa ve daha önce yaptığı kırıılımların süresine 30 bar civarı
yani 30 hafta da bekletmesi gözardı edilmemeli,bu büyük olasılık.
Kısaca yukarıda 134 ler aşağıda da 102 ler önemli seviyeler görünüyor.Bunun haricinde
bu hisse de çok kafa yormaya gerek yok.Kumbara gibi belli seviyelerde alıp atmak da
ayrı bir yöntem düşmüş çıkmış bakmayıp örneğin 200 -300 ler gibi bir hedefle biriktirmek
Zaten full tek hissede olanlar olduğunu sanmıyorum,zaten portföyle en az 5-6 hisse olmalı
bu hisse de düşse % 10 çıksa % 15 , Kendi görüşüme göre örneğin beklemek istemeyen
% 15 i gözardı eder pahalı alır kırınca alır bekleme maliyeti olmaz,bunu aylar öncesinde de
bahsetmiştim,halen belli kanal da devam ediyor.Şu an için görünen al-sat kağdı durumunda
bugün alıp yarın satıyorlar,endeks düşerken de fırsat kollayıp aşağılara veriyorlar,zaten endeks de
haftalık 5 günlük ortalaması 2900 lerde uzaklaştığı için oralara gelmesi muhtemel düşerse
ne yönde değerlendirirler göreceğiz.
[IMG]https://i.hizliresim.com/6sw5slq.png[/IMG]
Sosyal medya da yazılanlara çizilenlere bakıyoruz da,yeni halka arz edilenler
bedelli artırmalar, içi boş şirketler.Bunun gibi şirketler de birilerinin elinde oyuncak,
haliyle millet finansal okur yazarlığı bile olsa o üstad bunu dedi bu bunu
dedi ile gidenlere atlıyor bakmıyor bile ne iş yaptığına.
Sonuç herkes yarın ne olur hisseme derdinde,adam bedelli arttırmış
sen de baksaydın bedelliye katılmasaydın patronların elinde patlardı.
Umarım bunun gibi şirketlerin kıymeti anlaşılır.Yakında içi boş dillendirilen
şirketlerden sağlam şirketlere kaymalar başlayacaktır,bu sersefil
tahtacı da çok bekler silkeleyeceğim diye.
Ne yaparsan yap ucuzsun. Enflasyon olmuş %150. Bu verilerle bu fiyatlar çok komik. Sadece vakit kaybediyoruz seninle ...
Alış tarafındakiler Cuma günü aynı sırayla satış tarafındaydı.
İlk 3 ü zaten tahtada ağırlığı olan kurumlar.
[IMG]https://i.hizliresim.com/dcucuh9.png[/IMG]
Bist 2350 puandan 3200 puana %30 üzeri yükseliş yaşamasına rağmen karlılığı bilançolarında iyi olup yerinde sayan bunun gibi şirketler de bence incelemeye alınmalı
Ne aşağı gidecek cesaretiniz var nede yukarı çıkacak. Elbet yerin dar gelecek sana.
TL nin inanılmaz değer kaybına karşı senin hangi fiyatlarda olman gerektiğini düşünmek beni heyecanlandırıyor.
Endeks düştüğünde nasılsa toplarım düşüncesi olabilir ama eskisi gibi
aşağıda bırakamıyorlar çünkü alım geliyor o yüzden mal kaptırıyorlar.
Belli dirençlere ve önemli kırılım yerlerine satış koyuyorlar, sanırım özellikle
bofa nın robotları için.Kırılım gelirse atlayan çok olur düşüncesiyle.Çünkü
bir yandan bu seviyelerden biriktirenler de var bir yandan kırılımı bekleyenler de
şurası geçerse alım diyen kesim.
Ancak zaten diğer tahtalardan kazananlar kazandıklarını buradan mallanıyor,
düşse düşeceği marj belli öyle panik olup satacak KY de görünmüor ki
bu seviyelerden zaten vermez.
Genellikle uzun vadeler de oluşan formasyonların gerçekleşmesi daha mümkün
olduğundan oluşacak kırılımın hedefi zaten 280-300 TL ler civarı.Genellikle
hedefinin de üstüne koyduğu için devamı da mümkün,onun için tahtacının
işi zor.
Tahtacının işi zor mu bilmiyorum ama kolay gibi geliyor. Alıcı göremiyorum ben alıcı olmayan yerde neden zor olsun işi aşşagıya basmasınada gerek yok burdan topluyor üstüne bugun yarın endeks düşer kimse alış girmediğinde yine düşürcek hacimsizce 3-5 k lota. İşi zor olan asıl tahtada bekleyen yüksek maliyetliler.
maliyetimiz yüksek değil de endeks nerelere geldi bu nerede kaldı yazık bu kadar bekleyene
tamamen bitkisel hayat da...
spk nın bu tür hisseleride incelemesi lazım. Yatırımcı nasıl zarara uğratılıyor açığa çıkartıp ağır cezalarla bu işlerin önünü alması yatırımcı koruması lazım fakat spk nın yaptığı icraatler ortada. diycek çok bişey yok patron mağdurlar ordusu yarattı 1 senedir spk dahil herkes izliyor.
Çok güzel konuya değinmişşin borsazede kardeşim spk ne yapsın şimdi yatırımcı ilişkilerine mail at kağıdınız neden gitmiyor. Bizle işi yok piyasa karar veriyo gibi yanıtlar alacağız.Yada gale alınmıcaz yada cevap bile yazma tenezzülünde bulunmuyacaklar. Tabiki neden kurumsallık yok erbosanda busorunla karşılaştığım için bole yazdım.
hesap kitap yapıp sabretmekten başka çare yok, 20 mil sermaye ile 257 mil. kar yazdı mı ? evet... yılın ikinci yarısı benzer bir performans olabilir mi? kısmen evet, öyleyse yılı 450 ila 500 mil kar ile tamamlama ihtimali yüksek mi? evet...
peki 450 mil sermayeye oranlandığında kaç kat kar ortaya çıkar? 450/20= 22,5 hbk çıkar... 400 kar gelse 20 kat çıkar vs.
bu karların geleme ihtimali var mı?
bilançoyu karıştırırken eldeki 3 mil doları sattıklarını ve yerine stok artışı yaptıklarını biliyoruz.
Stoklar--->2. çeyrek 615.588.976---> ilk çeyrek--->493.290.699
Net Yabancı Para Pozisyonu---> 896.665 tl----> ilk çeyrek-->46.071.412 tl . kadar dövizi vardı...
Benzer stok artşını zarar acıkladığı yılda yapmıştı 15tl 18 tl arası foton sen daha iyi bilirsin rakamlarla aran daha iyi sözün kısası foton yıllardır sende burdası bi ara çıktın sanıyorum erbostan erbosan dediğin gibi hep dediğim gibi sabı sabır sabır hissesi bekleyen 1e beş her zaman kazanmıştır. Ytd değildir
Foton kardeşim burası yeri değil ama yataşın hali nolacak.
daha uzun süre bekleticek sanırım. 2023 e anca hareketlenir.
Eylül ekim hareket yaptığı aylar devamındada marttan.sonra ama bakalım tahtacı riayet edecekmi
Bu hissenin ayakçısı kim acaba. Takaslardan bir bok anlaşılmıyor.
bugün de aynı numara mı göreceğiz....
İnş tavanlar gelir artık